Vyhladenie a vyčistenie v prášku

Čistiace masky sú v mojej kozmetickej rutine nevyhnutnosťou. Vyskúšala som ich veru dosť a postupne som prešla od krémových produktoch k tým práškovým, ktoré si musíte pred použitím samé namiešať. Tento druh masiek je väčšinou čisto prírodný a hlavne účinnejší. Inak to nebude ani s vyhladzujúcou a čistiacou maskou Joik, o ktorej si môžete prečítať v dnešnej recenzií. Čo obsahuje? Aký je jej účinok? A porazila moju obľúbenú čistiacu masku Navia? To vám prezradím v dnešnom článku.

Vyhladzujúca a čistiaca pleťová maska Joik sa v množstve 50 g predáva za necelých 11 €. Jej zloženie je pomerne jednoduché a čisto prírodné. Hlavnou čistiacou zložkou je zelený íl, ktorému pomáhajú ešte zelený čaj, mäta, med a mlieko. Už podľa zloženia si poviete, že tu nie je čo pokaziť.

JOIK -vyhladzujúca a čistiaca pleťová maska

green illite   |  zelený íl   |   absorpčné vlastnosti, odstraňuje toxíny z pleti
camellia sinensis seedcoat powder   |  zelený čaj   |   pôsobí antibakteriálne a antioxidačne
mentha piperita leaf powder   |  mätový prášok   |   osviežuje pokožku
mel powder   |  medový prášok   |   upokojuje pokožku, pôsobí antibakteriálne
whole milk powder   | mliekový prášok  |   upokojuje a vyhladzuje pokožku


Maska má podobu stredne hrubého prášku, ktorý je umiestnený v plastovom obale. Veľmi pozitívne hodnotím prídavné plastové viečko, ktoré má zabrániť prípadnému vysýpaniu prášku. Viečko pekne dolieha na svoje miesto a plní svoju funkciu. Masku je potrebné pred samotnou aplikáciou zmiešať s vodou. Občas čítam u niektorých blogeriek, že sa im tento spôsob prípravy masiek nepáči. Ja ho naopak oceňujem. Môžem si namiešať konzistenciu, aká vyhovuje mne a tým, že v produkte nie je voda, nemusel výrobca ani pridávať konzervačné látky na predĺženie doby spotreby. Pri príprave masky sa mi osvedčil pomer dve čajové lyžičky prášku s jednou čajovou lyžičkou vody. Samozrejme vy si môžete nájsť svoje pomery, no ja preferujem hrubšiu a tuhšiu vrstvu masky. Maska by mala na pleti pôsobiť približne 15 až 20 minút. Po pár minútach od nanesenia na pleti zaschne a stvrdne, no pleť nejako výraznejšie nedráždi. Keď začne maska na pleti ťahať, znamená to, že je najvyšší čas na jej odstránenie. Masku dávam dole navhlčenou hubkou a posledné zvyšky dočistím pleťovým gélom. Z pleti sa odstraňuje dobre a umývadlo je po jej použití len mierne špinavé. Maska Joik počas svojho pôsobenia z pleti vytiahne väčšinu nečistôt, prečistí upchaté póry. Po použití masky je odstránených zhruba 80 % upchatých pórov. Pleť je po jej odstránení jemne červená, čo však skôr spôsobuje odstraňovanie masky ako maska samotná. Aplikácia regeneračného oleja alebo krému pleť rýchlo upokojí. Masku som si obľúbila a môžem ju odporučiť majiteľkám mastnej a zmiešanej pleti ako mám ja. Určite bude dobrá i na pleť normálnu. Pri suchej pleti by však asi bolo lepšie siahnuť po maskách krémových.

plusy:
  • prírodná kozmetika
  • zloženie
  • praktický obal
  • viditeľný účinok
  • pleť čistí
mínusy:
  • žiadne
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Čitatelia blogu určite registrujú, že na blog pravidelne pridávam rebríčky tej najlepšej kozmetiky. V kategórií čistiacich masiek však v poslednom čase došlo k zmene poradia. Ak teda váhate nad kúpou dobrej čistiacej masky, tak možno pomôže tento môj rebríček. Paradoxne všetky tri sú prírodné a všetky tri je potrebné pred použitím zmiešať s vodou.
  1. Navia - zlupovacia maska na T-zónu
  2. Joik - rozjasňujúca maska
  3. Joik - vyhladzujúca a čistiaca maska

Používate práškové čistiace masky? Aký je váš rebríček troch najobľúbenejších masiek?

Komentáre

  1. Tyto míchací masky jsem zkoušela jen od Saloos a Soaphorie, od Joik jsme myslím vůbec nic nezkoušela a je to asi chyba, čtu na ni jen samou chválu :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám doma jednu o Soaphoria a za mě je to super nápad. Velmi mě baví i její míchání :-)

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem za tip, ešte som nemala žiadnu miešajúcu masku a táto vyzerá veľmi dobre :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky