Ricínový olej Saloos

Už je to nejaký ten čas, čo sa internetom prehnali ódy na ricínový olej v súvislosti s jeho účinkom na rast rias a zahustenie obočia. Presne za týmto účelom som si ho kúpila i ja. Chcela som mať o niečo hustejšie obočie. Spotrebovanie 50 ml fľaštičky ricínového oleja trvalo vari vyše roka, takže dnes s poslednými kvapkami prišiel čas na zhodnotenie jeho účinkov. V úvode však prezradím, že moje sympatie si nezískal.

Zvolila som ricínový olej od českej značky prírodnej kozmetiky Saloos. Stál približne 4 €. Podľa ceny vidíte, že patrí medzi lacnejšie oleje. Oveľa drahší nebude ani u iných značiek. Olej má zlatú farbu, takmer nevonia a hlavne je veľmi hustý. Podľa článkov, na ktoré som o tom oleji narazila, ide o univerzálny olej vhodný takmer na všetko. I tu sa však ukázalo, že vždy a pri každej príležitosti netreba zabúdať na použitie kritického myslenia. Vďaka jednému takému článku som úplne zanevrela na môj obľúbený slovenský e-shop s prírodnou kozmetikou. Pretože uverejniť článok, kde ricínový olej odporúčajú na liečbu očného zákalu s tým, že olej treba kvapkať do oka,  je na mňa silná šálka kávy. Na otázku, či to skúšali aj na sebe tuším ani nikto neodpovedal. Očný lekári by sa na pohotovosti určite chytali za hlavu. Uf. 
V dnešnom článku však zhrniem, ako som olej používala ja a ako sa mi osvedčil. Približne pol roka som sa snažila pomocou tohto oleja docieliť zahustenie obočia. Po pol roku obočie síce trochu hustejšie bolo, no skôr to pripisujem tomu, že som ho prestala trhať pinzetou, ako použitiu ricínového oleja. Takže maličký efekt tam bol, no nič čo by stálo za napísanie oslavnej ódy. Druhý spôsob použitia bolo odličovanie rias. Vatový tampón som navlhčila vodou, kvapla naň kvapku ricínového oleja a skúšala odlíčiť očné okolie. Očné tiene a riasenku odlíčil tak na 70 %, pričom riasy zostávali zamastené od oleja. Odličovací efekt teda nič moc. Tým, že olej zostával na riasach, som očakávala ich posilnenie, no to sa nekonalo. Aby som olej spotrebovala, začala som ho používať v podobe masky na vlasy. Olej som nanášala pred umývaním vlasov na jemne navlhčené vlasy. Nechala som ho pôsobiť 15 minút a vlasy som následne umyla. Olej sa z vlasov umyl vcelku dobre, no že by boli vlasy v lepšom stave tiež nemôžem napísať. Mňa teda tento olej nezaujal. Môže byť fajn v produktoch zmiešaných s inými olejmi či maslami, no jeho čistá podoba nie je pre mňa. Kamarátka si ho však nadšene kupuje opakovane, s tým že jej pomáha liečiť zádery okolo nechtov.

S ricínovým olejom sa však vynára jedna otázka. Na jednej strane má podporovať rast obočia a rias, no na druhej strane je súčasťou produktov na tvár - odličovačov, krémov, masiek, peelingov. To si podľa mňa dosť protirečí. Keďže však olej u mňa na obočie nefungoval, asi túto otázku nemusím riešiť.

Aká je vaša skúsenosť s ricínovým olejom?

Komentáre

  1. Růst chloupků je ukazatel stavu střeva, vlasy a obecně vlasové cibulky (chloupky obočí mají prakticky stejné složení) jsou náchylné na toxiny. Mně se osvědčilo spíš lněné semínko; pořádně rozkousat, čistí to právě tělo :) . Jinak, někdy v sedmnácti jsem si vyškubala obočí do tenoučké čárky, a už pět let se jej snažím přinutit k rozumu :))

    Blogerčiny zápisky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Presne tento ricínový olej som mala aj ja a tiež bol podľa mňa dosť slabý. Ale teraz mám jamajský čierny a ten je oveľa lepší a aj vidím výsledky.. :)

    ethical vibes / blog instagram

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne sa tiez najviac osvedcil na nechty, dobra regeneracia po odlakovani aj na zadery dobry. Na vlasy som ho pouzila len par krat, na riasy a obocie vobec. Na odlicovanie by mi nenapadlo ho pouzit, na to mi jeho konzistencia prisla az moc husta

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky