Boj proti zrohovatenej koži

Asi ste si všimli moju záľubu v cestovných baleniach drahších, menej dostupných značiek. Tieto cestovné balenia umožňujú vyskúšať výrobky v menšom, ale pritom dostatočne veľkom balení na to, aby človek videl účinky výrobku, zistiť čomu sa vyhnúť a čo sa naopak oplatí kúpiť i v plnom balení. A v neposlednom rade si človek urobí objektívnejší názor na danú značku. Po cestovných baleniach značiek Elizabeth Arden a Clarins sa ku mne dostalo cestovné balenie značky Clinique, ktoré obsahuje telový peeling, telové maslo, krém na ruky a balzam na pery. Ako prvý sa svojej príležitosti dočkal telový peeling, o ktorom bude dnešná recenzia.
cestovná sada Clinique



Podľa popisu výrobcu osviežujúci telový peeling Sparkle Skin body exfoliating cream vyhladzuje a rozjasňuje pokožku celého tela. Vďaka rastlinným výťažkom a mentolu má povzbudzovať zmysly, odstraňovať stvrdnutú kožu a nabíjať pokožku novou energiou. Minimalizuje alergické reakcie a je vhodný aj pre citlivú pleť. Používa sa v sprche nanesením na mokrú pokožku a masírovaním krúživými pohybmi so zameraním na lakte, kolená a päty.

Cena: cca 25 € za 200 ml

Zloženie: water, peg-100 stearate, glyceryl stearate, polyethylene, disodium cocoamphodiacetate, butylene glycol, hexylene glycol, magnesium aluminum silicate, salicylic acid, sodium lauryl sulfate, menthol, oleth-10, sodium laureth sulfate, sodium chloride, disodium edta, caprylyl glycol, phenoxyethanol, benzoic acid, green 5 (CI 61570), yellow 5 (CI 9140). Podľa organizácie EWG sa v zložení nenachádzajú žiadne "High Hazard" látky.

Telový peeling Sparkle Skin Clinique
Moje subjektívne hodnotenie: obsahuje jemné, avšak ostré čiastočky, ktoré vyhladzujú a stimulujú pokožku tela. Vzhľadom na ostré čiastočky, by som ho neodporúčala na citlivú pokožku, moja normálna pleť s ním však nemá žiaden problém. Čo sa týka použitia na telo, prežijete to aj bez neho, ale ak ho už máte, určite ho budete používať s radosťou. Oveľa väčšie nadšenie však budete mať pri použití na päty, prípadne ak ma niekto zrohovatenú kožu na kolenách a lakťoch. Tam sa totiž naplno prejaví ostrý tvar peelingujúcich čiastočiek a zrohovatenú kožu poriadne obrúsi. Mojím chodidlám určite používanie tohto peelingu prospieva. Sľubovanú mentolovú vôňu a osvieženie však nejako neregistrujem, resp. je taká slabá až je zanedbateľná.

plusy:
  • žiadne "High Hazard" látky v zložení
  • precízne obrúsenie zrohovatenej kože

mínusy:
  • dostupnosť
  • cena
Perspektíva produktu na mojej poličke: určite je najlepšie vyrábať si vlastné peelingy (podľa návodov, ktoré som čítala, to nie je vôbec komplikované), ale aspoň u mňa je realita taká, že na domácu výrobu peelingov nejako nemám čas. Takže som rada, že sa momentálne v mojej kúpeľni nachádza peeling od značky Clinique.

Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Aké máte skúsenosti so značkou Clinique?

Komentáre

  1. Od značky Clinique jsem nic nezkoušela, obecně peelingy moc nepoužívám, mám dost citlivou pokožku :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky