Obľúbené výrobky | zima

S prichádzajúcou jarou sa mení nielen náš spôsob obliekania, ale tiež nároky pleti na kozmetiku. Aspoň u mňa to funguje tak, že so striedajúcimi ročnými obdobiami mením aj niektoré kozmetické prípravky. Tie, ktoré má najviac zaujali počas chladných zimných mesiacoch, som vybrala do dnešného článku o obľúbených výrobkoch tejto zimy. Biela Mačka udeľuje kozmetické ocenenia.


DEKORATÍVNA KOZMETIKA

Ideálnemu make-upu sa veľmi priblížil výrobok od značky Makeup Faktory v odtieni Beige Porcelain. Samotný make-up je bez vône. Na tvár som ho nanášala rukami i pomocou štetca. Rozotiera sa bez akýchkoľvek problémov. Krytie je nižšie stredné, ale vrstvením sa dá dosiahnuť krytie stredné. Nezalieza do vrások a pórov, neoxiduje. Trvácnosť hodnotím ako výbornú. Vydrží počas celého pracovného dňa.  Moja pleť nepatrí do katégorie, pre ktorú je make-up určený. Liftingový účinok teda hodnotiť nemôžem. Mojej zmiešanej pleti však určite make-up vyhovoval. Odtieň je svetlý, ladený neutrálne. Je však pre mňa vhodný iba na zimné obdobie. S príchodom jari siahnem po iných kúskov make-upu. Dôvodom je jednak svetlý odtieň a jednak prítomnosť derivátu vitamínu A, ktorý sa so slnečnými lúčmi veľmi nemusí.

TVÁR

Čistiaci krém od značky Dr. Hauschka ma zaujal svojím netradičným spôsobom použitia a aj výsledným efektom. Malé množstvo krému sa rozmieša v navlhčených dlaniach a následne sa krém pomocou dlaní vtláča na vlhkú tvár. Nečistoty sa naviažu na krém a po chvíli vtláčania sa krém opláchne. Pleť je osviežená a vyčistená bez toho, aby bola vysušená. Výrobok používam na ranné čistenie pleti, kde som dlho nevedela nájsť vhodný prípravok. Predsa len tonika a čistiace gély mi prišli na ranné čistenie pre pleť príliš stresujúce. Krém sa napriek menšiemu baleniu míňa pomaly. Čas spotrebovania balenie vo veľkosti 50 ml by som možno prirovnala k spotrebovaniu približne 200 ml odličovaciemu gélu.



TELO

Na hydratáciu som používala viacero výrobkov, ale najradšej som vždy siahla po rakytníkovom oleji od Weledy. Olej má veľmi príjemnú citrusovú vôňu, ktorá na pokožke zostáva aj dlho po aplikácií. Spočiatku, kým som si na to zvykla, som na gauči pri telke prekvapene zisťovala odkiaľ ide príjemná citrusová vôňa, kým mi došlo, že to vonia rakytníkový olej, ktorým som sa natrela pred viac ako hodinou. Hydratáciu by som označila ako nadpriemernú. Počas používania moja normálna pleť nemala žiadne problémy s vysušovaním pokožky. To však nemá nikdy, dokonca ani vtedy, keď nepoužívam hydratačné prípravky.  Moje nadšenie z tohto prípravku spočíva v niečom inom.  Vďaka oleju mi zmizli aj suché šupinaté miesta v okolí uši, s ktorými mám z času na čas problémy a na udržanie tohto stavu mi postačuje občasná aplikácia raz týždenne. Ďalší skvelý efekt tohto oleja sa prejavil pri aplikácií na hojace sa akné. Ak už bolo akné v stave tzv. chrasty, rakytníkový olej urýchlil hojenie, ktoré sa zaobišlo bez vzniku pigmentových škvŕn, či jaziev. Ak má teda niekto sklon k vzniku akné, tento olej bude pre neho ako stvorený, nakoľko stav akné nezhoršuje a pomáha k hojeniu a regenerácií pokožky.

 
 HYGIENA A RELAX

Privátna prírodná značka siete drogérií Müller - Terra Naturi sa pravidelne objavuje medzi obľúbenými výrobkami. Tento raz ma zaujal sprchový krém s vôňou  limetky. Vôňa sa skvelo hodí na zimné obdobie, kedy určite človeku vylepší náladu. Krém mal naozaj krémovú konzistenciu, umýval, hydratoval a osviežoval. Ešte že som si kúpila rovno dve balenia.


 VLASY 

Na vianočných trhoch som si kúpila šampúch Orient Chai od slovenskej značky Ponio. Tá vôňa. To sa ani nedá opísať. To musíte ovoniať. Šampúch som najskôr odložila do skrine s oblečením, aby krásne prevoňal všetko čo je odložené v skrini. Neskôr som ho začala používať aj k tomu, načo je vlastne určený - na umývanie vlasov. Šampúch sa používa podobne ako mydlo. V rukách sa napení a s penou sa umývajú vlasy. Pení a vonia statočne. Vlasy skvele umyl a navyše boli v úžasnom stave. Nebol potrebný žiaden kondicionér a ani nič podobné. Ja, čo mávam problémy s lupinami a svrbiacou pokožkou, som bola nadšená. Svrbenie sa nekonalo žiadne a lupiny sa z 90 % stratili tiež.  Už má vyhliadnutú jeho ichtamolovú variantu určenú na problematickú pokožku.

 

ABSOLÚTNY VÍŤAZ

Absolútnym víťazom sa stáva maskara od značky Gosh, ktorá je podľa popisu určená na rast rias, pričom výsledok má byť viditeľný po dvoch týždňoch. Tento účinok som na sebe nepozorovala, ale kvôli tomu som maskaru nekupovala.  Maskara má skvelú gumovú kefku, ktorá spolu s maskarou riasy oddelí predĺži, dodá objem. Doteraz som si myslela, že gumové kefky mi nevyhovujú. S výsledku som však bola nadšená. Riasy boli pekne zvýraznené, pôsobili hustejšie a dlhšie, maskara počas dňa neopadávala a nedráždila oko. Po dlhom čase teda skvelá maskara.



Čo je vaším absolútnym víťazom tejto zimy?


Mohlo by vás zaujímať: obľúbené výrobky - jar 2015, leto 2015, jeseň 2015, zima 2015

Komentáre

  1. Ahooj. Páči sa mi nový dizajn, je to skvele prehľadné :). Skoro nič som neskúšala zo spomínaných vecí, ale mám teraz tiež riasenku od Gosh Catchy Eyes a pochvaľujem si veľmi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, este mam v plane zmenit header blogu, ale to chce este trochu na nom popracovat. Od znacky Gosh som mala iba tuto maskaru a paletku ocnych tienov a oboje boli super. Takze urcite este nieco vyskusam.

      Odstrániť
    2. Mňa celkom láka od nich tá novinka Lumi Drops a ten make-up s pipetkou :).

      Odstrániť
  2. Ten makeup vypadá hodně dobře, ještě jsem o něm neslyšela :) A po řasence se podívám!

    Everythin Kate

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento článok ma veľmi potešil, lebo takéto tipy si vždy rada prečítam. Našla som si medzi nimi aj niečo "svoje", a to Hauschkov čistiaci krém, ktorý milujem už skoro dva roky. Tiež mi to balenie dlho vydrží a ranné čistenie tváre si s ním vždy užívam, aj keď som ešte neprebudená, krém ma dokáže povzbudiť a ten pocit vyčariť úsmev na tvári. Navnadila si ma na rakytníkový olej, hoci s kúpou budem musieť nejaký čas počkať, keďže mám iné oleje, ktoré aktuálne používam a nemám rada veľa rozpoužívaných vecí. Pripomenula si mi, že aj ja mám kdesi šampúch Ponio a musím ho čím skôr pohľadať a začať používať. K značke Makeup Faktory poviem len toľko, že ich produkty som nikdy nevyskúšala, ale čímsi mi tá značka nie je sympatická... Na záver Gosh - táto značka ma tiež dlho netankovala, no len do chvíle, keď som si kúpila ich očný tieň v ceruzke. Odvtedy skúšam stále niečo nové a okrem podkladovej bázy mi doteraz sadlo všetko. Ich makeup s pipetkou so mnou často cestuje, lebo s ním mám vždy istotu krásnej pleti :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, používanie čistiace krému aj mňa ráno preberie. Make-up Gosh vyskúšam minimálne tester, lebo pipetky sa trochu obávam.

      Odstrániť
  4. uaaaaaa, veď nič nepoznám, to čo je toto... :DDD

    Kam chodievaš do toho Müllera?
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tej kozmetiky a znaciek je tolko, ze sa neda vsetko vyskusat :-). Do Müllera chodievam v Nemecku. Ak viem, ze niekto znamy ide na sluzobku, tak v ich e-shope si nieco vyberiem a necham si doniest. Uz len ta Terra Naturi je stavka na istotu za malo penazi.

      Odstrániť
  5. Ponio šampónek vypadá moc roztomile! Taky jsem o něm uvažovala :) Mým favoritem za zimu jsou tekuté oční linky od 100% pure a štětec na minerální make-up od Barbary Hofmann :)

    Piosek

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sampuch urcite odporucam. Ak by aj nesadol, tak uz len ta vona staci na prevonanie celej kupelne. Od 100 % pure som este vobec nic neskusala.

      Odstrániť
  6. Som zvedavá na recenziu na ichtamolový šampúch od Ponio, ja už po ňom pokukujem dlhšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lutujem, ze som na vianocnych trhoch nechala odradit predavackou. Uz som ho mohla mat davno. Vlastne neviem, preco ho predavala, ked kazdeho odradzovala kvoli voni :-)

      Odstrániť
  7. Já jsem tuhle zimu nejvíc ocenila krém na ruce Dermacol SOS Repair, parádní hutný krém, který mi zachránil ruce :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten som neskusala. Ja som si na tuto zimu vyrobila vlastny krem na ruky. Casom pridam aj navod :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky