Pozor, pozor - Soaphoria vyrába už i dekoratívnu kozmetiku

Pri preklikávaní sa pomedzi novinky v obchodíku Krásna každý deň som objavila, že slovenská prírodná kozmetika Soaphoria prišla na trh s novinkami v podobe dekoratívnej kozmetiky. Vedeli ste, že vybrať si možno spomedzi krémových korektorov, podkladových fluidov, tónovacích balzamov, rúžov, leskov, očných tieňov či fixačného púdru? Ja som veru len s prekvapením pozerala. Do nákupného košíka som pridala práve posledný spomínaný - fixačný púder. Jednak mi jeden práve dochádzal a jednak pohľad na zloženie prezradil, že je bez obsahu kontroverzného mastenca. A to veru stojí za vyskúšanie.


Transparentný fixačný púder Soaphoria podľa oficiálneho popisu sľubuje zafixovanie líčenia bez zbytočného zaťaženia pleti. Výrobca pritom stavil na účinok bambusového a ryžového prášku, ktoré vhodne skombinoval s bielym a žltým ílom. Zloženie je už na prvý pohľad krátke a sympatické. I databáza EWG v ňom nenašla žiadne rizikové látky.


SOAPHORIA - transparentný fixačný púder - INCI

bambusa arundinacea stem powder | bambusový prášok  |  fixácia a zmatnenie
oryza sativa starch | ryžový prášok  |  fixácia a zmatnenie
kaolin | biely íl  |  zmatnenie
illite | žltý íl  |  zmatnenie
magnesium stearate | stearát horečnatý  |  premasťuje
gardenia tahinensis flower extract | extrakt z gardénie tahitskej |  starostlivosť o pokožku
sodium hyaluronate | soľ kyseliny hyalurónovej |  tvorí ochranný film a chráni pokožku
tocopherol | vitamín E | antioxidant
+/- titanium dioxide, mica, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77019, CI 77861 | farbivá



A aký je púder? Teraz pri písaní váham, či začať tým dobrým alebo zlým. Hm, to je otázka. Tak začnem teda tou príšernosťou s názvom obal výrobku. Na pohľad vyzerá síce pekne, no funkčnosť a ekologická stránka sú už asi pre výrobcu vedľajšie. Produkt vám príde zabalený v čiernej papierovej škatuľke, v ktorej je vložený letáčik s popisom produktu a zložením a to celé ešte v plastovom obale. Papier sa síce dá pekne recyklovať, no i tak si myslím, že ho je zbytočne veľa. Informácie o produkte sa mohli pekne nalepiť na plastový obal, alebo aspoň teda na ten papierový. Letáčik mi príde úplne zbytočný. Horšie je však na tom obal plastový. Výrobca zvolili úsporný obal, v ktorom dierky neboli ani prelepené fóliou a ani balenie neobsahovalo plastovú záklapku. Dôsledok vidíte na fotke. Púder je jednoducho vonku z obalu a dnu ho nedostanete. Takto som balenie vybalila a dnu sa mi ho dať nepodarilo. Akékoľvek cestovanie s výrobkom neprichádza do úvahy. Ešte i doma som túto vytrasenú jednu štvrtinu púdru používala tak, že som požadované množstvo lyžičkou presunula do viečka a tak naberala štetcom. To skrátka pri púdri za 20 € chcete, všakže. Samozrejme, že som to v dobrom napísala i priamo Soaphorií. Veď je to novinka a dá sa to ľahko napraviť, ak by dierky prelepovali fóliou alebo nejakým papierom, keď už nechcú používať kvalitnejšie balenia. A odpoveď? Neplánujú s tým nič robiť, lebo by produkovali ďalší odpad. S balením mám jemne buchnúť o nábytok a púder sa mi vráti naspäť. Nuž púder sa takýmto spôsobom dnu nevrátil a ako zákazník som presvedčená, že toto nie je cesta.
Ak by však púder bol v normálnom obale, tak by jednoznačne šlo o skvelý výrobok. Je jemnučko namletý, neobsahuje žiaden mastenec a pleť krásne zmatňuje a dodáva zamatový vzhľad. Pleť je s ním zmatnená počas celého dňa. Samozrejmosťou je, že sa v dôsledku jeho používania neupchávajú póry. Samotný púder patrí k tomu najlepšiemu, čo som z oblasti transparentných púdrov mala a pleť s ním vyzerá nádherné.
A aká je perspektíva púdru na mojej poličke? No veru váham. Na jednej strane skvelý kvalitný produkt a na druhej strane nefunkčný obal. Čo teraz. Púder však jednoznačne chcem znovu. Tak to asi budem riešiť tak, že chvíľu počkám či Soaphoria predsa len niečo s tým obalom nevymyslí. Však nakoniec asi nebudem sama, ktorá im bude písať. A zatiaľ si odložím obal z nejakého iného púdru, do ktorého by som prípadne premiestnila ten od Soaphorie. A tak to asi odporúčam i vám. Ak sa vám aktuálne nejaký transperentný alebo minerálny púder míňa, rovno si odložte obal a Soaphoriu skúste. Vnútro je skrátka úžasné.

plusy:
  • neobsahuje mastenenc
  • prírodný produkt
  • zmatňuje pleť
  • dodáva pleti zamatový vzhľad
  • pleť vyzerá oveľa lepšie

mínusy:
  • obal

Celkové hodnotenie:
produkt - jeden z najlepších
obal - jeden z najhorších

Skúšali ste už niečo z dekoratívnej kozmetiky Soaphoria? Aké sú vaše dojmy?

Komentáre

  1. Hmm, tak to ma sklamalo, že s tým obalom nemienia nič robiť. Soaphoria pre mňa patrí k značkám, u ktorých si nie som istá, či im ich prírodný imidž verím. Z nejakých zdrojov som počula, že nie sú vôbec tak prírodní ako sa tvária, ale to už nech si po prečítaní zloženia ich výrobkov každý posúdi sám. Každopádne za púder by som 20€ asi nebola schopná dať, obzvlášť nie, ak by som pri každom použití nadávala na jeho obal. Natíska sa mi snáď len myšlienka vysypaný produkt spotrebovať alebo prehodiť do inej krabičky a dierky aspoň prelepiť lepiacou páskou, lebo šak tam už sa asi nič iné robiť ani nedá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Certifikat prirodnej kozmetiky veru nemaju a ani neviem o tom, ze by mali v plane sa on uchadzat. Produkty, ktore som vyskusala, boli podla mna ok - z toho pohladu, ze neobsahuju ropne produkty, silikony, parabeny. Zlozenie si zvyknem kontrolovat aj cez EWG databazu a ta tiez pri tych konkretnych produktoch nevyhodila nic rizikove. Ci to je tak pri vsetkych ich produktoch netusim. Zlozenie vsak zverejnuju, takze kazdy si ho pred kupou moze pozriet.

      Odstrániť
  2. Veru o ich dekoratívke som už počula, minule som nejako listovala na ich stránke a toto mi udrelo do očí. Nuž ale ten obal bez fólie to máš pravdu nedá sa takto fungovať. Inak čo sa týka farby aká je resp. nemení farbu make-upu? A aký ma podtón?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je transparentny. Farbu make-upu nemeni vobec a liceniu doda taky pekny zamatovy vzhlad.

      Odstrániť
  3. Používám jedině sypké transparentní pudry a všechny mají toto balení. Ze začátku jsou dírky zalepené fólií a když cestuji, zacpu je přiloženou labutěnkou. Při líčení ji ale nepoužívám a líčím se štětci :-) ne všechna balení ale labutěnku má a občas je to potíž... také si vždycky trošku odsypu, ale to přesypávání tam a zase zpátky je někdy problém, člověk nikdy neví, kolik toho bude potřebovat. Třeba ještě někdo vymyslí nějaké geniální převratné balení :-D
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tu zial ta folia, resp. akakolvek ochrana chybala.

      Odstrániť
  4. Škoda, že obal není povedený po praktické části. Vzhledově je nádherný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravdepodobne si odlozim obal z ineho pudru a potom Soaphoriu premiestnim. Za sumu 20 € je to vsak dost nestastne riesenie.

      Odstrániť
  5. Podľa popisu aj foto vyzerá fakt jemnučký, škoda toho nepraktického balenia. Ja som celkovo týmto sypkým púdrom dlhšie prichádzala na chuť a moje obľúbené značky striedam len málokedy. Lulu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, je jemny. Asi najjemnejsi zo vsetkych pudrov, co som skusala.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky