Októbrové | prázdne obaly

Po septembrových megaspotrebovaných výrobkoch sa počet prázdnych obalov zredukoval znovu na normálny počet. Aj som si vydýchla. Predsalen je to fuška písať také dlhé články a keď človek preráta, čo to všetko stojí, tiež to nie je práve najnižšie číslo. Dnes to bude teda podstatne kratšie, ale šálku kávy alebo čaju si určite pripravte. Sme predsa v kaviarni.

Celkovo som minula 10 výrobkov + 2 vzorky, pričom do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 5 produktov.


So zásielkou z e-shopu Elnino mi prišli aj vzorky dvoch vôni. Ani jednu som nepoznala. Joop! Homme Extreme je takou klasickou unisex vôňou. E-shop ju uvádza v kategórií pánskych vôni, ale to som si všimla až pri písaní recenzie. Takže podľa mňa vhodná pre mužov i pre ženy. Dokonca by som skôr povedala, že pre tie ženy je predsa len trochu vhodnejšia. Celkovo ma nezaujala tak, aby som ju musela mať v plnom balení. Rosabotanica Balenciaga bola na prve ovoňanie strašná, intenzívna s podtónom ambry a drevín. Vhodná pre kategóriu nad 50 rokov. Používaním som si ju však obľúbila tak, že rozmýšľam o plnom balení. Nie je to prvoplánová vôňa a treba si na ňu zvyknúť. A čo je dôležité, cítiť ju celý deň. Je to najsilnejšia a najtrvácnejšia vôňa akú som vyskúšala. Asi vyskúšam aj to plné balenie.


Sadu výrobkov na odličovanie od značky Terra Naturi vídate v rubrike o spotrebovaných výrobkoch pravidelne. Ide o prírodné a k pleti šetrné produkty, ktoré kupujem do zásoby, keďže na Slovensku nie sú dostupné.

Čistiaci gél na zmiešanú a normálnu pleť Terra Naturi  je priehľadný, s jemno vôňou aloe vera. Aj konzistencia tohto gélu silne pripomína konzistenciu šťavy, ktorá sa nachádza v listoch tejto rastliny. Gél odličuje dôkladne no šetrne. Nie je žiaden problém s oplachovaním gélu, či s vysušenou pokožkou.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
Pleťová voda Terra Naturi bez obsahu alkoholu výborne dočistí pleť, bez toho aby ju vysušovala.  Pleť po použití tejto pleťovej vody nie je lepkavá, vysušená, či nejako inak podráždená. V skratke povedané skvelá pleťová voda bez alkoholu za veľmi priaznivú cenu. Problémom je tak trochu uzáver, ktorý ťažšie prilieha a je riziko, že pri zlom zatvorení by sa mohla vyliať.
Cena: cca 2,25 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
 

Dermálna voda Bioderma je určená na osvieženie a upokojenie pokožky a to bez debaty doslova aj plní. Okrem týchto účelov ju používam aj večer pred nanášaním pleťových olejov na tvár. Napriek pravidelnému používaniu som mala pocit, že je asi nekonečná. Spotrebovanie trvalo presne rok a na konci bola už trochu aj po záruke. Na kvalite sa to však nestihlo prejaviť a ja som ju stihla šťastne spotrebovať. To je tak, keď vyhráte dermálnu vodu do zásoby.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: výborná

Sprchový gél Terra Naturi príjemne voňal pomarančom a mätou. Umýval, nevysušoval, osviežoval. Pomaranč a mäta sú podľa mňa ideálne vône. Výhradu mám iba voči baleniu, ktoré sa zle zatváralo a celkovo bolo také akési nízkonákladové. Ďalšie balenie momentálne v zásobach žiaľ nemám.
Cena: 1,45 €
Celkové hodnotenie: výborný

Liečivý kúpeľ eukalyptus a mäta Alpi Fresh: stálica v mojej kúpeľni. Pena vydrží celú dĺžku kúpeľa, príjemne vonia eukalyptom a mätou, nevysušuje, príjemne sa pri nej relaxuje. Balenie je ešte zo sásob, keď som nepoznala čaro bylinkových kúpeľov. V súčastnosti dám teda prednosť už bylinkám, ale ak máte radi penu v kúpeli, určite odporúčam. Lacné a dobré.
Cena: cca 1,60 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Kompaktný púder Terra Naturi má pekné, vkusné, praktické. To sa často nevidí. Samotný púder sa dobre naberá na štetec. Trošičku práši. V porovnaní s ním, púder Alverde neprášil ale zase sa horšie naberal na štetec. Terra Naturi poskytuje slabšie krytie a s tým súvisí, že jemne mení farbu make-upu. Nie je transparentný, takže treba venovať pozornosť výberu odtieňa. Neobsahuje silikóny, takže pleť nevyhladzuje. So zmatnením som relatívne spokojná. Pleť vydrží matná približne štyri hodiny a potom treba pleť prepúdrovať. Kvalitou, cenou a účinkom by som ho prirovnala k púdru od Alverde. Mňa rozhode zaujal. Problémom je akurát dostupnosť na Slovensku, ale ak budem cestovať do okolitých krajín, určite si kúpim ďalšie balenie, ktoré budem striedať s púdrom od Alverde.
Cena: cca 3,80 €
Celkové hodnotenie: výborný
Eye Shadows Palette Gosh s krásnymi 22 odtieňmi som používala asi tri roky a už je žiaľ po záruke. Niektoré odtiene som spotrebovala do dna a niektoré ešte zostali, no už nechcem riskovať. Predsa len záruka je 18 mesiacov od začiatku používania. Odtiene boli dobre skombinované, mali sýte a výrazne farby, vydržali aj bez podkadovej bázy, nedráždli oči, prášili iba minimálne. Škoda, že táto paletka sa už nevyrába. Hneď by som šla po ďalšie balenie.
Cena: cca 20 €
Celkové hodnotenie: jedny z najlepších

Kosatcový hydratačný krém príjemne voňal.Vôňa je totožná s vôňou nočného krému z rovnakej rady. Je pomerne silná, ale po nanesení krému na pleť vyprchá. Krém je hutnejší, dobre sa rozotiera, vsakuje priemernou rýchlosťou. Dobre sa znáša s make-upom, pleť regeneruje a hydratuje. Pleť sa pri používaní krému menej mastila. Čo je však dôležité, nezhroršuje stav pleti tak, ako mi to spôsoboval nočný kosatcový krém. Po porovnaní zloženia oboch výrobkoch sa potrvrdilo moje podozrenie, že bambucké maslo, ktoré bolo v nočnom kréme, mojej pleti nevyhovuje. Po dlhej dobe teda viem, čomu sa v krémoch na tvár vyhýbať.
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: výborný


Vysúvací rúž Gosh v odtieni 005 Flirty vyraďujem po pár použitiach. Farba je krásna, s ňou som spokojná. Horšie to je s efektom. Aplikácia je síce pohodlná, no ak nanesiem jednu vrstvu, rúž nie je na perách vôbec vidieť. Po nanesení druhej vrstvy sa farba zvýrazni a je krásna, ale okamžite prechádza do okolia pier. Rúž na perách zvýrazňuje ryhy a do pol hodiny nie je po ňom ani stopy. Snažila som sa dať mu šancu, ale na mojich perach jednoducho nefunguje. Hnevá ma to o to viac, že vôbec nebol lacný.
Cena: cca 9 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Dlhotrvajúca farba a lesk na pery 2 in 1 od značky Dermacol v odtieni 03 je červenoružový odtieň so studeným podtónom. Pred kúpou som si pozrela viacero blogov a prekvapilo ma, že na každej fotografií odtiene vyzerali úplne inak. V drogérií toho veľa tiež neodskúšate. Testery síce k dispozícií sú, ale keďže ide o dlhotrvajúcu farbu, je problém ju z pokožky dostať dole. Nemyslím, že by sa našiel niekto, kto bude chcieť vyskúšať na svojej pokožke viac ako dva odtiene. Pri nanášaní treba byť opatrný, lebo ak raz farbu nanesiete, nedáte ju len tak ľahko dole. Najskôr sa nanesie farba, ktorá sa nechá minútu uschnúť a následne sa zafixuje vazelínovou hmotou. Ak by ste chceli použiť len farbu bez lesku, dopredu upozorňujem, že pery v takom prípade lepia. Výdrž je naozaj celodenná, avšak s tým, že po troch - štyroch hodinách je potrebné pery ešte raz pretrieť farbou aj leskom, lebo farba sa od stredu pier začína strácať, avšak po okrajoch drží. Ak som pretrela pery viackrát, farba začala hrudkovatieť a opadávať. Ak by ste chceli odlíčiť pery počas dňa budete potrebovať poriadne silný odličovač. Večer to už relatívne ide aj s micelárnou vodou, ale treba na to vynaložiť veľké úsilie. Prípravok je podľa mňa vhodný len na občasné použitie, lebo pri použití dva dni za sebou poriadne vysušuje pery. Paradoxne hoci ide o dlhotrvajúcu farbu, nepoužívam ju vtedy, keď viem, že v práci budem naozaj dlho. Dôvodom je, že pri viac ako dvoch úpravach na perách vidieť a cítiť hrudky a pery sa nedajú odlíčiť. Farba v balení ešte nejaká zostala, ale minul sa mi vazelínovy lesk, bez ktorého je výrobok nepoužiteľný.
Cena: cca 9 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Celkovo som v októbri minula kozmetiku v hodnote 72 €. Po odrátaní výhry sú reálne náklady 62 €. Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Super, zas mám inspiraci :-)

    Na blogu probíhá soutěž o novinky E-style: wormake.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěkné spotřebováno :) Koukám, že se ti daří spotřebovávat i dekorativka. Super! Kupodivu s žádným produktem nemám zkušenost.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vcelku ano, ale to bude tym, ze nemam vela kusov dekorativky.

      Odstrániť
  3. S žádným výrobkem zkušenost nemám, ale docela mě zaujala značka Terra Naturi.

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gosh mám doma taky a poměrně vyhovuje mým požadavkům :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Produkty Terra Naturi ma veľmi zaujali - či už čistiaca pleťovka, dekoratívka alebo telová kozmetika - najviac ma prekvapila asi tá cena, keďže ide o prírodnú kozmetiku, človek podvedome očakáva vyššiu sumu; keď budem najbližšie v Poľsku a nájdem drogérku Muller, musím sa po nej poobzerať. Hydrabio Brume je môj milášik ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Terra Naturi sa urcite oplati. Z toho co som vyskusala, mam najradsej prave tuto pletovu vodu a cistiaci gel. Su setrne k pleti, maju vybornu cenu a neobsahuju potencionalne skodlive latky. Najma dobru a lacnu pletovu vodu bez alkoholu je problem najst.

      Odstrániť
    2. Tak to teda súhlasím. Väčšina produktov u nás podobnej kvality je predražená.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky