Zimný make-up

Už ste našli svoj ideálny make-up? Ja som sa pri návšteve nemeckej drogérie Müller rozhodla takýto make-up nájsť. Aby som ho mohla označiť ako ideálny, musí u mňa spĺňať určité kritéria. Mal by byť dostatočne svetlý, dostatočne krycí, mal by mať obal s pumpičkou alebo byť v tube a neobsahovať parabény. Výber som orientovala na značky, ktoré u nás nie sú bežne dostupné. Postupne som vyradila viacero zaujímavých kúskov, ktorých chybou bolo to, že sa aplikovali pomocou plastovej špajdle. Ďalším kritériom, z ktorého som musela poľaviť, ak som chcela niečo kúpiť, bol výskyt parabénov. A tak som kúpila make-up nemeckej značky profesionálnej dekoratívnej kozmetiky Makeup Factory. Make-up sa teda výrazne priblížil mojím požiadavkám na ideálny make-up, ale nejaké tie ale sa pri ňom nájdu.

Makeup Factory - Velvet Lifting Foundation


Podľa popisu výrobcu je patentované zloženie make-upu dokonale prispôsobené pre zrelú pleť. Pomocou čiastočiek odrážajúcich svetlo potláča viditeľnosť vrások. Aktívne látky zároveň bojujú proti starnutiu pleti. Pleť je zamatovo zvodná a svieža. Make-up je vyrobený z aqua, cyclopentasiloxane, butylene glycol, triethylhexanoin, lauryl peg-8 dimethicone, trimethylsiloxysilicate, glycerin, ethylhexyl methoxycinnamate, talc, hdi/trimethylol hexyllactone crosspolymer, disteardimonium hectorite, sodium chloride, phenoxyethanol, dimethicone, titanium dioxide (nano), peg/ppg-18/ dimethicone, cyclohexasiloxane, polyglyceryl-3 polydimethylsiloxyethyl dimethicone, sodium dehydroacetate, quaternium-90 bentonite, methylparaben, methicone, parfum, tocopheryl acetate,  dimethiconol, disodium edta, polysilicone- 11, prunus amygdalus dulcis seed extract, retinyl palmitate, stearic acid, aluminum hydroxide, propylene carbonate, sodium hyaluronate, caprylic / capric triglyceride, silica, carbomer, sodium lactate, polysorbate 20, hydrogen dimethicone, tocopherol, ethylhexylglycerin, palmitoyl oligopeptide, palmitoyl tripeptide-1, palmitoyl tetrapeptide-7 [+/- CI 77480 (gold), CI 77491 (iron oxides), CI 77492 (iron oxides), CI 77499 (iron oxides), CI 77891 (titanium dioxide)].  Podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patrí retinyl palmitate. Ide o derivát vitamínu A, ktorý v kozmetike urýchľuje tvorbu nových buniek, reguluje tvorbu mazu a znižuje rohovatenie pokožky. Jeho nevýhodou je veľká citlivosť na svetlo a účinky kyslíka. V kombinácií so slnečným žiarením sa môže podieľať na vzniku rakoviny kože. Táto látka býva v nočných krémoch, kde by nemala škodiť. Nerozumiem, prečo ju pridali do make-upu, s ktorým človek bežne chodieva na slnečné svetlo. 30 ml make-upu sa predáva za približne 33 €.

Makeup Factory - Velvet Lifting Foundation

Make-up sa nachádza v sklenenom obale s pumpičkou. Vrchnák je z tvrdého plastu.  Tvrdosť sa prejavila tak, že vrchnák pri cestovaní popraskal. Mohli teda pokojne použiť mäkší plast. Samotný make-up je bez vône. Na tvár som ho nanášala rukami i pomocou štetca. Rozotiera sa bez akýchkoľvek problémov. Krytie je nižšie stredné, ale vrstvením sa dá dosiahnuť krytie stredné. Nezalieza do vrások a pórov, neoxiduje. Trvácnosť hodnotím ako výbornú. Vydrží počas celého pracovného dňa.  Moja pleť nepatrí do katégorie, pre ktorú je make-up určený. Liftingový účinok teda hodnotiť nemôžem. Mojej zmiešanej pleti však určite make-up vyhovoval.


Zo šiestich ponúkaných odtieňov som zvolila 08 Beige Porcelain. Ide o najsvetlejší odtieň, aký značka ponúka a tiež najsvetlejší odtieň make-upu aký som kedy mala. Je ladený neutrálne. Mojej pleti s podtónom do ružova vyhovoval. Odtieň je však pre mňa vhodný iba na zimné obdobie. S príchodom jari siahnem po iných kúskov make-upu. Dôvodom je jednak svetlý odtieň a jednak prítomnosť derivátu vitamínu A, ktorý sa so slnečnými lúčmi veľmi nemusí.

plusy:
  • neoxiduje
  • nezalieza do pórov a vrások
  • stredné krytie

mínusy:
  • dostupnosť
  • vhodný iba na zimné obdobie
Celkové hodnotenie: výborný

Ako som už písala, ja som make-up kúpila v nemeckom Müllerovi, ale dá sa kúpiť napríklad aj v e-shope makeupfaktory.cz . V slovenských e-shopoch som ho nenašla. Konečný verdikt je teda u mňa taky, že ak do nasledujúcej zimy nenájdem niečo lepšie, kľudne sa k nemu vrátim. Naozaj škoda toho derivátu vitamínu A. Nebyť toho, v nejakom tmavšom odtieni by som ho používala celoročne. Máte skúsenosť s výrobkami tejto značky? 


Komentáre

  1. Vyzera slubne, mozno sa po nom poobzeram :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak by si ho nasla aj v niektorom slovenskom e-shope urcite daj vediet :-)

      Odstrániť
  2. Túto značku vôbec nepoznám. Mne by možno to slabšie krytie nesedelo, ale ťažko hodnotiť, neskúšala som. Pre mňa sú pri výbere make-upu najdôležitejší podtón, krytie a výdrž.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skoda, ze tieto informacie neuvadzaju na obaloch. Zakaznici by si vedeli vybrat, to co potrebuju a aj nakupovanie cez e-shopy by bolo jednoduchsie.

      Odstrániť
  3. Pěkný makeup, sice nic pro mou smíšenou pleť ,ale i tak mě zaujal :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne na zmiesanu plet vyhovoval. Maju aj ine druhy make-upov. Ak budem mat moznost urcite sa pozriem aj na dalsie kusky.

      Odstrániť
  4. Vyzerá celkom zaujímavo, no škoda toho derivátu vitamínu. :-) Inak nechcela by si urobiť nejaký súhrný článok na kozmetiku, ktorú momentálne používaš? Či už pečujúcu alebo dekoratívku. Celkom by ma to zaujímalo, napr. čo sa týka sprchových gélov, máš nejaké obľúbence bez obsahu sulfátov? Od kedy som sa začala zaujímať o prírodnú kozmetiku, tvoj blog sa mi stal hlavnou inšpiráciou, tak by som bola rada :)
    PS: Na tvoju radu som si kúpila konečne minerálny púder od Alverde, je skvelý!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, kym stihnem clanky na zelanie napisat, mozes pozriet sumarne porovnanie kozmetiky za rok 2015, ktore som pisala v decembri. Co sa tyka telovej starostlivosti a hygieny, tam pouzivam lacnejsie kusky vacsinou Alverde alebo Terra Naturi. Na tvar sa mi osvedcili Annemarie Borlind a teraz najnovsie aj znacka Karel Hadek. Clanky urcite budu. Dakujem za mily komentar :-)

      Odstrániť
  5. Od nich inak odporucam aj stetce, su super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie som si v regáli nevšimla. Tak teda nabudúce :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky