Maskovanie s prírodnou kozmetikou Lavera

Cestujem rada, no zbaliť všetku nevyhnutnú kozmetiku dá poriadne zabrať. Objem použitej kozmetiky je určite u každého menší, ako to čo používa doma, no kozmetika ktorú človek so sebou zoberie by mala byť rovnako účinná ak nie ešte účinnejšia. Tomuto kritériu som podriadila i výber produktov v obchodíku s prírodnou kozmetikou Naureus, v ktorom som si vybrala multifunkčný produkt 3in1, ktorý má slúžiť na čistenie, peelingovanie a dokonca i ako maska. K tomu som ešte pridala čistiacu masku v praktickom vrecúškovom balení. A ako sa produkty značky Lavera osvedčili? Nesklamali počas dovolenky? To sa dozviete v dnešnom článku.


Čistiaca maska Lavera je podľa oficiálneho popisu určená na normálnu, zmiešanú až mastnú pleť. Pri pravidelnom používaní má pôsobiť najmä ako prevencia proti upchávaniu pórov. K výberu tejto masky ma presvedčilo najmä balenie. Predáva sa v množstve 2 x 5 ml, čo je pre mňa ideálne balenie a ideálne množstvo na cestovanie. Navyše cena necelé 2 € tiež nie je vôbec zlá. Ja som si konkrétne túto masku zobrala na wellness pobyt. Moja pleť po pobyte v saune a v bazéne potrebuje masku, ktorá dokáže póry vyčistiť, no zároveň ju nevysuší či nepodráždi. Veď chlórovaná voda či teplo v saune sú záťažou samé o sebe. Netreba to posilňovať extra vysušujúcou ílovou maskou, ktorá síce pleť dokáže krásne vyčistiť, no viaže so sebou i nejaké to podráždenie pleti. Pohľad na zloženie tejto masky napovedal, že by to mohlo fungovať. Jej účinok je založený najmä na pôsobení mäty, soli z mŕtveho mora a minerálneho ílu. Celé zloženie si môžete pozrieť na stránke obchodu Naureus. Ak navyše podržíte kurzor myši nad jednotlivými zložkami, zobrazí sa vám podrobné vysvetlenie ako daná zložka v maske účinkuje. Za takúto podrobnú analýzu zloženia rozhodne musím e-shop pochváliť. Mali by si z toho zobrať príklad všetky obchody s kozmetikou či potravinami. 
A aké boli vlastnosti a účinok masky? Množstvo 5 ml bolo presne akurátne množstvo na aplikáciu. Masky nebolo v balení ani málo a ani veľa. To je tiež ojedinelý jav a výrobca málokedy dokáže trafiť ideálne množstvo produktu. Maska mala svetlozelenú farbu a jemnú mätovú vôňu. Jedno balenie som nechala na pleti pôsobiť desať minúť a druhé pätnásť. Oba prípady sú odporúčané samotným výrobcom. Lepšie sa mi však osvedčilo kratšie pôsobenie masky. Čistiaci efekt bol totiž v oboch prípadoch rovnaký, no pri kratšom pôsobení nestihla maska stuhnúť a pôsobila viac hydratačne. Počas pôsobenia pleť jemne chladila. Odstraňovala som ju pomocou kozmetickej hubky a šlo to celkom ľahko. Pleť nebola vôbec podráždená a začervenaná ako sa to často pri tomto druhu výrobkov stáva. A aký bol čistiaci efekt? Maska nečisti pleť hĺbkovo tak ako suché ílovíte masky, ktoré sa pred použitím miešajú s vodou. To však ani samotný výrobca nesľubuje. Okamžitý čistiaci účinok masky je priemerný a skôr slúži ako prevencia upchávania pórov a následnému vzniku nedokonalostí. Čiže ideálny produkt na dovolenku, kde pleť zvyčajne vystavenú  pôsobeniu sauny, chlórovanej vody, slnečného žiarenia či mrazu už nechcete viac dráždiť, no zároveň sa nechcete z dovolenky vrátiť s upchatými pórmi. Na domáce použitie teda uprednostním iné druhy čistiacich masiek, no na dovolenku plánujem cestovať s Laverou.

plusy:
  • prírodná kozmetika s certifikátmi NATRUE a VEGAN
  • ideálne množstvo produktu v balení
  • chladivý pocit počas aplikácie
  • dobre sa aplikuje i oplachuje
  • udržiava pokožku v dobrom stave bez podráždenia
  • ideálna na cestovanie
 mínusy:
  •  nečistí pleť hĺbkovo /čo ale výrobca ani nesľubuje/

Celkové hodnotenie: výborna


3in1 očista, peeling a maska Lavera je podľa oficiálneho popisu multifunkčným prípravkom, ktorý má bojovať proti pleťovým nezrovnalostiam, pričom je určený na normálnu, zmiešanú až mastnú pleť. V množstve 125 ml sa predáva za približne 6,60 €. Účinok je založený najmä na výťažkoch z mäty, minerálnom íle a kyseline salicylovej. I v tomto prípade je možné pozrieť si kompletné zloženie i s vysvetlivkami priamo na stránke e-shopu Naureus.
A ako sa tento výrobok osvedčil a bol skutočne multifunkčný? Produkt má konzistenciu ľahkého krému bielej farby so stredne hrubými modrými peelingujúcim zrniečkami. Vôňa je príjemná. Vonia ako banány, čo je typické pre celú túto radu. Výrobok však žiaľ multifunkčný nie je, preto jeho účinky rozoberiem postupne. Vôbec sa mi neosvedčil ako čistiaci produkt. Čistiaca schopnosť mi skrátka prišla slabá a po dočistení tonikom na kozmetickom tampóne zostalo ešte pomerne dosť nečistôt. To by sa pri dobrých čistiacich produktoch už nemalo stávať. Na čistenie pleti by som skôr odporučila osviežujúci čistiaci gél s gingom od rovnakej značky. Mala som ho už niekoľkokrát a nemala som voči nemu žiadne výhrady. Peelingujúci efekt produktu je však fajn. Zrniečka sú síce hrubšie, no je ich v produkte menej a navyše i krémová konzistencia zmierňuje ich účinok. Peeling je teda vhodný na každodenné použitie ako to i výrobca sľubuje a pri pravidelnom používaní dokáže pleť udržať v dobrom stave. Produkt sa dá použiť i ako maska. Stačí ho na pleť naniesť v hrubšej vrstve a nechať pôsobiť približne 5 minút. Produkt pleť príjemné chladí, nevysušuje a predchádza upchávaniu pórov. Nečistí síce pleť hĺbkovo, no predchádza upchávaniu pórov. Aké je teda výsledné hodnotenie? Najviac sa mi páči použitie produktu ako masky. Ak si ho zadovážite v kombinácií s čistiacim gélom a budete ho používať ako peeling či masku na predchádzanie vzniku nedokonalostí, budete spokojné. 

plusy:
  • prírodná kozmetika s certifikátmi NATRUE a VEGAN
  • príjemná vôňa
  • chladivý pocit počas aplikácie
  • udržiava pokožku v dobrom stave bez podráždenia
  • vhodný na každodenné používanie
mínusy:
  • slabá čistiaca schopnosť
 Celkové hodnotenie: dobrý


Aká je vaša skúsenosť so značkou Lavera?

 Ďakujem e-shopu Naureus za poskytnutie výrobkov za účelom zverejnenia recenzie.

Komentáre

Obľúbené príspevky