Dôsledné a dôkladné vyčistenie pleti

S čajovníkovým olejom sa väčšina majiteliek problematickej pleti už stretla. Vďaka svojím antiseptickým vlastnostiam sa často pridáva do prípravkov proti akné. Charakteristická je tiež jeho prenikavá vôňa. Neraz po ňom cítiť nie len celú kúpeľňu ale i celý byt. Čo by však človek neurobil pre peknú pleť a tak väčšinou len nad touto vôňou mávneme rukou. Podarilo sa mi však nájsť výrobky s čajovníkovým olejom od značky prírodnej kozmetiky CMD naturkosmetic, v ktorých je vôňa čajovníka jemnejšia, krajšia, akceptovanejšia. Čajovníkový olej je kombinovaný s inými prírodnými látkami, o svoj skvelý účinok si zachováva. Ukázalo sa mi to najmä pri čistiacom gél s obsahom tejto výbornej prírodnej látky.
Jemný čistiaci gél s čajovníkovým olejom od značky CMD naturkosmetik má podľa oficiálneho popisu čistiť pleť bez akéhokoľvek vysušovania. K hlavným účinným zložkám okrem čajovníkového oleja a aloe vera patria i ružová voda a levanduľový olej. Tie majú pleť upokojiť a predchádzať začervenaniam. Všetky zložky výrobku sú prírodné a spĺňajú aj kritéria certifikátu Vegan. V klasickom množstve 200 ml sa predáva na ecco-verde za približne 11 €.


cmd: teebaumÖl – clasic mildes waschgel
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
cocamidopropyl betaine
tenzid
čistenie
lauryl glucoside
tenzid
čistenie
alcohol
alkohol
rozpúšťadlo, konzervant
xanthan gum
xantánová guma
zahusťovadlo a spojivo
glyceryl laurate

koemulgátor, zahusťovadlo
glycerin
glycerín
účinná zložka, viaže vodu
melaleuca alternifolia leaf oil
čajovníkový olej
pôsobí antibakteriálne
aloe barbadensis
aloe vera
regeneruje, upokojuje
rosa damascena flower water
ružová voda
rozpúšťadlo, hydratačné a antibakteriálne účinky, starostlivosť o pokožku
lavandula angustifolia herb oil
levanduľový olej
starostlivosť o pokožku
tocopherol
vitamín E
antioxidant, predlžuje trvanlivosť
helianthus annuus seed oil
slnečnicový olej
starostlivosť o pokožku
sodium chloride
kuchynská soľ
zvyšuje viskozitu
parfum

vonné zložky
linalool

vonná zložka




Čistiaci gél má jemnú čajovníkovú vôňu. Nie je to klasický čistý čajovník, z ktorého vám začnú slziť oči. Stále síce dominuje čajovník, no e zjemnený levanduľou. Gél je naozaj jemný, nedráždi pleť ani oči, nevysušuje ju. To, že obsahuje aj alkohol som zistila až pri písaní recenzie. Pri samotnom používaní mi ani len nenapadlo, že by sa v prípravku mohol nachádzať. Gél čistí pleť dôkladne a do hĺbky. Pri následnom dočisťovaní pleti zostáva na vatovom tampóne len veľmi máličko nečistôt. Za posledné obdobie ho hodnotím ako najdôkladnejší prípravok na čistenie pleti.  Nakoniec i pleť sa vďaka dôkladnému vyčisteniu dosť zlepšila a nedokonalosti sa mi tvoria už len zriedkavo. Výhradu mám akurát voči obalu. Viečko sa iba zaklapne, no už ta obale nie nič, čo by ho zatvorené udržalo. Ak necestujete, nie je to problém. Mne sa však pri cestovaní gél vylial, takže na cesty musím mať aj iný prípravok, čo sa mi veľmi nepáči. Inak je však tento gél ideálny a odporúčam ho.


plusy:
  • príjemná vôňa
  • jemný k pokožke
  • dôsledne a dôkladne čistí a odličuje
mínusy:
  • dostupnosť na Slovensku
  • obal
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Poznáte značku CMD? Používate prípravky s čajovníkovým olejom?

Komentáre

  1. Nepoznám túto značku, počujem o nej po prvýkrát. Čajovník som skúšala čistý, ale moja pleť je voči nemu akosi imúnna. Nezaberá mi na čerstvo nové akné ani na to už existujúce a žiaľ ani na jazvičky. Neviem kde robím chybu, nanášam si ho iba lokálne, ale nefunguje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mna znacka velmi zaujala. Planujem gel objednat znovu a plus by som este vyskusala aj krem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky