Kozmetické nákupy | apríl

Už podľa úvodnej fotografie ste si určite všimli, že dnešný článok bude o niečo dlhší, ako to bolo pri februárových alebo marcových nákupoch. V apríli sa mi podarilo rozšíriť moje kozmetické zásoby o viacero zaujímavých kúskov, pričom viac dominovali novinky ako stálice. Niečo som nakupovala i na Slovensku, no väčší podiel na zvýšení mojich kozmetických zásob má rozhodne výlet do Veľkej Británie. Ak sa tiež chystáte do Londýna, možno sa niektorými kozmetickými kúskami inšpirujete. Ja si už dlhšie z výletov mimo Slovenska nenosím magnetky, sošky a iné hlúposti, na ktoré i tak len sadá prach, ale skôr sa zameriavam na kozmetiku. Tá sa časom spotrebuje a aspoň vyskúšam niečom, čo je pre danú krajinu typické.
KOZMETICKÉ STÁLICE

Po spotrebovaní môjho obľúbeného make-upu od Clinique som zostala pred ťažkou otázkou. Aký make-up si kúpiť, kým vycestujem niekam, kde bude dostupný odtieň 01, ktorý mi skvele sedí? Nemala som náladu siahať po niečom neznámom a tak som zamierila do DM a opäť po dvoch rokoch siahla po Lasting performance od Max Factor v najsvetlejšom odtieni. Pravidelne som ho používala počas vysokej školy a ako vidíte, občas sa k nemu vrátim. Poskytuje slabšie stredné krytie, farebne mi vyhovuje, dobre sa rozotiera, výdrž je tiež celkom ok. Staršiu recenziu si môžete prečítať i na blogu. Následne už nasledovalo doplnenie zásob make-upu Anti-blemish solution Clinique v najsvetlejšom odtieni, ktorý sa na Slovensku dá zohnať iba obchode Clinique a ten je zatiaľ iba v našom hlavnom meste. Ja som teda na nákup využila Londýn a dokúpila som si rovno tri balenia. Jednak ich potrebujem a jednak pri kúpe troch produktov od Clinique dávali k nákupu kozmetickú taštičku so štyrmi miniatúrkami od tejto značky, čo uvidíte na ďalších fotografiách. Podrobnejšiu recenziu o tomto skvelom make-upe si môžete prečítať na tomto mieste.


KOZMETICKÉ NOVINKY

Pokračujeme novinkami. Bronzer od Max Factor som chcela už veľmi dlho. Zlý deň v práci, DM po ceste a už to bolo. Zvolila som odtieň 05 light gold. Čakala som od neho, že bude viac výraznejší. Na tvári ho takmer nevidieť. Ešte sa s nim zoznamujem, no napríklad tvárenky od tejto značky sú oveľa viac pigmentované. Obal je však krásny. K nákupu som ešte prihodila konjakovú špongiu na tvár zelený čaj od Ebelin. Je vyrobená z rastliny rastúcej v Ázií a mala by slúžiť na peelingovanie pokožky. Po jednom použití môžem povedať, že má super masážny efekt a aj pleť je po jej použití vyhladená. Čo ma však šokovalo, je pomalé schnutie. Použila som ju včera a dnes je ešte stále mokrá. To sa mi nepáči. Ak tento produkt máte, ako to prosím vás sušíte? Od e-shopu Elnino som dostala na vyskúšanie púdre poľskej značky Ecocera. Jeden je kompaktný - ryžový zmatňujúci púder a dva sú sypké - bambusový púder pre zamatový vzhľad a ryžový fixačný púder. Som zvedavá najmä na tie dva sypké, pretože neobsahujú mastenec a zároveň sú lacné. Taká kombinácia sa len tak ľahko nevidí. Uvidíme ešte aké budú na tvári.


Všetky ostatné nákupy už patria do kategórie - kúpené v Londýne. A čo je typické pre túto krajinu? No predsa značka The Ordinary. Milý obchodík Deciem s týmito produktami nájdete v Covent Garden. Aby som sa vôbec dostala dnu, bolo treba čakať v rade. Vyberala som podľa vopred pripraveného wishlistu a v mojom nákupnom košíku skončili - Niacinamide 10 % + zinc 1 %, ktorý by mal byť určený na minimalizovanie pórov a zníženie mastenia pleti, Vitamin C suspension 23 % + ha spheres 2 % na rozjasnenie a zjednotenie pleti a Granactive retinoid 2 % in squalene na omladenie pleti. Toho posledného retinoidu sa síce trochu obávam, no uvidíme ako to nakoniec dopadne, keď ho takmer všetci chvália. Na túto značku som veru zvedavá. Verím, že dobrým znamením bolo to, že predavačky v tomto obchodíku mali super pleť. Nemala som však odvahu opýtať sa, či je to vďaka The Ordinary. Kým značka Lush ma pri čítaní recenzií nechávala úplne chladnou a ani jej obchodík v Prahe ma nezaujal tak, aby som si niečo kúpila, z Londýna som si priniesla dve bomby do kúpeľa. Ide o britskú značku, takže som to brala ako suvenír namiesto magnetky. Nakupovala som na Oxford street a v obchode som sa bavila. Každý pultík mal svojho vysmiateho predavača, až si človek začal myslieť, že značka dáva šancu ľuďom, ktorý sa liečia zo závislostí. Alebo tú vysmiatosť mali v popise práce? Neviem, no stojí to za návštevu.


Značka Clinique sa dá kúpiť vari na každom rohu. Jednak môžete vôjsť priamo do butikov Clinique, alebo do niektorého z obchodných centier. Ja som podľa môjho wishlistu šla priamo po make-upoch, ktoré ste už mohli vidieť na fotografií vyššie medzi kozmetickými stálicami. Okrem nich som ešte chcela Clarifying lotion twice a day exfoliator, ktorý v poslednom čase vídam v youtube videách a na instagrame, pričom je dosť chválený. Je určený na pleť 1, čo je u Clinique veľmi suchá až suchá pleť. Tú ja nemám a aj predavačka sa ma snažila presvedčiť, aby som sa držala svojho typu pleti, no bola som tvrdohlavá. Produkty určené na mastnú a zmiešanú pleť od tejto značky sa mi veru neosvedčili, čo ste si mohli prečítať tu, tak uvidíme, ako to dopadne s iným radom kozmetiky. V čase môjho nákupu prebiehala akcia, pri ktorej pri kúpe troch kusov dávali kozmetickú taštičku so štyrmi miniatúrkami. Taštička mi prišla vhod, pretože niečo podobné som si chcela i tak kúpiť. Ušetrili mi teda behanie po obchodoch a hľadanie ideálnej kozmetickej taštičky, pretože táto pre mňa ideálna je. Výber miniatúriek je však už dosť nelogický a tie ma až tak nezaujali. Krém na ruky som už mala a veľmi na nezaujal. Recenziu si môžete pripomenúť tu. Krémové rozjasňovače som ešte nikdy neskúšala a pravdu povediac ani ma neláka. Uvidíme však, možno prekvapí. Čistiaci gél pre mužov a odličovač očí sa však budú hodiť. Po dobrej skúsenosti s cestovným setom leskov long last glosswear som v dutyfree shope na letisku hľadala niečo podobné. Ešte stále sa predáva i táto staršia verzia, no ja som pre zmenu siahla po sade desiatich menších leskov. Na ne sa veľmi teším.


Snahu nájsť jednu jedinú univerzálnu paletku na oči som už dávnejšie zavrhla a tak som siahla po dvoch kúskov, ktoré možno použiť samostatne i vzájomne dopĺňať. V Selfridges ma prekvapila ponuka značky Zoeva. Na Slovensku žiaľ zrušili e-shop s touto značkou, takže možnosť kúpiť si niektorú jej paletku ma potešilo. Nekupovala som naslepo, lebo aktuálne doma používam verziu cool spectrum od tejto značky. Recenziu si môžete pozrieť tu. Teraz som zvolila verziu opulence eyeshadow palette Zoeva. Na letisku ma cenou presvedčil ešte travel exlusive eye palette Clarins s kvalitným plastovým obalom vhodným na cesty a hlavne výberom univerzálnych hnedých odtieňov. S tieňmi Clarins skúsenosť nemám, takže som zvedavá na kvalitu. Nakupovanie som zakončila britskú značkou Jo Malone. Nejako sa mi zunovali moje obľúbené vône a tak som hľadala niečo netradičné a pekné. Vône najradšej vyberám v dutyfree shopoch. Ani nie tak preto, že sú o niečo lacnejšie, ale skôr preto, že predavačky v nich neobťažujú zákazníkov tými nikdy nekončiacimi otázkami, či môžu pomôcť. No nie, nemôžu. Ja si chcem nájsť sama, to čo sa mi páči. Zvolila som teda vôňu blackberry and bay Jo Malone.


To je za mesiac apríl všetko. Ja sa teším na používanie a vy sa určite môžete tešiť na recenzie noviniek. Prípadne ak máte s niektorým produktom skúsenosť, budem rada, ak vaše postrehy zanecháte v komentároch.

Komentáre

  1. Och, ešteže ti v Londýne dovolili nakupovať. Mňa môj muž nepustil, uprosila som ho až na letisku a bolo toho žalostne málo :/
    podarilo sa Vám ísť do HP štúdií? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som tam cestovala s cielom nakupovat :-) HP sa zial nepodaril.

      Odstrániť
  2. Vidím, že si si tiež kúpila The Ordinary. Som zvedavá na recenzie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veru i ja. Teraz pouzivam este rakytnikove serum Joik, takze The Ordinary si este pockaju, no recenzie urcite budu.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky