Taká menšia odysea | časť IV.

Prípravky proti poteniu sa na mojej kozmetickej poličke dosť obmieňajú. V podstate si nepamätám, že som si rovnaký prípravok kúpila dva krát. Stále hľadám, skúšam, dúfam a nenachádzam. Momentálne už od polovice leta používam Niveu, Alverde a Karla Hádka, ktorým bude venovaná dnešná recenzia.


Nivea - protect & care with Nivea creme ingredients som si kúpila kvôli obalu. Medzi tými pestrofarebnými obalmi ma jednoduchou modrou farbou zaujal. Výrobok je bežne dostupný v drogériach a predáva sa približne za 3 €. Obsahuje cyclomethicone, stearyl alcohol, aluminum zirconium tetrachlorohydrex, gly, ppg-14 butyl ether, talc, hydrogenated castor oil, parfum, glycerin, panthenol, octyldodecanol, persea gratissima oil, glyceryl stearate se, aqua, geraniol, limonene, citronellol, butylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl ionone, bht, linalol. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patria geraniol, butylphenyl methylpropional
Samotný výrobok ma bielu tuhú konzistenciu s jemnou vôňou, ktorá má veľmi blízko ku klasickým modrým Nivea krémom. Aplikuje sa veľmi dobre, nezanecháva biele fľaky na oblečení, nesúperi s parfumom o pozornosť a hlavne účinkuje. Ako tak spomínam, tak ide o najlepší antiperspirant, aký som za posledné roky mala. V lete som ho striedala s prírodným deodorantom v pomere jeden deň chémia a druhý deň príroda. Nivea účinkovala aj ďalší deň. Ja tých 48 hodín totiž nechápem tak, že sa vôbec nespotím, ale ako čas, kedy tlmí potenie. Teraz na jeseň a so začiatkom zimy ho používam 2 krát týždenne, keď viem, že budem mať ťažký deň. Za mňa teda modrú Niveu rozhodne odporúčam.
Alverde deo rozprašovač s limetkovou silicou a extraktom so šalvie sa dá kúpiť v drogérií DM. Výrobok má certifikát prírodnej kozmetiky Natrue a predáva sa približne za 3 €. Obsahuje alcohol, aqua, triethyl citrate, parfum, salvia officinalis leaf extract, citrus aurantius fruit extract, glycerin, polyglyceryl-10 laurate, citric acid, alcohol, limonene, linalool, geraniol, citral, farnesol. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patria geraniol, citral
Výrobok je v sklenenom obale s rozprašovačom. Vôňa je príjemná cédrová. Ani príliš silna a ani príliš slabá. V lete som ho používala na osvieženie po príchode z práce. Samostatné použitie som ani neriskovala. Bolo mi jasné, že celý pracovný deň by nedal. Počas víkendov keď som použila iba tento prípravok bolo potrebné aplikáciu každé dve hodiny opakovať. Teraz počas chladnejšieho počasia ho používam aj do práce. V kombinácií ak predošlý deň použijem antiperspirant a dám si voľné oblečenie tak je použiteľný. V podstate ho odporúčam, ak ho chcete iba na osvieženie, prípadne kombinované použitie. Ja určite vyskúšam aj ďalšie Alverde deodoranty. 


Špeciálny telový krém Body Salvia od značky Karel Hádek sa predáva v e-shopoch. Na Slovensku na stránke aromaterapie.sk Podľa popisu ide o špeciálny krém vhodný pre starostlivosť o pokožku s výskytom akné či zvýšenou potivosťou. Balenie vo veľkosti 50 ml sa predáva za približne 9,50 €. Výrobok obsahuje aqua, cetearyl alcohol, canola oil, juglans regia seed oil, glycine soja oil, salvia officinalis oil, butyrospermum parkii butter, simondsia chinensis seed oil, panthenol, lactic acid, tocopherol, sodium cetearyl sulfate, cera flava, lecithin, retinyl palmitate, glycerin, melaleuca alternifolia leaf oil, lavandula hybrida oil, thymus vulgaris flower, rosmarinus officinalis leaf oil, thymus serpyllum oil, eugenia caryophylus flower oil, citrus limon peel oil, beta-carotene. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patrí retinyl palmitate (rizikový iba ak sa používa v kombinácií s dopadom slnečného žiarenia).  
Od prípravku som očakávala naozaj veľa, no som sklamaná. Vadí mi konzistencia i vôňa. Konzistenciou ide o pomerne riedky krém a vôňa je veľmi silná mentolová. Po aplikácií si rozhodne treba umyť ruky, lebo vône sa nezbavíte. Vôňa prechádza aj na oblečenie. Utlmenie potenia som si nevšimla a tlmenie pachu je tiež dosť problematické. V lete som do dvoch hodín cítila pach potu a musela som sa prezliecť. A to aj vtedy ak som napríklad iba pracovala na počítači bez nejakej fyzickej aktivity. V zime je to už lepšie. Pach potu necítiť a pri použití voľnejšieho oblečenia je výrobok použiteľný, no premáham sa aby som ho nejako minula. Tento krém teda neodporúčam. Ak by ste ho však aj tak chceli skúsiť na vlastnej koži, začnite 5ml vzorkou, ktorá sa predáva za 1,80 €.


Ak vás téma zaujíma, možete sa pozrieť aj na predchádzajúce časti tejto série článkov o (ne)potení: klik .Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Z týchto výrobkov som vyskúšala iba Alverde deo a nebola to moja šálka kávy, ale na osvieženie po práci ako píšeš, fajn :)

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak. Sprchujem sa az vecer a podvecer uz nechcem zatazovat organizmus dalsou chemiou. Na toto je prirodne Alverde fajn.

      Odstrániť
  2. Zatím jsem žádný z produktů nevyzkoušela, teď mám doma spíše přírodní deodorant.
    Můj blog: Beauty by K. + a na blogu probíhá soutěž!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja pouzivam uz dlhe roky Dove tuhy. ucinny, nedroliaci sa a dlho vydrzi. a je aj verzia bez vone, ktora mi vyhovuje

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som s Dove nemala dobru skusenost. Upchaval mi potne zlazy, takze zrejme uz tuto znacku skusat nebudem.

      Odstrániť
  4. U mňa sa tiež obmieňajú, pretože po istom čase mám pocit, že už vôbec nefungujú.=/ Z prírodných som ešte kedysi na strednej skúsila alverde ale gulôčkový. Je pravda, že nevydržal celý deň, ale pol dňa som s ním dokázala vydržať úplne bez problémov. Navyše mi veľmi pomohol s podráždenou a svrbiacou pokožkou v podpazuší, takže za mňa určite áno pre Alverde.
    ďalej na "zaťažkávajúce" dni používam Driclor - je to čistá chémia, asi nie veľmi zdravá, ale pomáha a má účinok aj týždeň. Ale teda snažím sa to používať len výnimočne - akurát včera som ho použila po asi pol roku.=D
    No ale teda čo plánujem teraz vyskúšať, je kamenec. Našla som ho, keď som pozerala priateľovi britvy a ostatné veci na holenie. A písali, že v pánskom holení sa používa na zastavenie drobných krvácaní atď. ALE! má ževraj aj veľmi dobré účinky proti poteniu, tak by som to chcela vyskúšať - je to čisto prírodné a čítala som na to len pozitívne recenzie.=)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak chces vyskusat kamenec, odporucam urcite precitat velmi dobry clanok na tuto temu u Veroniky, lebo nie je vsetko celkom tak ako sa o kamenci pise. kamenec

      Odstrániť
    2. Ďakujem za tip, určite prečítam. Nemámm s tým skúsenosti, takže budem rada za akýkoľvek názor a skúsenosť.=)

      Odstrániť
  5. Tiež som používala alverde deo do podpazušia iba ked som bola doma alebo cez zimu skor by som povedala že lepšie vydržal z lidla cien deodorant v rozprašovači a teda je celkom aj moj oblubeny:)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky