Vo dvojici je to lepšie

Poznáte to, čítate skvelé hodnotenia, kúpite si výrobok a napriek výborným hodnoteniam zistíte, že je na nič. Tak sa u mňa ocitli dva výrobky, z ktorých každý ma nejaké chybičky, ktoré ho robia nepoužiteľným, ale v spoločnej kombinácií sa menia na vcelku fajn produkt.



Ako prvý sa u mňa ocitol Sébium AI correcteur od značky Bioderma. Ide o tónovaciu liečbu nedostatkov mastnej a aknóznej pleti, ktorý som mala v pláne používať ako make-up. Výrobok sa skladá z dvoch častí. Zelená masa sa nanáša na akné a má ho liečiť. Hnedá masa sa má naniesť na celú tvár a slúžiť ako make-up. U mňa zelená hmota nejak extra nefungovala, tak ako u mňa neúčinkuje celá rada Sébium. Oveľa väčší problém však bol s hnedou hmotou, ktorá sa predáva iba v jednom odtieni a pre mňa je veľmi tmavá, až nepoužiteľná. Výrobok som si kúpila v zime a kvôli tmavej farbe som ho odložila do skrine a čakala na leto, kým bude opálena. V lete bol pre mňa znovu príliš tmavý a tak som ho znovu odložila, s tým, že ak na niečo neprídem, pôjde ku kontajneru. Celý tento "špás" ma stál asi cca 17 €. Pochopiteľne, že som vzhľadom na veľku sumu bola nahnevaná.
Ako druhý som si kúpila 4 in 1 Color & Care Foundation od Alverde. Chcela som ľahký make-up, alebo tónovací krém, ktorý by mohol mať kľudne kratšiu výdrž, nakoľko som ho chcela používať na prechádzky, prípadne keď potrebujem iba vybehnuť do obchodu. Spomínaný výrobok má dosť nejasný popis, v podstate neviem jedným slovom povedať čo to vlastne je. Sľubuje ľahké antibakteriálne pôsobenie, prirodzený efekt, krytie a hydratáciu. Zaujal ma najmä krásnym svetlým odtieňom. Asi najsvetlejším, aký som kedy pri make-upoch videla. Ako som však v úvode naznačila, tiež má svoje ale. Keď som chcela make-up na prechádzky, alebo do obchodu, nepredstavovala som si to tak, že hneď po pol hodine ho budem musieť odlíčiť. Strašne, ale naozaj strašne zalieza do pórov. Takže samostatne nepoužiteľný. V tomto prípade bola cena oveľa nižšia, takže kvôli cca 4 € som scény nerobila.


A tak v mojej poličke stáli dva výrobky. Jeden tmavý a jeden svetlý. A tak som ich zmiešala a čuduj sa svet, ono to fungovalo. Odieň Biodermy sa zmenil na nositeľný a konzistencia Alverde sa zmenila na takú, ktorá nezalieza do pórov. Výdrž tohto Bioderma-Alverde make-upu je približne 4 - 5 hodín, zmatňuje, má strednú kryciu schopnosť. Čiže presne to, čo som si želala, namiešala som si make-up na prechádzky, či na kratšie vybehnutie von. Samostatne si teda tieto výrobky určite nekúpim, ale ak by prešli nejakou inováciou, určite by dostali šancu. Do oboch značiek vkladám nádej. 

Budem rada, ak do komentárov napíšete vaše odporúčania, ako si poradiť a minúť nepoužiteľné výrobky.

Komentáre

  1. Pre mňa väčšina produktov od Biodermy bola sklamaním.. :-/ Aspoň že som do nich nikdy neinvestovala plnú sumu a vystihla som nejakú akciu, inak by som bola riadne nasrdená... Ja aktuálne čakám na letné opálenie, aby bol pre mňa použiteľný Bioderma BB krém, ktorý mám vo svetlejšom odtieni, no aj tak som po ňom ako pomaranč..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S Biodermou je to ako s Avonom. Ludia ju kupuju uz iba vtedy, ked je v "akcii". Neviem, ale podla mna si to touto marketingovou strategiou Bioderma pokazila.

      Odstrániť
  2. Od biodermy sále nic nemám a nevím jestli do ní jít nebo ne, protože mi přijde, že část lidí ji má rádo, část ne, tak se pořád nemůžu rozhodnout. Jinak s tou jejich marketingovou strategií máš úplnou pravdu, úplně mi to tak taky přijde, že s tím šli teď i trochu dolů... :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja za seba odporúčam sérum Hydrabio, sérum Matriciane a micelárne vody. Bez ostatných výrobkoch sa pokojne zaobídem (samozrejme, že sa to týka tých, ktoré som skúšala)

      Odstrániť
  3. Ten korektor od Biodermy ja tmavý asi na každého, je desne tmavý, ja som využila zelenú časť, párkrát skúsila hnedú a zvyšok som už po skoro dvoch rokoch státia a skončenej expiračnej dobe skrátka vyhodila. Vždy sa ale tiež snažím nájsť produktom druhé využitie, ak to prvé pravé nefunguje, takto som napr. zistila, že ak mi nesadne odtieň pleťového púdru tak ho môžem použiť ako suchý šampón do vlasov, funguje rovnako ako sucháč a ako hnedovláska nemusím mať ani obavy z bielych stôp na vlasoch. Ak mi nesadne sprcháč svojou vôňou spravím z neho mydlo, tam to prežijem. Najhoršie sa ale nachádza využitie make-upom, istý čas som ich dávala sestre, ale tú už moja testovacia nálada tiež prešla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento korektor som aspoň namiešala na svetlejší odtieň. Mám však ešte kompaktný make-up, ktorý bol "grátis" k Matriciane séru a to teda s tým neviem čo urobím. Okrem toho, že strašne tmavý, je ešte aj príšerne žltý. Keďže ide o kompaktný make-up, tak to ani nenamiešam s ničím svetlejším.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky