Čo s bambuckým maslom?

Výhodou ale i nevýhodou rôznych boxov s kozmetikou je, že okrem výrobkov, ktoré nevyhnutne potrebujete v nich nájdete aj výrobky, ktoré nie sú primárne určené pre vašu cieľovú kategóriu. V Kozmetickej škatuľke prekvapení, ktorú je možné si objednať v e-shope Babičkina záhrada som tak okrem množstva skvelých výrobkov našla aj jeden síce tiež skvelý výrobok, ktorému som ale spočiatku nevedela nájsť využitie. Išlo o bambucké maslo. Niežeby som sa s bambuckým maslom nikdy nestretla, ale vždy bolo súčasťou krémov v kombinácií s ďalšími látkami. V čistej podobe, ako mi prišlo v škatuľke prekvapení som ho videla prvý raz.

Saloo - bambucké maslo


Bambucké maslo, ktoré v zložení rôznych výrobkov môžeme nájsť pod označením butyrospermum parkii, prípadne ako shea butter je rastlinný tuk z orechov afrického stromu shea. V kozmetických prípravkov sa používa najmä kvôli hydratačným, ochranným, upokojujúcim a protiopuchovým účinkom. Možno ho nájsť v masážnych prípravkoch, v prípravkoch na suchú a popraskanú pokožku, v kozmetike na ekzémy, psoriázu, popáleniny, jazvy, boľavé svaly, výrony a pod. Nie je však vhodné pre ľudí s alergiou na orechy.

Saloo - bambucké maslo

Čísté bambucké maslo na náš trh distribuuje viacero výrobcov. To moje je od českej značky Saloos. Výrobca maslo opisuje ako čisté 100 % bambucké maslo obsahujúce vzácne vosky a kycelinu škoricovú. Prispieva k regenerácií problematickej pokožky. Dokonale premasťuje, hydratuje, zjemňuje suchú a popraskanú kožu a chráni ju pred nepriaznivými vplyvmi počasia. Pôsobí blahodárne aj na citlivú pleť a regeneruje pokožku po opaľovaní. Je vynikajúci pre detskú pokožku a je vhodný na telo i tvár. 50 ml balenie sa predáva za cca 6,90 €.

Saloo - bambucké maslo
Podľa popisu ide o ideálny produkt na suchú pokožku. A v tom je celý môj problém. Ja suchú pokožku totiž nemám. Podľa Comedonic Ratings síce póry neupcháva, ale predsa len dať si čisté bambucké maslo na mastnú pleť sa mi veľmi nepozdávalo. Vylučovacou metódou som teda prišla až k nohám. Presnejšie chodidlám. Tie si totiž vyžadujú neustálu hydratáciu a každé vynechanie krému sa neľútostne prejaví stvrdnutou pokožkou. Takže keď ho už mám, prečo nedopriať nohám luxus? Bambucké maslo bolo bielej farby a takmer bez vône. Z nádoby sa ťažšie naberalo. Predsa len máme zimu. Odhadujem však, že v lete bude vplyvom teplôt o niečo mäkšie. Pri kontakte s pokožkou sa však rýchlo rozpúšťalo a umožňovalo masírovanie pokožky. Pokožka zostávala po použití bambuckého masla mastná s ochranným filmom na povrchu. To ho predurčilo na použitie pred spánkom. Účinok bol však výborný. Nohy boli hydratované, nevyskytla sa žiadna zhrubnutá a ani popraskaná koža a tá čo bola na chodidlách pred začiatkom používania zmizla. Stačilo ho použit dvakrát do týždňa, čiže je to efektný prípravok pre tých, čo zabúdajú natierať. Odporúčam ho aj po pobyte v bazéne či v saune ako prevenciu pred popraskanou pokožkou. Nikto si predsa nechce pokaziť dovolenku a pobyt vo vode popraskanými chodidlami. V konečnom dôsledku teda konštatujem, že v mojom prípade ide o luxusnú starostlivosť o chodidlá. Vzhľadom na to, že nie je potrebné každodenné nanášanie sa aj cena dá považovať za prijateľnú.

plusy:
  • prírodný produkt
  • regenerácia pokožky
  • hydratácia
  • prevencia popraskanej pokožky

mínusy:
  • v popise na obale i na stránkach výrobcu mi chýba informácia o tom, či ide o rafinované alebo nerafinované bambucké maslo
Celkové hodnotenie: výborné

Na aké problémy sa vám osvedčilo bambucké maslo?

Komentáre

  1. Ja som ho používala na nechtové kožičky, pretože ich mávam veľmi suché a nepekné a bolo fajn. Ale hrozne mi vadila ta aplikácia, keďže maslo bolo dosť tuhé a niekedy som tam skôr ryla dieru ako naberala produkt. Ale ináč veľmi pekne vyživilo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozmyslala som nad tym, co by to spravilo, ak by bolo chvilu na radiatore. Ale neviem ci by to potom neovplyvnilo trvanlivost.

      Odstrániť
  2. Toto Saloos bambucké máslo jsem si pořídila speciálně na rty a péči o obličej, na nohy mě to nikdy nenapadlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Takhle čisté bambucké máslo jsem ještě nezkoušela, na pleť bych ho taky nevyužila vzhledem ke smíšené pleti a na těle zas nesnesu něco tak mastného :D Ale na chodidla je to dobrý nápad :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak mas sklon k suchym chodidlam a rohovateniu koze je to urcite skvela volba.

      Odstrániť
  4. Škoda, že je také tuhé a mastné, niekde som čítala, že dobre pomáha na akné, tak som si ho chcela kúpiť. Ale neviem potom, kde teda tí ľudia vzali, že sa rýchlo vsakuje. :) Ale dobrý nápad s tým využitím na chodidlá. Inde som ešte čítala, že je ideálne aj ako očný krém, tak možno tam by tá mastná konzistencia taktiež neuškodila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samotne som ho na akne neskusala. Iba ako sucas kremov na akne, ale ani v nich sa mi na tento problem neosvedcilo. Na akne odporucam krem od Annemarie Borlind.

      Odstrániť
  5. Veľmi ho chcem vyskúšať, ale aj to čo majú v DMke má celkom nepriaznivú cenu. Za 100 ml chcú toľko ako za pol litra kokosáku. Ale snáď sa niekedy buchnem po vačku a vyskúšam ho. Veľa ľudí píše, že je to zázrak na všetko možné. Takže uvidím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak skus vyskusat kozmeticku skatulku prekvapeni. Podla mna je sanca ze ak tam aj nebude v plnom baleni, minimalne vzorka by sa tam mohla vyskytnut. Pripadne mozno sa da kupit aj samotna vzorka.

      Odstrániť
  6. Chystám sa ho tiez vyskúšať :) ak chces zapoj sa do giveaway o kabelku Michael kors na mojom blogu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak mas suchu pokozku, bude Ti vyhovovat. Giveaway nie je moj styl.

      Odstrániť
  7. V čistej forme som ho tiež ešte neskúšala, ale ako súčasť telových krémov zvyklo dobre hydratovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. bambcke maslo by som veľmi chcela taketo samotne ja mam schu pokožku dosť na tvári, a čo sa týka chodiiel večer pred spaním si ich niekedy natriem hocijakým telovým krémom

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Daju sa z neho vyrabat aj vlastne domace kremy na suchu pokozku. Celkom fajn je v kombinacii s kokosovym olejom.

      Odstrániť
  9. Je toto vôbec možné? Ja som ešte neskúšala čisté bambucké maslo??? :-o :D
    Fakt som sa k tomu zatiaľ nedopracovala... Ale určite by som ho využívala aj na suchú kožtičku okolo nechtov, môj večný problém.
    ANTIgiveaway 2

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kedze poznam Tvoju zalubu v "patlatkach" na telo, ruky, nohy, usta a pod. mala by si si objednat rovno cele kilo :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky