Spotrebovalo sa v apríli

Po pomerne dlhom článku o spotrebovanej kozmetike, ktorý ste si mohli prečítať pred mesiacom, sa dnes znovu dostávame do únosnej roviny čo sa týka množstva i sumy za spotrebovanú kozmetiku. Kozmetiku mám síce rada, no nič netreba preháňať. Aktuálne množstvo minutej kozmetiky sa mi zdá optimálne a tak by to mohlo byť každý mesiac. Urobte si teda pohodlie a pustite sa do čítania.
V apríli som spotrebovala 14 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 7 kusov.


Nechtíková Indulona patrí podľa mňa k najlepším produktom určeným na hydratáciu rúk i chodidiel. Teraz sa predáva už v oveľa krajšom obale, no keďže ja som si pred časom kúpila veľké megabalenie týchto krémov, musím sa uspokojiť s obalom starým. Ide však už o posledný kus, takže šup na nákup. Príjemne vonia a výborne hydratuje. Neodporučila by som ju síce do kancelárie, lebo predsa len treba trochu počkať kým vsiakne, no na všetky ostatné príležitosti je super. Ja ju mávam uloženú v priehradke autá, lebo dobre znáša mrazy i horúčavy.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Telové maslo Zlatovláska Alverde pochádza z adventného kalendára Alverde. Pred časom sa predávalo ako samostatná limitka, takže umiestnenie do adventného kalendára chápem tak, že sa chceli zbaviť nepredaných zásob. Maslo príjemne sladko voňalo, pri nanášaní ho bolo treba dlhšie rozotierať a dlhšie i vsakovalo.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobré

Olej proti celulitíde s brezovým olejom je primárne určený na celulitídu, no myslím, že už všetky máme dostatok skúsenosti, aby sme od takéhoto prípravku naozaj čakali účinok. Olej som už rovno kupovala s tým, že ho budem používať ako telový olej s tým, že pleť má hydratovať a ak ju pomôže aj mierne spevniť, bude to fajn. Veľkým plusom prípravku je jeho nádherná vanilkovo-pomarančová vôňa. To ma najmä v tomto zimnom období na ňom veľmi baví. Vôňa dokonca zostáva na pokožke. Rozotiera sa dobre, vsakuje priemerne rýchlo. Na celulitídu samozrejme nefunguje. Pleť je však po ňom hydratovaná a mám pocit, že poskytuje i mierne vypnutie pokožky.  S prípravkom som veru spokojná a rada po ňom siahnem znovu.
Cena: cca 3,50 €
Celkové hodnotenie: výborný


Micelárnu voda sébium Bioderma som kupovala v akcií za približne polovičnú cenu. Používala som ju na odlíčenie očí i make-upu. Odličuje dobre, pleť nedráždi ani nevyvoláva lepivý pocit. Pravdu povediac však nevidím rozdiel medzi micelárnou vodou sébium a sensibio, takže kupujem tú, ktorá je momentálne v akcií. Toto veľké balenie ma však trochu hnevalo, lebo hneď medzi prvými použitiami sa mi odtrhlo zelené viečko.
Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: výborná

Jarischov roztok možno voľne kúpiť v lekárni a ide o kombináciu kyseliny boritej s glycerinom, ktoré sú rozpustené v demineralizovanej vode a konzervované methylchloroisothiazolinonenom, methylisothiazolinonenom. Voľakedy som ho používala používala na začervenanú a precitlivelú pleť. Teraz si ho občas kúpim na dočistenie pleti. Je lacný, dostupný, pleť hydratuje. Nemám voči nemu žiadne výhrady
Cena: 2,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Hydratačný krém pre mužov Weleda má zaujal príjemnou výraznou vôňou. Prirovnala by som ju k sladkasto-horkej vôni pánskych produktov Alverde, avšak o niekoľko levelov vyššie. Má ľahkú konzistenciu a veľmi rýchlo vsakuje. Na pleti nezanecháva žiaden film. Hydratačné vlastnosti by som označila ako priemerné. Ružový a kosatcový hydratačný krém od rovnakej značky sú na tom lepšie. Počas používania sa mi dokonca okolo nosa tvorili šupinky, čo je znakom dehydratovanej pokožky. Krém by som skôr označila za výživný ako za hydratačný. A skôr by som ho odporučila na letné obdobie ako na zimu. Okrem šupiniek sa inak stav pleti nezhoršil. Póry sa neupchávali ani viac a ani menej ako pri používaní iných produktov. Krém nebol zlý, no mňa viac oslovila kosatcová verzia.
Cena: 11 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Slamienkový denný krém L´occitane má výraznejšiu púdrovu arómu a konzistenčne pripomína klasickú modrú Niveu. To znamená, že na dotyk je pomerne pevný, hutný a pri roztieraní kĺže. Nepovedala by som, že vsiakne do pleti. Skôr zostáva na povrchu a vytvára kĺzavú ochrannú vrstvu. Každopádne, make-up sa dá nanášať hneď po aplikácií krému. Pleť je vplyvom krému vyhladená a make-up na tvári vydrží oveľa dlhšie. Pleť sa neleskne, no môj osobný pocit je ten, že lesk a pot sa len nemôžu dostať na povrch a sú uzatvorené krémom. Póry na čele, ktoré je mastnejšie, sa upchali hneď po prvom použití. Na čelo som ho prestala používať, no dala som mu šancu na zvyšku tváre, kde mám pleť normálnu. Tu sa nedokonalosti začali tvoriť asi tak tretí deň. Krém teda používam len občasne ako podkladovú bázu a plné balenie si určite nekúpim. Podľa zloženia by mohol sedieť pleti suchej, no i tam by som zvážila použitie v lete a pri športe, keď sa pleť potí.
Cena: cca 7 € (prepočítané na počet kusov v cestovnom balení)
Celkové hodnotenie: pre moju pleť nevyhovujúci


Suchý šampón fresh Batiste má sviežu vôňu. Pozitívne hodnotím i aplikáciu. Efekt je však trochu zvláštny. Pri suchých šampónoch, ktoré som doteraz používala, bol efekt okamžitý no krátkodobý. Pri Batiste pozorujem, že vlasy vyzerajú lepšie až o tri - štyri hodiny, avšak efekt mi vydrží aj dva - tri dni. Aplikujem ho teda večer a ráno vyzerajú vlasy perfektne. Na vlasoch nezanecháva biele stopy. Napriek nejakým tým ale, ma zaujal tak, že si ho kupujem v rôznych verziách pravidelne.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
Ichtamolový šampúch Ponio je charakteristický ichtamolovou arómou. Určite každý mal niekedy doma ichtamolovú masť z lekárne, takže si vie posúdiť, či by mu taká vôňa vadila alebo nie. Mne nijako neprekáža. Vďaka množstvu peny, ktorú dokáže vyprodukovať sa používa veľmi dobre. Nikdy by som nepovedala, že prírodná kozmetika dokáže takto peniť. Vlasy umyje dobre a vlasy sa tiež po umytí dobre upravujú aj bez použitia kondicionéra či masky. A teraz to najdôležitejšie. Svrbenie pokožky zmizlo na 100 % a lupiny na 98 %. Tie dve percentá predstavuje už iba niekoľko šupiniek tesne pred plánovaným umývaním hlavy.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Dezinfekčný gél na ruky Balea nesmie chýbať. V podstate pravidelne kupujem Baleu alebo Cien, pričom Balea je na pomyselnej priečke obľúbenosti kúsok za Cienom. Chemické laboratórium doma nemám, takže zostáva len dúfať, že naozaj dezinfikuje.
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Sprchovací gél pre mužov 3 v 1 Alverde som používala v súlade s mojim nápadom, mať v kúpeľni vyložených čo najmenej produktov. Pri sprchových géloch je aj tak jedno, komu sú určené. Sprchový gél mal korenistú vôňu, priemerne penil a umýval. Zaujal ma najmä svojou príjemnou drevitou vôňou.
Cena: cca 2,50 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Make-up anti-blemish solution od Clinique kupujem pravidelne a v zásobe mám nakúpené ďalšie tri. Odtieň alabaster ivory 01 vyhovuje svetlej pleti s podtónom do ružova. Make-up vydrží počas celého pracovného dňa, neoxiduje, nestráca sa. Krytie poskytuje silné, no zároveň nevytvára na pleti masku. Korektor používam iba zriedkavo. Cena je vyššia, no mne sa ho zatiaľ vždy podarilo kúpiť v nejakej akcií. Výhradu mám voči baleniu. Je síce pekné a praktické, no ak nerozrežete obal, zostane v ňom veľmi veľa produktu. Po rozrezaní obalu som make-up používala ešte celý mesiac.
Cena: cca 25 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Kompaktný púder TERRA NATURI má pekné, vkusné, praktické. To sa často nevidí. Samotný púder sa dobre naberá na štetec. Trošičku práši. V porovnaní s ním, púder Alverde neprášil ale zase sa horšie naberal na štetec. Terra Naturi poskytuje slabšie krytie a s tým súvisí, že jemne mení farbu make-upu. Nie je transparentný, takže treba venovať pozornosť výberu odtieňa. Neobsahuje silikóny, takže pleť nevyhladzuje. So zmatnením som relatívne spokojná. Pleť vydrží matná približne štyri hodiny a potom treba pleť prepúdrovať. Kvalitou, cenou a účinkom by som ho prirovnala k púdru od Alverde. Mňa rozhode zaujal. Problémom je akurát dostupnosť na Slovensku.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný

Balzam na pery fench vanilla Crazy rumors sa nanáša na pery ľahko. Neprechádza do okolia pier a na perách zanecháva ochrannú vrstvu. Práve tá vrstva zabezpečí ochranu pred mrazom a vetrom. Balzam však pery zároveň aj vyživí, takže nám pomôže dať pery do poriadku ak si ho občas nestíhame naniesť alebo ho nemáme so sobou. Účinok je podľa mňa výborný. Vadilo mi akurát to lacné balenie s nekvalitným zatváraním.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný

Celkovo som v apríli spotrebovala kozmetiku v hodnote 82 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác sú reálne náklady 74 €.
Máte skúsenosť s niektorým z produktov?

Komentáre

  1. tá micelárka od Biodermi je super, aj ja som ju mala ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pořád se chystám, že vyzkouším ten slavný Jarischův roztok a ještě jsem se k tomu nedokopala...Ale slyšela jsem na něj samou chválu:)

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mě tahle zelená Bioderma sedla asi nejmíň. Nejraději mám tu modrou a nebo růžovou. Jinak Batiste je klasika, tu miluju.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nemôžem si pomôcť, ale ja tým Batiste suchým šampónom nejako nedokážem prísť na chuť. Skúšala som viacero verzií, ani jedna mi nesedela, takže som si vyrobila doma svoj vlastný suchý šampón a som spokojná. Inak šampúchy od Ponia sú podľa mňa TOPka ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky