Spotrebovaná kozmetika | február 2020

Ahojte milí čitatelia. Hoci to najskôr vyzeralo, že vo februári bude článok o spotrebovanej kozmetike chýbať z dôvodu absencie akýchkoľvek spotrebovaných kúskov, nakoniec sa článok na blogu predsa len objavuje. Všetky kúsky som však minula ako sa hovorí na poslednú chvíľu v posledné februárové dni.
Vo februári som spotrebovala 7 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadajú 3 kusy.


Uhľové prírodné mydlo s kozím mliekom Mydláreň Sylvia bolo zabalené v papierovom obale. Výrobca nepoužil žiadne zbytočné plasty. Mydlá s čiernym uhlím zvyknú mať problém so štruktúrou. Stretla som sa s mydlo, kde bola vrstva uhlia usedená na spodku a stretla som sa i s mydlom, kde čiastočky uhlia boli rozptýlene v celom produkte. V oboch prípadoch však nepríjemne dreli pokožku. Toto mydlo však našťastie žiadne čierne vrstvy uhlia neobsahuje. Mydlo je pomerne tvrdé a trvácne. Pri používaní vytvára slabú penu, nefarbí umývadlo, nevysušuje tvár, dôkladne čistí pleť a vonia jemne čajovníkovým olejom.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: dobré

Šípkový olej Biopurus má zlato-oranžovú farbu a výraznú vôňu. Presne takú, akú by kvalitný šípkový olej mal mať. Do pleti vsakuje rýchlo, nemastí ju. Často sa preto označuje aj ako suchý olej. Je pomerne výživný, hydratuje bežne avšak na pleť pôsobí omladzujúco, má regeneračné a hojivé účinky. Pleť je po jeho použití rozžiarená, regenerovaná. V prípade, že sa na pleti objaví nejaké akné, šípkový olej ho zahojí. Podľa mňa ide o ideálny produkt pre ľudí so sklonom k tvorbe akné a upchávaniu pórov, ktorý už ale zároveň potrebujú aj prípravok, ktorý by pôsobil proti tvorbe vrások. Kamarátka navyše spomínala, že jej pomohol aj zjemniť pigmentové fľaky. Nevýhodou by mohlo byť akurát to, že ak ho použijete aj na telo, môže zafarbiť biele oblečenie. Tomu sa však dá vyhnúť jednoducho tak, že v čase použitia šípkového oleja, biele veci nosiť nebudete. No a ešte pumpička nie je prave user friendly. Odporúčam preliať do inej nádoby.
Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Krémový deodorant muž Soaphoria funguje na princípe sódy a bentonitu, ktoré pohlcujú pot. Človek sa síce potí, no cíti sa relatívne sucho. Konzistencia je príjemná. Deodorant sa do podpazušia dobre nanáša, nelepí, nedráždi pokožku, neničí oblečenie. Vôňa je príjemná, jemne korenistá. Skrátka ide o veľmi dobrý kúsok, ktorý by som zaradila k najlepším prírodným deodorantom, ktoré som vyskúšala. Hoci mi značka Soaphoria nie je vzhľadom na jej marketingový prejav sympatická, deodoranty si kupujem opakovane.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Telové olejové sérum aroma svelt Decléor má podľa oficiálneho popisu pokožku hĺbkovo vyživiť, hydratovať, spevniť a vyhladiť. Jeho používanie ma predísť prejavom celulitídy. Zloženie plné prírodných olejov je tiež viac ako zaujímavé. Zaujímavá je aj cena, kde sa v množstve 100 ml predáva za cca 50 €. Olejové sérum ma pomerne ťažkú pelargóniovú vôňu, ktorá však mojim čuchovým bunkám plne vyhovuje. Vôňa je výrazná a dlhotrvácna. Na pokožke zostáva približne nejakých šesť hodín a prechádza i na oblečenie. Sérum sa ťažšie rozotiera a stačí ho naozaj iba máličko. Do pokožky však úplne nevsiakne. Pleť je po jeho použití hydratovaná, vyhladená a spevnená. Myslím, že pri použití plného balenia by bolo vidieť mega účinok. Produkt ma zaujal a odporúčam ho aj vám
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborné


Expresná liftingová maska prolagene lift Decléor má podľa oficiálneho popisu pleť rozmaznávať a ošetrovať ju. Na pleti má pôsobiť len jednú minútu, pričom za tento krátky čias by mala pôsobiť liftingovo a spevňujúco. Maska je pomerne hutná. Do pleti nevsakuje, skôr na nej vytvára ochranný film. Má výraznú cédrovú arómu. Z pleti sa dá pomerne dobre opláchnuť, avšak nejaký viditeľný efekt som nepozorovala. Žiadne omladenie, spevnenie a ani lifting sa nekonal. Povedzme si pravdu, jedna minúta pôsobenia bude predsa len málo. Dokonca absentoval i hydratačný efekt. Vyskúšala som, no po plnom balení určite netúžim. To mimochodom stojí cca "iba" 50 €. Vzhľadom na to, že prvou zložkou v INCI je lacný slnečnicový olej, tak to skrátka za tú cenu chcete.
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerná

Rozjasňujúci očný korektor proti tmavým kruhom aurabsolu Decléor je podľa oficiálneho popisu určený na odstranenie opuchov a tmavých kruhov pod očami. Má tiež osviežiť, rozjasniť a zjemniť očné okolie, pričom mu dodá mladistvý vzhľad. Výrobca ho odporúča nanášať ráno a večer. Nuž ide o zvláštný výrobok. Má ľahkú konzistenciu a farbu stredne svetlého make-upu. Dá sa však rozotrieť do stratená a nemá žiadnu kryciu schopnosť. Vôbec tejto filozofii nerozumiem. Prečo by mal očný gél obsahovať farbivá. A keď už obsahuje farbivá, prečo nemá kryciu schopnosť a prečo neslúži ako rozjasňovač a korektor? Nuž toto použitie ide celkom mimo mňa. Každopádne som toto cestovné balenie spotrebovala pod make-up, pričom som si nevšimla žiadne rozjasňujúce a omladzujúce účinky. Hydratácia bola tiež len priemerná a po plnom balení by som určite nesiahla. To sa mimochodom v množstve 15 ml predáva za cca 18 €.
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Vyhladzujúci a spevňujúci denný krém prolagéne lift Decléor má podľa oficiálneho popisu pleť spevniť, vypnúť, regenerovať a vitalizovať. Od krému v cenovej kategórií 56 až 80 € za plné 50 ml balenie by veru človek aj nejaký ten viditeľný efekt očakával už aj pri 5 ml vzorke. Nuž veru pri vzorke takýto omladzujúci efekt pozorovaný nebol, no napriek tomu dostal krém pozitívne hodnotenie. Dobre sa rozotiera a dobre vsakuje do pleti. Pokožka po jeho použití nezostáva mastná a hydratácia je tiež fajn. Počas jeho používania nevznikali na pokožke suché miesta a jemná sladká vôňa bola tiež zaujímavá.
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný

Vo februári som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 38 €, pričom po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady cca 32 €.

Komentáre

Obľúbené príspevky