Štatistické okienko /október 2015/

Chcete vedieť ako autorky kozmetických blogoch trávia posledné dni mesiaca? Upratovaním, fotením, upravovaním fotiek, písaním článkov o výrobkoch, ktorým sa pozreli na samé dno a následnou návštevou kontajnera určeného na separovaný odpad. A ako trávia tieto dni zvyšní členovia domácnosti. Povzdychom v zmysle, koho už len toto môže zaujímať. Nuž, ale čísla o zobrazení jednotlivých článkov hovoria niečo iné.



Tento mesiac som minul 17 výrobkov, z toho 5 spadá do kategórie prírodnej kozmetiky.
Minerálny púder Alverde - 01 porcelain  sa v poslednom čase vyskytuje v každom článku o minutých výrobkoch. Používam ho ako púder na make-up, prípadne samostane na podkladový krém, pričom ho nanášam štetcom zvlhčeným dermálnou vodou. Poskytuje stredné krytie, avšak pri nanášaní veľmi práši a balenie nie je vhodné sa nosenie v kabelke. Po dlhodobom výpadku v DM drogériách konečne v októbri doplnili stojan s dekoratívnou kozmetikou Alverde, takže už som si ho kúpila aj do zásoby.
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: výborný


Make-up Vichy Derma Blend - 15 Opal som veru nemala v láske. Poskytoval síce dobrý výber odtieňov a vysoké krytie, ale veľmi problematicky sa nanášal, zvýrazňoval suché miesta na tvári a pleť vyzerala po nanesení make-upu neprirodzene. Dovolím si tvrdiť, že viem dokonca určiť podľa efektu na tvári, ktoré kolegyne používajú tento make-up. Počas zimných a jarných mesiacoch síce pekne vydržal osemhodinový pracovný čas aj s cestou, ale akonáhle prišlo májové oteplenie výdrž make-upu sa výrazne znížila na cca štyri hodiny a make-up sa vplyvom tepla roztekal.
Cena: cca 20 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Dezinfekčný gél na ruky Balea nesmie chýbať. V podstate pravidelne kupujem Baleu alebo Cien, pričom Balea je na pomyselnej priečke obľúbenosti kúsok za Cienom. 
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: výborný
RSB roztok z lekárne má dezinfekčný, antibakteriálny a protizápalový účinok. Používam ho lokálne na vysušovanie akné, prípadne ak nemáme doma Alpu, tak i na dezinfekciu manikúrového náradia. Počas aplikácie cítiť lieh, ktorý však hneď vyprchá. Nefarbí oblečenie a dá sa použiť i pod make-up.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: výborný
 

Nechtíková Indulona patrí k mojím obľúbeným krémom na ruky. Používam ju večer pred spaním. Síce dlhšie vsakuje, ale príjemne vonia a ruky hydratuje a regeneruje. Už mám ďalšie balenie. A treba podporovať aj slovenských výrobcoch.
Cena: cca 1,20 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Sérum Hydrabio Bioderma je podľa mňa najlepším výrobkom tejto značky a mala som už viacero cestovných i plných balení. Pleť je pri jeho použití hydratovaná a bez šupiniek, čo dokáže zabezpečiť aj takéto malé cestovné balenie. Pleť sa neleskne, dá sa použiť aj ako podklad pod make-up, príjemné vonia.
Cena: 4 € za celé cestovné balenie (micelárka, sérum, krém), takže v prepočte na jeden výrobok cca 1,30 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Krém Hydrabio Légére Bioderma je určený na dehydratovanú pleť. Pleť dostatočne hydratuje, tvorí dobrý podklad po make-up, príjemne vonia, avšak v poslednom období som si zvykla skôr na prírodné krémy bez silikónu, takže ten tzv. "silikónový" pocit na mňa pôsobil rušivo. Pred rokom pri prvom balení som však takéto veci ešte neriešila.
Cena: 4 € za celé cestovné balenie (micelárka, sérum, krém), takže v prepočte na jeden výrobok cca 1,30 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Bio regeneračný olej Tea Tree-Manuka od Saloos používam ako náhradu nočného krému približne každý tretí deň. Ide o moje druhé balenie a som s ním spokojná. Vôňa je jemná, nevýrazná. Cítiť v nej čajovník, ale určite to nie je nič rušivé a nepríjemné. Olej do pleti dobre vsakuje, čo nie je pravidlom pri rôznych druhoch olejov. Čo sa týka výsledkov, nespochybniteľná bola regenerácia pleti. Olej tiež urýchľoval hojenie pozostatkov po akné. Tomu, aby sa vyhodilo ďalšie akné však napriek spomínaným antiseptickým účinkom nezabránil. Vzhľadom na to, že je určený aj na ekzémy a rôzne dermatitídy, používala som ho aj na vysušenú a šupinatú pokožku. Tej však nepomohol.
Cena: cca 6,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších 

Kosatcový nočný krém od Weledy je mojím prvým zoznámením sa s touto značkou. Príjemne vonia, má hustú konzistenciu, dobre sa rozotiera. Na pleti zostáva akási ochranná vrstva, avšak pleť ráno nie je mastná. Čo sa týka účinkov na pleť, tie neviem posúdiť. Nechcem ho ani chváliť, ani z niečoho upodozrievať a tak na posúdenie účinkov vyskúšam ešte jedno balenie a budem sa pozorne pozorovať.
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: zatiaľ bez hodnotenia


One Step Facial Cleanser Clarins som používala podľa návodu, ako jediný prostriedok na odlíčenie tváre. Vizuálne make-up odlíčil, avšak nepáčilo sa mi, že pleť zostáva po ňom lepkavá, takže som si tvár oplachovala vodou, aj keď sa uvádza, že to nie je potrebné. Po týždni takého odličovania sa mi strašne, ale naozaj strašne zhoršil stav pleti, upchali sa mi póry, vzniklo podkožné akné. Ide o dôsledok nedostatočného odlíčenia pleti. Takže tento výrobok na tvár nikdy viac. Pleť je potrebné odlíčiť dôkladne a Clarins to očividne nerobí. Nevyhodila som ho však do koša. Využívam ho na odlíčenie očného líčenia. A v tejto oblasti je naozaj skvelý.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: výborný na odličovanie očí, príšerný na odličovanie tváre
Čistiaci gél Terra Naturi je priehľadný, s jemno vôňou aloe vera a aj konzistencia tohto gélu silne pripomína konzistenciu šťavy, ktorá sa nachádza v listoch tejto rastliny. Gél odličuje dôkladne no šetrne. Nie je žiaden problém s oplachovaním gélu, či s vysušenou pokožkou. Problémom je iba dostupnosť na Slovensku.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Regeneračná maska na vlasy  Keune je určená na suché a zničené vlasy. Vlasy viditeľne regeneruje a posilňuje. Výhodou je i kratký čas pôsobenia, kde masku stačí na vlasoch nechať iba 3-5 minúť. Vlasy sú po použití masky hladké, lesklé, dobre sa upravujú. Počas celej doby používania masky som nemala problémy s poškodenými a zničenými vlasmi. Výhradu mám iba voči viečku, ktoré je mierne prehnuté do vnútra a voda na ňom vytvára usadenú vrstvu vodného kameňa.
Cena: 18 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Cien gél na intímnú hygienu je limitovanou edíciou, ktorá bola pred rokom dostupná v Lidli. Verím však, že sa znovu objaví, lebo tento gél je výborný. Umýva, nedráždi, pomocou pumpičky sa dobre aplikuje. Balenie mi vydržalo takmer rok.
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Sprchový gél Terra Naturi príjemne voňal pomarančom a mätou. Umýval, nevysušoval, osviežoval. Pomaranč a mäta sú podľa mňa ideálne vône. Výhradu mám iba voči baleniu, ktoré sa zle zatváralo a celkovo bolo také akési nízkonákladové.
Cena: 1,45 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Dermálna voda Bioderma je určená na osvieženie a upokojenie pokožky a to bez debaty doslova aj plní. Okrem týchto účelov ju používam aj večer pred nanášaním pleťových olejov na tvár. Napriek pravidelnému používaniu som mala pocit, že je asi nekonečná.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: výborná
Soľ z Mŕtveho mora Kawar vyhovuje presne mojím požiadavkám. Ide o soľ s hrubými zrniečkami, ktoré sa pomaly rozpúšťajú. Nie sú v nej žiadne umelé farbivá, ktoré by zbytočne zaťažovali organizmus a farbili vaňu. Už používam ďalšie balenie.
Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších 
Liečivý kúpeľ eukalyptus a mäta Alpi Fresh: stálica v mojej kúpeľni. Pena vydrží celú dĺžku kúpeľa, príjemne vonia eukalyptom a mätou, nevysušuje, príjemne sa pri nej relaxuje. Nemám dôvod kupovať niečo iné.
Cena: cca 1,60 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
Celkovo som teda minula v októbri kozmetiku za 109 €, pričom dermálna voda v hodnote 10 € bola výhra v súťaži. Bavilo by vás čítať rubriku o nákupoch. Ja sa priznám, ja na takéto články na iných blogoch neklikám, takže neviem posúdiť čitateľnosť. Pre mňa ako autorku by však bolo zaujímavé porovnať hodnotu minutej kozmetiky s kozmetikou nakúpenou. Máte skúsenosti s niektorým z výrobkov z tohto článku?

Komentáre

  1. Na weleďácky kosatcový krém a v podstate celú radu sa chystám už dlho, pozerala som skôr na hydratačný denný krém lebo by mal mať údajne zmatňujúci efekt. Takže neurazí nenadchne vravíš :)
    A na ten minerálny púder od Alverde stále nemám v DM šťastie! :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práveže ja neviem. Nechcem ho krivo obviniť, alebo pochváliť takže chcem ešte pozorovať moju pleť pri používaní iného krému a potom vyskúšať ďalšie balenie, aby som mohla zhrnúť dojmy. Podľa zloženia by mojej zmiešanej pleti lepšie sadol denný hydratačný krém (neobsahuje bambucké maslo a mal by byť ľahší), ale akcia bola na tento nočný, takže nekúp to, keď bol o 4 € lacnejší ako je bežná cena :-) Určite však dám vedieť ako to dopadlo.

      Odstrániť
  2. Akurát používam Hydrabio Legere ako podkladový krém a neviem si ho vynachváliť, je fakt skvelý, rýchlo sa vsiakne do pleti a make-up sa naň nanáša bez ťažkostí. No a Alverde púder to je aj moja srdcovka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mala si aj sérum? Lebo sérum mi prišlo oveľa lepšie ako krém.

      Odstrániť
  3. Články o nákupech bych si u tebe moc rada přečetla. Z tvých výrobků znám jen vodu Saloos. Momentálně používám levanduli

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nastastie mojich clenov domacnosti moje fotenie netankuje... fotim, ked dieta spi a manzel uz si zvykol na moje fotosessions a uz ich ani nekomentuje.

    Mna cisto nakupne clanky osobne nebavia - ani pisat ani citat... tak cca 3x do roka sa hecnem, ked je nejaka nakupna akcia alebo som na shopping vylete a kupim toho viac pri jednej prilezitosti, naraz to pofotim, napisem k tomu popisky a finito. Ale fotit priebezne nakupy z celeho mesiaca? Alebo mat na ne vyhradenu spacialnu tasku ako mam u empties a odfotit ich naraz? No proste sa mi to zda komplikovanejsie ako u spotrebovanych. Co sa tyka citanosti, u mna patria tieto clanky k tym popularnejsim, ale ani to ma nemotivuje k ich pravidelnemu zaradeniu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja by som pouzila tie fotky co budu neskor v klasickych recenziach. Sama som zvedava, ci nakoniec nieco vytvorim :-)

      Odstrániť
  5. Tak ten púder od Alverde asi vyskúšam :). A tiež si asi počkám na to zhodnotenie kosatcového krému od Weledy, lebo nad ním rozmýšľam ako nad nočným krémom :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alverde je fajn. Teraz som chcela zmenu a vyskusala som kompaktny puder a tiez sa na neho nemozem stazovat.

      Odstrániť
  6. Púder Alverde aktuálne používam a prekvapil ma, nečakala som, že bude taký dobrý. Škoda len toho nepraktického balenia na prenášanie... A s Dermablendom som si tiež užila svoje v minulosti. Páčila sa mi krycia schopnosť, používala som ho ale skôr výnimočne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som si za ten puder aj kludne priplatila len keby spravili lepsie balenie.

      Odstrániť
  7. Clanky onakupoch urcite ano!!! Rada da inspirujem co by som si kupila ked velakrat veci zo spotrebovancov uz su neaktualne

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Intimáč CIEN limitka nebol, jednoducho ho prestali vyrábať :(((((. Ale mám super alternatívu, olivový intimáč od Ziaje.
    ANTIgiveaway 2

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky