Štatistické okienko /január 2015/

S koncom mesiaca sa v práci tradične spája vypĺňanie dochádzky, zúčtovanie, odovzdávanie uzávierok. Vo svete kozmetických blogoch sa s koncom mesiaca viaže sumarizovanie návštevnosti, počtu čitateľov, prehľad najčítanejších článkov a hlavne prehľad spotrebovanej kozmetiky. Takže trochu štatistiky nikomu neuškodí. V mesiaci január vás najviac zaujal článok s typmi a odporúčaniami dobrých blogoch, článok o prírodnej maskare od značky Cosmetika a recenzia prírodného masla od Alverde. Blog sleduje 68 čitateľov prostredníctvom GFC (prírastok o 9 čitateľov), 9 čitateľov cez Bloglovin (prírastok o 1 čitateľa), 2 čitatelia cez RSS čítačku Feedly (stagnácia). Ak blog čítate cez niečo iné, budem rada, keď mi to napíšete do komentárov. A prejdem k jadru článku. Určite vás zaujíma kozmetika, ktorá sa v januári presunula ku kontajneru.
Spotreba bola dosť veľká, preto je článok rozdelený na viacero kategórií.

prípravky proti poteniu

Bioderma Sensibio Anti-transpirant roll on: môj prvý prípravok proti poteniu z lekárne. Obsahuje alumínium tak ako prevažná väčšina prípravkov proti poteniu. Vôňu by som zaradila skôr do kategórie mužských vôni, ale po nanesení ju už nie je cítiť. Nerobí fľaky na oblečení a účinok by som zhodnotila ako nadpriemerný. Antitranspirant určite nefungoval počas celého pracovného času, ale určite bol lepší ako iné antitranspiranty, ktoré som doteraz používala.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: 4 / 5 b

Lady Speed Stick antiperspirant: gélový prípravok proti poteniu bežne dostupný v drogérií s obsahom alumínia. Vôňa pripomínala aloe vera. Gélu trvalo dlhší čas, kým v podpazuší uschol a mohla som pokračovať v obliekaní. Spôsoboval fľaky na tmavom oblečení a čo je hlavné jeho účinnosť by som zhodnotila ako podpriemernú. Nevyhovoval mi, neobľúbila som si ho a trvalo mi  neskutočne dlho kým sa minul.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: 1 / 5 b

hygiena

Šampón Pantene PRO-V auqa light: drogériový šampón bez obsahu silikónov. Vlasy umyje, príjemne vonia, vlasy sa po umytí dobré upravujú. Dá sa povedať, že šampón si s prestávkami kupujem pravidelne.
Cena: cca 2,50 €
Celkové hodnotenie: 4/5 b

Sprchový gél Cien: klasický sprchový gél, ktorý pení, umýva, nevysušuje pokožku, príjemne vonia. Určite vyskúšam aj iné vône.
Cena: cca 1,20 €
Celkové hodnotenie: 4 / 5 b

Liečivý kúpeľ eukalyptus a mäta Alpi Fresh: stálica v mojej kúpeľni. Pena vydrží celú dĺžku kúpeľa, príjemne vonia eukalyptom a mätou, nevysušuje, príjemne sa pri nej realaxuje.
Cena: cca 1,60 €
Celkové hodnotenie: 5 / 5 b

Ústna voda Colgate Sensitive: ústna voda zbavuje zuby citlivosti na chlad a zmeny počasia. S prestávkami si ju kupujem pravidelne.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: 4 / 5 b

dekoratívna kozmetika
Púder Stay Matte od Rimmel: cenovo dostupný púder, ktorý nepráši a na tvári vyzerá prirodzene. Na druhej stráne vydrží iba krátko. Po cca 3 - 4 hodinách sa pleť leskne a púder oxiduje.
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: 2 / 5 b

Podkladová báza Rimmel Fix & Perfect PRO PRIMER 5 v 1: silikóny v báze pleť vyhladzujú. Báza príjemne vonia a dobre sa nanáša. Absolútne však nemá vplyv na predĺženie životnosti make-upu. Podľa stručného popisu na báze, však na predĺženie životnosti ani nie je určená. Pre mňa teda zbytočná, lebo na vyhladenie pleti používam krém.
Cena: cca 6,50 €
Celkové hodnotenie: 0 / 5 b

Očné tiene Maybelline Big Eyes: výrazné sýte odtiene, dobrá farebná kombinácia, návod na líčenie s efektom zväčšenia očí. Tiene neopadávajú. Ryha na očnom viečku sa vytvorí po cca 4 hodinách, stačí ju však rozotrieť prstom.
Cena: cca 9 €
Celkové hodnotenie: 5 / 5 b

Papierky Essence na odstránenie lesku: voľakedy som ich používala pravidelne. Na úpravu lesknúceho make-upu sú potrebné cca tri papieriky. Rovnakú službu mi však splní bežná papierová vreckovka, ktorú mám po ruke častejšie ako škatuľku s papierikmi. Je to však vec zvyku.
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: 4 / 5 b

krémy

Bioderma Hydrabio Sérum: sérum hydratuje, zbaví pleť šupiniek, ktoré vznikli v dôsledku dehydratácie pleti, príjemná vôňa, dobré sa nanáša, dá sa používať ako podklad pod make-up. Povedala by som, že je to to najlepšie čo Bioderma vyrobila.
Cena: cca 20 €
Celkové hodnotenie: 5 / 5 b

Bioderma Sébium Hydra: hydratácia bola nepostačujúca a dlho po nanesení bola pleť mastná ako po nakrémovaní vazelínou. Ako vidíte na fotografii sú dve spotrebované balenia. Jedno sa mi minulo na začiatku mesiaca a druhé koncom tohto mesiaca. Nechápem, ako sa dá pri použití raz denne na tvár, krk a dekolt minúť 40 ml krém, ale ako vidíte, pri tomto výrobku sa to podarilo.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: 2 / 5 b

Cien

Telové mlieko Cien: príjemná nerušivá parfémácia, dostatočná hydratácia, priaznivá cena. Nemám čo vyčítať.
Cena: cca 1,20 €
Celkové hodnotenie: 5 / 5 b

Dezinfekčný gél na ruky Cien: príjemná vôňa, nevysušuje, praktické balenie. Zostáva veriť, že naozaj odstraňuje baktérie. Cien je mojím najobľúbenejším dezinfekčným gélom, ale už veľmi dlho som ho nevidela v regáloch.
Cena: cca 0,80 €
Celkové hodnotenie: 5 / 5 b

odličovanie

Čistiaci gél Bioderma Sébium Moussant: celkom dobre odličuje, nevysušuje, nezhoršuje stav pleti. Akurát toto mega balenie bolo náročné minúť a musela som si spraviť v používani prestávku, pretože som už na neho nemala náladu. Veľkému baleniu sa už budem napriek výhodnej cene vyhýbať.
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: 4 / 5 b

Micelárna voda Bioderma Sensibio AR: neštípe, nedráždi, nelepí, nevyšuje pleť. Micelárnu vodu som používala na odlíčenie očí, pretože pleťové vody vyčistia pleť predsa len o niečo lepšie. Na cesty a na odličovanie očného make-upu je však výborná.
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: 5 / 5 b

vôňa
Parfém Betty Barclay Tender Blossom: môj prvý parfém. Dovtedy som používala toaletné vody. Vôňa príjemná, kvetinová, avšak na to, že ide o parfém vydržala dosť krátko. Vlastne som nebala rozdiel medzi parfémoum a toaletnou vodou. Možno ak v cene.
Cena: cca 25 €
Celkové hodnotenie: 3 / 5 b

Celkovo som za január spotrebovala 18 výrobkov v celkovej sume 124, 80 €. Z minutých výrobkoch bol darčekom parfum a výhrou bolo sérum od Biodermy. Zvyšné výrobky som si kúpila sama. Keď sa  na to pozriem takto sumárne, je to riadna pálka za kozmetiku.

Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. z antiperspirantov odporucam tuhy dove. je najucinnejsi zo vsetkych, ktore som skusala

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Šampon Pantene Aqua Light jsem měla také a byl fajn, koupila bych si ho klidně znovu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Z tuhých antiperspirantov som spoko s rexonou linen dry, alebo maximum protection... Očné tiene sú super GOSH, alebo Catrice Velvet Matt, z drahších nedám dopustiť na CLARINS ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aha a ešte som zabudla dodať, že Cien je parádna značka, na ich sprchových geloch, telovych maslach, samponoch som fungovala celú vysokú, takže pre mňa aj nostalgia :-D

      Odstrániť
    2. Od Gosh mam aktualne paletku ocnych tienov a su najlepsimi tienmi ake som zatial mala.

      Odstrániť
    3. Juuuuj, super, teším sa, podľa mňa je GOSH veľmi vydarená značka, môžem sa spýtať, aké máš?Aby som vedela, čo ešte vyskúšať :-D

      Odstrániť
    4. Mam Gosh Eye Shadow Palette 2013.

      Odstrániť
  4. Wau, toľko Biodermy :) tiež rada používam ich výrobky, ale ten anti-transpirant ma celkom sklamal. Antiperspiranty som už úplne prestala používať (mimo špeciálnych príležitostí) a ostávam verná deodorantom Alverde :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Co sa tyka Biodermy ide o nahromadene zasoby z minuleho roka nakupene v roznych akciach.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky