Balm Balm | ako si namiešať vlastnú vôňu

Každá z nás je jedinečná a túto jedinečnosť rady vyjadrujeme i vôňou. Teda minimálne sa o to snažíme. Poznáte to. Objavíte ten váš pravý, ideálny a jediný parfum. S radosťou ho používate. Chvália vám ho všetky kolegyne. A po mesiaci ho začne používať harpia, čo sedí oproti. V tomto prípade vám odporúčam namiešať si vlastnú originálnu vôňu z čisto prírodných ingrediencií. Ako na to? Nie je to nič zložité. Najmä keď nám to značka prírodnej kozmetiky Balm Balm výrazne uľahčila.


O kúpe darčekového setu Single Note vôni od Balm Balm som premýšľala už poriadne dlho. Trošku ma odrádzala cena. Zdalo sa mi, že dať cca 19 € za päť malých fľaštičiek je predsa len moc. Ani neviem prečo sa mi tieto fľaštičky veľkostne spájali so vzorkami, ktoré dávajú k nákupu v parfumériách. Až som si raz konečne našla viac času a poriadne si prečítala popisky v e-shope Krásna každý deň. Každá fľaštička má totiž objem 5 ml, čo vôbec nie je málo. Keď to spočítame, kupujeme vlastne 25 ml parfumu. Bežne máva parfum 30 ml. Čiže za 19 € dostaneme len o 5 ml menej vône, ako je bežné. Takže pomer množstvo vône vs. cena výrobku je podľa mňa nakoniec úplne v poriadku. 
Po vložení do nákupného košíka a zaplatení objednávky vám kuriér prinesie milý darčekový set obsahujúci 5 sklenených fľaštičiek, pričom každá jedná nádoba obsahuje práve jeden vonný tón - levanduľa, mandarínka, bergamot, ylang-ylang, rose geranium. Vy sa tak samé môžete rozhodnúť, či vône použijete samostatne, alebo ich budete medzi sebou ľubovolne kombinovať. 
K baleniu by som však ja osobne mala výhradu. Sklenené fľaštičky totiž neobsahujú rozprašovač, čo umožňuje nanášanie vonnej látky iba priamo na pokožku. Každý má iné zvyklosti, no ja tento spôsob aplikácie vône práve nemusím. Chvíľu som to síce skúšala, no nebavilo ma to. Keď som sa dostala do štádia, že som už z princípu siahla radšej po inej vôni, sadla som k internetu a cez e-bay som si objednala atomizér s rozprašovačom. Vôbec nebol drahý a škoda, že samotný výrobca už neprikladá jeden kus rovno k tomuto darčekovému baleniu.


A aké sú samotné vône? Levanduľa a mandarínka sú verné svojim rastlinným menovcom. Možno však kúštik sladšie. Predsa len levanduľa v záhone má trošku horkejší podtón a ošúpaná mandarínka ide zase trochu do kyslejších podtónov. Zvyšné tri vône boli pre mňa nové. Doteraz som sa s nimi ako so samostatnou zložkou ešte nestretla. Ylang Ylang je omamná a trochu ťažšia. Bergamot horkejšia a jemne citrusová. Rose geranium pôsobí púdrovo a horko zároveň. Každá jedná vôňa je iba čisto éterickým olejom zmiešaným s rastlinným alkoholom potrebným na vytvorenie výraznej arómy. Vône je možné používať samostatne alebo ich vzájomné miešať a vytvárať individuálne vône. Kým objavíte tú svoju ideálnu a neopakovateľnú, môžete vyskúšať kombinácie, ktoré odporúča obchodík Krásna každý deň.
  • romantická vôňa: ruža + mandarínka
  • nevinná vôňa: levanduľa + mandarínka + bergamot
  • sexy vôňa: ylang ylang + rose geranium
  • veselá vôňa: bergamot + mandarínka
  • ženská vôňa: ruža + levanduľa
Hoci sa jedná o eau de parfum, výdrž vôni je kratšia. Pri použití na pokožke možno tak jedna hodina. Pri použití na oblečenie dve hodiny. Najskôr som to brala ako nevýhodu. No závisí od uhla pohľadu. Aspoň môžem vôňu použiť častejšie a častejšie sa z nej tešiť. Set Balm Balm vôni mi teda urobil radosť a môžem ho odporučiť i ďalej. Akurát však poradím zadovážiť si k nemu atomizér pre praktickejšie použitie.

Zaujala vás možnosť vytvoriť si vlastnú originálnu vôňu?

Komentáre

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky