Skontrolujte stav chodidiel. Blíži sa leto.

Zhrubnutá koža na chodidlách nie je nič príjemné. Ak nedbáme na prevenciu, prípadne už vzniknuté zhrubnuté miesta neriešime, môže nepríjemne popraskať a z estetického problému sa stane problém zdravotný. Riešenie nie je až také zložité. Postačuje pravidelné krémovanie. Niekedy postačí prakticky akýkoľvek krém a všetko je v poriadku. Niekedy je potrebné siahnuť po špecializovaných prípravkoch. Ja osobne mám trochu väčšie sklony k hrubnutiu pokožky na najviac zaťažovaných častiach chodidiel a bežné krémy mi stačia len málokedy. Našťastie je z čoho vyberať a to aj v oblasti prírodnej kozmetiky. Pri objednávke z e-shopu Krásna každý deň moja voľba padla na pre mňa novú slovenskú značku prírodnej kozmetiky my-sys, konkrétne na balzam na nohy a päty s arnikou a propolisom.



Výrobky značky my-sys zatiaľ nemajú certifikát prírodnej kozmetiky. Nakoniec je to len mladá značka a vieme, že za udelenie takéhoto certifikátu sa platia nemalé poplatky. Pri zbežnom pohľade na zloženie jednotlivých výrobkov bude každému jasné, že suroviny sú naozaj prírodné. Výrobky majú pomerne jednoduché zloženie bez zbytočných farbív, silikónov, parabénov a pod. Konkrétne výživný balzam na nohy a päty je tvorený bambuckým maslom (butyrospermum parkii butter), kakaovým maslom (theobroma cacao seed butter), kokosovým olejom (cocos nucifera oil), mandľovým olejom (prunus amygdalus dulcis oil), arnikovým olejom (arnica montana oil),  voskom zo semien slnečnice (helianthus annuus seed cera), maranty trstinová (marantha arudinacea root), vitamínu E (tocopherol), mäty (mentha spicata), čajovníka (malaleuca alternifolia), citrónovníka (citrus limon) a z vonnej zložky (limonene). Zloženie ako vidíte je čisto prírodné. O tom niet žiadnych pochýb. Ale vynára sa mi otázka, kde je ten propolis, ktorý je uvedený v názve? Podľa vyjadrenia výrobcu sa propolis (propolis cera) vo výrobku nachádza na mieste medzi marantha arudinacea root a tocopherolom. Problém spočíva v tlačovej chybe, ku ktorej došlo pri tlači etikiet. Ku mne sa teda dostalo balenie s tlačovou chybou. Novšie šarže by už však mali byť v poriadku.


Samotný produkt sa predáva v množstve 60 ml za necelých 7 €. Zabalený je v milej sklenenej fľaštičke z tmavého skla. Ak máte doma kozmetickú špajľu na naberanie krémov, rozhodne ju použite. Nechceme si predsa do prírodného balzamu zaniesť nejaké nečistoty. Špeciálne to platí pri prípravkoch na nohy, keď najskôr naberieme krém na jednu nohu a hneď na to naberáme ďalší krém na druhú nohu. Pevná konzistencia krému však nedovoľuje dať výrobok do nejakej tuby, takže lyžičku alebo špajľu na naberanie výrobku vidím ako dobré riešenie. Bambucké maslo a kakaové maslo podmieňujú, že krém je na dotyk pomerne tvrdý. Po dotyku s pokožkou sa však masla, oleje a vosky začnú topiť. Krém sa dobre rozotiera, dobre vsakuje. Pokožka zostáva po kréme mastná a určite si treba nasadiť ponožky. Ďalší deň je však príjemné regenerovaná a hydratovaná. Pri pravidelnom používaní sa mi darí udržať pokožku nôh v dobrom stave. Balzam sa dá vďaka extraktu z arniky použiť aj pri pocite ťažkých nôh. Kombinácia balzamu s vyloženými nohami a relaxom ťažkým uchodeným nohám pomôže. Toto zistenie má teší asi najviac. Balzam som si totiž vybrala práve kvôli obsahu arniky, ktorá je známa svojím blahodarným účinkom na unavené nohy so sklonom k tvorbe kŕčových žíl. Samozrejme ak už niekto kŕčové žily má, tak siahne po špecializovaných prípravkoch z lekárne. Ako prevencia sú však takéto krémy rozhodne užitočné.



plusy:
  • prírodná kozmetika od regionálneho výrobcu
  • pekný a recyklovateľný obal
  • príjemná bylinková vôňa
  • pomáha pri pocite ťažkých nôh
  • pokožku chodidiel hydratuje

mínusy:
  • nezrovnalosti medzi názvom a zložením produktu v dôsledku tlačovej chyby

Celkové hodnotenie: výborný

Skúšali ste výrobky od značky my-sys?

Ďakujem e-shopu Krásna každý deň za poskytnutnutie výrobku na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Paráda ďalšia slovenská značka. Fakt by už mali otvoriť kamenné predajne s čisto slovenskou kozmetikou. Teším sa však, že aspoň na internete sa dá množstvo takýchto produktov nájsť. Zloženie vyzerá fakt prírodne, nič neznáme. Na nohy teraz používam tiež slovenský produkt a to Indulonu na nohy. Ja som však na takéto krémovanie nôh strašne lenivá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to super, ze mame tolko znaciek a ze sa ich vyrobky predavaju.

      Odstrániť
  2. Používam ich a najnovšie mám od nich balzam na pery. A tuhé šampóny sú tiež plus narozdiel od iných ma po ňom nepália oči. Za mňa odporúčam vyskúšať aj viacero výrobkov od tejto značky. Najnovšie sa snažím nájsť nejakú pastu na zuby, ktorá by mala prírodné zloženie.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky