Prírodné telové maslo

Nezvyknem si kompenzovať špeciálne dlhé a únavne dni v práci nákupmi. Skôr si zlepšujem náladu dobrou čokoládou, ale v tomto prípade som si chcela spraviť radosť s niečím malým a nepotrebným. A ako to už býva, priplietla sa mi do cesty drogéria a v nej regál s prírodnou kozmetikou Alverde. Moje argumenty za: telové maslo, som ešte nikdy nemala, nestojí veľa, je to prírodná kozmetika. A už bolo v nákupnom košíku.


telové maslo Alverde
Alverde telové maslo s olejom z makadámiových orechov a maslom karité pre veľmi suchú pokožku



Čo hovorí výrobca: telové maslo ošetruje a chráni veľmi suchú pokožku a zásobuje ju vlhkosťou. Pokožka bude jemná a vláčna. Nádherná vôňa Vás bude sprevádzať po celý deň. Neobsahuje syntetické vône, farbiace a konzervačné látky ako aj živočíšne látky (výnimka včelí vosk). Zložky pochádzajú z prednostne kontrolovaného biologického poľnohospodárstva. Neobsahuje látky  na báze minerálnych olejov.

Cena: cca 4 €

Zloženie: Aqua, Glycine Soja Oil, Glycerin, Alcohol, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Seed Butter, Olea Europaea Fruit Oil, Xanthan Gum, Calendula Officinalis Flower Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Rosa Damascena Flower Water, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Citral. Napriek tomu, že ide o prírodnú kozmetiku podľa EWG k High Hazard látkam patria benzyl salicylate a citral. Upokojujúco pôsobí aspoň to, že sú na konci zoznamu, takže by ich v telovom masle malo byť málo.

Moje subjektívne hodnotenie: keďže ide o telové maslo konzistenzia je hustejšia a  hutnejšia ako pri telových mliekach a krémoch. Rozotierateľnosť je ťažšia, ale po pár použitiach si určite každý nájde vhodný systém. Pocit hydratovanej pokožky pretrváva i na ďalší deň, čo sa mi ešte pri žiadnom výrobku nestalo. Veľmi dobre hydratovalo aj pokožku chodidiel. Vadí mi akurát výrazná cukríková presladená vôňa pri nanášaní. Na pokožke sa vôňa našťastie zmení na akceptovateľnú.

plusy:
  • prírodná kozmetika
  • cena
  • dostupnosť
  • pocit hydratovanej pokožky i na ďalší deň
  • pekný obal

mínusy:
  • presladená vôňa
  • "High Hazard" látky v zložení

Alverde telové maslo s olejom z makadámiových orechov a maslom karité pre veľmi suchú pokožku
Alverde telové maslo s olejom z makadámiových orechov a maslom karité pre veľmi suchú pokožku
Perspektíva produktu na mojej poličke: nevidím dôvod, aby som si ho vzhľadom na cenu a účinok nekúpila znovu. Chcela by som akurát vyskúšať maslo s inou vôňou, ale do drogérií v našom meste nejako tie limitované edície telových masiel zatiaľ nedorazili ani raz.

Celkové hodnotenie: výrobku udeľujem štyri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.



 Máte radšej telové mlieka, alebo telové masla?

Komentáre

  1. Mne už začali viac vyhovovať telové maslá, veľmi dobré bolo telové maslo od Avonu kakaové maslo, hoci tá vôňa to boli skôr arašidy, ale prežila som to. V zime sú určite telové maslá lepšie, ale v lete siaham skôr po ľahších konzistenciách čiže v lete sú to skôr telové mlieka.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ucinky ma vyborne, ale priznam sa, ze mne ta vona moc nesedi. pripomina mi tie cierne pelendreky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. celkom sami pači ešte som podobne neskušala ale ked čierne pelendreky:D no ešte popremyšlam

      Odstrániť
  3. Já ho mám v malém balení a docela mi vyhovuje, vůně se mi líbí. Klidně bych si koupila i plné balení.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám ráda tyhle Alverde máslíčka, tou zimní limitkou jsem letos obdarovala snad každého :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže už viem, prečo k nám neprišli žiadne. Ty si ich totiž všetky vykúpila :-)

      Odstrániť
  5. ja na takéto maslá nie som, no nalomila si ma to skúsiť. Alverde máva dobré produkty ale niekedy sa mu nepodaria :D alebo ako to povedať ...

    www.korytna.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Upřímně řečeno, já s tímto máslem moc spokojená nejsem. Vůně mi přijde taková laciná, hydratace se mi taky moc nepozdává a celkově mi přijde, že po nanesení jsem celá ulepená, což mi vadí :(
    Ale hodně často čtu na tento výrobek slova chvály..
    ...//Instantní krása//...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mne sa tieto alverďácke maslá celkom pozdávajú, ale tie vône mi tiež né vždy sadnú... Ale asi sa najbližšie po nejakom poobzerám.
    ANTIgiveaway 2

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky