Krémy na ruky | Clarins versus Clinique

Kde bolo, tam bolo, stáli vedľa seba na kozmetickej poličke dva krémy na ruky. Clarins a Clinique. Oba boli vo verzii cestovného balenia a oba chceli zaujať zákazníka  tak, aby sa vrátili na poličku aj vo verzii balenia plného. A keďže to plné balenie nie je práve najlacnejšie, pozrieme sa dnes na to, čím sa od seba odlišujú. 
Clinique verzus Clarins
História značiek:
Značka Clinique vznikla v šesťdesiatych rokoch 20. storočia, kedy ju založila newyorská spoločnosť Estée Lauder. Clinique nevyrába univerzálne výrobky pre všetkých, ale výrobky sú špecializované pre potreby konkrétneho typu pleti. Charakteristickým znakom je to, že vo väčšine výrobkov chýba parfumácia. Patrí medzi najpredávanejšie značky v starostlivosti o pleť v USA a je dostupná vo viac ako 130 krajinách sveta. Clinique vyrába široké spektrum výrobkov od pleťovej, telovej a dekoratívnej kozmetiky až po parfumy. Clarins je francúzska značka založená v pädesiatych rokoch 20. storočia. Ide o rodinnú firmu, ktorá síce nevyrába čisto prírodnú kozmetiku, ale uprednostňuje prírodné ingrediencie pred chemickými. Podporuje miestnych dodávateľov a suroviny na výrobu kozmetiky nakupuje v súlade princípu fair trade.  Clarins je dostupná vo viac ako 150 krajinách sveta, pričom vyrába pleťovú i telovú kozmetiku.
Clarins: Hand and Nail Treatment Cream

Vôňa: Clarins vonia neidentifikovateľnou vôňou, ktorá sa síce nezaradila k mojím obľúbeným, ale zároveň mi ani nevadila. Z krému Clinique bolo cítiť chemický pach, čo zrejme súvisí s filozofiou značky nepoužívať vo výrobkoch parfumáciu. Nebola síce taká výrazná ako pri telovom masle tejto značky, ale predsa len chemický pach je chemický pach.
Hodnotenie: 1 bod pre Clarins


Vsakovanie: Clarins vsakuje rýchlo, ruky nie sú veľmi mastné, možno po dvoch troch minútach pracovať. U Clinique je vsakovanie ešte o niečo rýchlejšie. Dá sa pracovať prakticky do minúty.
Hodnotenie: 1 bod pre Clarins a 1 bod pre Clinique

Hydratácia: Krémy som používala na pokožku rúk v bežnom stave, bez nejakého výraznejšieho problému. V podstate ako prevenciu pred vysušením. U Clarins bola hydratácia priemerná. Postačujúca na hydratáciu rúk pri kancelárskej robote. Určite však nestačila na hydratáciu pri práci manuálnej ako je napríklad  upratovanie. U Clinique sa o hydratácií nedá ani hovoriť. Do piatich minút nasledoval pocit pnutia a mala som pocit, že tento krém pokožku vysušuje.
Hodnotenie: 1 bod pre Clarins

Clinique: deep comfort hand and cuticle cream
Zloženie:
Clarins: Water, C12-15 alkyl benzoate, glyceryl myristate, butylene glycol, potassium cetylphosphate, dimethicone, hydrogenated coco-glycerides, pentylene glycol, cetearyl alcohol, cetyl alcohol, stearyl alcohol, stearyl heptanoate, glycerin, cetearyl glucoside, polysorbate 20, parfum,  allantoin,  ethylhexylglycerin, sezamum indicum seed oil, butyrospermum parkii butterunsaponifiables, tetrasodium edta, limonene, commi phoramyrrharesin extract, lecithin, sodium pca, tapiocastarch, dehydroacetic acid, palmitoyl myristyl serinate, linalool, caramel, disodium edta, morus alba root extract, citronellol, benzyl salicylate, benzyl benzoate, citral, geraniol, eugenol, tocopherol, bht, CI 1473F. Výrobok podľa databázy EWG obsahuje z "High Hazard" látok: benzyl salicylate, citral, geraniol, eugenol.
Clinique: aqua, octyldodecyl myristate, cetyl alcohol, stearyl alcohol, dimethicone, glycerin, pentylene glycol, caprylic/capric triglyceride, glyceryl stearate, limnanthe alba seed oil, coco caprylate/caprate, astrocarum murumuru seed butter, betula alba bark extract, triticum vulgare germ extract, hordeum vulgare extract, gentiana lutea root extract, peg-100 stearate, methyl glucose sesquistearate, acrylamide/sodium acryloyldimethyltaurate copolymer, hydrolyzed vegetable protein, hydrogenated vegetable oil, anhemis nobilis, polysorbate 80, linoleic acid, cholesterol, squalane, isohexadecane, tocopheryl acetate, sodium hyaluronate, butylene glycol, caprylyl glycol, magnesium ascorbyl, phosphate, xanthan gum, aleuritic acid, hexylene glycol, disodium edta, phenoxyethanol, yellow 5, yellow 6. Výrobok podľa databázy EWG obsahuje z "High Hazard" látok: acrylamide
Hodnotenie: 0 bodov pre oba výrobky

Obal: Clarins má biely nepriehľadný obal s červeným písmom. Obal Clinique je priehľadný s hnedým písmom. Oba sú podľa mňa také "imidžovky" do kabelky.
Hodnotenie: 1 bod pre Clarins a 1 bod pre Clinique


Cena: Plné 100 ml balenie Clarins sa predáva za cca 16 €. Za rovnakú cenu sa predáva aj Clinique, avšak tam je v plnom balení len 75 ml.
Hodnotenie: 1 bod pre Clarins.


Suma sumárum v tomto porovnaní zvíťazil krém Clarins a to konkrétne 5 : 2. I tak si však myslím, že vzhľadom na cenu, za ktorú sa predávajú by som očakávala, že tie krémy v nadnesenom zmysle uvaria aj kávu a upracú byt.  Som rada, že vďaka cestovným baleniam som zistila, že o nič neprichádzam, keď si pravidelne kupujem nechtíkovú Indulonu. Avšak všetko je o prioritách. Určite sa nájde aj pre krémy v tejto cenovej kategórií cieľová skupina pre ktorú sú určené. Aký je váš obľúbený krém na ruky?

Komentáre

  1. Pekná porovnávačka. Mne je asi celkovo Clarins sympatickejšia značka čo sa týka starostlivosti o pleť a telo. V dekoratívke sú tak nejak na jednej lodi u mňa :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa Clarins tiež zaujala viac v starostlivosti o pleť. Z dekorativky som neskusala nic ani od jednej z tychto znaciek.

      Odstrániť
  2. Skvelý článok aj tá história sa mi veľmi páčila, zase som sa niečo nové dozvedela. Tuším som ešte nemala tú česť s ani jednou značkou. Tiež uprednostňujem skôr lacnejšie krémy na ruky, najviac mi sedí Balea krém a maska na ruky, ale minule som ju už v DMke nevedela nájsť, takže neviem, či ju už nevyradili z predaja, dúfam, že nie. A ešte je veľmi dobrá Neutrogena malinová, to je tak úžasný krém, najlepší na svete, vstrebe sa hneď a poskytuje obrovskú dávku hydratácie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ku mne sa dostali ako sucast testovacich sad. Vyslovene iba krem na ruky by som si nekupila, ale taketo testovacie sady mam rada. Clovek si tak spravi nazor na znacku.

      Odstrániť
  3. Celou dobu jsem fandila Clinique :-) Bylo by mi líto platit tolik za krém na ruce. Nejčastěji si kupuju měsíčkovou alverde, myslím, že měsíčková indulona bude obdobná

    OdpovedaťOdstrániť
  4. U mňa teraz aktuálne krémy na ruky dosť idú, lebo v mrazoch sa mi dosť vysušuje pokožka. Používam všetko možné, aktuálne si robím leto s krémom Balea, ktorý vonia po ovocí a kokose :)
    Neviem, či by som bola ochotná dať takú sumu za krém na ruky, musel by to byť naozaj parádny krém, ktorý by upratal, ako píšeš :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kokosova vona v kozmetike mi tak trochu vadi, takze sa jej vyhybam. Ale v kolacoch ju zase vyhladavam :-)

      Odstrániť
  5. Já teď používám krém na ruce z H&M a nemůžu si ho vynachválit :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. H&M sa mi zatial velmi s kozmetikou nespaja, ale tak kazda znacka sa snazi presadit kde sa len da.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky