Januárové prázdne obaly

Napísať článok o januárových spotrebovaných výrobkov mi dalo poriadne zabrať. Poriadne sa preriedili moje zásoby kozmetiky a doslova a do písmena som každý deň vyhadzovala prázdny obal. Dnes to bude teda dosť dlhé. Šálka čaju alebo kávy určite spríjemní čítanie.

V januári som minula 38 výrobkov, z ktorých 18 spadá do kategórie prírodnej kozmetiky.



Ružový hydratačný krém Weleda príjemne slabo voňal. Bol ľahkej konzistencie a dobre sa rozotieral. Rýchlosť vsakovania bola priemerná. Dal sa použiť ako podklad pod make-up. Pleť bola po jeho použití príjemné hydratovaná. Používala som ho počas zimy a v čase jeho používania som nemala problémy s vysušenou a dehydratovanou pleťou. Je to príjemný krém, ktorý neupcháva póry a nespôsobuje na pleti problémy. Vlastne okrem vyššej ceny voči nemu nemám výhrady.
Cena: cca 17 €
Celkové hodnotenie: výborný

SOS ampulka na citlivú pleť Terra Naturi je zmesou olejov určených na upokojenie spálenej a začervenanej pokožky. Oleje príjemne voňali, pleť po nich zostala mastná a ráno bolo zregenerovaná. Pri dlhšom používaní by zrejme upchávali póry. Na občasné použitie vo forme ampulky je však rozhodne fajn.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: dobrá



Vyrážkový čistič Purifying Care od Annemarie Börlind nerobil vcelku nič. Problémom bol aplikátor, ktorý uvoľnil len veľmi málo prípravku. Aplikátor som teda odstránila, no ani väčšie množstvo roztoku s akné nič nerobilo. Keďže výrobok mi doma ležal už nejaké tie dva roky, tak som ho minula ako pleťovú vodu. To, že pleť pri takomto použití nevysušil, ma presvedčilo, že jeho účinok na akné je naozaj nulový. Na akné sa mi osvedčili buď prípravky s množstvom alkoholu, ktoré akné vysušia, alebo prípravky so zinkom, ktorý tlmí zápal. Výrobku som nevenovala ani len samostatnú recenziu, lebo skrátka nie je o čom.
Cena: cca 9,50 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný



Prírodné mydlo s aktívnym uhlím Carbone od značky Soaphoria som mala len vo forme vzorky, no tá mi vydržala vyše troch týždňov. Mydlo v plnom balení by som tak míňala asi celý rok. Carbone som používala po odlíčení, na dočistenie pleti a je skvelé. Jemné, nevysušuje, vyčistí. Pamätáte sa ako som kritizovala mydlo MUSK za to že farbí umývadlo? Niečo podobné som očakávala aj pri tomto mydle. No nekonalo sa. Pena je síce sivá, ale na umývadle, na rukách a ani na pleti nezostáva žiadna čierna farba. Ešte mám jednu vzorku, no a po spotrebovaní rozmýšľam o plnom balení.
Cena: -
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších


Argánový olej Saloos  je bez vône, má žltú farbu a je pomerne hutný. Zrejme aj to sa podpísalo na tom, že si s mojou zmiešanou pleťou nerozumel. Olej do pleti nevsiakol a pri pravidelnom každovečernom používaní sa mi začalo tvoriť akné. Olej som teda dopoužívala na dekolt, kde sa problémy nevyskytli, no zároveň som ani nepozorovala nejaký výnimočný účinok. Určite bolo použitie tohto prírodného oleja lepšie ako použitie nejakého silikónového prípravku, no viem si predstaviť aj lepší účinok. Na zmiešanú a mastnú pleť teda konkrétne tento olej vhodný nebude. 
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Medovkový olej Saloos je hutnejší a trvá mu približne pol hodinu, kým vsiakne do pleti. To sa mi zdá dlho, lebo verzie s čajovníkom od rovnakej značky vsiakli za podstatne kratší čas. Olej som používala pravidelne každý večer namiesto nočného krému. Na pleti nespôsoboval žiadnu neplechu, ale nevšimla som si tiež regeneračné účinky, ktoré som od neho čakala a na ktoré som bola zvyknutá pri iných olejov od značky. Pri dlhšom používaní som si všimla, že pleť je ráno suchá, chýba jej hydratácia. Ráno to teda zachraňoval dobrý hydratačný krém, no i tak je škoda, že olej sám o sebe veľmi nehydratoval. Znovu sa teda k tomu oleju už nevrátim a siahnem radšej po overených verziách s čajovníkom.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: priemerný



Esenciálny olej vo verzii mandarínka od Salus som používala na prevoňanie bytu. Voňal rovnako ako mandarínky z obchodu. Na zimné obdobie je to veľmi príjemná vôňa. Mimochodom Saloos a Salus je rovnaký výrobca. Najskôr začínali ako Salus s predajom esenciálnych olejov a až neskôr pridali aj pleťovú a telovú kozmetiku, ktorú však už predávajú pod označením Saloos.

Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: výborný



Masážny olej Celulinie od Saloos má fakt príšerný obal. Ide v podstate len o otvor, z ktorého sa mi vylialo buď málo, alebo veľa. Celá fľaštička bola vždy umastená od oleja a celkovo je celé balenie strašne nepraktické. Samotný olej  voňal kombináciou citrónovej trávy a citrusov. Mne osobne táto vôňa vôbec nesedela. Rozotieral sa dobre, no vsakoval veľmi dlho. Väčšia časť oleja vsiakla do pyžama. Nejaký výrazný účinok na celulitídu som nepozorovala.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: priemerný
 

BB krém 5v1 od značky SO´Bio etic v odtieni 01 má neutrálny podtón a dobre sa prispôsobí odtieňu pleti. Nie je to síce svetlá porcelánová farba s nádychom do ružova, ako potrebujem, ale prekvapivo vyhovuje mi aj tento neutrálny podtón. V lete ideálne, v zime o niečo horšie. Krytie je stredné a výdrž vysoká. Počas celého pracovného dňa nemám problém so strácajúcim sa a oxidujúcim líčením. Ak však chcem ísť ešte po práci do mesta, musím už make-up odlíčiť a nalíčiť sa znovu. Nie je vhodný na nanášanie štetcom, lebo sa musí najskôr teplotne prispôsobiť pokožke. Preto nanesiem na tvár viacero malých bodiek bb krému a následne rozotriem prstami. Spotrebováva sa veľmi pomaličky. Na jedno líčenie ho spotrebujem asi o tretinu menej ako klasického make-up, takže cenovo je vzhľadom na pomalú spotrebu výhodný. Pokojne by som ho označila za make-up, keďže svojimi vlastnosťami ničím nezaostáva za make-upmi. Jedinú výhradu mám iba voči vyhladeniu pleti, ktoré mi pri tomto výrobku chýba. To je však dôsledok toho, že neobsahuje silikóny ako konvenčná kozmetika.
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Lícenka 01 apricot od Alverde mala veľmi pekný odtieň. Pigmentácia bola taká akurát. Presne taká aby ju bolo vidieť a zároveň taká aby som s ňou neprehnala. Výdrž priemerná. Obal bol praktický. Nezničil sa ani pri prenášaní v kabelke. Myslím, že po čase po tomto výrobku siahnem znovu.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborná

Alverde kompaktný púder 010 Naturelle kupujem pravidelne. Odtieň by som označila ako transparentný. Ja vlastne tento púder na tvári vôbec neregistrujem ani farebným odtieňom a ani štruktúrou. Zo začiatku som si vôbec nevedela zvyknúť, že stále tým štetcom púder naberám a naberám a na tej tvári vôbec nič nie je. Už som z neho začínala byť tak trochu zlá. Proste žiaden viditeľný efekt sa nekonal. A tu som si uvedomila, že nejako sa mi v práci nemíňajú vreckovky na odstránenie prebytočného lesku, že nejako nepotrebujem prepudrovať, a že tento púder napriek tomu, že ho nie je vidieť, dokonale zmatňuje. Škoda však, že zmenil balenie. Toto nové má veľmi zlé zatvárenie a pri prenášaní v kabelke sa zvykne otvárať.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný
Minerálny púder Alverde - 01 porcelain som používala dlhé roky ako púder na make-up, prípadne samostatne na podkladový krém. Nanášam ho širokým štetcom a pri samostatnom použití bez make-upu štetec navlhčím dermálnou vodou. Poskytuje stredné krytie, avšak pri nanášaní veľmi práši a balenie nie je vhodné sa nosenie v kabelke. Už pri predchádzajúcich baleniach som si však všimla, že na pleti začal v priebehu dňa oxidovať. Buď sa teda zmenilo zloženie, alebo moja pleť, no musím sa pozrieť po niečom novom. Škoda.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Eau de parfum Chloe Love Story je podľa mňa niečim, čo môže vyhovovať širokej škále ľudí. Hlavu parfumu tvorí neroli, srdce pomarančový kvet a vencovec, základom je pižmo a drevité tóny. Vôňa sa mi páčila, no mňa viac vystihuje verzia Chloe Love, takže k tejto sa už zrejme nevrátim. Používala som ju však tiež rada.
Cena: cca 50 €
Celkové hodnotenie: výborná

Eau de toilet Balea Sternen Schweif bola súčasťou adventného kalendára Balea a samostatne sa asi nepredáva. Išlo o príjemnú teengersku vôňu. Balenie bolo také akurát. Ak by som ju mala vo väčšom balení, asi by mi vôňa vadila. Pri takomto cestovnom kabelkovom balení však bola príjemným spestrením.
Cena: 0,50 € (prepočítaná na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrá


Odličovacie tampóny Organyc Beauty sú tak jemné a príjemné, že hoci podobné produkty medzi spotrebované produkty nezaraďujem, teraz som musela spraviť výnimku. A to som si myslela, že všetky takéto produkty sú viacmenej rovnaké. Bonusom je, že sú z biobavlny.
Cena: 2 €
Celkové hodnotenie: jedny z najlepších

Čistiaca pena na citlívu pleť s harmančekom Alverde je veľmi podobná čistiacej pene vo verzii limetka, ktorá patrí k mojím obľúbeným produktom. Verzia pre citlivú pleť vytvára vďaka pumpičke poriadnu penu, ktorou sa dá pleť odlíčiť i dočistiť. Ja ju používam aj na odlíčenie očného make-upu. Pena je fajn, no nabudúce radšej siahnem po limetkovej verzií. Má krajšiu vôňu i krajší obal.
Cena: 4 €
Celkové hodnotenie: výborná

Čistiaci pleťový gél s medom od Nuxe je v praktickom balení s pumpičkou. Oceňujem priehľadnosť obalu. Presne viem koľko gélu mi zostáva a kedy mám pomýšľať nad doplnením zásob. Gél vonia medom, pričom na pozadí cítiť niečo chemické. Vôňa je príjemná, no veľmi výrazná. Neviem či z tohto dôvodu bude vhodný aj pre citlivú pleť. Gél odličuje výborne. Používam ho na odličovanie oči i celej tváre. Naviaže na seba nečistoty a bez problémov sa dá opláchnuť. Nezostáva ani v záhyboch okolo nosa ako väčšina odličovacích prípravkoch. Pleť nie je po jeho použití vysušená a podráždená.
Cena: 8,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Pleťová voda Terra Naturi bez obsahu alkoholu výborne dočistí pleť, bez toho aby ju vysušovala.  Pleť po použití tejto pleťovej vody nie je lepkavá, vysušená, či nejako inak podráždená. V skratke povedané skvelá pleťová voda bez alkoholu za veľmi priaznivú cenu. Problémom je tak trochu uzáver, ktorý ťažšie prilieha a je riziko, že pri zlom zatvorení by sa mohla vyliať. V rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa objavuje opakovane.
Cena: cca 2,25 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Kúpeľňový set od IDCINSTITUTE som dostala ako darček. Na nete som o tejto značke našla veľmi málo. Z obalu som sa dozvedela, že ide o Španielsku značku, no výrobok sa vyrába v Číne. Obaly výrobkov z tohto kúpeľňového setu môžem pochváliť. V kúpeľni vyzerali vcelku dobre. Samotné výrobky boli priemer až podpriemer. Soľ mala hrubú konzistenciu, čo mám rada. Obsahovala však aj ďalšie chemické látky, ktoré ja zase pri soliach nemusím. Stačí mi jednoducho iba tá soľ. Sprchový gél bol takou konvenčnou klasikou. Neutrálne voňal, penil, umýval. Telové mlieko bolo des a hrôza. Nedalo sa poriadne rozotrieť, pokožka zostávala biela a vlastne väčšina výrobku vsiakla do pyžama. Neviem vám napísať, kde sa tieto výrobky dajú kúpiť, ale myslím, že o nič neprichádzate. Mňa zaujali maximálne balením.
Cena: ?
Celkové hodnotenie: podpriemerné


1-minútová intenzívna kúra z profesionálnej rady Balea je u mňa objavom roka. Vlasy sú po jej použití tak jemné a úžasné, že som si ich musela celé dva dni stále chytať a tešiť sa z nich. Fakt, že na vlasoch ju stačí mať iba jednu minútu tiež nie je na zahodenie. Balenie mi stačilo na dve použitia a určite si kúpim niekoľko kusov do zásoby.
Cena: 0,50 € (prepočítaná na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Šampón z profesionálnej rady Balea sladko orieškovo voňal, penil, umýval. Vlasy boli po ňom v dobrom stave a pokožka hlavy nesvrbela. Výrobok neobsahuje silikóny. Balenie síce nie je práve najkrajšie, ale dôležitejší by teda mal byť obsah. Nemám voči nemu väčšie výhrady.
Cena: 0,50 € (prepočítaná na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný

Expresná kúra z profesionálnej rady Balea mala podobnú vôňu ako šampón a konzistencia pripomínala penu. Vlasy boli vyhladené, dobre sa rozčesávali. Nebol to síce taký wau efekt ako 1-minútová intenzívna kúra, no tiež tento výrobok patrí k tomu lepšiemu na vlas, čo mám odskúšané. Nevylučujem kúpu plného balenia.
Cena: 0,50 € (prepočítaná na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný

Suchý šampón Batiste mám už v druhom balení. Pozitívne hodnotím aplikáciu a vôňu. Efekt je však trochu zvláštny. Pri suchých šampónoch, ktoré som doteraz používala, bol efekt okamžitý no krátkodobý. Pri Batiste pozorujem, že vlasy vyzerajú lepšie až o tri - štyri hodiny, avšak efekt mi vydrží aj dva - tri dni. Míňa sa veľmi rýchlo. Napriek nejakým tým ale, ma zaujal tak, že si ho kupujem pravidelne.
Cena: 3,80 €
Celkové hodnotenie: výborný




Sprchový gél Adidas - skin detox vonia výraznou vôňou ovocia Acai, ktoré má antioxidačné účinky. Vôňa je pri tomto sprchovacom prípravku naozaj výrazná a totožná s vôňou zmrzliny z tohto ovocia. Ja mám k tejto vôni neutrálny postoj, ale viem si predstaviť, že na niekoho by výraznosť vône mohla pôsobiť až rušivo. Gél pení, umýva, nevysušuje. Jeho poznávacím znamením je fialová farba a výrazná vôňa. 
Cena: 2,50
Celkové hodnotenie: dobrý

Arnikový sprchový gél Weleda má výraznú bylinkovú vôňu. Najskôr som si na ňu musela zvykať, no teraz patrí k mojim obľúbeným. Po použití tohto gélu vždy vonia celá kúpeľňa. Samotný gél je jemný, príjemný, ľahko pení, dobre umýva. Nikdy som nechápala, prečo si niekto kupuje tak drahé prípravky na umývanie, no teraz som sa do tejto skupiny zaradila aj ja. Treba skrátka vyskúšať.
Cena: 8,50
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Pena do kúpeľa s vôňou granátového jablka Frais Monde prekvapila stabilnosťou a výdržou peny. Pena bola sama o sebe poriadne bohatá a napenená. Vydržala celú dĺžku kúpeľa a aj po vypustení vody zostala na dne vane. Voňala jemne, nerušivo. Pri kúpeľoch uprednostňujem bylinky, no tento kúsok bol príjemnou zmenou. Určite je vhodná aj ako darček pre niekoho kto obľubuje kúpele.
Cena: 7,40
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Sprchový krém Traclemoon som mala iba ako vzorku, no vďaka svojej vôni žuvačiek stojí za zmienku. Na Slovensku sa nepredáva, no ak ho niekde v zahraničí uvidím, určite kupujem plné balenie.
Cena: -
Celkové hodnotenie: výborný




Balzam na pery granátové jablko - maliny od značky EOS mal príjemnú vôňu a priemernú hydratáciu. Nič pre vysušené pery. Všetci vieme, že je sa predáva práve kvôli originálnemu obalu a tak to aj beriem. Balzam do kabelky.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Mandľový balzam Hurraw nádherne ale naozaj nádherne voňal. Vôňa žiaľ po čase vyprchala, ale tak to už pri prírodných balzamoch chodí. Hydratácia bola skvelá. Používala som ho v čase, keď som mala pery vysušené a dokázal ich dať do poriadku. Určite siahnem aj po jeho ďalších verziách.
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších




Nechtíková Indulona patrí k mojím obľúbeným krémom na ruky. Používam ju večer pred spaním. Síce dlhšie vsakuje, ale príjemne vonia a ruky hydratuje a regeneruje. Videla som, že výrobca zmenil obal, ktorý nie je veľmi podľa môjho vkusu. V zásobe mám však ešte niekoľko balení v tomto pôvodnom obale, takže zatiaľ sa ma zmena netýka. Pri Indulone vždy hovorím, že treba podporovať aj slovenských výrobcov.
Cena: cca 1,20 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Krém NIVEA je určený na intenzívnu výživu a zároveň jemnú starostlivosť. Ide o univerzálny krém, ktorý som používala na ruky. Spĺňa sľuby výrobcu a zároveň má úžasný retro obal, ktorý si pamätám z detstva. Najmä kvôli tomu obalu som ho nemala v poličke posledný krát.
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších



Krém na ruky s ureou od Balea pomerne sladko voňal. Vôňa mi nesadla. Rozotieral sa dobre. Vsakoval priemerne dlho. Do kancelárie si viem predstaviť aj lepšie krémy, no na doma sa to dalo akceptovať. Hydratačný účinok bol priemerný. Plne balenie ani veľmi nepotrebujem. Podobne ako pri kréme na nohy s ureou ani jeho verzia na ruky ma neohúrila.

Cena: 0,50 € (prepočítaná na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný



Telové mlieko Balea bolo pomerne hutne a z veľmi ťažko sa vytláčalo z obalu. Možno by som ho zaradila skôr do kategórie telových masiel. Vôňa neutrálna, účinok priemerný. Podobných výrobkov sa dá nájsť veľa. Plné balenie nepotrebujem.
Cena: 0,50 € (prepočítaná na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný

Gél po holení Balea je veľmi podobný panským prípravkov po holení. Akurát vôňa je iná. Gél je plný glycerínu a pomerne lepivý. Hydratácia je priemerná a protizápalový účinok som nepozorovala vôbec. Na tento účel sa mi osvedčili skôr prípravky so zinkom. Nie je to výrobok, ktorý by som musela mať.
Cena: 0,50 € (prepočítaná na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný

Pena do kúpeľa Balea je v tak malom balení, že na celý kúpeľ by rozhodne nestačila. Použila som ju teda na kúpeľ nôh. Samotná tekutina bola fialovej farby, no pena, ktorú vytvorila sfarbená nebola. Pena bola dosť skromná a vydržala len veľmi krátko. Existuje množstvo oveľa lepších výrobkov do kúpeľa.
Cena: 0,50 € (prepočítaná na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerná


Telové maslo Cien s vôňou kakaa nádherne kakaovo voňalo. Rozotieralo sa trochu ťažšie, ale aspoň som pokožku premasírovala. Vsakovalo dobre a hydratácia bola tiež fajn. Najväčším pozitívom je však obal, ktorý sa dá aj po spotrebovaní masla využiť na uskladnenie rôznych drobností. Dostupné je raz ročne v Lidli.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborné

Celkovo som v decembri minula kozmetiku v hodnote 182,65 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác boli reálne náklady cca 155 €. Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. To ako fakt? 155 eur za kozmetiku? Waw... naposledy som na kozmetiku minule cca 40 eur, keď som si objednala Zao puder a rúž. Z tvojich produktov som skúšala Alverde lícenku a je fajn :)

    Flung out of space

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak niekedy je to viac a niekedy menej. Staci ze sa minie parfum a hned cena vyskoci smerom nahor.

      Odstrániť
  2. Super, ze sa ti to Carbone mydlo osvedcilo, je naozaj skvele. Z tvojho zoznamu ma zaujali balzamy huraw tie mam dlhsie vo wishliste a tiez alverde kompaktny puder by som rada vyskusala najblizsie. Teraz vsak idem testovat mineralne makeupy, tak neviem ci ho budem potrebovat

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z mydla Carbone som sama prekvapena. Necakala som, ze sa tak jemne mydlo da vobec vyrobit. Dobre, ze mi k nakupu pribalili aj tieto vzorky.

      Odstrániť
  3. Aj mne už Alverde minerálny púder oxiduje. Posledné balenie som si kúpila asi tak pred rokom a už to mi robilo tento problém. Momentálne ho mám otovrený, skoro plný a netuším čo s ním, lebo oxiduje do hodiny, nedá sa s ním nič robiť. Ten kompaktný je super, až miniem svoje zásoby Manhattanu tak sa k nemu určite vrátim. Dúfam, že ho dovtedy budú predávať. No a Balea produkty na vlasy sú pre mňa tie najlepšie. Rad Oil Repair je asi najkvalitnejší, mala som už šampón aj kondiiconér a sú proste veľmi dobré, nadpriemerné by som povedala. Olej je fajn, ale vlasy nejako extra nevyživuje. Túto kúru som neskúšala, no videla som v DMke masku z tohto radu, čo by stálo za skúšku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne Alverde vydrzi dlhsie ako hodinu, no i tak to nie je vyhra. Skoda, lebo predtym to nerobil a bol velmi dobry. Som zvedava ci zanho najdem nahradu.

      Odstrániť
  4. 155€ za mesiac riadna pálka :D a to ja čo miniem asi tak 50€ mesačne si vravím, že by som sa mala krotiť :D na radu od balei sa asi kuknem, lebo moje vlasy potrebujú už nejakú záchranu :/

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento mesiac bol na spotrebu kriticky. Kazdy den sa mi nieco minulo a tak aj suma vyskocila smerom hore.

      Odstrániť
  5. To je slušná vypotřebovanost :-) některé co jsem viděla u tebe, jsem i já vyplácala. Třeba modrá Nivea v plechovce, šampon Batiste nebo arnikový sprcháč od Weledy :-) od Baley jsem měla z této řady balzám na vlasy na rozčesávání.
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cakala som ci mi niekto napise komentar, ze neskusal ziaden vyrobok, ale to by pri takomto pocte bolo asi divne. Takze sme sa zhodli na 3 kusoch :-)

      Odstrániť
  6. Batiste mám tiež veľmi rada :) Keďže si farbím vlasy, je pre mňa veľmi praktický pretože sa mi farba tak rýchlo nevymyje :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Arnikový sprchový gél od Weledy teraz používam aj ja a tiež som nadmieru spokojná. Keďže športujem, tak mi úplne vyhovuje a asi si ho kúpim znovu. Dobre padne aj pred aj po tréningu, ja si ho dávam radšej po, aby mi svaly tak rýchlo nestuhli. Vôňa je nezvyčajná, ale netreba si na ňu dlho zvykať :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky