Augustové prázdne obaly

Letné horúčavy spravidla spotrebovanej kozmetike veľmi neprajú. Aspoň ja zvyčajne nemám chuť v tomto období používať rôzne hydratačné prípravky, oleje, make-up a pod. Táto kozmetika teda čaká na svoju príležitosť zatiaľ len na poličke, no zato sa tu nazbierali nejaké produkty z oblasti hygieny, či ochrany pred slnečným žiarením. Dôsledné odličovanie a čistenie pleti však nezanedbávam v žiadnom ročnom období. Poďme sa teda pozrieť, čo dnes pôjde do separovaného zberu.

V auguste som spotrebovala 13 kozmetických výrobkov, z čoho 7 spadá do kategórie prírodnej kozmetiky.


Kúpeľová soľ z Mŕtveho mora Kawar je v našej kúpeľni stálym sortimentom. Inú ani nekupujeme. Nie je dôvod. Výrobca soľ odporúča na kožné problémy, svalovú únavu, bolesti kĺbov, či reumu. Soľ neobsahuje žiadne umelé farbivá a vonné látky, ktoré by zaťažovali organizmus, životné prostredie či farbili vaňu. Zrniečka solí sú dosť hrubé a pomaly sa rozpúšťajú. Cena za takéto 3 kg balenie tiež nie je vôbec zlá. Už som doplnila ďalšie balenie. 
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Hodvábný minerálny make-up Zao v odtieni 502 pinkish beige ma veľmi nezaujal. Na jednej strane vysoká cena, nižšie krytie a slabšia výdrž. Na druhej strane prírodný produkt bez obsahu mastenca v peknom bambusovom obale. Po ďalšom balení už nesiahnem a to najmä z dôvodu, že na mojej zmiešanej až mastnej pleti pomerne rýchlo oxidoval do oranžová. Možno by fungoval lepšie s podkladovou bázou, no podľa mňa nemá zmysel dávať silikónovú podkladovú bázu pod prírodný make-up a o prírodnej fungujúcej podkladovej báze na zmiešanú pleť som zatiaľ nepočula a nečítala. Obal si však nechám na uskladnenie náušníc. Ten je naozaj pekný.
Cena: cca 25 €
Celkové hodnotenie: priemerný

Le mascara Avril je skvelý prírodný produkt a túto v ďalšom balení určite uvítam. Balená je v klasickom obale s klasickou kefkou. S ničím neexperimentuje. Na nič sa nehrá. Je bez vône a zápachu. Na kefku sa naberie primerané množstvo. Nehrudkuje a netreba ju zotierať. Na riasy sa nanáša dobre. Z rias sa neotláča, nerozmazáva, neopadáva, nedráždi oko. Odličuje sa dobre, tak ako väčšina maskár. Na riasach nevytvára žiaden wau efekt. Nedodá im ani mega predĺženie a ani mega hustotu. No predĺži ich a aj zahustí zároveň v takej bežnej prirodzenej miere. Tak aby boli oči zvýraznené, aby bolo vidieť, že je človek nalíčený a aby bolo líčenie pekné. Aj keď teda nedodáva wau efekt v žiadnej oblasti, celkový efekt tejto maskary je podľa mňa wau. 
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších 

Balzam lemon drop EOS s LSF 15 som si vybrala práve kvôli ochrane pred slnečným žiarením. Ochranný faktor bol síce nižší, no na perách nezanechával biely povlak, čo som teda rozhodne nechcela. Pery hydratoval priemerne, výrazne citrónovo voňal a pred UV žiarením chránil podľa výrobcu cca 80 minút. Na pohyb po meste to stačilo, no pri celodennej turistike už pery pálili. Tam bolo treba vyšší ochranný faktor. Ak ďalšie leto nenájdem niečo s vyšším ochranným faktorom čo nebude nechávať na perách bielu farbu, nemám problém po ňom siahnuť zas.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborný



Regeneračný a hydratačný krém 25+ Bioliq si nezaslúžil ani samostatnú recenziu. Za veľa nestál. Krém bol bielej farby a takmer bez vône. Do pokožky vsakoval veľmi dlho a žiadnu regeneráciu a ani hydratáciu som si nevšimla. Práve naopak, aj napriek použitiu očného krému, som mala pocit, že moje očné okolie si nejakú starostlivosť ešte pýta. Nakoniec som ho minula na dekolt. Krém ma žiaľ nepresvedčil k ďalšej kúpe a ani k bližšiemu preskúmaniu ďalších produktov od tejto poľskej značky.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: priemerný

Hydratačná a upokojujúca maska na všetky typy pleti Nuxe mala ľahkú krémovo-gélovú konzistenciu. Rýchlo vsakovala a jej použitie pripomínalo nanášanie krému. Masku som používala keď som mala pocit, že pleť potrebuje hydratáciu. V zime častejšie, na jar a v lete už len sporadicky. Pleť bola hydratovaná, netvorili sa šupinky, neupchávala póry. Ku koncu použitia však už začala meniť vôňu, takže ak ju doma máte, odporúčam s ňou nešetriť na horšie časy.
Cena: cca 9 €
Celkové hodnotenie: výborná


Jemný čistiaci gél s čajovníkovým olejom CMD naturkosmetik mal jemnú čajovníkovú vôňu. Nie je to klasický čistý čajovník, z ktorého vám začnú slziť oči. Stále síce dominuje čajovník, no e zjemnený levanduľou. Gél je naozaj jemný, nedráždi pleť ani oči, nevysušuje ju. Gél čistí pleť dôkladne a do hĺbky. Pri následnom dočisťovaní pleti zostáva na vatovom tampóne len veľmi máličko nečistôt. Za posledné obdobie ho hodnotím ako najdôkladnejší prípravok na čistenie pleti.  Nakoniec i pleť sa vďaka dôkladnému vyčisteniu dosť zlepšila a nedokonalosti sa mi tvoria už len zriedkavo. Výhradu mám akurát voči obalu. Viečko sa iba zaklapne, no už ta obale nie nič, čo by ho zatvorené udržalo. Ak necestujete, nie je to problém. Mne sa však pri cestovaní gél vylial, takže na cesty musím mať aj iný prípravok, čo sa mi veľmi nepáči. Inak je však tento gél ideálny a odporúčam ho.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Jarischov roztok možno voľne kúpiť v lekárni a ide o kombináciu kyseliny boritej s glycerinom, ktoré sú rozpustené v demineralizovanej vode a konzervované methylparabenom a propylparabenom. Voľakedy som ho používala používala na začervenanú a precitlivelú pleť. Teraz si ho občas kúpim na dočistenie pleti. Je lacný, dostupný, pleť hydratuje. Nemám voči nemu žiadne výhrady
Cena: 2,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Sprchová pena po opaľovaní Cien je pomerne výdatná, trvácna, s neutrálnou vôňou. Pokožku nevysušuje, telo umyje, vo vani sa z nej nešmýka. Taká klasika. Nič čo by som musela mať z týchto dôvodov aj v ďalšom balení. Napriek tomu som si kúpila ďalšie dve balenia. Pena je totiž výborná na holenie. No a také produkty, ktorými sa aj osprchujete aj upravíte, no už je niečo iné. Ak ju v Lidli ešte uvidíte, odporúčam vyskúšať.
Cena: 2 €
Celkové hodnotenie: výborná

Deo rozprašovač s vôňou zeleného čaju a agavé Alverde blogerky v recenziách ospevujú alebo očierňujú. Ja mám deodoranty Alverde v rozprašovači veľmi rada. Záleží však čo od nich očakávate. Rozhodne nie sú vhodné do práce. Také silné nie sú. Ak však chcete iba osvieženie po návrate z práce, tak na presne takéto použitie sú fajn. Obaly z nich si odkladám. Praktický sklenený obal s rozpašovačom sa dá použiť na všetko možné.
Cena: 3 €
Celkové hodnotenie: výborný


Exfoliačná maska na nohy Skinlite je zvláštny produkt. Masku necháte na nohách pôsobiť približne dve až tri hodiny a následne v priebehu dvoch týždňov sa vám z nôh ošúpe zrohovatená pokožka. Mám pripravenú aj samostatnú recenziu, no ešte čakám ako dlho bude výsledný efekt trvať. Zatiaľ napíšem, že šúpanie pokožky bolo dosť otravné. Musela som nosiť uzatvorenú obuv a stále vysávať, no pokožka bola potom naozaj hladká a jemná. Celé to funguje na princípe chemického peelingu a ovocných kyselín. Koho to zaujima viac, tak v septembri si o tom bude môcť prečítať veľmi podrobnú recenziu.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: výborná


Marocký íl z e-shopu Ekokoza som používala ako masku na čistenie pleti. Po zmiešaní s vodou pôsobil na pleti doslova ako bahno. Čistiacu schopnosť by som prirovnala k zelenému ílu. To znamená, že čierne bodky dokázal vyčistiť zhruba na 60 %, čo je dobrý výsledok. Pleť bola po opláchnutí červená, no začervenanie do hodiny zmizlo. V e-shope Ekokoza, ktorý predáva suroviny na výrobu kozmetiky mal navyše oveľa lepšiu cenu, ako marocké íly iných značiek. Nevýhodou bolo len to, že prišiel vo vrecúšku a bolo potrebné si ho presypať do nejakej nádoby. Osobne si myslím, že íl je stále rovnaký a akurát si priplácame za značku. V celkovom hodnotení by som však znovu po ňom už nesiahla. Nie je zlý, no zelený íl sa mi páčil viac.
Cena: 5 €
Hodnotenie: dobrý

Maska na problematickú pleť s ingredienciami z Mŕtveho mora Balea je výborným kúskom. Na pleti síce trochu štípe, no dá sa to vydržať. Obsahuje predsa soľ. Oplachuje sa dobre. Po opláchnutí bola pleť napnutá, rozjasnená, dokonca dokázala z veľkej časti vyčistiť upchaté póry. Balenie vydrží na dve použitia.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: výborná


K nákupu na Krásna každý deň som dostala dve vzorky, ktoré si zaslúžia zmienku. Biosolis SPF 50+ je prírodný opaľovací vodeodolný krém na tvár i telo. Má certifikát ECOCERT a je možné, že ďalšie leto siahnem po plnom balení. Krém má riedku konzistenciu a bielo - bielu farbu. Ako vápno. To je pre prírodné opaľovacie krémy typické. Prekvapilo ma však, že po rozotrení pleť už vôbec biela nie je. Vzorku som použila na tvár a dekolt. Pleť nebola mastná a na tvár sa bez problémov dal naniesť aj make-up. Podľa vzorky vyzerá rozhodne zaujímavo. Regeneračné telové mlieko Yope patrí tiež do kategórie prírodnej kozmetiky. Má pomerne ľahkú konzistenciu, slabú vôňu, dobre sa rozotiera. Myslím, že i v plnom balení by mohlo byť fajn, chýba mu niečo navyše, čo by ma ku kúpe plného balenia presvedčilo. Dôvodom je však i veľká zásoba telových mliek, ktoré nie a nie minúť.

Celkovo som minula kozmetiku v hodnote cca 91,50 €. Po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady 76 €.
Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Velmi mě zaujala ta sůl z mrtvého moře! Musí být super. Já kupuji tu z DM drogerie a také je fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som si nedávno v Poľsku kúpila balenie telového mlieka Yope Verbena a som naň dosť zvedavá. Musím minúť aktuálne otvorené a vrhnem sa naň. Inak, čo ma prekvapilo je cenový rozdiel. V Poľsku v drogérke som za ho kúpila za zopár šupov, nepamätám presne, ale isto nie viac ako 5-6e a u nás stojí brutálne peniaze (na notine skoro 15)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ak budes v buducnosti hladat prirodnu bazu pod make up na zmiesanu a mastnu plet, tak ma v ponuke coleur caramel, zao, purobio aj 100%pure. Ja som zatial skusala len od 100% pure, ale pomer cena efekt ma nepresvedcil, cakala som lepsie vysledky. Do buducna chcem este vyskusat bud zao alebo purobio, ta ma aj celkom priaznivu cenu. Tu jednorazovu balea masku aj ja rada pouzivam, naozaj za tie prachy skvele ucinky. Este mam zo zmienenych produktov skusenost s alverde deo, ale teda nie pozitivnu, ani polku som neminula a posunula som dalej. Na ily som v ekokoze pokukovala aj ja, este sa rozhodujem ci tento marocky alebo francuzsky. Inak na tu recenziu na exfoliacnu masku som zvedava :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vdaka, pohladam si nejake recenzie na tie podkladove bazy.

      Odstrániť
  4. S ani jedním produktem nemám zkušenost :O

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky