Aromaterapia s rozmarínom

Na kozmetickom svete ma fascinuje, že i keď si človek myslí, že vyskúšal všetko, stále sa nájde niečo nové, zaujímavé, neopozerané a voňavé. Registrujem síce, že na hygienu tela možno okrem tradičného mydla, či sprchového gélu použiť aj sprchový olej, no osobnú skúsenosť som s ním nemala. Až kým sa ku mne nedostal olej s názvom Rozmarýna od značky Saloos.



Sprchový olej Rozmarýna má podľa popisu na obale výrobku jemne odstraňovať pot a nečistoty, zvláčňovať pokožku a zabraňovať jej vysušovaniu. Rozmarínová silica s harmonizujúcimi účinkami môže podporovať koncentráciu, sviežosť a vitalitu. Je vhodný najmä pri únave a v období nachladnutia. Výrobok sa predáva v množstve 125 ml za približne päť eur.



Saloos: sprchový olej rozmarýna
INCI:
Popis:
helianthus annuus seed oil bio
slnečnicový olej
starostlivosť o pokožku, naviaže nečistoty
sezamum indicum seed oil
sézamový olej
starostlivosť o pokožku, naviaže nečistoty
prunus amygdalus dulcis oil
mandľový olej
obsahuje výživné látky
parfum

vonné zložky
PEG-40 Sorbitan peroleate

emulgátor, rozpúšťadlo
laureth-4

emulgátor, tenzid
tocopherol
vitamín E
antioxidant, predlžuje trvanlivosť
ascorbic acid
vitamín C
antioxidačné účinky
ascorbyl palmitate
forma vitamínu C
predlžuje trvanlivosť
limonene

vonná látka
linalool

vonná látka


Podľa databázy EWG žiadna z látok nepatrí k "High Hazard" látkam. Výrobok však podľa zloženia nepatrí k výrobkom, ktoré by sme mohli označiť za kozmetiku prírodnú. Látky ako laureth-4 a PEG-40 sa v prírodnej certifikovanej kozmetike nevyskytujú. Toto potvrdzuje aj obal výrobku, kde nenájdeme žiadny certifikát prírodnej kozmetiky, ako sme u značky Saloos zvyknutí. Musím povedať, že mňa osobne to prekvapilo. Bola som presvedčená, že Saloos je značka čisto prírodná. Má však teda výrobky, ktoré kritéria certifikátu nespĺňajú. Páči sa mi však, že v e-shope Babičikina záhrada, odkiaľ výrobok mám, uvádzajú aj zloženie olejov. Zákazník sa tak môže rozhodnúť či mu zloženie nevadí alebo bude hľadať radšej čisto prírodné alternatívy. Ja sama so zložením problém nemám. Nejde o rizikové látky, takže olej môže do mojej kúpeľne.


Samotný olej je v ľahkom plastovom obale s príliš veľkým otvorom na aplikáciu oleja. Musím dávať pozor, aby mi nevytieklo príliš veľa prípravku. Ja celkovo voči baleniu olejov od Saloos mám výhrady. Vadia mi príliš krátke pipety u regeneračných olejov a tiež veľké otvory u sprchových olejov. Možno to niekto označí za banalitu, ale keď to vedia iné značky spraviť lepšie, mohol by sa posnažiť aj Saloos. Dosť však bolo "prudenia" a prejdem k samotnému oleju. Vôňa je príjemná, pomerne silná. Neviem ako vonia rozmarín, no rozhodne v oleji cítim na pozadí aj nejaké ihličiny. Vôňa sa mi páči, no pri prvých aplikáciách som si musela na ňu zvykať. Sprchový olej sa nanáša na vlhkú pokožku a po nanesení jemne pení. Možno by som to prirovnala k peneniu prírodných sprchových gélov. Olej dobre odstráni nečistoty. Pleť po sprchovaní netreba ničím natierať, lebo na pokožke zostane jemná vrstva oleja. Je to teda výrobok dva v jednom, ktorý pokožku umyje a zároveň hydratuje.

plusy:
  • príjemná vôňa
  • pôsobí aromaterapeuticky
  • pokožku čistí a zároveň hydratuje

mínusy:
  • príliš veľký otvor na aplikáciu oleja
  • výrobok nemá certifikát prírodnej kozmetiky

Celkové hodnotenie: výborný


Skúšali ste už nejaké sprchovacie oleje?

Ďakujem e-shopu Babičkina záhrada za poskytnutie výrobku.

Komentáre

  1. Tento jsem ještě neměla, ale jinak jsem s oleji od Saloosu moc spokojená!
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Něco takovýho by se mi teď zrovna šiklo.
    Saloos nevyrábí přírodní kosmetiku? Já měla za to, že jo. O.o

    Prolhaná Mrcha

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Väčšina výrobkov prírodna je. Tie prírodné majú na obale certifikát prírodnej kozmetiky. Sprchovacie a odličovacie oleje prírodné nie sú.

      Odstrániť
  3. Sprchove oleje som este neskusala, ale celkovo oleje od Saloosu milujem, pouzivam aj odlicovacie aj pletove. Aj ked ako spominas to zlozenie nie je uplne koser, pre mna zavazi aj to, ze su lahko dostupne a za rozumnu cenu. V buducnosti preto urcite skusim aj tento :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, su dostupne uz aj v DM. Su tam vsak drahsie, preto radsej objednavam z e-shopov.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky