Omladzujúci očný krém

Ak sa zaujímate o prírodnú kozmetiku, určite vašej pozornosti neunikol príchod estónskej značky Joik na český a slovenský trh. Už niekoľko mesiacov si ju môžete zadovážiť u Mišky v e-shope s prírodnou kozmetikou Krásna každý deň. Niekoľko kúskov od tejto značky som už vyskúšala a na ďalšie sa určite ešte chystám. To čo som skúšala, ma úplne očarilo. Žiadne negatívne skúsenosti som sa nedočítala ani na iných blogoch či diskusných fórach, takže myslím, že sa netreba báť neznámeho. Podľa mňa si zle nevyberiete. I v dnešnej recenzií vám môžem odporučiť skvelý kúsok - omladzujúci očný krém s vitamínmi B3 a E, kyselinou hyalurónovou, výťažkami z bylín, hodvábnými proteínmi a kofeínom. Jeho cena je síce trochu vyššia, no ak už máme po tridsiatke, mali by sme do starostlivosti o očné okolie trochu investovať. Prvé známky starnutia sa objavujú práve v tejto oblasti a myslím, že to chceme všetky a všetci čo najviac oddialiť.


Omladzujúci očný krém Joik podľa oficiálneho popisu znižuje výskyt vrások, opuchov a tmavých kruhov pod očami. Starajú sa o to najmä mangové maslo, argánový olej, púpalkový olej, extrakty z liečivých rastlín, či účinná kyselina hyalurónová. Napokon určite tieto látky poznáte aj z iných anti-aging prípravkoch. Podľa databázy EWG žiadna zo zložiek nepatrí k "High Hazard" látkam, čo je tiež viac ako sympatické. Žiaľ nebýva to pravidlom a to ani pri prírodnej kozmetike.

joik: omladzujúci očný krém
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
mangifera indica seed butter
mangové maslo
tvorí ochranný film, antioxidant
argania spinosa kernel oil
argánový olej
starostlivosť o pokožku, zabraňuje predčasnému starnutiu pokožky
tricaprylin
olejová zložka
hydratuje a zmäkčuje
niacinamide
vitamín B3
zlepšuje pružnosť, vypína vrásky
oenothera biennis oil
púpalkový olej
hydratuje pokožku
centaurea cyanus flower extract
extrakt z nevädze
upokojuje, spevňuje, rozjasňuje, tonizuje
rhodiola rosea root extract
extrakt z rozchodnice ružovej
zlepšuje obranyschopnosť pokožky
equisetum arvense extract
extrakt z prasličky roľnej
starostlivosť o pokožku, zlepšuje regeneráciu pokožky
coffea arabica extract
extrakt z kávovníka
pomáha znižovať opuchy a tmavé kruhy
ribes nigrum seed oil
olej z ríbezle čiernej
starostlivosť o pokožku
vaccinum macrocarpon seed oil
olej z brusnice
starostlivosť o pokožku
glycerin
glycerín
účinná zložka, viaže vodu
alcohol

konzervant
glyceryl stearate

emulgátor
cetearyl alcohol

starostlivosť o pokožku, chráni pred vlhkosťou
olea europaea unsaponifiables
olivovník európsky
starostlivosť o pokožku
stearic acid
kyselina stearová
emulgátor
sodium lauroyl glutamate
tenzid
povrchovo aktívna látka, umývanie
sodium levulinate

konzervant
sodium anisate

antimikrobiálne účinky
tocopherol
vitamín E
antioxidant, predlžuje trvanlivosť
serica powder
prášok z hodvábu
starostlivosť o pokožku, udržiavajú hydratáciu v pleti
leontopodium alpinum extract
extrakt z plesnivca alpínskeho
starostlivosť o pokožku
caffeine
kofeín
prekrvuje, redukuje opuchy a tmavé kruhy
xanthan gum
xantánová guma
zahusťovadlo a spojivo
dipotassium glycyrrhizinate

upokojuje a zvláčňuje
sodium hyaluronate
soľ kyseliny hyalurónovej
tvorí ochranný film a chráni pokožku
hydrolyzed hyaluronic acid
hydrolyzovaná kyselina hyalurónová
zvláčňuje a hydratuje
sodium phytate

chelačné činidlo




Obaly výrobkov značky Joik pôsobia dosť luxusne. Na kozmetickej poličke sa priam vynímajú. Pritom sú zároveň kvalitné, nepraskajú, nelámu sa. Platí to i pre omladzujúci očný krém, ktorý je v obale s pumpičkou. Pumpička dávkuje primerané množstvo krému. Ani veľa a ani málo. Vďaka priesvitnému obalu presne vidíme, koľko krému nám ešte zostáva a či už máme premýšľať nad ďalšou objednávkou. Dno obalu sa s ubúdajúcim krémom zdvíha a tak po stenách balenia nezostávajú zvyšky krému. Jednak to pôsobí esteticky a jednak minieme všetok krém. Vyššia cena sa tak hneď javí prijateľnejšie. Často sa mi totiž stáva, že z obalu nedokážem vybrať všetok produkt. V tomto prípade to teda nehrozí.
Samotný krém je takmer bez vône. Vôňa nie je ani medzi ingredienciami a výraznejšie necítiť ani prírodné zložky výrobku. Krém by teda mal vyhovovať aj citlivejšiemu očnému okoliu. Očný krém má pomerne ľahkú konzistenciu, dobre sa rozotiera, rýchlo vsakuje. Dá sa použiť večer samostatne, ale znáša sa i s make-upom, takže raňajšiemu použitiu tiež nič nebráni. Krém poskytuje megadávku hydratácie. Nerozhádzalo ma ani veľké teplo, ani prudký vietor, ani slnečné žiarenie. Počasie sa začalo ochladzovať a všetko nasvedčuje tomu, že krém je fajn i do jesenného sychravého počasia. Dostatočná hydratácia je základom predchádzania vzniku vrások, takže verím, že funguje i v tomto smere. Existujúce vrásky nevyzmizikoval, no má takú zvláštnu maskovaciu schopnosť. Akoby vrásky vyplnil a tie sú tak menej nápadné. Krém má podľa popisu pôsobiť i proti kruhom pod očami a opuchom. Opuchy občas mávam. Najmä vtedy ak menej spím. Myslím, že už nejaký čas som ich nepozorovala a pripisujem to i tomuto krému. Nie vždy sa mi totiž podarí spať osem hodín denne. Tmavé kruhy pod očami naopak nemávam, takže ak hľadáte krém vyslovene na tento problém, neviem sa k tomu vyjadriť. Určite však časom pribudnú recenzie i od majiteliek očného okolia s týmto problémom. Krém sa míňa pomaličky. Používam ho už vyše dvoch mesiacov a spotrebovala som iba polovičku. Stačí ho použiť naozaj len máličko. Strašne sa snažím nájsť aj niečo čo by som mohla vytknúť. Veď má poznáte, stále do niečoho zapáram, no teraz sa mi nedarí absolútne nič nájsť. Skrátka ho odporúčam. Cena zodpovedá kvalite.

plusy:
  • hydratuje
  • vyhladzuje a vypína očné okolie
  • takmer bez vône
  • vhodný i pod make-up
  • luxusné a kvalitné balenie
  • zloženie

mínusy:
  • žiadne
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Koľko ste ochotné zaplatiť za kvalitný očný krém?

Komentáre

  1. Neskúšala som nič tejto značky, ale poznám ju. U mňa zabodoval krém Dulcia s kofeínom, skvelý očný krém. A momentálne skúšam aj očný balzam od Manufaktury. Ak ide o pleť, radšej niečo prírodné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dulcia mi praveze velmi nesadla. Na mna bola prilis mastna. Inak suhlasim. Kremy pouzivam tiez takmer vyhradne prirodne.

      Odstrániť
  2. Celkom si ma nalakala, len by som prave potrebovala vediet, ci zabera aj na kruhy co je moj primarny problem. Potom by som nevahala investovat. No musim si nan pocihat, resp na viac recenzii

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obsahuje kofein, takze teoreticky by mohol fungovat aj na tmave kruhy. Myslim vsak, ze nejaké recenzie priamo na tento problem urcite pribudnu. Ci uz na blogoch alebo priamo na stranke e-shopu, kde zakaznici pisu svoje skusenosti.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky