Nenápadný púder s veľkým efektom

Nové produkty skúšam rada, avšak je dobré mať aj kúsky, ktoré sú stávkou na istotu  Ak sú tieto výrobky bežne dostupné v drogérií, môžeme hovoriť priam o šťastí. Špeciálne sa to týka make-upu a púdru. Ak by sa mi minul jeden z týchto výrobkov a musela by som čakať na dodanie z e-shopu, asi by som sa veľmi priateľsky netvárila. O mojej stávke na istotu z oblasti konvenčnej kozmetiky som vám už písala, ale predsa len to zloženie nebolo to pravé "orechové". A tak som využila doplnený regál dekoratívnej kozmetiky Alverde a rozhodla sa vyskúšať prírodný kompaktný púder. Poviem rovno, že to bolo veľmi dobré rozhodnutie.

Alverde kompaktný púder 010 Naturelle
Alverde kompaktný púder 010 Naturelle

Ako to už u Alverde kozmetiky býva, popis výrobku je veľmi stručný. Z informácií na obale sa dozvieme, že môžeme očakávať zamatovo matnú pleť. Ak by nás priamo v drogérií zaujímalo zloženie, z obalu sa dozvieme iba to, že púder nie je parfumovaný a obsahuje polodrahokam turmalín. Podrobnejšie zloženie sa nachádza na nemeckej stránke DM, kde je ako obsah púdru uvedený talc, mica, tricaprylin, magnesium stearate, olea europaea fruit oil, prunus amygdalus dulcis oil, simmondisa chinensis seed oil, bisabolol, glycine soja oil, chamomilla recutita flower extract, hamamelis virginiana leaf extract, tocopherol, ascorbyl palmitate, helianthus annuus seed oil [+/- CI 77891, Silica, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77163, Tin Oxide]. Zloženie je podľa databázy EWG priam ukážkové a púder neobsahuje žiadnu potencionálne rizikovú látku. Množstvo 9 g sa predáva za priam ľudovú cenu 3,75 €.
 
Alverde kompaktný púder 010 Naturelle

Výrobok je stálym sortimentom DM drogérie už pekných pár rokov. Viackrát som ho v stojane obzerala, ale nejako mi vždy niečo vadilo. Záhada divného testera sa však vyriešila tak, že v stojane je vymenený tester kompaktného púdru s testerom kompaktného make-upu. Neviem či je to tak v každej drogérií, alebo iba ja som mala tú skúsenosť, každopádne ak budete zvažovať kúpu, netreba sa nechať odradiť mastnejšou konzistenciou. Tá patrí inému výrobku. Ja som si vybrala najsvetlejší odtieň 010 Naturelle, ktorý by som však označila ako transparentný. Ja vlastne tento púder na tvári vôbec neregistrujem ani farebným odtieňom a ani štruktúrou. Zo začiatku som si vôbec nevedela zvyknúť, že stále tým štetcom púder naberám a naberám a na tej tvári vôbec nič nie je. Už som z neho začínala byť tak trochu zlá. Proste žiaden viditeľný efekt sa nekonal. A tu som si uvedomila, že nejako sa mi v práci nemíňajú vreckovky na odstránenie prebytočného lesku, že nejako nepotrebujem prepúdrovať, a že tento púder napriek tomu, že ho nie je vidieť, dokonale zmatňuje. Každopádne ak s tým púdrom máte skúsenosť, dajte mi vedieť, či tak účinkuje aj na vás, ale u mňa ide o najlepší zmatňujúci púder, aký som kedy skúšala. Ak by som ho mala porovnať s minerálnym púdrom Alverde, tak tento kompaktný síce vôbec nekryje, ale zmatnenie je oveľa lepšie.

plusy:
  • zmatnenie
  • cena
  • prírodná kozmetika
  • praktický obal
mínusy:
  • žiadne krytie 
  • farba obalu
Celkové hodnotenie: výborný

Všimli ste si doplnené stojany s dekoratívkou Alverde? Ak máte nejaké obľúbené výrobky, treba si spraviť zásoby, lebo ďalší tovar dovezú zase asi až o rok.


Komentáre

  1. to musím vyskúšať.počula som že alverde dekoratívka je nič moc,rada nájdem pár kúskov čo stoja za to.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne okrem tohto pudra vyhovuje este mineralny tekuty makeup a mineralny sypky puder.

      Odstrániť
  2. Ja mám od Alverde transparentný sypký púder a som s ním veľmi spokojná, aj keď zmatňujúci efekt vydrží len pár hodín, no zatiaľ som nenatrafila na taký púder, ktorý by poskytoval takmer celodenné zmatnenie... A taktiež obľubujem ich lícenky. Po tomto púdri sa určite pozriem, vďaka za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Licenku som od nich este nemala, ale registrujem, ze maju velmi pekne odtiene.

      Odstrániť
  3. Ja som mala od Alverde minerálny sypký púder, už sa asi nepredáva, a ten bol taký priemerný. Okolo tohoto chodím už dlho, ale asi ho vyskúšam. Mne žiadny púder ešte poriadne nezmatnil pleť.
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Predava sa aj ten sypky, len dlho nedoplnali zasoby.

      Odstrániť
  4. Tiež som sa po ňom už pozerala, ale odradila ma vždy tuhá konzistencia, zatiaľ žiaden kompaktný púder na mojej pleti zmatňujúci efekt nevytvoril, takže som sa trochu bála, ale podľa toho čo čítam sa to asi oplatí skúsiť, cenovo je prijateľný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cenovo je viac ako priaznivy. Pri takej cene ak by aj nevyhovoval, tak clovek nie je vytoceny.

      Odstrániť
  5. Děkuju za recenzi, o Alverde pudrech jsem teď hodně přemýšlela. Pořídila jsem si ten z limitované kolekce, který je ohromně tmavý, tak jsem si říkala, že si pořídím ještě nějaký světlejší odstín a namíchám si ho. Ale tenhle "transparentní" vypadá a vyznívá skvěle.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak je tmavý, možno by sa dal použiť na kontúrovanie tváre, prípadne zmiešať s tým sypkým minerálnym púdrom.

      Odstrániť
  6. Asi ho tiež vyskúšam ale mám teraz v zásobe ešte tri púdre a presne keď ich miniem istotne už nebude :D:D:D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to máš pravdu, to už určite bude vypredaný :-)

      Odstrániť
  7. Moj ultimate oblubeny prirodny puder, ktory kupujem dokola :) Dokonca som sa ani k ich mineralnemu nikdy nedostala, lebo s tymto som tak spokojna, ze beriem vždy po 2 ks, aby ho zase nadlho nevypredali, ako to uz v DM chodi :))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že aj Tebe vyhovuje. Na blogoch sa velmi o tomto pudri nepise. Ten sypky mineralny je dobry ak clovek potrebuje vacsie krytie. Tento je zase lepsi na zmatnenie.

      Odstrániť
  8. Dekorativku Alverde jsem už trochu vzdala kvůli parfemaci. Zajímalo by mě teda, jak voní tento pudr. Jinak totiž vypadá jako přesně to, co hledám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musela som ho ísť ovoňať, aby som vedela odpovedať na túto otázku, lebo žiadna vôňa mi v pamäti neutkvela. Púder je bez vône. Každopádne sa dá pred kúpou ovoňať tester.

      Odstrániť
  9. Tak ten musím vyzkoušet. Já mám od Alverde ten tuhý make-up a je naprosto skvělý! už mám třetí balení. Je fajn v tom, že se tou houbičkou aplikuje velmi snadno, takže ráno když spěchám a nepotřebuji žádné extra krytí, tak jím jen projedu t-zónu a moje pleť vypadá hned lépe. Navíc mi krásně voní a má skvělé zrcátko. Takže za mě velký palec nahoru. Minulý týden jsem si tam koupila i rtěnku v odstínu Dusty Pink a je naprosto božská! na rtech ji vůbec necítím, dobře hydratuje a je taková nenápadná, ale za to rty hezky ozvláštní, takže za mě spokojenost :). BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A aká je výdrž toho rúžu? Ja som mala rúž z minuloročnej limitky, ktorý bol síce fajn, ale výdrž bola dosť slabá.

      Odstrániť
  10. Ja som zatial tuto kozmetiku v drogerke vždy obišla, ale v poslednej dobe som na ňu počula len samé dobré ohlasy a čítala vela pozitívnych recenzií, takže asi siahnem po nejakom produkte aj od tejto značky:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Alverde má super produkty (stejně jako absolutní propadáky, ale která značka je nemá...) a tenhle pudr vypadá a podle Tvého popisu i je jeden z nich, budu ho muset blíž omrknout. Já nedám dopustit na jejich tvářenky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Tento púder by ma v stojane nezaujal, vlastne ma nikdy nezaujal a asi to bola chyba. Rada používam Dr. Hauschka púder, ktorý je však nepraktický do kabelky, takže tu je riešenie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dr. Hauschka je cenovo uplne v inej kategorii. Este som od tej znacky nic neskusala, ale je fajn vediet, ze puder je dobry.

      Odstrániť
  13. síce mám jeden make up od alverde veľmi nekryje ale som zistila že mi to úplne stačí nepotrebujem byť taká zafarbená omietkou aby nebolo absolútne nič vidieť a tvár aby vyzerala ako z obrázku. Havné je že vyrovná dokonale tón pleti. A pokiaľ sa pri tomto už tak neleskneš tak je to tiež jeden z tých ich skvelých produktov aj keď si myslím že aspoň trochu musí mať kryciu schopnosť. A ja som veľmi spokojná penovým make upom od essence stačí mi aj ako korektor na zakrytie nedostatkov.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Essence som dávnejšie používala tiež. Vyhovovala mi konzistencia, len mal krátku životnosť.

      Odstrániť
  14. Pokukujem po ňom už dávnejšie, tak sa už najbližšie k nemu snáď aj dopracujem, keď sa minú zásoby...
    ANTIgiveaway 2

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ahoj, nedávno som sa viac začala zaujímať o prírodnú kozmetiku, no ešte sa v tom len hľadám. Narazila som na škodlivosť látky "talc", teda mastenec v púdrových produktoch. Nevieš poradiť nejaký púder bez tejto látky? Zarazilo ma, že ho obsahuje aj tento od Alverde..ďakujem za odpoveď :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bez talcu je mineralny puder od Alverde. Pri aplikacii dost prasi, takze treba pouzit siroky stetec, ale inak je skvely. Ja pouzivam uz mozno piate balenie.

      Odstrániť
    2. Ahoj Christy, ja som nedavno robila maly prieskum (Prírodné púdre bez kontroverzného mastenca) a bez talcu, teda mastenca su okrem mineralneho pudru Alverde aj prirodne pudre 100% PURE, ZAO, Cosm´etika, Dr. Hauschka-iba sypký, nie kompaktny. Verim, ze coskoro tuto latku v kozmetike uplne zakazu.

      Odstrániť
  16. Ja pouzivam Alverde kozmetiku uz rok a som velmi spokojna.mam aj tento puder len tmavsi odtien 030 beige super zmatnuje a kryje nedokonalosti

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky