Ako ma (ne)zaujal NYX

Priznám sa, že značka NYX išla dosť dlhú dobu úplne mimo môj kozmetický záujem. Do parfumérie Douglas, kde sa predáva, sa dostanem iba zriedkavo, takže recenziám tejto značky nevenujem extra veľkú pozornosť. Načo aj, keď si ju i tak nemôžem kúpiť. Došlo však k tomu, že jednu veľmi pozitívnu recenziu na dlhotrvajúce rúže značky NYX som čítala práve v čase môjho pobytu v meste, kde Douglas majú. Tieto rúže boli v recenzií dokonca prirovnávané k šestnásť-hodinovým rúžom od Dermacolu. To ma zaujalo. S Dermacolom som bola spokojná. Samozrejme až na príliš výrazné odtiene. Tak som sa šla pozrieť, aké odtiene ponúka NYX.

Odtieň som vyberala úplne naslepo, iba podľa farby na obale. Testery v predajni boli buď úplne prázdne, prípadne tie, v ktorých zostalo ešte trochu rúžu boli v takom žalostnom stave, že som sa bála, že z nich dostanem nejakú infekciu. Zrejme to svedčí o tom, že záujem o NYX je obrovský, no zároveň aj personál obchodu by si takéto veci mal ustrážiť. Verím však, že to tak nie je v každej predajni. Z odtieňom som teda odhadom vybrala podľa mňa najprirodzenejšiu variantu s názvom 07 sidekick. A tešila som sa na vyskúšanie.
Moja radosť však skončila už pri prvom použití. Pri odbaľovaní ochrannej fólie som si všimla, že obal je dosť krehký a nízkonákladový plast. To, že sa mi však samotný rúž zlomí už pri prvom nanesení som však naozaj nečakala. Je pomerne tenučký a môj spôsob nanášania nejako nezvládol. Nemyslím si však, že by som bola nejaký silák. Rovnakým spôsobom nanášam všetky rúže a nelámu sa mi. Budem to však pre objektívnosť brať ako moju chybu a vás len varujem, aby ste pri použití boli opatrné.

Odtieň sidekick sa mi veľmi páči. Je to taká matná staroružová. Možno by som ju označila až za takmer nude odtieň. Z tváre nekričí, no zároveň je viditeľná. Skrátka, odtieň som zvolila dobre. Po nanesení však dosť vidieť rozdiel medzi nalíčenou časťou pier a nenalíčenou vnútornou častou pery. Taký ten prechod do ústnej dutiny. Toto sa mi nestávalo ani pri oveľa výraznejších odtieňoch. Snažím sa to rozmazávať, no väčšinou sa mi to nedarí. Väčší problém je však to, že rúž na perách dosť hrudkuje. Pery sa pod jeho pôsobením stiahnú, zvýraznia sa ryhy a pôsobia popraskane. Rúž síce vydrží nejaké tie tri hodiny, čo je pekné, no vôbec to nevyzerá dobré. Navyše pery pri častejšom používaní mierne pália a večer sú vysušené. Výrobku som dávala veľa šancí, no myslím že to s ním už vzdávam. Ide síce o chválenú značku i produkt, no mňa zaujal skôr v tom negatívnom zmysle slova.

plusy:
  • pekný odtieň
mínusy:
  • nekvalitne balenie
  • na perach hrudkuje
  • pery mierne pália a sú vysušené
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Aká je vaša skúsenosť so značkou NYX?

Komentáre

  1. Tiež som zatiaľ nič tejto značky neskúšala.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku NYX mám velmi ráda :-) A podle mě mají produkty dobré i špatné. A občas je to i kus od kusu.. :(

    Začínám objevovat tajemství přírodní dekorativky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urcite. Zial ja som hned pri prvom pokuse narazila na ten nekvalitny.

      Odstrániť
  3. Teda to je škoda, ale odstín je fakt pěkný :).
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já jsem si také nikdy nic od NYXU nepořídila. Nějak jsem neměla potřebu a nic mě nelákalo, takže nemohu soudit. Odstín ale vypadá moc pěkně, mám ráda podobné světlounké až nude barvičky :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano odtien sa mi paci. Chcem pohladat nieco podobne u inych znaciek.

      Odstrániť
  5. Ja teda nemám nejakú veľkú skúsenosť s touto značkou - tiež išla dlhú dobu úplne mimo mňa... ale jeden rúž som si predsa len kúpila... a musím povedať, že som od neho čakala ďaleko ďaleko viac! Nie je zlý - pigmentácia je fajn, ale tiež sa po čase na perách zgrcne a len ťažko vykrýva stred pier... obal po dizajnovej stránke hrôza. Za rovnakú alebo veľmi podobnú cenu kúpim rúž v Pupa Milano a s jeho výdržou a kvalitou som ďaleko spokojnejšia!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak. Za rovnaku cenu sa daju najst kvalitnejsie ruze. NYX beriem ako znacku, ktoru dali do parfumerii len aby pritiahli aj zakaznikov, ktori nechcu platit za kozmetiku vela. Ale lepsi produkt najdu v klasickej drogerii.

      Odstrániť
  6. Ja som od nich mala už aj lepšie, aj horšie produkty. Najviac ma bavil sypký púder HD Studio, matné tekuté rúže Soft Matte Lip Cream a fajn je aj biela Jumbo Pencil ako podklad pod očné tiene. Naopak, neohúril ma matujúci makeup.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky