Obľúbené výrobky | jar

Leto beží v plnom prúde, no ja sa dnes na blogu ešte trochu poobhliadnem za obľúbenými jarnými výrobkami. Veď prečo aj nie. Niektoré sa dajú používať celoročne. V článku si môžete prečítať o tom naj od značiek Joik, Ponio, Soaphoria, Annemarie Borlind, Labello a Nobilis Tilia. Prírodná kozmetika jednoznačne vedie.
DEKORATÍVNA KOZMETIKA

Z dekoratívnej kozmetiky by som rada spomenula tónovací balzam v odtieni nude od značky Labello. Už dávnejšie ma zaujal v youtube recenziách, takže časom skončil v mojej kozmetickej taštičke. Balenie síce nie je ničím zaujímavé, no inak už produkt hodnotím pozitívne. Odtieň je primerane výrazný. Na perách vydrží približne hodinu a dokonca i mierne hydratuje. Ak hľadáte dobré tónovacie balzamy, pokojne po Labelle siahnite. V ponuke majú i veselé letné odtieň, no myslím že ja skôr zostanem pri decentnej nude verzií.


TVÁR

Pleťový krém Purifying Care od Annemarie Borlind je balený v praktickej plastovej tube. Ja osobne takéto balenie preferujem, nakoľko stačí vytlačiť potrebné množstvo krému bez toho, aby sme zvyšok výrobku kontaminovali baktériami, ktoré máme bežne na pokožke. Krém má bielu farbu a je takmer bez vône. Konzistencia je pomerne ľahká, veľmi dobre sa rozotiera a rýchlo vsakuje. Nemá problém ani s následným nanesením make-upu či minerálneho púdru. Pleť pekne zmatňuje, nezhoršuje stav pleti a s výnimkou mrazivej zimy je jeho hydratácia po zvyšok roka úplne postačujúca. To, že si ho kupujem pravidelne už vari štyri roky, je určite známkou jeho kvality. Pre normálnu, zmiešanú či mastnú pleť určite tento krém odporúčam.


TELO

Telové maslo sladký pomaranč & mäta Joik sľubuje hĺbkovú hydratáciu bez pocitu mastnoty.Vôňa je jemná s dominanciou pomaranča. Mätové podtóny sa strácajú. Na pokožku vôňa neprechádza. Telové maslo je našľahané, jemné, perfektne sa rozotiera a okamžite vsakuje. Na pokožke nezostáva žiaden pocit mastnoty, tak ako to býva pri produktoch obsahujúcich bambucké maslo. Ak by som si neprečítala zloženie, vôbec by som nepredpokladala, že sa v telovom masle bude takáto zložka nachádzať. To je pre mňa signálom, že výrobca má naozaj prepracovaný recept a otestované všetky pomery surovín, ktoré do telového masla pridáva. Napriek tomu, že telové maslo rýchlo vsiakne, pokožka je pekne hydratovaná. Okrem použitia na telo, som ho používala i na ruky a nohy.


HYGIENA

Deodorant Žena Soaphoria funguje na princípe sódy a bentonitu, ktoré pohlcujú pot. Človek sa síce potí, no cíti sa relatívne sucho. Konzistencia je príjemná. Deodorant sa do podpazušia dobre nanáša, nelepí, nedráždi pokožku, neničí oblečenie. Vôňa je príjemná, sladká, púdrová. Skrátka ide o veľmi dobrý kúsok, ktorý by som zaradila k najlepším prírodným deodorantom, ktoré som vyskúšala.



VLASY

Ichtamolový šampúch Ponio odporúčam na blogu veľmi často. Na pokožku so seboroickou dermatitídou je priam ideálny. Šampúch je charakteristický ichtamolovou arómou. Niekto by povedal, že vonia. Niekto zase naopak, že smrdí. Ja sa neprikláňam ani k jednej strane. Je to jednoducho aróma farmaceutického ichtamolu a tak to treba aj brať. Určite každý mal niekedy doma ichtamolovú masť z lekárne, takže si vie posúdiť, či by mu taká vôňa vadila alebo nie. Mne nijako neprekáža. Vďaka množstvu peny, ktorú dokáže vyprodukovať sa používa veľmi dobre. Nikdy by som nepovedala, že prírodná kozmetika dokáže takto peniť. Vlasy umyje dobre a vlasy sa tiež po umytí dobre upravujú aj bez použitia kondicionéra či masky. A teraz to najdôležitejšie. Svrbenie pokožky zmizlo na 100 % a lupiny na 98 %. Tie dve percentá predstavuje už iba niekoľko šupiniek tesne pred plánovaným umývaním hlavy.




VôŇA

V e-shope Krásna každý deň som využila akciu na značku Nobilis Tilia. K esenciálnym olejom sladký pomaranč a limetka som dostala keramickú doštičku a brožúru o éterických olejoch. Poštovné zdarma bolo navyše bonusom. Oplatí sa sledovať akcie. Vône sú príjemné výrazné. O ich kvalite nie je žiadnych pochýb.



ABSOLÚTNY VÍŤAZ


Vyhladzujúca a čistiaca pleťová maska Joik má podobu stredne hrubého prášku, ktorý je umiestnený v plastovom obale. Veľmi pozitívne hodnotím prídavné plastové viečko, ktoré má zabrániť prípadnému vysýpaniu prášku. Viečko pekne dolieha na svoje miesto a plní svoju funkciu. Masku je potrebné pred samotnou aplikáciou zmiešať s vodou. Občas čítam u niektorých blogeriek, že sa im tento spôsob prípravy masiek nepáči. Ja ho naopak oceňujem. Môžem si namiešať konzistenciu, aká vyhovuje mne a tým, že v produkte nie je voda, nemusel výrobca ani pridávať konzervačné látky na predĺženie doby spotreby. Pri príprave masky sa mi osvedčil pomer dve čajové lyžičky prášku s jednou čajovou lyžičkou vody. Samozrejme vy si môžete nájsť svoje pomery, no ja preferujem hrubšiu a tuhšiu vrstvu masky. Maska by mala na pleti pôsobiť približne 15 až 20 minút. Po pár minútach od nanesenia na pleti zaschne a stvrdne, no pleť nejako výraznejšie nedráždi. Keď začne maska na pleti ťahať, znamená to, že je najvyšší čas na jej odstránenie. Masku dávam dole navhlčenou hubkou a posledné zvyšky dočistím pleťovým gélom. Z pleti sa odstraňuje dobre a umývadlo je po jej použití len mierne špinavé. Maska Joik počas svojho pôsobenia z pleti vytiahne väčšinu nečistôt, prečistí upchaté póry. Po použití masky je odstránených zhruba 80 % upchatých pórov. Pleť je po jej odstránení jemne červená, čo však skôr spôsobuje odstraňovanie masky ako maska samotná. Aplikácia regeneračného oleja alebo krému pleť rýchlo upokojí. Masku som si obľúbila a môžem ju odporučiť majiteľkám mastnej a zmiešanej pleti ako mám ja. Určite bude dobrá i na pleť normálnu. Pri suchej pleti by však asi bolo lepšie siahnuť po maskách krémových.




Čo je vaším absolútnym víťazom tohto ročného obdobia?

Komentáre

  1. Labello balzám chci velmi ráda vyzkoušet. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všecho vypadá skvěle! Zaujal mě ten balzám, vyloženě rtěnky totiž moc nemusím, ale zase mám ráda rty trošku dotónované:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. od Annemarie by som veľmi chcela niečo vyskúšať!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky