Recept na vianočnú kapustu
Každý región a každá rodina má svoje tradičné štedrovečerné menu. Našou špecialitou je vianočná kapusta. Možno vás náš recept zaujme a vyskúšate 6. januára na pravoslávne Vianoce.
Suroviny:
kyslá kapusta zo suda
soľ
rasca
zemiaky
kravské maslo
cibuľa
cesnak
hladká múka
klobása
Postup:
- Kyslú kapustu prepláchneme vo vode a znovu zalejeme vodou. Pridáme soľ, pár zrniek rasce, 5 ošúpaných a pokrájaných zemiakov. Všetko spolu uvaríme.
- Zároveň s kapustou dáme zvlášť variť zemiaky, pričom k nim pridáme viac vody (zemiakovú vodu budeme potrebovať na prípravu zasmážky.
- Po uvarení kapustu precedíme, pridáme 5 uvarených zemiakov a dobre premiešame tĺčikom na zemiaky.
- zasmažku pripravíme tak, že k 2 lyžiciam rozpusteného kravského masla pridáme jednu malú pokrájanú cibuľu a 5 nadrobno nakrájaných strúčikov cesnaku. Chvíľu pražíme a následne pridáme 2 lyžice hladkej múky. Chvíľu pražíme a následne zalejeme zemiakovou vodou. Po zaliati zemiakovou vodou varíme 15 minút.
- Uvarenú zaprážku cez sitko vlejeme do umiešanej kapusty. Všetko premiešame.
- Ako prílohu môžeme pridať varenú klobásu a zemiaky
Dobrú chuť!
zaujimave :) u nas robime kapustnicu - ako polievku s hubami. takuto kapustu som este nejedla.
OdpovedaťOdstrániťMňam mňam :-)
OdpovedaťOdstrániť