Joik - ako prevoňať celý byt prírodnými vôňami

S estónskou značkou prírodnej kozmetiky Joik sa na blogu stretávame pomerne často. Nečudo, keď patrí k mojím najobľúbenejším značkám. Väčšinou však recenzujem kozmetické produkty a vôňam sa toľko priestoru nedostáva. Dnes to ale napravím. Značka totiž okrem kozmetiky vyrába i voňavé vrecúška, osviežovače, difúzery a sviečky. Všetko samozrejme na prírodnom základe, takže sa nemusíme obávať vdychovania syntetických produktov najrôznejšieho druhu. To znie dobre, čo poviete?


Vonná sviečka - oh, christmas tree Joik musí potešiť všetkých, ktorým záleží na životnom prostredí. Je vyrobená zo sójového vosku a umiestnená v sklenenom obale, ktorý po vyhorení sviečky možno buď recyklovať alebo mu nájsť v domácnosti ďalšie využitie. Určite však neskončí nevyužitý v netriedenom odpade. Pochválim i vhodne zvolený font písma a minimalistický design etikety. Sviečka vydrží horieť až tridsať hodín, pričom vôňa je jemnou kombináciou borovice a smreka s podtónom cédra. Tým že, nejde o výraznú vôňu, bude vhodná do domácnosti s deťmi prípadne pre ľudí, ktorým výrazné a silné vône spôsobujú skôr bolesť hlavy ako potešenie. Ak sviečky používate častejšie, zrejme už viete, že ich treba nechať horieť až kým sa neroztopí všetok vosk až po okraj sviečky. Tak predídeme deformáciam sviečky a hlavne postupne vyhorí až pekne do dna, bez toho aby nám po okrajoch sviečky zostal nevyužitý vosk. Ak vás sviečka prírodná sviečka zaujala, celý sortiment vôni si môžete prezrieť napríklad v milom obchodíku Krásna každý deň.


Osviežovač vzduch v spreji - lumiére du soleil Joik je tak trochu netradičným kúskom. S podobnými výrobkami som sa síce už stretla u značky Saloos, no tam šlo skôr o prvoplánové vône s dominanciou jednej zložky. Samozrejme, že sú fajn a svoj účel pohltiť pachy v interiéry splnia, no Joik je vyšší level. Ide o arómu, v ktorej sa miešajú tóny ružového korenia, neroli a bergamonu s ľaľiou, jazmínom a to to všetko na pozadí ešte dopĺňa vanilka. Čiže už z popisu vidieť že ide skôr o bytový parfúm ako osviežovač vzduchu. Skrátka niečo, čo zaujme a prekvapí.


Ak vás prírodné vône na prevoňanie domácnosti zaujali, aktuálne na ne prebieha v e-shope Krásna každý deň 30 % zľava. Nakuknúť môžete napríklad na tomto linku.

Komentáre

  1. Tak teď ses mi konečně trefila do vkusu - svíčky mám moc ráda a je to nejspíš jediné vonidlo, které si pouštím do domu. Voňavky mi moc nevoní totiž. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky