Spotrebovaná kozmetika | marec a apríl 2022

Opäť sa v Kaviarni u mačky stretávame pri pravidelnej rubrike o spotrebovanej kozmetike. Tradične patrí k načítanejším článkom, takže prečo nerobiť čitateľom radosť. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. Kozmetiky nazbieralo dosť. 

V marci a apríly som spotrebovala 11 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 6 kusov.

 


Pomarančový sprchový gél Terra Naturi patrí k mojim obľúbeným sprcháčom. Príjemne voňal pomarančom a mätou. Umýval, nevysušoval, osviežoval. Pomaranč a mäta sú podľa mňa ideálne vône. Výhradu mám iba voči baleniu, ktoré sa zle zatváralo a celkovo bolo také akési nízkonákladové. Tieto sprchové gély si vždy kupujem do zásoby v drogérií Mueller.

Cena: cca 1,45 €
Celkové hodnotenie: výborný

Umývací olej pre ženy HY-INTIMA Karel Hádek mal konzistenciu ľahkej olejovej emulzie. Príjemne voňal borievkou. Napriek tomu, že išlo len o vzorku, vydržal na naozaj veľa použití. Veľké balenie by tak bolo asi nekonečné a z finančného hľadiska by sa oplatilo. Pravdepodobne pri najbližej objednávke teda pôjde do nákupného košíka.

Cena: cca 2,70 €
Celkové hodnotenie: výborný

Mandľový olej do kúpeľa Kneipp vystačí približne na dva kúpele. Má sladkú marcipánovú vôňu, avšak intenzita je pomerne slabá. Vodu nefarbí, avšak pokožka je po kúpeli jemne hydratovaná. Naozaj iba jemne, čo je fajn a nemusíte sa báť umastenej pokožky či celej vane. Podobne ako v predošlom prípade sa jedná o veľmi príjemný produkt. 

Cena: 4  (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

 


Kompaktný púder Alverde je stálym sortimentom DM drogérie už pekných pár rokov. Ja som si vybrala najsvetlejší odtieň 010 Naturelle, ktorý by som však označila ako transparentný. Ja vlastne tento púder na tvári vôbec neregistrujem ani farebným odtieňom a ani štruktúrou. Zo začiatku som si vôbec nevedela zvyknúť, že stále tým štetcom púder naberám a naberám a na tej tvári vôbec nič nie je. Už som z neho začínala byť tak trochu zlá. Proste žiaden viditeľný efekt sa nekonal. A tu som si uvedomila, že nejako sa mi v práci nemíňajú vreckovky na odstránenie prebytočného lesku, že nejako nepotrebujem prepúdrovať, a že tento púder napriek tomu, že ho nie je vidieť, dokonale zmatňuje. Každopádne ak s tým púdrom máte skúsenosť, dajte mi vedieť, či tak účinkuje aj na vás, ale u mňa ide o najlepší zmatňujúci púder, aký som kedy skúšala. Ak by som ho mala porovnať s minerálnym púdrom Alverde, tak tento kompaktný síce vôbec nekryje, ale zmatnenie je oveľa lepšie.

Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný

Minerálny púder ALVERDE - 01 Porcelain používam ako púder na make-up, prípadne samostatne na podkladový krém. Nanášam ho širokým štetcom a pri samostatnom použití bez make-upu štetec navlhčím dermálnou vodou. Poskytuje stredné krytie, avšak pri nanášaní veľmi práši a balenie nie je vhodné sa nosenie v kabelke. 

Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Odličovací balzam Clinique je umiestený v obale z tvrdého plastu. Počas používania sa obal neničí a dobre sa s ním manipuluje. Samotný balzam na pohľad trochu pripomína vazelínu. Po aplikácií sa však mení na tekutý a hebký olej, ktorý však pleť na rozdiel od vazelíny vôbec nemastí a nezaťažuje. Balzam líčenie perfektné rozpustí. Následne stačí použiť napríklad látkové odličovacie tampóny, prípadne nejaký menší uteráčik a dostanete ho spolu aj s celým líčením z tváre preč. Pleť je odlíčená. Nezaznamenala som žiadne upchávanie pórov, vysušenie pokožky, či nejaké to štípanie v očiach. A to som na takéto veci citlivá. Za mňa ide o perfektný odličovací produkt. Hoci som si vybrala na prvé vyskúšanie radšej menšie 30 ml balenie, stále mám aj po skoro troch mesiachoch pravidelného používania viac ako polovicu balenia. Na odlíčenie stačí totiž len minimálne množstvo produktu. Po väčšom balení by som teda ani nesiahala.

Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Púdrová lícenká Clinique v odtieni precious posy mi odtieňom i kvalitou pripomína moju obľúbenú Rimmel lícenku v odtieni pink sugar, ktorú som si voľakedy kupovala stále do-kolečka. To logicky znamená, že som spokojná i s Clinique. Pigmentácia je slabšia, čo mám pri lícenkach rada. Veď kto by chcel počas dňa zistiť, že sa ráno pri umelom osvetlení nalíčil ako Nástenka z Mrázika? Pri slabšie pigmentovaných lícenkach to nehrozí. Clinique obsahuje jemné trblietky, ktoré tvár rozjasnia. No a výdrž je tak 4 - 5 hodín. Potom sa z tváre prirodzene vytratí a líčenie treba obnoviť. Napriek častému používaniu som ju nestihla spotrebovať do odporúčaného dátumu spotreby.

Cena: 4  (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

 


 

Telové mlieko Atopi Control Eucerin bolo pomerne hutné a mastné. Vsakovalo veľmi pomaly a hydratácia tiež nič moc. Pôsbenie na atopicku pokožku ale posúdiť neviem. 

Cena: -
Celkové hodnotenie: priemerné

Upokojujúci krém proti nedokonalostiam pleti Keracnyl Control Ducray predstavuje ľahký neparfumovaný krém, ktorý sa dobre nanáša a rýchlo vsakuje. Krém redukoval nadmernú tvorbu mazu a pokožka sa menej leskla. S tým súvisí i pôsobenie proti vzniku akné. Pleť bola zároveň hydratovaná a aj nanášanie make-up nebolo žiadnym problémom.

Cena: 13
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Krásna Slovenka Havlíková apotéka je podľa oficiálneho popisu určená na denné i nočné použitie, pričom cieľovou kategóriou sú majiteľky citlivej pleti. Išlo o hutnejší krém s vyššou spotrebou. Rozotieral sa ťažšie a dlhšie i vsakoval. S make-upom však nemal problém, neupchával póry a aj pleť bola hydratovaná.

Cena: 5,50  (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný

Odličovacia voda Kouzelna studánka Havlíková apotéka bola príjemným prekvapením. Krásne voňala levanduľou a napriek tomu, že neobsahuje oleje dokázala pleť krásne odlíčiť a to vrátane oči. Spotreba bola pomerne pomalá, takže i plné balenie by sa napriek vyššej cene oplatilo.

Cena: 5,50  (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborná

 Celkovo som v januári spotrebovala kozmetiku v hodnote 53 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác sú reálne náklady 37 €.

Komentáre

  1. Články tohto typu mám veľmi rada, pretože je ľahké si kúpiť kozmetiku, ale oveľa ťažie je ich spotrebovať. Sama by som tento typ článku napísala, ale môj blog sa zameriava na niečo iné, takže si tieto články oveľa radšej iba čítam. Eucerin atopic máme tiež doma, ale ešte som ho nevyužila, lebo používam teraz niečo iné. Mám atopický ekzém a mastné krémy sú na to najlepšie, takže som zvedavá.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky