Kozmetické nákupy | október

V októbri sa moje kozmetické zásoby rozšírili o niekoľko zaujímavých kúskov, pričom všetky produkty a často i značky ako celok sa u mňa objavujú po prvý raz. Niečo som už vyskúšala a tak sa s vami už môžem podeliť o prvé dojmy. Niečo však na vyskúšanie ešte len čaká.

KOZMETICKÉ NOVINKY

V decembri mi bude robiť radosť adventný kalendár Yves Rocher 2018. Stojí niečo cez 40 € a k počudovaniu je normálne dostupný v kamenných predajniach. Po minuloročných skúsenostiach s kalendármi Balea a Alverde, ktoré sa vypredali vari hneď prvý deň po privezení, je dostupnosť Yves Rocher príjemným prekvapením. So značkou žiadnu skúsenosť nemám a teda 24 miniaturiek bude dúfam dobrou možnosťou ako si na túto francúzsku kozmetiku urobiť názor. Presvedčil ma i pekný design a tiež to, že škatuľky sa budú dať využiť i ďalší rok na prípravu vlastného kalendára. Ak vás zaujíma, čo sa skrývalo v adventných kalendároch Alverde, Balea, Joik, či Clinique, ktoré som si kúpila minulé roky, kliknite tu. Napríklad tohtoročný kalendár Clinique obsahuje takmer rovnaké produkty ako ten minuloročný. Tak sa môžete prípadne pozrieť, či sa vôbec pre vás oplatí.


E-shop Elnino pri príležitostí svojich 15 narodenín rozposielal balíčky plné kozmetiky a vôni. A tak sa ku mne dostala toaletetná voda Omnia Amethyste od značky Bvlgari,  kde základ tvorí ružový grapefruit so zelenými tónmi, ktorý prechádza do srdca - kosatec a bulharska ruža no a nakoniec končí hlavou - heliotrop a drevité tóny. Na prvý pohľad nepraktické balenie, ktoré nemôžete postaviť na poličku našlo svoje uplatnenie v kabelke. Ide o menšiu 25 ml verziu, ktorá nie je v kabelke ťažká a dá sa v tom neporiadku dobre nahmatať. Samotná vôňa je pomerne silná a dlhotrvajúca. Ani by som nepovedala, že ide len o toaletnú vodu. Druhou vôňou, ktorú som objavila v tomto narodeninovom balíčku, je minatúra parfemu Karl Lagerfeld, kde sa stretajú podtóny citrónu, broskyne, magnólie, ruže, ambra, pižma a drevitých tónov. Opäť i v tomto prípade i o výraznú, trvácnu vôňu. Podľa mňa bude skôr vhodná pre vyššie vekové skupiny. Do kategórie voňavých produktov by som zaradila i telové mlieko fiesta carioca Escada, ktoré môže zaujať nadšencov malinových vôni. Z kozmetických produktov mi najväčšiu radosť urobila maskara Max Factor. Jednak sa mi moja maskara práve míňa a jednak viem, že Max Factor to s dekoratívkou vie. Tak dúfam, že ani táto masterpiece transform maskara nesklame. V boxe sa nachádzal i rúž v ceruzke, na ktorom síce nie je uvedená žiadna konkrétna značka, no môže zaujať tie, ktoré ešte nenašli ten svoj správny odtieň červeného rúžu. Má voskovitú konzistenciu, ktorá sa dobre nanáša a len minimálne prechádza do okolia pier. Na perách vydrží nejaké tie štyri hodiny. Čo je zvláštne, lebo sa otláča na poháre a vidličky, no i tak zostáva na perách tak, aby stále vyzeral dobre. Momentálne mám obdobie nenápadných leskov a rúžov, takže tento výraznejší kúsok si u mňa bude musieť na svoj čas ešte počkať. Posledným kúskom je legendárna čierna maska Pilaten na odstránenie čiernych bodiek. Videa, kde blogerky kvília pri sťahovaní tejto masky, ste pred časom určite postrehli i vy. Z tohto dôvodu som nad vyskúšaním veru i váhala. No a musím povedať, že tie reakcie vo videách sú prehnané. Masku normálne nanesiete na T-zonu a po 15 minútach keď uschne, tak ju v pohode pomaličky stiahnete dole. Žiaden problém. Ak by sa aj nedala stiahnuť v kuse, tak tie zvyšky sa dajú opláchnuť teplou vodou. Samozrejme, ak si masku niekto nanesie na obočie a do vlasov, tak sa potom nemôže čudovať, že odstraňovanie je nepríjemné. Maska odstráni povrchové čierne bodky, no hĺbkové čistenie ako u kozmetičky od nej nemožno čakať. Moja pokožka bola tak ešte hodinku po použití síce začervenaná, no inak to bolo v poriadku. Ja osobne pri čistení pleti uprednostním práškové ílové masky, ktoré si sama miešam s vodou, no i Pilates môže byť dobrá alternatíva pre tých, ktorí nechcú mať od ílovitých masiek ušpinenú kúpeľňu. Takže milé El-nino, ďakujem za pekný narodeninový balíček a prajem k Tvojím narodeninám všetko najlepšie.


No a na poslednej fotografií ešte môžete vidieť miniatúrku hydratačného krému Yves Rocher, ktorý som dostala k nákupu adventného kalendára. Sama som zvedavá, či rovnaký nebude i v samotnom kalendári. No a ešte krém na ruky a sprchový gél značky Farmasy z ich levanduľovej rady. Nič z toho som ešte neskúšala, takže s prvými dojmami sa zatiaľ nemôžem podeliť. Iba pohľad na zloženie napovedá, že môže ísť o celkom fajn kúsky. Nie je to síce žiadna príroda, no neobsahujú ani parabény a podobné nepríjemné zložky. Tak uvidíme.


Máte skúsenosť s niektorým z produktov?

Komentáre

  1. Mám tú masku Pilaten a presne ako píšeš, nie je to vôbec bolestivé. A fakt pekne vyčistí čierne bodky.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Každý rok si říkám, že si nějaký kosmetický adventní kalendář pořídím a nakonec se tak dlouho rozmýšlím, že jsou všechny pryč a já nemám nic :D

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Po tom kalendáři od Yves Rocher taky stále pokukuji. Zkušenost mám jenom z loňským od Essence a znovu bych už do něho asi nešla :) Elle about everything

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kalendár od Yves Rocher ma strašne láka designom a tým, že by sa dal využiť aj potom, ale od značky som toho vyskúšala už pomerne dosť a jednoducho neviem :D. Uvidím či bude dostupný, keď sa dostanem na predajňu :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky