Štatistické okienko /jún 2015/

A zase tu máme rubriku o spotrebovanej kozmetike, takže kozmetické voyerky si prídu na svoje. Najskôr však trochu júnovej štatististiky. V júni pribudlo na blogu deväť článkov, z ktorých vás najviac zaujal článok o Tarike - bylinnom prášku na problematickú pleť. Musím sa pochváliť, že asi prvýkrát vyšiel môj tip na najčítanejší článok. Na druhom mieste v čitateľnosti skončili Obľubené výrobky tejto jari a tretie miesto patrí patrí krému od značky Bioderma. No a ako to bolo so spotrebovanou kozmetikou?


Celkovo som minula v juni trinásť výrobkov, čo je u mňa také klasické číslo. V minutých výrobkoch sa objavilo niekoľko kúskov prírodnej kozmetiky, avšak stále prevažuje konvenčná kozmetika.



Čistiacu penu 3 v 1 Alverde chválim na blogu tak často, že by som už mala dostávať percentá z predaja. Pena dokonale odlíči, pričom nevysušuje a nedráždi pleť. Je vhodná i na odlíčenie očného make-upu. Čo viac si môžem želať? Používam už druhé balenie a vyzerá to, že som našla môj výrobok roka. Pena prešla i mojím odličovacím testom s bielym uterákom a na bielom uteráku nezostávajú po odlíčení žiadne stopy make-upu.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Pleťová voda s morskými riasami Alverde je určená na normálnu a zmiešanú pleť. Voda mala pach typický pre morské riasy, dočistila pleť a nemala som jej čo vytknúť. Až teda na obsah alkoholu, ale ako vieme nájsť pleťovú vodu bez obsahu alkoholu za normálnu cenu je teda poriadne náročne. Upozornila by som však, aby sa používatelia držali odporúčania výrobcu, a síce, že pleťová voda je určená pre normálnu a zmiešanú pleť. Prípadne samozrejme pre mastnú pleť. Vzhľadom na zloženie by iné druhy pleti určite vysušovala.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: výborná

Šampón proti lupinám Alverde som kupovala narýchlo a preto ma doma prekvapilo, že obsahuje liečivé bahno, čo pri používaní teda aj vidieť. Takže nezľaknúť sa obsahu, čo vytečie z balenia :-).V poslednom čase mám problém so svrbiacou pokožkou hlavy a s tým súvisiacimi lupinami. Chcela som teda vyskúšať prírodný šampón. Pri prvých použitiach sa zdalo, že funguje. Pokožka svrbela menej, lupiny vyzerali, že ustupujú. Približne v polovici balenia sa stav zhoršil a lupiny ešte pribudli. Čo sa týka stavu vlasov, vlasy sa horšie rozčesávali a určite boli v horšie upraviteľnom stave, ako pri šampónoch s obsahom silikónov. Ale to zrejme pri prírodných šampónoch treba očakávať.
Cena: cca 2,50 €
Celkové hodnotenie: mne nevyhovoval


Bylinkový kúpeľ pre zamilovaných na blogu tiež toľko chválim, že podobne ako pri pene Alverde očakávam ďakovný list od výrobcu :-). Konkrétne ide o kombináciu vňate damiánu, kvetu ruže, kvetu jasmínu a ružového esenciálneho oleja. Človek sa po takomto kúpeli cíti oddýchnutý a zrelaxovaný minimálne ďalšie dva dni. 
Cena: cca 9 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Hĺbkovo čistiaci gél Dermo Purifyer Eucerin mal fajn vôňu aj konzistenciu. Nevysušoval a nedráždil pleť, akurát mal slabšiu odličovaciu schopnosť. Ak sa teda rozhodnete pre tento čistiaci gél, určite netraba zabudnúť zaobstarať si dobrú odličovaciu vodu. Napríklad i z rovnakej rady. Pleťová voda Dermo Purifyer ma zaujala rozhodne viac ako tento gél.
Cena: cca 10,50
Celkové hodnotenie: dobrý

Jarischov roztok možno voľne kúpiť v lekárni a ide o kombináciu kyseliny boritej s glycerinom, ktoré sú rozpustené v demineralizovanej vode a konzervované methylparabenom a propylparabenom. Používala som ho v podobe obkladov na začervenanú a precitlivelú pleť. Tento problém vyriešil za približne dva týždne. Zvyšok balenia som používala ako klasickú pleťovú vodu na dočistenie pleti.
Cena: 2,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Krémové telové mlieko Smooth Sensation Nivea ma napriek tomu, že mu nemám čo vytknúť výraznejšie nezaujalo. Ide o klasické telové mlieko s obsahom bambuckého masla na suchú pokožku. Vôňa je klasická, telové mlieko má bežný spôsob rozotierania a bežnú dobu vsiaknutia. Pokožku hydratuje. V podstate robí čo má a nie je ničím výnimočné.
Cena: cca 3,50 €
Celkové hodnotenie: dobré

Krém Sensibio Light Bioderma je ľahký krém určený na precitlivénu pokožku, pričom tento krém má zmierňovať pocity pálenia, pnutia a nepohodlia. Tieto pocity som v čase používania krému nemala, pretože som ich našťastie vyriešila Jarischovým roztokom. K tejto vlastnosti krému sa teda nebudem vyjadrovať. Krém neupcháva póry a nezhoršuje stav pleti. Okrem toho však žial zanecháva po nanesení lepkavý pocit a má len malé hydratačné schopnosti. Vzhľadom na vysokú cenu by som od tohto krému čakala rozhodne viac.
Cena: 19 €
Celkové hodnotenie: dobry



Sprchové gély Cien z jarnej limitovanej edície ste mohli vidieť medzi spotrebovanými výrobkami za mesiac máj a vzhľadom na moje zásoby ešte tieto gély uvidíte. Ako som už písala, gély umývajú a nevysušujú pokožku. Sú o niečo tekutejšie ako klasické Cien sprchové gély a teda sa aj rýchlejšie míňajú. Na rozdiel od predošlých gélov, tento ma svojou vôňou nezaujal. Až by som povedala, že táto limetková vôňa ma iritovala. Vône sú však veľmi subjektívna záležitosť, takže verím, že niekomu sa práve táto vôňa može páčiť.
Cena: cca 0,70 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Pena na popraskanú a zhrubnutú pokožku Cien obsahuje ureu a bambuckého maslo. Pena bola súčasťou jarnej limitky a po prvom použití som sa vrátila kúpiť túto penu aj do zásoby, pretože ako to už s Lidlom býva, nikdy nevieme, kedy sa kozmetika znovu vráti do regálov. Táto pena ma teda skutočne baví a vyzerá, že sa tento výrobok zaradí k mojím výrobkom roka. Pena sa dobre aplikuje, výborne vsakuje a čo je najdôležitejšie, pokožka nôh je naozaj vo výbornom stave.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Ústna voda Dentalux sa dá podobne ako dva predchádzajúce výrobky kúpiť predajni Lidl. Účinne chráni citlivé zuby pred bolestivou reakciou na studené, či horúce. Ústne vody si v podstate vyberám podľa ceny a táto je už dlhodobo cenovou jednotkou.
Cena: cca 0,80 €
Celkové hodnotenie: výborná
 


Riasenka Extra Super Rimmel je mojou totálne prvou riasenkou a s prestávkami sa k nej stále vraciam. Riasy farbí do čierna, zvýrazní ich, nedráždi oči a nerozmazáva sa. Cena je tiež viac ako priazniva.
Cena: cca 3,50 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Make-up Lasting Performacne Max Faktor je stredne krycím make-upom, ktorý sa dobre nanáša, nevysušuje a zároveň zmatňuje pleť, otláča sa menej ako iné make-upy. Nevýhodou je to, že krátko po nanesení stmavne (oxiduje). S korektorom a púdrom je dobre použiteľný i na problematickú pleť.
Cena: 17 €
Celkové hodnotenie: výborný

V júni som teda minula kozmetiku v hodnote 76 €, pričom ale Bylinkový kúpeľ a krém od Biodermy boli výhry a telové mlieko Nivea darček. V 70 % akcií som kúpila make-up Max Faktor a čistiaci gél bol súčasťou balenia hydratačný krém plus čistiaci gél zdarma. Celkovo som teda na kozmetiku vynaložila možno približne 25 €. Takže z finančného hľadiska veľmi dobrá bilancia. 
S ktorým zo spomínaných výrobkoch máte skúsenosť?

Komentáre

  1. Tú riasenku som mala aj ja, pohodka, ale najviac mi asi len vyhovujú lacné riasenky od Miss Sporty.. :) A tá pleťová voda od Alverde nevyzerá zle.. :) mne by asi vyhovovala, mám mastnú pleť..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja dúfam, že tú riasenku neprestanú vyrábať. Používam ju už roky :-)

      Odstrániť
  2. Tie výrobky na mastnu pleť od alverde vyzerajú dobre a niekedy ich určite vyskušam :)

    Cosmetics addiction

    .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na mastnú pleť má Alverde "čevenú" radu s liečivým bahnom. Z tej rady som vyskúšala masku, ktorá je super. Pena a pleťová voda v dnešnom článku sú určené na normálnu a zmiešanú pleť, ale myslím, že mastnej pleti by určite tiež neuškodili.

      Odstrániť
  3. všade čítam na tú riasenku samé chvály, ale vždy keď si ju pozriem "naživo" dosť ma odradí jej kartáčik, nikdy mi to s takýmito veľmi nešlo, ale pri samých pozitívnych ohlasoch jej asi niekedy konečne dám šancu aj ja :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne práveže tento kartáčik vyhovuje. Ak si zvyknutá na iné druhy kartáčikov, asi budeš z tohto nervózna :-)

      Odstrániť
  4. Jééé musím ti pochváliť že to tu máš naozaj pekné. A chcela som vyskúšať ten šampón proti lupinám od Alverde ale asi sa mu teda vyhnem keďže zatiaľ mi ani jeden od Alverde nesedel a keďže mám problematickú pokožku hlavy tak asi ani tento.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Ak Ti nesedeli ani iné Alverde šampóny, tak ja by som už asi "šťastie" nepokúšala :-)

      Odstrániť
  5. wau, tak toto je tá pena na nôžky! :))) Ak ju v Lidli uvidím, určite vezmem zo dve...
    Inak, ten sprcháč Lime Kick limitkový nie je, je súčasťou stálej ponuky podobne ako "môj" pomarančový...
    No a nesúhlasím s tým Sensibio Light krémom, podľa mňa je to jeden z naj krémov na teplejšiu časť roka :) Ale tak každá máme inú pleť...
    ANTIgiveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pena je úplne súper, určite odporúčam. Čo sa týka sprcháča, myslela som, že ide o limitku, lebo u nás zmizol z regálov.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky