Očné odličovače Alverde a Clinique | porovnať neporovnateľné

Porovnávať drahú kozmetiku s lacnou väčšinou nemá veľmi zmysel. Navyše ak je rozdiel znásobený ešte i tým, že jedna z nich je prírodná a druhá konvenčná. Priznám sa, že ak by sa u mňa v rovnakom čase dva takéto kúsky neocitli, pričom jeden z nich by ma vyslovene nerozčúlil, asi by to nenapadlo ani mňa. Nuž ale stalo sa, a tak si dnes môžete prečítať ako u mňa obstáli odličovače značiek Alverde a Clinique.
Vôňa a konzistencia


Odličovač očného make-upu s bachovými kvetmi Alverde má stredne hutnú konzistenciu  pripomínajú niečo medzi balzamom a ľahkým pleťovým mliekom, pričom táto ľahúčka hmota má snehovobiele zafarbenie. Vôňa je taká ta typická pre značku Alverde a ja osobne ju mám dosť rada. Take the day off makeup remover for lids, lashes and lips Clinique je dvojfázovým odličovačom určeným na viečka, riasy i pery, čo znamená, že pred použitím bolo potrebné produktom zatriasť, aby sa zmiešala olejová zložka so zvyškom produktu. Samotná tekutina bola priehľadná, bez vône, no jemne mastná.

Zloženie a cena

Pri produktoch Alverde je väčšine používateľov už asi známe, že ide o prírodnú kozmetiku s certifikátom Natrue. V prípade odličovača ide navyše ešte i o produkt s čisto rastlinným zložením vhodným aj pre vegánoch. Odličovací účinok je založený najmä na slnečnicovom a jojobovom oleji a dosť pomáha i bambucké maslo. Kompletné zloženie so všetkými extraktami si môžete pozrieť napríklad na stránke drogérie DM. Cena je vskutku nízka. Za 100 ml produktu zaplatíte priblžne 2,50 €. Clinique je typickou konvenčnou kozmetikou, avšak väčšinou bez obsahu rizikových látok. Svoje zloženie uvádza i priamo na svojich stránkach a konkrétne obsah odličovača si môžete pozrieť tu. Cenovo sa pohybuje vo vyššej kategórií. Plné 125 ml balenie stojí cca 18 €.

Odličovací efekt

Od odličovača Alverde som veru veľa nečakala, no príjemné ma prekvapil. Očné tiene odličoval bez problémov a pri maskare to bolo individuálne. S riasenkami Rimmel a Clinique problém nemal. No s riasenkou Avril si nerozumel. Zvláštne, že nefungoval práve na prírodnú značku dekoratívky. Ak som niekedy cestovala na predĺžený víkend, odličovala som s ním i tvár. Pleť a ani oči nedráždil a s odličovacím efektom som bola spokojná. Moje očakávania pri značke Clinique boli obrovské. Predsa len tá cena, však. Som z neho však dosť sklamaná a plné balenie by som si nekúpila. Oči odličoval podpriemerne. Mal problém si poradiť s riasenkou a na viečkach nechával mastný povlak. Ak som mala na perách nejaký odolnejší rúž, tak s tým si poradil dobre, no ale zase povedzme si pravdu, pery sa dajú odlíčiť aj lacnejšími prípravkami. Cestovné balenie mi teda ušetrilo dosť peňazí. Navyše kvôli mastnému povlaku sa inde ako na oči a pery použiť nedal. Ja viem, že na to ani nebol určený, no pri Alverde sa prípade núdze dala odlíčiť aj tvár.




Hoci sa na prvý pohľad zdalo, že Alverde a Clinique sú dve neporovnateľné značky a vzhľadom na cenu značku bude jednoznačným víťazom Clinique, opak je pravdou. Kým odličovač Alverde si pokojne kúpim i v ďalšom balení, po odličovači Clinique rozhodne netúžim. Pritom som sa naň stretla s rôznymi názormi. Dobrými i zlými. Dokonca niekde som čítala, že blogerky si za to, že je zlý môžu samé, lebo ho kupujú v e-shopoch, ktoré kozmetiku zle skladujú. Nuž neviem. Mala som viacero cestovných balení z rôznych zdrojov - adventný kalendár, darčeková kazeta, darček k nákupu a vždy bol výsledok rovnako mizerný. Tak neviem. Veď je predsa v záujme značky, aby kvalita cestovného a plného balenia bola rovnaká. Veď cieľom je, aby si zákazník to plné balenie kúpil. Skôr to podľa mňa bude v rôznych nároch na odličovanie. A tie moje sú teda veľké. Kvaltiné odlíčenie je predsa základ pleťovej starostlivosti.



Máte skúsenosť s niektorým produktom? Budem rada, ak sa o ňu podelíte v komentároch.

Komentáre

  1. Ja mám Take the day off odličovací balzam a ten je na pleť fajn, ale zase žiaden zázrak. Napríklad nedá sa použiť univerzálne na oči lebo v nich extrémne štípe a zanecháva povlak a zahmlené videnie. Mne Clinique veľmi sypmaptická nie je ako značka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam od Clinique velmi rada dekorativku. Pletova kozmetika mi vsak vobec nesedi. Asi maximalne len tonikum 1.0, ale zvysok zial nie.

      Odstrániť
  2. Neviem prečo, ale produkty Clinique ma nejako extra nikdy nelákali. Pre mňa je nepredstaviteľné dať za odlíčovač 18€, keď sa odlíčiť dá naozaj aj za desatinu ceny a vskutku dobre. Niektoré typy produktov u mňa proste nemajú tak vysokú hodnotu, akú si za nich pýta predajca. Odličovače sú presne tým typom produktu. Ak navyše vezmem v úvahu že je to zväčša mix olejov, tak si môžem rovno kúpiť čistý olej a využívať ho univerzálne aj na odlíčovanie, aj na výživu pleti či vlasov... Z Alverde som ale prekvapená, odkedy používam viacero prírodných značiek, tak Alverde v mojom rebríčku dosť klesol, hoci nedávno som si zo zvedavosti kúpila zopár ich noviniek, tak som zvedavá ako mi budú vyhovovať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, Alverde je take vselijake. Suhlasim, ze ine prirodne produkty su na tom lepsie, no aj u Alverde sa da nast nieco, co zaujme. Treba vsak poriadne hladat :-)

      Odstrániť
  3. Ten od Clinique mám doma a patrí medzi moje najobľúbenejšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ani jeden som neskúšala, ale teda od Clinique by som čakala čosi viac... Ja som si teraz obľúbila olejové prípravky a konečne som sa ich naučila aj používať spôsobom, ktorý mi vyhovuje (nemiešať s vodou priamo na pleti). Používala som ten Saffee, ten bol fajn a teraz mám Astrid a parádička :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O Astrid citam casto pozitivne recenzie. Asi vyskusam.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky