Obľúbené výrobky | leto

Paradoxom dnešného dňa je, že jesenná príroda ma inšpiroval k napísaniu článku o mojich najobľúbenejších letných produktoch. Možno by som však namiesto slova inšpirovala mala použiť slovíčko pripomenula. Ale veď to nič, že článok píšem s menším oneskorením. Aspoň som fotografie mohla dotvoriť opadaným lístím, ktoré už začína chytať jesenný nádych. Zoberte si teda šálku kávy alebo iný obľúbený nápoj a pustite sa do čítania.
TVÁR

Niacinamide 10 % + zinc 1 % The Ordinary som používala počas celého leta ako minimalistickú večernú starostlivosť o pleť. Sérum je bez vône s ľahkou priehľadnou konzistenciou. Dobre sa nanáša, no vsakuje pomalšie. Na tvári necháva lepivý pocit. O niečo lepší efekt dosiahnete, ak sérum budete nanášať na vlhkú pokožku, no mierna lepivosť zostane i tak. Mne osobne už vadilo používať na toto sérum i nejaký ďalší olej alebo krém. Používala som ho však najmä v lete a v čase horúčav sa už mojej pleti ďalší produkt nežiadal. V zime by však zrejme len toto sérum nestačilo. A aký bol výsledný efekt? Sérum výrazne znížilo lesknutie a mastenie pleti počas dňa a póry sa mierne stiahli. Hydratácia bola priemerná. Počas leta však úplne postačujúca. Siahla by som po produkte znovu? Ak by bolo dostupnejšie tak áno. Počas letnej sezóny predstavuje dobrú a lacnú minimalistickú starostlivosť o pleť s viditeľným zmatňujúcim vplyvom na pokožku. Nie je to ale zase produkt, ktorý by stál za dlhé surfovanie po internete a objednávanie z e-shopu.


DEKORATÍVNA KOZMETIKA

Minerálny make-up Everyday Minerals má jednoduché prírodné zloženie a skvelý efekt. Niečo také som hľadala už poriadne dlho. Dobrú skúsenosť s mineránymi make-upmi som mala už i predtým, no väčšina z nich obsahovala kontroverzný mastenec, ktorý by sa nemal vdychovať. A sme doma. Skúste nevdychovať púder. To je trochu náročné. Značka Everyday Minerals mastenec - talc vo svojich produktoch nepoužíva. Tieto make-upy poskytujú stredné krytie, zmatnenie a výdrž počas celého pracovného dňa. Ak potrebujem niekedy krytie silné tak tento minerálny púder použijem na make-up. Okrem minerálneho make-upu mi nedá nespomenúť aj štetec rovnakej značky určený na nanášanie púdru. Myslela som si, že dobrý štetec už mám od značky Sefiros no Everyday minerals ho predbehli. Kabuki štetec má kratšie a hustejšie vlákna a nanášanie minerálneho make-upu je tak oveľa efektnejšie.


TELO
Panthenol spray je u mňa letnou klasikou. Človek nikdy nevie, kedy podcení situáciu a takáto prvá pomoc sa bude hodiť. Ide o liečivo, ktoré sa používa na hojenie kože a slizničných lézií. Aplikuje sa v podobe peny, ktorá má chladivý účinok, dobre sa rozotiera a rýchlo vsiakne. Hlavné je však to, že regeneruje opálénu pokožku. Ja ho počas leta používam aj bežne namiesto telového mlieka. Hydratačný účinok je totiž asi i lepší ako pri väčšine telových mliek.
 


HYGIENA

Telový peeling s pomarančom a mätou Joik má cukrový základ, ktorý dokáže pleť dokonale zbaviť odumretej pokožky a pôsobí i proti prejavom celulitídy. Bonusom je jemná svieža citrusová vôňa, presne ako stvorená na leto. Peeling pokožku nevysušuje a zanecháva na nej jemnú olejčekovú vrstvu. Pleť tak vôbec netreba hydratovať, čo najmä počas letných horúčav ja osobne dosť oceňujem.



VLASY

Šampón proti lupinám Nizoral je lekárenským produktom. Dávnejšie som ho už používala a teraz po pár rokoch som sa k nemu opäť vrátila. Hľadala som najmä tekutú alternatívu k môjmu obľúbenú šampúchu od Ponio. Nizoral nie je síce ideálny, no odporučiť ho i tak môžem. Dobre pení, vlasy sa po jeho použití menej mastia a účinok proti lupinám tiež nie je zlý. Pokožka po jeho použití nesvrbí a dokáže ju udržať bez výskytu lupín. V akútnej fáze síce účinkoval iba na približne 70 %, ale vtedy som siahala po Poniu. Nevýhodou je akurát vysoká cena a malé množstvo šampónu.



VôŇA

Eau de toilette natural spray Jil Sander Sun sa už niekoľkokrát na blogu objavila. Je to príjemná sladká letná vôňa. Hlavu tvorí citrón, pomarančový kvet, bergamon. Srdce kosatec, ylang-ylang, karafiát, ruže, konvalinka a základ vanilka, tonka, céder, benzoin. Určite sa zaradil k mojím obľubeným vôňam. Cena je tiež viac ako prijateľná, takže určite sa v budúcnosti stretneme znovu.


ABSOLÚTNY VÍŤAZ

Paletka očných tieňov opulence Zoeva si ma získala svojim výberom farieb. Všetky tiene sú pre mňa použiteľné a všetky sa dajú medzi sebou kombinovať. Modrý tieň sa síce rýchlo stráca a nepoužívam ho často, no také sú zrejme asi všetky modré tiene. Výdrž je bez podkladovej bázy približne štyri až päť hodín. Potom stačí líčenie trochu upraviť a vydrží až do konca pracovnej doby. Tiene jemne prášia, no nie je to nič strašné. Škoda, že e-shop so značkou Zoeva na Slovensku zrušili. Takto už zostávajú len nákupné výlety do zahraničia.


Čo je vaším absolútnym víťazom tohto ročného obdobia?

Komentáre

  1. To som si všimla, že tá Zoeva zmizla z našich obchodov. Dokonca aj niektoré iné značky sa postupne vytrácajú zo slovenského trhu. Aj The Ordinary je na tom podobne, aktuálne je dostupná iba v jednom e-shope.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak pro mě je to určitě panthenol a balzám na rty :).
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tá paletka ma teda veľmi zaujala, má naozaj krásne kombinovateľné farby <3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zmiznutie Zoeva z nášho sortimentu ma veľmi mrzí. Produkty majú fakt veľmi kvalitné, plánovala som si kúpiť aj štetce, ale nestihla som.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky