Škatuľka prekvapení z Babičkinej záhrady

Pred pár mesiacmi som na sociálnych sieťach filtrovala a triedila osoby, stránky a skupiny, ktoré ma zaujímajú a sú pre mňa prínosom. Pri tejto činnosti som ani neviem ako našla stránku s názvom "Babičkina záhrada". Je to stránka o zdraví z prírody, o bylinkách, biopotravinách, o prírodnej kozmetike a zdravých receptoch a hlavne na tejto stránke cítiť pozitívnu atmosféru. Nie je nič horšie, ako keď na vás večer pred spaním vybehne nervydrásajúci príspevok o krivdách celého sveta. Niečo také v Babičkinej záhrade nehrozí. K facebookovej stránke patrí aj e-shop s biopotravinami, prírodnými liečivami, prírodnou kozmetikou či handmade výrobkami prevažne slovenských a českých výrobcoch. Možno registrujete, že tento e-shop ponúka možnosť zakúpiť si kozmetickú škatuľku prekvapení. Keď mi prišiel e-mail s ponukou vyskúšať výrobky z tejto škatuľky a napísať o nich recenziu, bolo to veru prekvapenie viacnásobne. A keďže toho škatuľka ukrývala veľa, odporúčam si k čítaniu pripraviť šálku voňavého bylinkového čaju.
 


Kozmetická škatuľka prekvapení z Babičkinej záhrady skrýva vždy minimálne jeden výrobok v plnom balení plus množstvo vzoriek prírodnej kozmetiky od rôznych výrobcov. Cena škatuľky je 10 € ale hodnota jej obsahu je vždy vyššia. To, že budete naozaj prekvapení a že moment prekvapenia vám "neprekazí" ani recenzia vašej obľúbenej blogerky je garantované tým, že každá škatuľka je jedinečná a obsahuje iné výrobky.



Moja škatuľka obsahovala štyri plné balenia, štyri väčšie vzorky a štyri menšie vzorky zabalené vo veľmi originálne kartónovej škatuli, ktorej ešte určite nájdem nejaké využitie. Plné balenia (s výnimkou balzamu) na svoju príležitosť ešte len čakajú, ale určite si o nich budete môcť neskôr prečítať komplexnú hodnotiacu recenziu. Zato vzorky som už poriadne vyskúšala, rozanalyzovala a veru som aj niektoré kúsky prihodila do môjho pomyselného wishlistu. Takže sa poďme pozrieť čo sa v škatuľke ukrývalo.

PLNÉ BALENIA

rozmarínové mydlo

Prírodné ručne robené mydlo s kozím mliekom a vôňou rozmarínu od výrobcu Mydlo z Farmy ma určite potešilo. Ako amatérska "mydlárka" už teraz oceňujem krásnu rozmarínovú vôňu, náročný vzor a najmä svetlú farbu, ktorá je pre mňa zatiaľ vzhľadom na prítomnosť palmového oleja záhadou. Moje mydla s palmovým olejom sú sfarbené do žlto-oranžová. Na recepty s kozím mliekom si sama zatiaľ netrúfam, takže toto mydlo bude určite príjemným vyskúšaním toho, ako vyrábajú mydlá profesionáli. Cena mydla je 3,90 €


bambucké maslo

Bio Karité - bambucké maslo od značky Saloos je určené na ošetrenie suchej, poškodenej a popraskanej pokožky, nakoľko poskytuje hydratáciu a regeneráciu v najhlbších vrstvách kože. Podľa popisu výrobcu by malo byť účinné pri ekzémoch, lupienke, akné. Má tiež pôsobiť ako prevencia proti vzniku strií a záderov. Cena 50 ml balenie je v Babičkinej záhrade 6,70 €. S prichádzajúcou zimou sa takýto výrobok určite zíde. Po vyskúšaní môžete na blogu očakávať recenziu.


krémový deodorant

Organický krémový deodorant Innocence od Soaphorie má podľa popisu výrobcu brániť nepríjemnému zápachu potu a tiež by mal mať vďaka oxidu zinočnatému a bentonitovému ílu mierny antiperspiračný účinok. Nanáša sa prstami do pokožky podpazušia, ale tiež na chodidlá či dlane. Zatiaľ som ho neskúšala, takže môžem napísať iba to, že príjemne vonia, ale určite som zvedavá či naozaj nezanecháva stopy, nelepí a upokojuje prípadné podráždenia, tak ako to popisuje výrobca. 50 ml balenie stojí 5,90 €.

vanilkový balzam

Balzam Vanilkové pery od výrobcu Mydlo z Farmy si ma získal krásnou výraznou vanilkovou vôňou. Hydratáciu balzamu by som označila ako nadpriemernú. Mojim perám úplne postačuje, ale napriek tomu si ho na pery nanášam znovu a znovu, práve kvôli spomínanej vôni. Je jednoducho prudko návykový. Jedinú výhradu mám iba voči jemnej priehlbine v balzame, ktorá zrejme vznikla pri plnení balzamu do tuby. Po pár použitiach sa síce vyrovná, ale prečo nedotiahnuť tak skvelý výrobok do dokonalosti? Balzam sa v e-shope predáva za 3,80 €.

 VZORKY

vzorky zubných pást

Našej domácnosti skôr používame konvenčné zubné pasty a to najmä z dôvodu dostupnosti. Vyskúšať niečo prírodne z dentálnej hygieny bolo preto pre mňa príjemnou novinkou.
Nechtíková zubná pasta Jack N Nill s príchuťou čierna ríbezľa bola pre mňa vďaka svojej sladkej chuti spomienkou na škôlkarské časy, keď sme si všetci umývali zuby pastou s príchuťou tutti frutti. Táto zubná pasta však na rozdiel od pást, ktoré som používala v detstve, keď ešte nikto neriešil zloženie, obsahuje iba prírodné zložky. Okrem sladkej chuti a prírodného zloženia vyzdvihujem ešte to, že pasta nie je penivá. Efekt a la "besný pes" totiž pri umývaní zubov neuprednostňujem. Deťom sa tiež určite bude páčiť ružová farba a sladká vôňa. Plné 50 g balenie sa predáva v Babičkinej záhrade za sumu 6 €.

Neem - bylinná zubná pasta značky Ecce Vita je zase niečo pre dospelú časť rodiny, ktorá potrebuje posilniť a chrániť zuby v kombinácií s osviežením. Podľa popisu toto zabezpečujú prírodné esenciálne oleje a bylina Neem (dobre známa z prípravkov na akné, kde sa využívajú jej antibakteriálne účinky). Hmota vo vnútri tuby má svetlobéžovú farbu, vonia veľmi podobne ako prípravky obsahujúce rastlinu Neem, má strednú penivosť a žiadnu chuť. Po umytí registrujete osvieženie v podobe výrazného mentolového dychu a u mňa už aj táto malá 10 g vzorka mala veľmi dobrý vplyv na posilnenie ďasien. Takže určite budem chcieť vyskúšať aj plné 100 ml balenie, ktoré sa predáva 4 €.



vzorky dezodorantov
Vzorky dezodorantov v krabičke ma potešili, nakoľko som na ceste hľadania ideálneho prírodného dezodorantu. Zatiaľ som vyskúšala tekuté prírodné deodoranty v spreji a guľôčke, ale s takýmito tuhými, či krémovými som nemala žiadnu skúsenosť. V podstate ma odrádzal spôsob aplikácie a ak by som nemala tieto vzorky asi by som tak skoro nezistila, že aplikácia týchto krémových výrobkov je oveľa príjemnejšia a praktickejšia ako aplikácia tekutých. Výhodou aplikácie tuhých krémových prípravkov je to, že pokožka je okamžite suchá a netreba čakať na uschnutie prípravku. Dobre vieme, že ráno je vzácna každá sekunda.

Krémový dezodorant pre mužov od značky Dulcia napriek určeniu pre mužskú časť domácnosti zostal vďaka svojej extra super perfektnej a ideálnej vôni v mojich rukách. Ja proste túto kombináciu citrónovej trávy, mäty, levandule, cédrového dreva, pačuli, grepfruitu a pomaranča môžem. Aby ste mali lepšiu predstavu o tejto vôni, môžete pri návšteve DM drogérie ovoňať čiernu pánsku radu kozmetiky Alverde (špeciálne sprchový gél a krém). Tieto vône sú veľmi podobné. Dezodorant je bielej farby a jemnej krémovej konzistencie, v ktorej pri nanášaní cítiť zrniečka sódy. Nanáša sa podobne ako krém na suché podpazušie, kde veľmi rýchlo vsiakne a netreba čakať ani sekundu s obliekaním. Na rukách zostane pár zrniečok sódy, ktoré ale ľahko možno oprášiť, bez nutnosti umývať ruky. Úlohou sódy v tomto prípravku je neutralizovať pot a to tak, že nie lenže neutralizuje zápach, ale zároveň i vlhkosť. Počas používania som nemala žiaden problém s tým, že by bolo pot cítiť a podpazušie bolo suché. Vôňa sa nebije s parfumom a neprechádza na oblečenie. Kľudne by som účinok tohto dezodorantu porovnala s konvenčnými antiperspirantami. Samozrejme, že toto hodnotenie sa týka chladnejšieho počasia, aké vládne v zime, či na jeseň. Počas letných horúčav to bude zrejme inak, ale s kľudným svedomím môžem povedať, že po vyskúšaní tohto prípravku odkladám antiperspiranty na letné obdobie, prípadne na občasné použitie 1 - 2 do týždňa v kombinácií s krémovým dezodorantom. Prípravok sa na stránkach Babičkinej záhrady predáva v množstve 30 ml za 5,80 €.

Prírodný dezodorant so silicami sladkého pomaranča a eukalyptu od značky Ponio bude v porovnaní s predchádzajúcim výrobkom zase niečo pre tých, ktorý nechcú prísť do kontaktu s prípravkom v inej časti tela ako je podpazušie. Plné balenie výrobku je totiž riešené tak, že hmota je umiestnená vo vytláčacom mechanizme podobnom, ako sme navyknutí pri konvenčných výrobkoch. V porovnaní s predchádzajúcim výrobkom, bolo nanášanie o niečo pracnejšie. Aspoň ja osobne som musela po nanesení dezodorantu ešte prípravok rozotrieť rukou a dať si viac záležať aby vsiakol. Pomarančovo - eukalyptová vôňa bola príjemná, výrazná, pričom sa zvýrazňovala, keď sa človek potil. Trochu prechádzala na oblečenie. Účinok bol rovnaký ako pri výrobku od Dulcie, takže v tomto smere tiež bola u mňa spokojnosť. Pracuje na podobnom princípe, avšak sóda je ešte doplnená účinkom kaolínu, ktorý tiež podobne ako sóda pohlcuje vlhkosť. Prípravkom kľudne možno počas jesenného a zimného obdobia nahradiť antiperspiranty, prípadne pri silnejšom potení tieto výrobky striedať. Plné balenie (50 g) sa na stránkach eshopu predáva za 5 €.


mix menších vzoriek

Nasledujú vzorky s menším objemom, ktoré (s výnimkou Weledy) vystačili na jedno použitie, čiže aj popis k ním má skôr informačný charakter, že niečo také existuje a komu sú výrobky podľa výrobcu určené.

Upokojujúci krém - rumanček a borák od Primavera je určený na suchú a citlivú pleť, ktorú má hydratovať, zbaviť nepríjemného pnutia a zmierniť začervenanie. Krém má slabú bylinkovú vôňu, je ľahkej konzistencie, dobré sa rozotiera a rýchlo vsakuje. Použitie vzorky nevyvolalo žiadne nepríjemné reakcie a je fajn vedieť, že v prípade začervenania pokožky existuje alternatíva aj v prírodnej kozmetike. V Babičkinej záhrade momentálne tento krém v ponuke nemali a na iných e-shopoch sa predáva v rozmedzí 20 - 28 € za 30 ml krému, pričom skôr ho zoženiete v zahraničí ako v slovenských e-shopoch.

Ochranné mlieko Neroli Neroli od Primavera je určené na tie časti pokožky, ktoré potrebujú extra dávku vlhkosti a hydratácie. Má ľahkú konzistenciu, dobre sa rozotiera a dobre vsakuje. Má však výraznú vôňu pripomínajúcu propolis, takže si treba zvážiť, či vám takáto vôňa vyhovuje. Na pokožke zanecháva ochranný film, takže by mohla byť skvelým pomocníkom, pre tých, ktorí majú problém s vysušovaním pokožky. Podobne ako predchádzajúci výrobok, ani toto ochranné mlieko sa momentálne v Babičkinej záhrade nedá zakúpiť, ale pri hľadaní na internete sa jeho cena pohybuje v rozpätí 14 - 18 € za 30 ml. Znovu platí, že ho skôr nájdete v zahraničných e-shopoch.

Nechtíkový dojčenský krém od Weledy je prírodnou alternatívou známeho Sudocremu. To znamená, že ide o bielu zinkovú mastičku, ktorá  je určená na ochranu citlivej pokožky pred vznikom zaparenie v oblasti plienok. Z účinných látok obsahuje okrem oxidu zinočnatého napríklad lanolín a výťažky z nechtíka lekárskeho. Podobne ako pri Sudocreme možno túto mastičku použiť okrem primarného určenia na zapareniny aj na zle hojace sa rany, chrasty, škrabance, či akné. Ak máte skúsenosť so zinkovými mastičkami, určite bude spokojný aj s touto prírodnou alternatívou. Treba však očakávať výraznú bylinkovú vôňu. Plné balenie sa dá kúpiť za 7,96 €. Kto však nemá doma malé dieťa a nepotrebuje také veľké balenie, úplne postačí mať v domácej lekárničke vzorku tohto krému za 0,80 na príležitostne ošetrenie.

Poslednou vzorkou bol 1 kus aniónovej intímky WinCare, ktorá je podľa výrobcu určená na zmiernenie nepríjemných príznakov svrbenia, zápachu, prípadne pálenia pri močení. Výrobok je z čistej bavlny, neobsahuje žiadne syntetické zložky a nie je bielený chlórom a parfumovaný. Na základe mojich poznatkov oceňujem najmä druhú časť popisu a síce, že bavlna nie je bielená chlórom. K posúdeniu účinku aniónov nemám dostatočné vzdelanie, ktoré by bolo zamerané na túto oblasť a na základe jedného kusu výrobku ťažko posúdiť účinok. Ak však blog čítajú fanúšikovia "aniónov", budem rada, ak sa v komentároch podelia o svoje skúsenosti. Plné balenie, čiže 30 ks bavlnených intímiek s aniónovým pásikom sa v Babičkinej záhrade predáva za 6,50 €.

Všetky výrobky, ktoré som si našla v krabičke, boli pre mňa novinkou. Zatiaľ som vyskúšala vzorky a z plných balení balzam. S účinkami týchto výrobkov som bola spokojná. Z tých, ktoré ma zaujali natoľko, že si plánujem časom zadovážiť plné balenia sú krémový dezodorant pre mužov od Dulcie (kvôli skvelej vôni, príjemnej aplikácií a konečnému účinku) a zubnú pastu Ecce Vita s výťažkom Neem (kvôli posilňujúcemu účinku na ďasná). Ďalšie informácie o kozmetickej škatuľke prekvapení a postup, ako si  túto škatuľku objednať nájdete na stránkach e-shopu.


Ďakujem e-shopu Babičkina záhrada za poskytnutie kozmetickej škatuľky prekvapení na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Tak na toto sa budem musieť pozrieť! :) Ďakujem za tip :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nepoznala som doposiaľ túto stránku, no z poskytnutých produktov sú mi známe viaceré značky, nedávno som sa dokonca zúčastnila prednášky o kozmetike Dulcia, Saloos dobre poznám a od Weledy som mala zatiaľ jeden super mini ružový krém, to jeho mini balenie mi pripadalo bezodné, no tešila som sa mu. A inak myslím, že cena tejto krabičky je viac než prijateľná. Možno si ním tiež niekedy spravím radosť. Inak namotala si ma na ten vanilkový balzam, vôňu vanilky mám rada, takže sa idem naň hneď pozrieť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dulcia ma zaujima odkedy som pred par mesiacmi citala v casopise clanok s rozhovorom s majitelkou tejto firmy. Urcite by som si na blogu precitala viac informacii a dojmov z prednasky.

      Odstrániť
  3. O tejto stránke a eshope som vôbec nevedela, alebo vedela, len som to mala niekde v zadnom šuplíčku môjho mozgu, tak sa mi to nejako vytratilo z pamäte. Každopádne krabička vyzerá veľmi dobre, budem si ju musieť niekedy objednať. Z týchto produktov som vyskúšala len deodorant od Soaphorie. Prvýkrát som ho mala ako vzorku z krabičky krásy od Biobeauty.sk, ale na základe pozitívnych skúsenosti som sa rozhodla pre kúpu plného balenia, ktoré mi dorazilo pred pár dňami :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odporúčam sledovať na FB stránku tohto obchodu. Je na nej veľa zaujímavých informácií. Ja som si tento obchod zapamätala aj vďaka tomu, že nemá v názve slovo bio, lebo v tých bio názvoch sa už trochu začínam strácať.

      Odstrániť
  4. Som veľmi zvedavá na recenziu deodorantu od Saophorie. Tieto krémové ma veľmi lákajú, ale odrádza ma ten spôsob aplikácie no :) a pastu s čiernou ríbezľou by som brala hneď ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež mala spočiatku predsudky voči aplikácií, ale je to oveľa príjemnejšie ako tekuté deodoranty.

      Odstrániť
  5. Krásne produkty ti prišli :). Ja som si ju objednávala ,bola som celkom spokojná, možno ešte niekedy jednu objednám :)
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čítala som Tvoju recenziu. Tak som vlastne našla aj Tvoj blog, lebo som si chcela overiť, či sú naozaj krabičky rôzne :-)

      Odstrániť
  6. podobny obsah ako ten moj, ale to bambucke maslo ti celkom zavidim :D

    Beauty by Bellatrix

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa v Tvojej krabičke páčil šampúch, ale aj tak za maslo nevymením :-)

      Odstrániť
  7. Jéé tak to vypadá naprosto bombasticky :) Musím si to progooglit a doufám, že posílají i do česka.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To je krása! Do ČR ale asi neposílají, že? Nikde jsem to na webu nenašla. :-(

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Neviem ako je to s posielaním do ČR, ale myslím, že keď do e-shopu napíšete mail, tak určite rýchlo odpovedia.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. To je krásá! Tahle krabičˇka se mi líbí ze všech nejvíc, hlavně to mýdlo a balzám, ale taky žiju v čr, tak asi nic no :(

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Velmi zaujimava krabicka. Asi prva, ktora ma tak zaujala, ze som ju schopna objednat aj ked na krabicky absolutne nie som.vdaka za recenziu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podobne aj u mna, ide o prvu krabicku, ktora stoji za to. Urcite si ju este niekedy objednam, pripadne niekomu ako darcek.

      Odstrániť
  12. Skvele zostavená krabička, ale aj tak by som najviac chcela vyskúšattie zubné pasty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som s nimi bola velmi spokojna, najma s tou neem. V e-shope sa daju objednat aj vzorky.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky