Sú prírodné masky na vlasy dierou na trhu?

Prírodnú kozmetiku používam už nejaký ten rok a konečne prišiel čas aj na vlasovú starostlivosť. Konkrétne sa mi minula maska na vlasy. Z prírodných masiek som mala skúsenosť iba s maskami od značky Alverde a chcela som vyskúšať aj niečo iné. A tu nastal problém. V širokej ponuke vlasových prípravkov som sa preklikávala medzi šampónmi, kondicionérmi, olejmi, vlasovými sérami. Všetky kategórie boli zastúpené množstvom výrobkov rôznych značiek. Len s maskami na vlasy to bolo skromnejšie. V celej ponuke Krásna každý deň je len jedná jediná od značky Soaphoria. V iných e-shopoch to je podobné. Masky na vlasy sú teda očividne dierou na trhu. A pritom nemám pocit, že ich výroba by bola náročná. Alebo sa mýlim? Uvidíme ako sa to teda podarilo Soaphorií. Aspoň, že tá je univerzálna, určená na všetky typy vlasov.


Healthymask od značky Soaphoria je podľa oficiálneho popisu určená na hydratáciu, výživu, podporu regenerácie a rastu vlasov. Okrem toho má upokojovať pokožku hlavy a predchádzať tvorbe lupín. Použitie je vcelku jednoduché. Nanáša sa na umyté vlasy a nechá sa pôsobiť 5 až 10 minút. Potom je potrebné masku opláchnuť. V množstve 150 ml sa predáva za cca 9 €. Značka Soaphoria nie je držiteľom žiadneho certifikátu prírodnej kozmetiky, no zloženie transparentne zverejňuje na svojich oficiálnych stránkach a aj e-shop Krásna každý deň, odkiaľ masku mám, prehľadne pri všetkých výrobkoch zloženie uvádza. Každý sa tak pred objednávkou môže rozhodnúť, či mu uvedené zložky vyhovujú. Podľa databázy EWG výrobok neobsahuje žiadne "High Hazard" látky.



Samotná maska je v nie príliš lákavom obale z lacného plastu. Trochu to zachraňuje papierová etiketa na obale. Keďže je však z klasického papiera, masku radšej na vani neskladujem. Myslím, že pozerať sa na takýto nevzhľadný obal po zničení aspoň trochu sympatickej etikety, by sa mi veľmi nepáčilo. Preto predchádzam znehodnoteniu. Na obaloch by Soaphoria mohla popracovať. Vidím to u nej na extrém. Od prepracovaných sklenených obalov s mašličkou prechádza až k takýmto čudám. Keď sme pri obale, na spodnej strane je etiketa s dobou spotreby do 2017. Hm. To je dosť široký pojem. Maska mi prišla v januári 2017. Mám to chápať tak, že už je po záruke? Alebo záruka skončí koncom roka 2017? Alebo kedykoľvek v priebehu roka? Toto by mohol výrobca presnejšie špecifikovať. Ja to beriek ako taký alibizmus. Zatiaľ je marec a maska vyzerá v poriadku. Aká teda je? Samotná maska je zelená. Vonia mentolom a to aj napriek tomu, že mentol v zložení nie je. Zrejme tak reagujú vône pridaných esenciálnych olejov. Konzistencia pripomína ľahučký krém. Na vlasy sa dobre nanáša, rozotiera sa a z vlasov sa aj dobre olachuje. Vlasy sa po nej dobre upravujú, nie sú ničím zaťažené a spľasnuté a to ani vtedy, keď si masku doprajem vo väčšom množstve. Masku som začala používať na vlasy v dobrom stave a počas jej celého používania zdravé zostali. Svoju funkciu predchádzať poškodeniu vlasov teda splnila.

plusy:
  • prírodná kozmetika
  • vôňa
  • nezaťažuje vlasy
  • vlasy sú regenerované
  • nemastí vlasy
mínusy:
  • nevzhľadný obal
Celkové hodnotenie: výborná

Máte s maskou skúsenosť? Prípadne poznáte aj iné prírodné masky?

Komentáre

  1. Odpovede
    1. Tak to je fajn, že aj obal sa niekomu pači. Obsah je super v každom prípade.

      Odstrániť
  2. Brokolicový olej. Tak toto musím mať. Len čo skončí moje beznákupové obdobie idem do nej. Vďaka za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Brokolicovy olej je raritou aj vo svete kozmetiky aj medzi potravinami. Pravdupovediac som sa s nim okrem tejto masky nikde nestretla :-)

      Odstrániť
  3. Keď to tak čítam, tak prírodné masky veľmi nepoznám, tie Alverde a inak asi nič. Ja už nepoužívam vôbec žiadne masky, dávam si olivový olej pred umytím do dĺžok a to mi príde ako najlepšia maska na svete. Nejako ma už tie oplachovacie kde treba za účinkom čakať minimálne 5 minút prestali baviť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je tiez riesenie. Len to chce potom asi vykonny sampon, aby sa olej umyl.

      Odstrániť
  4. Já používám přírodní masky od Saloos. Zelený a bílý jíl a jsou super !:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zeleny il som pouzivala ako masku na tvar. O pouziti na vlasy som teda nepocula. Ako ich miesas a nanasas do vlasov?

      Odstrániť
  5. Já se teď dala na přírodní šampóny a masky, kondicionéry spíš "syntetika", ale možná by nebylo naškodu jednou za čas, dát vlasům opravdu velkej odpočinek. :-) Uvidíme, díky za tip :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obcas by sa vlasova ocistna kura hodila. Ja napriklad kondicionery nepouzivam vobec. Snazim sa vybrat sampon a masku tak, aby zvladli aj funkciu kondicionera a da sa to :-)

      Odstrániť
  6. Súdiac podľa zloženia, vyzerá byť naozaj výborná:) Asi ju vyskúšam:)

    Saja Frey Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mě by třeba ten obal ani tak nevadil - líbí se mi hlavně to víčko :-D víc už bych ale spekulovala nad datem spotřeby. To by vážně mohli upřesnit!
    Když tak přemýšlím, masek na vlasy jsem asi moc neměla. Krom Alverde. Mám v hledáčku třeba i masku pro suché vlasy od Melvity, vyzkoušenou ji ale ještě nemám. A nejčastěji poslední dobou sahám po olejových směsích - třeba BioAroma s avokádovým olejem, nebo český Delibutus s konopným olejem.
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne zase olejove zmesi velmi nesedia. Maska sa predsalen lahsie oplachne. S tou spotrebou je to nazoaj rarita. Budem sledovat aj dalsie recenzie. Ktovie ci je to tak na kazdom obale, alebo iba ten moj je taky "vynimocny"

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky