Spotrebovaná kozmetika | jún 2021

Mesiac uplynul ako voda a znovu sa stretávame pri spotrebovanej kozmetike. V článku objaví niekoľko zaujímavých produktov. Zoberte si teda kávu alebo iný obľúbený nápoj a pustite sa do čítania. 

 

 

V júni som spotrebovala 16 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky patrí 6 kusov.


Tuhý antiperspirant Dove je v klasickom plastovom obale. Výrobok mám už dlhšie a balenie vrátane vysúvacieho mechanizmu stále výborne funguje. Konzistencia je primerane tuhá, aby sa výrobok dobre rozotieral a zároveň nebola narušená jeho tuhá konzistencia. Vôňa výrobku je priam úžasná. S uhorkou alebo zeleným čajom to podľa mňa nemá nič spoločné. Skôr by som to prirovnala k sviežim štavnaným zeleným jablkám. Proste súper. Vôňa však neprechádza na oblečenie a ani nebráni použitiu parfumu. Antiperspiračný a dezodoračný účinok je top. Pri použití tohoto prípravku sa potím len minimálne a pot vôbec nie je cítiť. Po spotrebovaním mám v pláne siahnuť po presne rovnakej verzií.

Cena: cca 2,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

 

Antiperspirant s spreji black and white Nivea pochádza ešte z adventnhého kalendára. Všetci vieme, ze ak ma antiperspirant účinkovať, len levanduľu obsahovať nemôže. Preto sa antiperspirantom v spreji sa zvyčajne vyhýbam. No a logicky potom všetky tieto látky pri sprejovej forme aj vdychujeme. Tuna som však spravila výnimku, keďže išlo o kúsok, ktorý bol v adventnom kalendári a zároveň šlo aj o male balenie. A výsledok? Antiperspirant sa dobre aplikoval. Podpazušie bolo takmer po aplikácií okamžite suché. Efekt taká klasika. Nepotila som sa, nebolo cítiť nepríjemné pachy. S nástupom vysokých teplôt to už však nepostačovalo. Čo mi však vadilo bola výrazná sládka vôňa púdru, ktorú sa nedalo prehliadnuť. Skôr preferujem citrusové vône.

Cena: cca 1,30 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný

 


Exfoliačne ponožky Parasoftin sú produktom, ktorý je bežne dostupný v lekárňach. Parasoftin je mojou druhou skúsenosťou s exfoliačnymi ponožkami a rozhodne ide o lepší produkt, ako to bolo v prvom prípade. Prípravok síce výrazne cítiť alkoholom, no účinok je dobrý. Po asi štyroch dňoch sa koža na chodidlách začala šúpať, pričom celý proces skončil za približne desať dni. Pokožka na chodidlách bola hladká, zhrubnuta koža odstránená. Myslím, že takéto ošetrenie nôh uprednostním i pred kozmetickou pedikúrou.
 
Cena: cca 8 € 
Celkové hodnotenie: výborné

Hydratačná maska na nohy Gabriella Salvete je pre mňa novinkou. Po rozbalení hlavného balenia objavíte pár igelitových ponožiek naplnených sérom. Veľkosť ponožiek je tak maximálne do veľkosti chodidla 40. Pri väčšej nohe by som potom už radšej siahla po inom produkte. Sérum je bezfarbené so sladku vôňou. Keďže však ponožky idú na nohy a nie k blízkosti nosa, tak je to vlastne aj irelevantné. Pokiaľ si totiž priamo k séru neprivoniate, tak vôňu necítite. Tá neprechádza ani na pokožku nôh. Výrobca určil dobu pôsobenia na cca 30 minút, čo sa mi zdá veľa avšak treba s tým rátať a vyhradiť si čas na relax. Pokožka je po použití masky na nohy hydratovaná a v dobre kondícií. To platí pri použití na na pokožku nôh o ktoré sa pravidelne staráte a podstupujete pedikúru. Tieto ponožky od Gabriella Salvete sú taká udržiavačka dobrého stavu. Na poriadne suché chodidla by asi nestačili. Tam by som skôr odporučila exfoliačne ponožky.

Cena: cca 3 € 
Celkové hodnotenie: priemerná

Hydratačná maska na ruky Gabriella Salvete obsahuje jeden pár igelitových rukavíc naplnených sérom. Veľkostne sú vhodné pre menšie a stredné ruky. Mužským rukám, ktoré sú zvyčajne väčšie, už budú pravdepodobne malé. Výrobca určil dobu pôsobenia na cca 30 minút. Pokožka je po použití masky hydratovaná a vyživená. Efekt trvá niekoľko dní a určite ide o lepší efekt, ako pri použití krému. Produkt určite stojí za vyskúšanie. 

Cena: cca 3 € 
Celkové hodnotenie: dobrá


Kupeľ na nohy watermelon + mint Sunday Rain mal príjemnú melónovú vôňu a kúpeľ zafarbil do ružovej farby. Skôr to bola taká vizuálna ako efektná záležitosť. Produkt potešil, no znovu ho nepotrebujem.

Cena: cca 3 € 
Celkové hodnotenie: dobrý
 
Transparentný púder Alverde pleť pekne zmatňoval, bol bez vône, jemne namletý. Avšak pleť zosvetľoval a občas zostali na pleti biele fľaky. V budúcnosti už siahnem len po klasickej farebnej verzií. 

Cena: cca 4 € 
Celkové hodnotenie: dobrý

Obnovujúci krém na nohy CeraVe pokožku hydratuje a vytvára na nej ochrannú vrstvu, čím tak trochu zároveň aj bráni ďalšiemu vysušovaniu. Je ideálny ako prevencia pred vysušovaním pokožky a pred vznikom zhrubnutej kože. Prípadne by ešte mohol byť fajn, pri stredne vysušenej pokožke. Ak však máte pokožku poriadne vysušenú a zhrubnutú, tu by som odporučila skôr niečou s obsahom látky urea, resp. niečo viac premasťujúce. Ak to však nie je váš prípad, tak potom bude pre vás CeraVe určite dobrá voľba. Ja som však žiaľ mala chybné balenie s pokazeným vrchnákom a tak som krém musela premiestniť do iného obalu.

Cena: cca 8,50 € 
Celkové hodnotenie: dobrý

 


Revitalizačná Sheet maska Gabriella Salvete obsahuje na môj vkus dvakrát toľko séra, ako by postačovalo. Na mňa to bolo skrátka priveľa, avšak možno niekto preferuje práve takéto poriadne mokré masky. Sérum v maske bolo bezfarebné s sviežou, akoby jemne grepovou vôňou. Predpokladám, že ide práve o vôňu dračieho ovocia. Maska na tvári dobre držala, bola tak akurát veľká a aj otvory na oči, nos a ústa dobre sadli. Počas doby pôsobenia som na pleti pociťovala osviežujúci, chladivý efekt. Po odtránení masky výrobca odporúča zvyšok séra rozmasírovať do pleti. Ja som si však pleť musela umyť. Ako som v úvode spomenula, bolo toho na mňa akosi priveľa. Pleť bola po použití hydratovaná. Nejaký revitalizačný, alebo akýkoľvek iný špeciálny efekt som si však nevšimla. Som rada, že som masku vyskúšala, avšak po ďalšom balení ja osobne asi nesiahnem. To však neznamená, že by sheet maska bola zlá a nemali by ste ju vyskúšať. Len skrátka od nej netreba čakať nejaké špeciálne efekty.

Cena: cca 1,70 € 
Celkové hodnotenie: dobrá

 

Hydratačná Sheet maska Gabriella Salvete je poriadne tekutá. Obsahuje veľmi veľa séra a po skúsenosti s ružovou verziou masky som už pred nanesením na tvár masku trochu vyžmýkala. Sérum v maske bolo bezfarebné s jemnou sladkou vôňou. Maska na tvári dobre držala, bola tak akurát veľká a aj otvory na oči, nos a ústa dobre sadli. Počas doby pôsobenia som na pleti pociťovala osviežujúci efekt. Po odstránení masky výrobca odporúča zvyšok séra rozmasírovať do pleti. Ja som si však pleť musela umyť. Ako som v úvode spomenula, bolo toho na mňa akosi priveľa. Pleť bola po použití hydratovaná. Efekt bol však krátkodobý. Ďalšie dni sa hydratačný efekt nejako vytratil. Ak sa rozhodnete masku vyskúšať, nečakajte nejaký zázračný efekt. Myslím že skôr ide o nájdenie si času pre seba a zrelaxovanie s maskou na tvári. 

Cena: cca 1,70 € 
Celkové hodnotenie: dobrá

  

Čierna odlupovacia maska Gabriella Salvete je super. S odstránením upchatých pórov som viac-menej aj rátala. Nie je to prvá maska tohoto druhu, ktorú skúšam, čiže viem aký efekt očakávať. Potešil ma však exfoliačny efekt masky, keďže dokáže odstrániť aj šupinky z dehydratovanej pleti. Po použití je potrebné rátať s krátkym začervenaním pletí spôsobeným odstraňovaním masky, no ak pleť hydratujete, tak po chvíli zafarbenie ustúpi. Pre koho je maska vhodná? Ak potrebujete odstrániť upchaté póry a šupinky, tak smelo do toho. Ja som masku použila presne na tento účel a bola som spokojná. Pri zapálenom akné by som však asi bola opatrnejšia a priamo na takýto problém masku nenanášala.

Cena: cca 1,50 € 
Celkové hodnotenie: výborná

 


Vyživujúci šampón CareMedica je umiestnený v plastovom obale s pumpičkou. Designovo ide o veľmi pekný kúsok. Samotný šampón má gélovitú konzistenciu a jemnú bergamonovú vôňu. Penivosť je stredná. Šampón vlasy pekne vyčistí, z vlasov sa dobre oplachuje. Od tohoto miesta, sa však recenzie rôznych používateľov už môžu odlišovať. Výrobca síce uvádza, že šampón je vhodný pre všetky druhy vlasov, no mojim dlhým a normálnym vlasom nesadol. Vlasy sa ťažšie upravovali a mala som pocit, že sú až príliš vyživené. Šampón som teda posunula manželovi, ktorý ho používal na krátke a suché vlasy. So šampónom bol spokojný. Ak teda máte suché, prípadne krátke vlasy, pokojne šampón vyskúšajte. Pri dlhých, normálnych až mastných vlasoch, by som však asi hľadala niečo iné.

Cena: cca 11 € 
Celkové hodnotenie: dobrý
 
Kondicióner v spreji severské bobule Urtekram je umiestený v plastovom obale s mechanickým rozprašovačom. Rozprašovač sa nezasekáva, má stredný rozptyl pričom tekutinu dokáže rozdeliť na jemné kvapôčky. Prípravok sa používa na vlhké alebo suché vlasy, pričom z vlasov sa už neoplachuje. Vôňa je stredne intenzívna s kyslastým podtónom brusníc a iného bobuľového ovocia. Vo vlasoch však nezostáva. Kondicionér je pomerne ľahký. Vlasy nemastí a ani ich nezaťažuje. Sľubovanú hydratáciu a dodanie živín som nepozorovala. To by sa vlastne aj vylučovalo so samotnou ľahkou konzistenciou produktu. Kondicióner však vlasy krásne vyhladi a uľahčí rozčesávanie s následnou úpravou. Veľmi som si ho obľúbila a určite siahnem aj po ďalšom balení. Dôvodom je najmä bezoplachový spôsob použitia bez zaťaženia vlasov a samozrejme výsledný vplyv na úpravu vlasov.
 
Cena: cca 7 € 
Celkové hodnotenie: výborný


Pleťová voda CareMedica pleť pekne dočistí, hydratuje, nelepí a nespôsobuje nedokonalosti. Myslím, že som dokonca objavila aj jej ďalšiu skrytú funkciu. Raz som si ju splietla s micelárnou vodou a vďaka tomuto omylu som zistila, že perfektne odličuje oči i pleť. Poradila si s očnými tieňmi a riasenkou a pekne odstránila z pleti silne krycí make-up. Viem, že to nie je jej primárna funkcia a pri pomere množstvo - cena by jej na takéto použite bolo škoda, no kombinácia malého plastového obalu a super odličovacej schopnosti ju predurčujú na skvelý produkt na cesty. Mať v jednom produkte pleťovú vodu a niečo ako micelárku nie je vôbec na zahodenie. 

Cena: cca 11 € 
Celkové hodnotenie: dobrá

Sérum na vrásky CareMedica je rovnako ako predošlý produkt umiestnené v obale z tmavého plastu. Tentokrát však našťastie ide o produkt bez vône. Aplikuje sa pomocou praktickej pipety, pričom postačujú 3 - 4 kvapky. Po nanesení sérum vytvára dojem, že ide o stredne hutný olej. Po pár sekundách však dokáže úplne vsiaknuť do pleti a po olejovom pocite niet ani stopy. Vlastne celkovo po ňom niet na tvári ani stopy. Môžete pokojne bez rušivých efektov pokračovať v ďalšej starostlivosti a naniesť pleťový olej či pleťový krém. Takéto séra mám v obľube, no žiaľ na našom trhu sú skôr raritou. Výsledný efekt na pleti je tiež fajn. Sérum neupcháva póry a nespôsobuje nedokonalosti. Pleť pôsobí spevnene a verím tomu, že tiež dokáže predchádzať vzniku vrások. To sa však už ťažko dokazuje, lebo veď asi nikto si nebude nanášať sérum len na polovicu tváre, aby dokázal exaktne porovnať účinok.

Cena: cca 39 € 
Celkové hodnotenie: výborné

Jemný čistiaci gél s čajovníkovým olejom CMD naturkosmetik mal jemnú čajovníkovú vôňu. Nie je to klasický čistý čajovník, z ktorého vám začnú slziť oči. Stále síce dominuje čajovník, no e zjemnený levanduľou. Gél je naozaj jemný, nedráždi pleť ani oči, nevysušuje ju. Gél čistí pleť dôkladne a do hĺbky. Pri následnom dočisťovaní pleti zostáva na vatovom tampóne len veľmi máličko nečistôt. Za posledné obdobie ho hodnotím ako najdôkladnejší prípravok na čistenie pleti.  Nakoniec i pleť sa vďaka dôkladnému vyčisteniu dosť zlepšila a nedokonalosti sa mi tvoria už len zriedkavo. Výhradu mám akurát voči obalu. Viečko sa iba zaklapne, no už ta obale nie nič, čo by ho zatvorené udržalo. Ak necestujete, nie je to problém. Mne sa však pri cestovaní gél vylial, takže na cesty musím mať aj iný prípravok, čo sa mi veľmi nepáči. Inak je však tento gél ideálny a odporúčam ho.

Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

 

Celkovo som v marci spotrebovala kozmetiku v hodnote 116 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác sú reálne náklady 28,60 €. 

 

Komentáre

  1. Líbí se mi, jak jsi spočítala i celkovou sumu. Jinak mám zkušenost jen s antiperspiranty od Dove a taky je velmi ráda používám. Jiné už nekupuju. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tie ponožky od Parasoftin som pozerala aj ja ale bála som sa. Nebolí to keď tá koža ide dole? Lebo ja som v tomto citlivá

    AKO VYZERAJÚ HIPPIES V TEJTO DOBE?

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky