Kozmetické nákupy | október

Stretávame sa pri článku o novej kozmetike, ktorá pribudla v mojej kozmetickej poličke. Na množstve kozmetických produktov sa podpísala i cesta do zahraničia,  na ktorej som mala príležitosť nakupovať kozmetiku. No a už podľa titulnej fotografie vidíte, že som toho nakúpila poriadne dosť. Paradoxne sa v dnešnom článku však neobjavia žiadne overené kúsky. Nejako som mala počas októbra náladu na skúšanie a objavovanie nových kozmetických kúskov. Nuž veru bude o čom písať.

KOZMETICKÉ NOVINKY

Obchodík Krásna každý deň rozšíril svoju ponuku o novú taliansku značku prírodnej kozmetiky Argital. Ku mne domov pricestovali tri produkty tejto značky, ktoré už takmer mesiac aktívne používam a postupne pripravujem recenzie. Pokojne však môžete nakupovať už teraz i bez mojich recenzií. Všetky produkty sú totiž kvalitné a podľa mňa sa oplatí vyskúšať ich. Zatiaľ však aspoň v skratke. Peeling a pleťová maska so zeleným ílom okrem odstránenia upchatých pórov a odumretých buniek pleť aj krásne hydratuje. Megaobrovská maska zo zeleného ílu odstráni upchaté póry bez toho, aby bola pleť po jej použití červená či inak podráždená. No a krém na akné, červenanie pleti a kožné mykózy s echinaceou je kapitolou samou o sebe. Je hutný a výživný, no krásne vsakuje a nenecháva pleť mastnú. Jeho výnimočnosťou je to, že rieši dva problémy zároveň - akné a rosaceu. Ak niekto trpí týmito problémami, iste vie, že nájsť krém na začervenanie, ktorý by zároveň nespôsoboval akné je takmer nemožné. Zatiaľ to vyzerá tak, že značke Argital sa to podarilo.


Z e-shopu Elnino som dostala na vyskúšanie tri produkty. Obrovské balenie termálnej vody Uriage prekvapilo svojim jemným rozprašovačom a aktuálne pripravujem článok o tom, že termálne vody majú svoje vyžitie i v chladnejšom počasí. Suchý šampón Vichy je zase silnou konkurenciou mojich obľúbených Batiste šampónov, avšak na napísanie recenzie potrebujem ešte viac testovaní. No a nakoniec ešte tekutý rúž v krásnom nude odtieni od značky Physicians Formula Healthy. Rúž má krásnu matnú jesennú farbu, avšak bolo potrebné sa s ním trošku skamarátiť. Aplikátor je totiž trochu zahnutý a naberá príliš veľa produktu. Prebytočnú hmotu teda treba a aplikátora zotrieť a nanášať pod iným uhlom ako som bola navyknutá. Výdrž je približne štvorhodinová, čo je v mojom prípade veľmi fajn. Niekomu by sa mohlo zdať, že mierne vysušuje, no možno by skôr bolo lepšie napísať, že nehydratuje. Pery sú však pri jeho používaní v dobrom stave a siaham po ňom často.


Dvojfázový odličovač Garnier a micelárnu vodu na nedokonalosti pleti Mixa som už kúpila v drogérií DM, pričom po oboch produktoch som siahla na odporúčanie blogeriek. Pri odličovači Garnier som si musela zvykať na premiešavanie oboch zložiek a celkovo ma vôbec nezaujal. Je síce pomerne lacný, no pleť zanecháva mastnú a oči odlíči tak možno na 50 %. Ak ešte následne použijem čistiaci gél, odlíčim množstvo riasenky. Značka Garnier teda opakovane sklamala a asi je lepšie ak ju budem úplne ignorovať. Micelárna voda Mixa trochu pení, no nelepí, nenecháva pleť mastnú a zdá sa, že i pomerne dobre odličuje. Používam ju síce ešte krátko, ale vyzerá celkom sympaticky. Sprej proti vypadávaniu vlasov Forcapil bol darčekom k nákupu výživového doplnku Forcapil. Použila som ho zatiaľ dvakrát, no svrbí ma po ňom vlasová pokožka. Ešte mu dám síce šancu, no zatiaľ to vyzerá tak, že ho budem musieť posunúť ďalej.


Zvyšok už predstavujú zahraničné nákupy. Clearing gel anti-blemish solution Clinique niektoré youtuberky odporúčajú ako zázračný produkt na akné. Kombinácia pozitivných recenzií a cena cca 26 € vo mne vzbudili nádej, že akné zmizne po dvoch použitiach. No figu borovú. Gél poriadne štípe a doba hojenia akné sa zatiaľ javí podobná ako pri iných podobných prípravkoch za nižšiu cenu. Ešte to samozrejme budem sledovať, no zatiaľ zázrak nepozorujem. Novinkou na mojej kozmetickej poličke je i legendárny rozjasňovač Instant anti-age multi-use concealer Maybeline. Neviem prečo som si myslela, že hubička slúži aj na zapracovanie produktu. Nie, neslúži. Aj v tomto prípade treba použiť prsty alebo nejakú inú beauty hubku. Po dvoch použitiach sa ku kvalite zatiaľ ešte neviem vyjadriť. Šancu som dala i značke Urban Decay a to v podobe nude paletky Naked2 basics palette. Farebná kombinácia hnedých odtieňov je skvelá a plechový obal je vhodný na cestovanie. Odtiene jemne prášia, no dá sa s nimi pekne nalíčiť. Výdrž bez použitia podkladovej bázy je tak štyri - päť hodín. Zvyšok už tvorí poľská značka Inglot. Podkladovú bázu pod očné tiene Inglot hodnotím veľmi pozitívne a určite budem chcieť i ďalšie balenie. Matný rúž v odtieni 415 Inglot síce pery mierne vysušuje, no má dobrú výdrž a neprechádza do okolia pier. Používam ho rada. Predlžujúca maskara Inglot na svoje vyskúšanie ešte len čaká.



Máte skúsenosť s niektorým produktom?

Komentáre

  1. Nejakú Naked paletku by som chcela tiež, páčila sa mi trojka kde je viac ružových a zlatých farieb. No a Garnier sklamala už aj mňa, fakt nechápem čo sa s tým produktom stalo. A také SOS na akné mám aktuálne od Weledy, ale stále mám pocit, že Essence SOS Spot Killer bol top.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi ma zaujal ten krém na akné a rosaceu, teším sa na recenziu :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky