Alverde pod lupou

Adventné kalendáre mám veľmi rada.  Dvadsaťštyri výrobkov v cestovných baleniach sú vždy príležitosťou ako získať ucelenejší pohľad na značku, ako zistiť čomu sa vyhnúť a naopak čo vyskúšať v plnom balení. Kalendár Alverde som v DM drogérií nemohla nechať. Vyskúšať a spotrebovať všetky kúsky, hoci boli len v cestovných baleniach, nejaký ten čas trvalo a tak si teraz v máji trochu pripomenieme adventný čas.
PLEŤOVÁ STAROSTLIVOSŤ

Denný krém s divokou ružou Alverde mal relatívne ľahkú konzistenciu, dobre sa rozotieral i dobre vsakoval. Vôňa bola pomerne slabá a sladká. Keďže je určený na suchú pleť, ktorú ja na tvári nemám, používala som ho na oblasť dekoltu. Hydratácia bola priemerná. Iné účinky som si nevšimla. Po plnom balení zrejme nesiahnem. Na tvár používam iné typy krémov a na dekolt použijem to, čo mi nesadlo v priestore tváre. Ak však má niekto normálnu bezproblémovú pleť, môže byť spokojný i s týmto kúskom za málo peňazí.
  
Nočný krém a maska 2 in 1 Alverde obsahoval výťažky z kvetiny hoja vosková. Slovenský názov asi nič moc, no nemecká verzia Porzellanblume rozhodne zaujme. Krém som používala na dekolt. Rýchlo vsakoval, bol pomerne ľahký a pekne hydratoval. Voňal sladko ako sladkosti pre deti. Páčil sa mi viac ako denný krém s divokou ružou. Pokojne by som siahla aj po plnom balení. I keď na tvár by som ho asi nepoužívala. Tam má vyššie nároky. 



Hydratačná maska s divokou ružou a bambuckým maslom Alverde konzistenciou pripomínala termix, jemne voňala a pleť hydratovala. V balení jej však bolo až príliš veľa a tým že obal sa po odstrihnutí nedá uzatvoriť, musela sa spotrebovať hneď. Pleť bola po jej použití hydratovaná. Predáva sa i samostatne. Opätovne po nej nesiahnem.  
 

Čistiaca maska s limetkou a jablkom Alverde je z rovnakej rady ako moja obľúbená čistiaca pena. Podobne sladko jablkovo vonia. To je však všetko, čím ma zaujala. Nerozumiem názvu čistiaca maska. V zložení nie je nič, čo by pleť mohlo čistiť. Ide o hutnú hydratačnú masku s priemerným hydratačným účinkom. Bambucké a kakaové maslo sú určite skôr vhodné pre suchú pleť, ako pre normálnu a zmiešanú ako sa uvádza na obale. Maska preto skôr zaujme tých, čo majú suchú pleť a hľadajú výživnú hydratačnú masku. Otázne však je, či po tejto maske siahnu, keďže popis na obale je dosť zavádzajúci. 
 

Ampulky s Q10 sa v plnom balení predávajú v počte 7 kusov. V adventnom kalendári sa nachádzali dve. Zloženie je v celku fajn. Po otvorení ampulky cítiť na sérum výraznú púdrovú vôňu, ktorá je však príjemná. Sérum je pomerne husté a z ampulky dosť ťažko vyteká. Rozotiera sa dobre a dobre aj vsakuje. Dĺžka vsiaknutia je cca 5 minút. Po tejto dobe však pleť treba nakrémovať, lebo je suchá. Na dotyk pleť pôsobila vyhladene. Iný účinok som si pri dvoch ampulkách nevšimla, ale plné balenie vôbec nemusí byť zlé. 



Hydratačná kúra s morskou soľou sa bežne predáva v množstve 10 ml, pričom kúra je balená v plastovom obale. Pre potreby adventného kalendára výrobca sérum umiestnil do dvoch sklenených ampuliek. Ide o sérum určené na normálnu a zmiešanú pleť, pričom pleť má hydratovať. Ampulka obsahuje príliš veľa séra, ktoré pri použití na tvár a dekolt nemáte šancu spotrebovať. Keďže skladovať otvorenú sklenenú ampulku je nanajvýš nepraktické, sérum som použila okrem tváre i na celý trup. Kúra je pomerne gélovitá, vsakuje priemernou rýchlosťou a na tvári lepí. Rozhodne na ňu treba naniesť aj krém. Žiaden pocit hydratácie sa nedostavil, čo pri výrobkoch takéhoto typu nebýva zvykom. Po druhej ampulke som navyše na tvári začala cítiť mierne svrbenie, takže som si tvár radšej opláchla.


 PERY

Tónovací balzam na pery Alverde krásne čerešňovo vonia a perám dodáva intenzívnu farbu zrelých čerešní. Ideálna farba na toto obdobie. Ja by som ho možno skôr ako balzam označila ako rúž. Farba je totiž dosť intenzívna a hydratácia takmer nulová. Nepáči sa mi, že prechádza do okolia pier a musím použiť kontúrovaciu ceruzku. Balenie budem používať, no po ďalšom zrejme nesiahnem.


Nechtíkový balzam na pery Alverde patrí k najlepším balzamom, ktoré poznám. Dobre sa nanáša, zostáva na perách, príjemne vonia. Perám poskytuje ochranu a vysokú dávku hydratácie. Tento kúsok som si dosť obľúbila a určite sa k nemu plánujem ešte v budúcnosti vrátiť.



RUKY
Krém na ruky s nechtíkom Alverde ma neoslovil. Vôňa nie je práve moja šálka kávy. Je stredne hutný, vsakuje pomerne dobre, no čo je kameň úrazu nehydratuje. Dokonca po desiatich minutách začnem mať pocit vysušených rúk, čo som nemala väčšinou ani pred krémovaním. Po plnom balení nesiahnem ani len náhodou.



TELOVÁ STAROSTLIVOSŤ

Telové maslo Zlatovláska Alverde pochádza z adventného kalendára Alverde. Pred časom sa predávalo ako samostatná limitka, takže umiestnenie do adventného kalendára chápem tak, že sa chceli zbaviť nepredaných zásob. Maslo príjemne sladko voňalo, pri nanášaní ho bolo treba dlhšie rozotierať a dlhšie i vsakovalo. 


Telové maslo Snehulienka Alverde sa veľmi od predošlej verzie nelíši. Aspoň ja teda vidím rozdiel iba v nálepke na obale. I pri tomto masle platí, že na rozotretie masla do pokožky si treba v kúpeľni vyhradiť viac času. Mám pocit, že verzia telového masla, ktorá sa predáva bežne, je na tom kvalitou lepšie ako tieto limitky.


Fluid s trblietkami Alverde má príjemnú vôňu, ľahkú gélovitú konzistenciu a na pleti necháva trblietky. Skúšala som ho použiť na tvár ako rozjasňovač a výsledný efekt bol fajn. Keďže však na tvár uprednostňujem práškové produkty, odložila som si ho na leto. Ak sa trochu opálim, budem ho používať na dekolt. Pokiaľ dobre registrujem ide o limitku, ktorá sa samostatne nepredáva.



HYGIENA

Olej do kúpeľa Alverde má zvláštnu vianočnú vôňu. Čítala som na ňu pozitívne i negatívne ohlasy. Mňa necháva chladnou. Neskáčem z nej od nadšenia, no ani mi nevadí. Olej sa pridáva do kúpeľa, kde však na hladine nevyzerá veľmi dobre. Pokožka po ňom nie je veľmi hydratovaná. Balenie vydrží asi na päť - šesť použití a po plnom balení by som nesiahla.


Pena do kúpeľa ALVERDE ma príjemne prekvapila. Ani som len netušila, že penu do kúpeľa môže ponúkať i prírodná značka kozmetiky. Čakala som však slabú penivosť a i slabú výdrž peny. Opak však bol pravdou. Prípravok vytvoril poriadne hustú penu, ktorá vydržala po celú dĺžku kúpeľa. Výrobok určite odporúčam a aj ja po ňom znovu siahnem. Škoda však, že sa predáva iba v takomto maličkom sáčikovom balení. Určite by som privítala väčšie balenie v sklenenej fľaši.


Sprchový gél s vôňou vanilky a mandarínky má nádhernú výraznú vôňu. Presne tento typ vôni s dominanciou vanílky na pozadí s citrusovým ovocím obľubujem. Konzistencia pripomína želé. Pokožku nevysušuje. Pení slabučko a spotreba je teda vysoká.  Plné balenie sa predáva za iba 1,45 €, takže to vlastne ani nevadí.

Sprchový gél s vôňou mäty a bergamon opäť výrazne vonia. Celkovo mám pocit, že Alverde zvýšilo intenzitu vôni. Tentoraz ide o citrusovú vôňu tlmenú mätou. Sprchový gél má priehľadnú konzistenciu, pení priemerne, pokožku nevysušuje. Plné balenie sa dá kúpiť za približne 1,45 €.
 

Kúpeľ na nohy s vôňou pomaranča Alverde som našla v adventnom kalendári tejto značky. Patrí k prípravkom, ktoré má potešili. Ide v podstate o hrubozrnnú morskú soľ, slnečnicový olej a rôzne vonné látky. Sáčok vystačil na dve použitia. Vodu sfarbil do oranžová, krásne voňal pomarančom a zázvorom, soľ chodidla masírovala a pomaly sa rozpúšťala. Pokožka nôh bola po kúpeli mäkká a hydratovaná. Dá sa kúpiť i samostatne.


VLASY
 
Výživný šampón s mandľovým a argánovým olejom je tmavo sfarebený, gélovitej konzistencie. Vôňa je príjemná. Pripomína sprchový gél s vanílkou a mandarínkou, len je trochu zemitejšia. Pení výborne a umýva tiež obstojne. Dokonca zvládol z vlasov odstrániť masku z ricínového oleja. Pokožka z neho nesrbí. Aspoň pri tomto 50 ml cestovnom balení sa to neukázalo. Vlasy sa však ťažšie upravujú a kratšie vlásky okolo hlavy sú rozlietané.

Kondicióner s mandľovým a argánovým olejom  nadväzuje na šampón. Nuž ja kondiciónery nepoužívam. Myslím, že s dobrým šampónom ich netreba. Keď ho už však mám, tak som ho vyskúšala. Bola som príjemne prekvapená. Príjemná vôňa, o niečo slabšia ako v prípade šampónu. Stačí ho máličko, vo veľkosti hrášku. Vlasy nie sú zaťažené a lepšie sa upravujú. Po tejto skúsenosti používanie kondicionerov prehodnotím.


Vlasová maska Nutri-care 5in1 má zabezpečiť ľahké rozčesávanie, pružnosť, starostlivosť, ľahkosť a žiarivý lesk. Zo spomínaných účinkov môžem potrvrdiť, že vlasy sa ľahšie rozčesávali a výživné látky sa určite postarali i o starostlivosť vlasov. Maska vlasy však zaťažovala, a boli také spľasnuté, ťažké, ako by sa z vlasov nedala opláchnúť. Vôňa bola ľahká, mandľová, no účinkom ma nezaujal. V rovnakom balení, ako bola v adventnom kalendári sa dá kúpiť i bežne v drogérií.


Express Haar-kur 2in1 zintrone-papaya Alverde ma vôbec nezaujala. Nevynikla vôňou, balením a ani účinkom. Balenie je dosť veľké a vydržalo na štyri použitia. Skúšala som túto kúru aplikovať pred i po umytí vlasov. V oboch prípadoch som nepozorovala žiaden efekt. Na druhej strane však vlasy ani nezaťažila a nebol problém s ich úpravou. Masku som našla v adventnom kalendári, no presne v rovnakom balení sa dá kúpiť i bežne. Ja ju však znovu nepotrebujem.
 

 NEKOZMETICKÉ PRODUKTY

Semienka slnečníc má síce v decembri nepotešili. Na jar som si na ne našťastie spomenula a s radosťou zasadila. Žiaľ nevyklíčili.


Formička na vykrajovanie vianočného pečiva v tvare kométy nie je nič pre mňa. Vianočné pečivo som ešte nikdy nepiekla. Zatiaľ som si formičku odložila, no netuším, či ju vôbec niekedy využijem. Toto vôbec v kalendári nemuselo byť.


Formička na vykrajovanie vianočného pečiva v tvare stromčeka je ďalším nepodareným kúskom. Navyše ak zoberieme faktor, že ide o kalendár s prírodnou kozmetikou, dať doňho plastové veci, ktoré väčšina zákazníkov nevyužije je podľa mňa fail. Zbytočné produkovanie odpadu.



Celkovo hodnotím kalendár ako priemer. Som rada, že som mohla vyskúšať toľko produktov, no znovu siahnem asi len po nechtíkovom balzame na pery, pene do kúpeľa, soli na nohy a možno po vlasovom kondicionéry. Decembrové otváranie okienok mi však robilo obrovskú radosť.
Aký je váš obľúbený výrobok od značky Alverde?


Podobné články na blogu:

Komentáre

  1. Mala som tento kalendár a mne sa tiež veľmi páčil ten nechtíkový balzam na pery. Balenie som už minula a v teplom počasí sa mi aj trochu topil, no aj tak som si kúpila ďalšie balenie. S tou maskou 5 v 1 som bola veľmi spokojná, mne vlasy vôbec nezaťažila a perfektne sa mi dali upravovať. Škoda len, že sa predáva iba v tomto sáčkovom balení. Súhlasím však aj s tou penou do kúpeľa, bola úžasná. Mne vcelku sedel aj ten ružový krém.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som zvedava, ake adventne kalendare budu v ponuke tohtorocny advent.

      Odstrániť
  2. Nechtíkový balzam je skvelá klasika, po ktorej siahnem vždy keď neviem, aký balzam si mám kúpiť. :) Neviem čím to je, ale ja som v lokálnych dmkách nevidela nikdy žiaden adventný kalendár, či už to bolo tento rok alebo tie roky predtým...

    ethical vibes / blog instagram

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ide o uplne prvy Alverde kalendar, no zohnat ho bolo veru narocne.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky