Adventný kalendár JOIK - home & spa

Pred niekoľkými týždňami som vám na blogu predstavila prvú časť adventného kalendára Joik, ktorý obsahoval produkty z kategórie - organic. Šlo o produkty, ktorým bol udelený certifikát prírodnej kozmetiky ECOCERT. Ak ste článok ešte nečítali, nájdete ho na tomto mieste. Dnes však dostane priestor druhá polovička adventného kalendára, kde výrobca zaradil produkty z kategórie home & spa. Tiež ide o čisto prírodné produkty avšak zatiaľ nemajú certifikát, ktorý by prírodnosť potvrdzoval.  Čisto prírodne zloženie však potvrdí pohľad na zloženie produktov. Ak ste zvedavé na obsah čierno-bielej škatuľky, čítajte ďalej. Text a fotografie v článku vám to hneď prezradia.


Produkty home & spa výrobca umiestnil do čiernej škatuľky. Rovnako ako pri bielej škatuľke aj tu chýbalo označenie škatuliek podľa dátumov. Kalendár som si tak mohla otvárať podľa nálady a nie len v presne určený dátum. Tento nápad sa mi veľmi páčil a dúfam, že značka pri ňom ostane i ďalšie roky. Prípadne by sa mohli inšpirovať i ďalšie značky.


Telový peeling zelený čaj a jablko som už dávnejšie skúšala. Akurát bol označený názvom šťavnaté jablko. Zloženie však zostalo totožné a teda ani účinok by sa nemal meniť. Jedná sa o mechanický slaný peeling s dobru konzistenciou a dobýrm pomerom peelingujúcich a hydratujúcich čiastočiek. Mliečny kúpeľ s vôňou malín má podobu prášku, ktorý sa pridáva do kúpeľa v množstve troch až štyroch lyžíc. Vodu jemne skalí do biela a celú kúpeľňu rozvonia sladkou malinovou vôňou. Mlieko, soľ a sóda bikarbóna pokožku krásne zregenerujú. Relaxačná kúpeľová soľ s vôňou citrónovej trávy je pomerne hrubozrnná soľ, ktorá sa pomaličky rozpúšťa. Olej z citrónovej trávy zabezpečí pomerne prenikavú vôňu, ktorá podporí celkovú relaxáciu. Jednoznačne ideálny doplnok domáceho wellnessu.


Rozjasňujúce telové mlieko s vôňou malín skvelo vonia jahodami a malinami. Výborne sa rozotiera a rýchlo vsakovalo. Hydratácia je nadpriemerná. Pri nákupe však treba zvážiť fakt, že obsahuje trblietky. Ak máte takéto typy produktov radi, určite budete spokojné. Trblietky sa na opálenú pokožku určite hodia. Sprchová pena s vôňou malín má príjemnú sladkú vôňu. Tým, že má slabšiu intenzitu, nezostáva na pokožke. Samotná pena je stredne hutná avšak stála. Pleť nie je po sprchovaní vysušená, napnutá a ani podráždená. Vďaka týmto vlastnostiam by som sa ho neobávala použiť ani na citlivú či detskú pokožku.


Ručne vyrábané mydlo je bez vône a vytvára bohatú dobre čistiacu penu. Je vhodné na čistenie rúk i kozmetických štetcov. V mydelničke je trvácne, nerozpadáva sa, nie je po pár použitiach mäkké. Vydrží poriadne dlho a mne osobne sa až zdá, že je nespotrebovateľné. Pena na umývanie rúk s vôňou graperfruitu a jablka má výraznú mandarínkovú vôňu. Tým, že vôňa zostávala i na rukách, som penu presunula do kuchyne a používam ju na umývanie rúk po príprave aromatických jedál. S týmto býva často problém a ja priam neznášam, keď už dávno po skonzumovaní obeda mám na rukách stále vôňu nejakého korenia. Pena si s týmto poradila a presne touto svojou vlastnosťou si ma získala.


Osviežovač vzduch v spreji - primavera je tak trochu netradičným kúskom. S podobnými výrobkami som sa síce už stretla u značky Saloos, no tam šlo skôr o prvoplánové vône s dominanciou jednej zložky. Samozrejme, že sú fajn a svoj účel pohltiť pachy v interiéry splnia, no Joik je vyšší level. Ide o arómu, v ktorej sa miešajú citrusové tóny so sladkým mandarínkovým závonom a podtónom vanilky. Čiže už z popisu vidieť že ide skôr o bytový parfúm ako osviežovač vzduchu. Skrátka niečo, čo zaujme a prekvapí. Bonbón do kúpeľa s vôňou pomaranča je krásny designový i funkčný kúsok, ktorý je vhodný pre ľudí so suchou pokožkou. Po pridaní do kúpeľa sa vo vode postupne uvoľňuje kakaové maslo, ktoré pokožku hydratuje. Vplyvom sódy bonbón jemné šumí a do toho všetkého sa uvoľňuje vôňa.


Vonné vrecúško slúži na prevoňanie menších miestností a vôňa by mala vydržať približne dva až tri mesiace. Vôňa je pomerne výrazná, silná a sladká. Kvôli dosť silnej vôni sa vrecúško neosvedčilo v menšej kúpeľni. Našlo však svoje uplatnenie vo vstupnej chodbe, ktorá je pomerne priestranná. Vôňa sa krásne rozplynie do priestoru a spríjemňuje nám každý prechod po chodbe. Proste krása. Ešte i teraz v marci je vôňa pomerne výrazná a to už od otvorenia adventného kalendára uplynuli takmer štyri mesiace. Výrobca odporúča po vyprchaní vône guľôčky povysávať vysávačom, čo by malo zabezpečiť uvoľňovanie vône do priestoru počas niekoľko nasledujúcich vysávaní. Na tento experiment si však ešte asi minimálne mesiac počkám. Vonné sviečky s vôňou malín či karamelu musia potešiť všetkých, ktorým záleží na životnom prostredí. Sú vyrobené zo sójového vosku a umiestnená v sklenenom obale, ktorý po vyhorení sviečky možno buď recyklovať alebo mu nájsť v domácnosti ďalšie využitie. Či ho použitie na odkladanie drobností, ako svietnik, prípadne sa pustíte do výroby vlastných sviečok, je už na vás. Určite však neskončí nevyužitý v netriedenom odpade. Pochválim i vhodne zvolený font písma a minimalistický design etikety. Vôňa je naozaj jemná. Cítite ju, no určite to nie je niečo, čím neutralizujete pachy po príprave nedeľného obeda. Bude tak vhodná do domácnosti s deťmi prípadne pre ľudí, ktorým výrazné a silné vône spôsobujú skôr bolesť hlavy ako potešenie. Ak sviečky používate častejšie, zrejme už viete, že ich treba nechať horieť až kým sa neroztopí všetok vosk až po okraj sviečky. Tak predídeme deformáciam sviečky a hlavne postupne vyhorí až pekne do dna, bez toho aby nám po okrajoch sviečky zostal nevyužitý vosk. Ide o peknú teóriu, no prakticky mi to funguje až pri sviečkach Joik. Doteraz pri iných značkách mi vždy po vyhorení sviečky zostalo po okrajoch množstvo nespotrebovaného vosku. I to je pre mňa signálom, že ide Joik si na výrobe sviečok dáva záležať a sú kvalitné.

Ak vás produkty značky Joik zaujali, môžete ich nájsť v príjemnom internetovom obchodíku Krásna každý deň.


Komentáre

Obľúbené príspevky