Spotrebovalo sa v septembri

Presne načas - s posledným septembrovým dňom si na blogu môžete prečítať článok o spotrebovanej kozmetike za uplynulý mesiac. S príchodom chladnejších dní ma kozmetika začala opäť viac baviť a to sa odrazilo i na počte spotrebovaných kusov. Pre peňaženku síce nič moc ale pre potreby blogu to je rozhodne prínosom.
V septembri som spotrebovala 14 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadajú 3 kusy.


Rinse-off foaming cleanser Clinique je čistiaciou krémovou penou, ktorá má jemne, rýchlo a efektívne odstrániť z pleti všetky nečistoty a zvyšky make-upu. Produkt po zmiešaní s vodou vytvoril poriadne hustú penu, ktorá pripomína pánske peny na holenie. Na túto penu sa naviazal make-up a nečistoty. Potiaľto bol efekt akceptovateľný. Problém nastal, ak som chcela produkt z tváre opláchnúť. Proste to nešlo. Musela som ho dávať dole pomocou látkových odličovacích tampónov a následne ešte pleť dočistiť mydlom alebo odličovacím gélom. Plné balenie si teda určite nekúpim. Vyhovovať by však mohol niekomu, kto preferuje čistenie pomocou odličovacích uteráčikov.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: podpriemerná

Liquid facial soap mild Clinique je podľa popisu tekutým mydlom, ktoré má odstraňovať nečistoty, kožný maz a má ešte i osviežovať. Toto všetko má dokázať bez podráždenia pleti. Názov mydlo na mňa pôsobí dosť zmätočne. Ja osobne by som ho skôr nazvala čistiacim gélom na tvár. Produkt som používala po odlíčení na dočistenie pleti. Ak by ste mali pokus týmto výrobkom pleť aj odličovať, tak to bude zrejme dosť márne. Minimálne mne sa to nepodarilo. Nie je to však chyba výrobku, lebo už i podľa popisu je zrejme, že má pleť čistiť a nie odličovať. Čistiaci gél má číru priehľadnú konzistenciu a je bez vône. Pleť nedráždi a nevysušuje pričom však z pleti odstráni nečistoty. V tomto prípade budem uvažovať i o kúpe plného balenia.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: výborné

7 day scrub cream Clinique je podľa oficiálneho popisu šetrným pleťovým peelingom, ktorý má z pleti odstrániť odumreté kožné bunky, zbaviť pleť nadbytočného mazu, zjemniť textúru pleti, zjednotiť farebný tón, rozjasniť a navyše má byť vhodný pre všetky druhy pleti. Účinok ma však žiaľ absolútne nezaujal. Ide o hutný krém s pomerne veľkými zrniečkami, ktoré majú pleť peelingovať. Peelingujúci efekt sa mi však zdal pomerne slabý a navyše sa prípravok z pleti dosť zle oplachoval. O nejakom tom farebnom zjednotení, rozjasnení a zjemnení pleti nemôže byť ani reč. Navyše ide ešte o produkt v nudnom obale a bez vône, čiže ani niektorá z takýchto povrchných vlastností ma nemôže presvedčiť o kúpe plného balenia. Hutnejšie konzistencia produktu môže byť možno vhodná pre suchú pleť, no posúdiť to neviem. Ja som produkt používala na pleti zmiešanej a pre tento typ pleti poznám viacero lepších a hlavne lacnejších peelingov.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: priemerný

Moisture surge extended thirst relief Clinique ma príjemne prekvapil. Niežeby bol až taký očarujúci, ale po skúsenosti s priemernými krémami tejto značky to bol naozaj príjemný šok. Samostatnú recenziu som mu nevenovala, lebo teraz sa už predáva s inovovaným zložením, no hádam ho nepokazili. Ide o osviežujúcí gél, ktorý sa rýchlo vstrebáva, nelepí a pleť je hydratovaná. Make-up na ňom tiež drží bez problémov.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: výborný

Clarifying lotion twice a day exfoliator 2 Clinique je podľa opisu tonikom určeným pre zmiešanú až suchú pleť. Toniká od značky Clinique sú pomerne známe veľkým obsahom alkoholu alebo alkoholových derivátov. Ak niekde uvidíte reklamu na tonika značky Clinique hlásajúcu, že neobsahujú alkohol, radšej si vyhľadajte podrobné zloženie. Je veľká pravdepodobnosť, že ten alkohol tam bude v podobe nejakého derivátu. Tak to je v prípade tonika z rady 2.0 Hneď po otvorení balenia ma ovanula silná alkoholová aróma. Pri používaní som mala pocit, že si čistím pleť čistým liehom. Pleť bola síce pekne dočistená, no potrebovala poriadnu dávku hydratácie. Nehovorím o tom, že oči pri používaní dosť slzili a to som sa očnému okoliu vyhýbala z dosť veľkej vzdialenosti. Po plnom balení teda logicky nesiahnem.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: dobré


Sprej na opaľovanie pre deti Cien sun spf 50 + je balený dosť netradične. Netreba sa totiž nechať zmiasť tým, že v takýchto obaloch sú zvyčajne peny. Tu ide o sprej. Prípravok je stredne mastný, dobre sa rozotiera. Vsakuje primerane rýchlo. Asi ako väčšina opaľovacích krémoch. Aj po vsiaknutí je na pokožke cítiť, že je natretá opaľovacím prípravkom. Pri aktivite sa spolu s potom uvoľňuje. Dokonca sa otláča i na opierku v aute. Pred UV žiarením však z môjho laického pohľadu chráni dobre a pri jeho použití ma slnko nespálilo. Skôr by som ho však odporučila k vode ako na športové a pracovné aktivity.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Ošetrujúci sprchový gél s granátovým olejom a zázvorom Alverde má pekný obal a sladkú vôňu. Pení slabučko a spotreba je teda rýchla. Pokožku nevysušuje, no nemám pocit, že po jeho použití je hygiena naozaj dôkladná. Po cvičení alebo nejakej manuálnej práci, keď som naozaj spotená preto radšej siaham po niečom inom. Ak hľadáte vyslovene produkt s granátovým jablkom, tak v tomto prípade sa extrakt z neho nachádza na jedenástom mieste.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Vlhké kozmetické obrúsky Bel boli výrazné parfumované, pomerne vlhké a hlavne úplne podpriemerné. Pleť poriadne neodlíčili ani nedočistili. Po pár neúspešných pokusoch som ich minula na utieranie prachu. Po ďalšom balení teda logicky nesiahnem.
Cena: cca 2,70 €
Celkové hodnotenie: podpriemerné

Cheer up buttercup bath bomb Lush je stredne veľká kúpeľová bomba kanárikovo žltej farby. Po umiestnení do kúpeľa dokáže šumieť tak štyri - päť minút. Za tú reklamu a cenu som nejako tak čakala dlhší čas, aj keď vlastne neviem, či je vôbec možné aby kúpeľové bomby šumeli dlhšie. Bomba sfarbila vodu do žlta a kúpeľňu prevoňala citrónom. Po kúpeli zostali na pokožke oleje, ktoré bomba obsahovala a nebolo teda potrebné použiť nejaký hydratačný produkt. Mne však dosť vadil výskyt trblietok, ktoré zostali na vani i na pokožke a ťažšie sa odstraňovali. Z tohto trblietkového dôvodu, by som po žltej bombe už nesiahla.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: priemerná


Konjaková špongia na tvár zelený čaj Ebelin pozostávala z vlákien rastliny zvanej Konjak, ktorá rastie v juhovýchodnej časti Ázie. Tento rastlinný koncept mi je oveľa sympatickejší ako podobné špongie vyrábané z morských húb, čo sú vlastne živočíchy. Použitie však podľa mňa nebolo veľmi hygienické a ani ekologické. Suchá špongia je totiž poriadne tvrdá a aby zmäkla, treba spotrebovať dosť vody. Použitie na tvári je príjemné a ja som to brala ako alternatívu peelingu. Po použití však znovu spotrebujete veľa vody, aby ste špongiu poriadne vyčistili. No a ďalší problém. Špongia strašne dlho schne. Na vzduchu to trvalo i tri dni. Takéto vlhké prostredie je vhodné pre rôzne baktérie, no tieto baktérie určite nie sú vhodné pre pleť. Viem si predstaviť použitie počas zimy, keď budem môcť špongiu sušiť na radiátore. Mimo vykurovacej sezóny však po nej určite nesiahnem.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: dobrá


Niacinamide 10 % + zinc 1 % The Ordinary som používala počas celého leta ako minimalistickú večernú starostlivosť o pleť. Sérum je bez vône s ľahkou priehľadnou konzistenciou. Dobre sa nanáša, no vsakuje pomalšie. Na tvári necháva lepivý pocit. O niečo lepší efekt dosiahnete, ak sérum budete nanášať na vlhkú pokožku, no mierna lepivosť zostane i tak. Mne osobne už vadilo používať na toto sérum i nejaký ďalší olej alebo krém. Používala som ho však najmä v lete a v čase horúčav sa už mojej pleti ďalší produkt nežiadal. V zime by však zrejme len toto sérum nestačilo. A aký bol výsledný efekt? Sérum výrazne znížilo lesknutie a mastenie pleti počas dňa a póry sa mierne stiahli. Hydratácia bola priemerná. Počas leta však úplne postačujúca. Siahla by som po produkte znovu? Ak by bolo dostupnejšie tak áno. Počas letnej sezóny predstavuje dobrú a lacnú minimalistickú starostlivosť o pleť s viditeľným zmatňujúcim vplyvom na pokožku. Nie je to ale zase produkt, ktorý by stál za dlhé surfovanie po internete a objednávanie zo zahraničného e-shopu. Takže to, či sa produkt objaví na mojej kozmetickej poličke i v budúcnosti závisí od jeho dostupnosti na Slovensku.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborné

Predlžujúca riasenka Cosm´etika má úplne obyčajný obal. A to sa mi na ňom páči. Je to síce vec vkusu, no ja veľmi nemám rada tie barokové riasenky, ktoré sa kvôli obalu ani nikam nezmestia.  Kartáčik je pekný a úhľadný. Štetinky sú usporiadané do špirály a nikde nič neodstáva. Výsledný efekt na mojich riasach je skôr zhusťujúci ako predlžujúci. Efekt sa mi páči, no upozorňujem skôr na to zahustenie, pretože výrobca riasenku prezentuje skôr ako predlžujúcu. Čierno čierna farba riasenky zostala zachovaná, no vôňa pôvodného balenia však už teraz absentuje. Pri nanášaní nič necítite a ak si dáte riasenku k nosu, má bežnú vôňu, ako väčšina riaseniek. S recenziách tomuto produktu občas vyčítajú rozmazávanie. Na mojich riasach však fungovala bez akéhokoľvek opadávania či rozmazávania. A to i vtedy ak jemne mrholilo a bolo hmlisté počasie. Prečo by potom v recenziách písali o rozmazávaní. To mi nesedelo. Záhada sa však vyriešila a vyzerá to tak, že všetky recenzujúce strany majú pravdu. Ja si totiž riasenkou líčim len horné riasy. A vtedy je všetko super a bez problémov. Ak som však nalíčila aj riasy spodné, vtedy sa riasenka jemne otlačila na pokožku. Ak si teda líčite všetky riasy, skúste radšej iný produkt. Ak vám stačí líčiť len horné riasy, vtedy bude pre vás Cosm´etika dobrou voľbou.
Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: výborná



Šampón proti lupinám Nizoral je lekárenským produktom. Dávnejšie som ho už používala a teraz po pár rokoch som sa k nemu opäť vrátila. Hľadala som najmä tekutú alternatívu k môjmu obľúbenú šampúchu od Ponio. Nizoral nie je síce ideálny, no odporučiť ho i tak môžem. Dobre pení, vlasy sa po jeho použití menej mastia a účinok proti lupinám tiež nie je zlý. Pokožka po jeho použití nesvrbí a dokáže ju udržať bez výskytu lupín. V akútnej fáze síce účinkoval iba na približne 70 %, ale vtedy som siahala po Poniu. Nevýhodou je akurát vysoká cena a malé množstvo šampónu.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: výborný

Roll-on anti transpirant Biotherm má vyššiu cenu no zároveň i balenie nie je práve najmenšie. Benefitom je krásna citrusová vôna, kvôli ktorej som si produkt i vybrala. Cítiť ju však len pri nanášaní. Počas dňa po nej niet ani stopy. Bežne túto vlastnosť pri deodorantoch oceňujem, no túto krásnu vôňu by som predsa len chcela cítíť. Inak ide o klasický guľôčkový antiperspirant. Guľôčka sa nezasekáva. Tekutina stredne rýchlo zasychá. Oblečenie nefarbí a proti potu bojuje nadpriemerne. Možno by som ho účinkom prirovnala k antiperspirantom Bioderma alebo dokonca i k Rexone - maximum protection. Nevylučujem, že ak antiperspirant uvidím v nejakej akcií, siahnem po ďalšom balení.
Cena: cca 6,60 € (prepočítané na počet kusov v cestovnom balení)
Celkové hodnotenie: výborný


V septembri som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 67 €, pričom po odrátaní zliav, výhier a spoluprác sú reálne náklady cca 56 €.
Koľko zvyknete za kozmetiku minúť vy?

Komentáre

  1. To tonikum od Clinique mám a veru som ho trochu používala a potom som ho proste vyliala. Fakt ako vodka i keď je pravda, že i napriek tomu pleť hydratoval. Ja si všetky produkty nanášam rukami čiže ten efekt som fakt cítila, pri nanášaní tampónmi som žiaľ nikdy nič z tonerov na pleti nemala. A The Ordinary je dostupná aj na Slovensku, je to síce iba 1 e-shop ale lepšie ako nič. Tuším natureal.sk odtiaľ som to kupovala aj ja.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám alverde ráda, já se s ním cítila tak nějak normálně, vonělo to, ale nebylo to přearomatizované, jako je mnoho sprcháčů. :) Bomby od Lushe jsem chtěla zkusit už dlouho, ale říkala jsem si právě o třpytkách, jestli je nebudu smývat sto let, znám samotné třpytky na vlasy, ty člověk jen tak nesundá. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky