Obľúbené výrobky | leto

Pamätáte sa ešte na letné horúčavy? Od jesennej rovnodennosti, kedy oficiálne skončilo leto, prešlo už pár týždňov a ja som si dnes konečne našla čas na napísanie článku o obľúbených výrobkoch tohto leta. Veď prečo si nepripomenúť dobré veci. 


DEKORATÍVNA KOZMETIKA

Našla som fungujúci BB krém a navyše je ešte aj prírodný. Je od značky SoBio etic a všetky tie chvály čo o ňom píšu blogerky v recenziách sú pravdivé. Odtieň 01 má neutrálny podtón a dobre sa prispôsobí odtieňu pleti. Krytie je silné a výdrž vysoká. Počas celého pracovného dňa nemám problém so strácajúcim sa a oxidujúcim líčením. Nie je vhodný na nanášanie štetcom, ale zvykla som si aj na spôsob nanášania prstami. Vlastne by som ho pokojne označila za make-up, keďže svojimi vlastnosťami ničím nezaostáva za make-upmi.



TVÁR

Krém Aknette od značky Karel Hádek je skrátka kvalita. Krém má bielu farbu a korenisto-bylinkovú vôňu. Je hutnejší a do pleti nevsiakne úplne všetok. Na pleti je skrátka pri dotyku cítiť, že je nakrémovaná. Výrobca ho odporúča používať ako denný i nočný krém, ale ja ho kvôli obsahu retinyl palmitátu a tiež kvôli tomu, že krém na pleti zostáva cítiť aj po dlhšom čase používam ako nočný krém. Hneď po prvom použití je ráno pleť viditeľne zregenerovaná. Pri máloktorom kréme vidieť takýto rýchly účinok, takže ja ho rozhodnem odporúčam. Vzniku akné síce nepredchádza (na to sa mi osvedčilo sérum od rovnakej značky), ale pomáha redukovať a regenerovať existujúce nedokonalosti pleti. 


TELO

Prírodný repelent od sloveskej značky Mylo vonia pomerne výrazne, no príjemne. Vo vôni prevažuje eukalyptus a niekde v pozadí ho tlmí rozmarín. Nanáša sa ľahko, no do pokožky nevsiakne úplne. Ja ho nanášam na odkryté časti tela, prípadne na miesta kde by mohol hmyz ľahko vyliezť, ako napríklad nad ponožky. Bonusom k repelentnému účinku je hydratácia pokožky. Dá sa ľahko využiť aj ako telové maslo. Na prechádzky do parku, či po lúke je ideálny. Pri prechádzke v lese však už mám určité výhrady. Tým, že repelent nevsiakne úplne, tak sa do pokožke občas zachytí nejaké to ihličie, alebo smietky zo stromov. Repelentný účinok by som odhadla tak na 80 %. Dokázateľne sa mi vyhýbali osy a muchy. Bolo vidieť, že menili trasu letu, keď sa ku mne priblížili. Kliešťa som našťastie buď nestretla, alebo sa mi vyhol tiež. Jedinú nepríjemnosť som mala akurát s komárom. Bol tak vyhladnutý, že ma aj napriek repelentu štipol. Dúfam však, že zvyšné komáre repelent odradí. Každopádne je však tento prírodný repelent oveľa lepší a ekologickejší ako tie chemické "zbrane", ktoré som dávnejšie používala. 




HYGIENA A RELAX

Dermálne vody Avene a Bioderma boli príjemným osviežením počas letných horúčav. Osvedčili sa aj ako podklad pod pleťové oleje. Ja osobne rozdiel medzi uvedenými značkami nevidím a predpokladám, že rovnako budú fungovať akékoľvek dermálne vody. Pri opätovnej kúpe siahnem po tej, ktorá bude aktuálne v akcií.


VLASY

Znovu som sa vrátila k šampónu proti lupinám Annemarie Börlind. Svrbenie prestalo úplne a lupiny odstránil tak na 85 %, čo považujem za viac ako výborný stav. Navyše ak by som nevedela, že ide o prírodný šampón, ani by som ho nerozoznala od šampónov konvenčných. Pení rovnako ako šampóny so sulfátmi. Pri prvom umytí o niečo menej, no po druhom umytí je teda peny poriadne veľa. Vlasy sa rozčesávajú a lesknú rovnako, ako pri použití šampónov so silikónmi, takže v tomto smere som bola tiež spokojná. Voňal príjemne a keď vezmem do úvahy, že za podobnú sumu som doteraz kupovala lekárenské šampóny s menším objemom, tak sa oplatí i cenovo.



ABSOLÚTNY VÍŤAZ 

Zinková mastička je tak ako asi všetky krémy od značky Dulcia v praktickom plechovkovom obale. Veľkosť balenia je vhodná na používanie doma a rovnako aj na používanie počas ciest. Po otvorení plechovky je cítiť nádhernú levanduľovú vôňu a vidieť krém svetlomodrej farby. Týmto sa krém už na prvý pohľad a prvé privoňanie líši od lekárenských zinkových mastičiek. Na použitie stačí malé množstvo, ktoré je potrebné poriadne rozotrieť. Dá sa rozotrieť do stratena tak, že farbu krému nevidieť, ale najaký ten lesk pozorujem stále. Doma som ho používala aj bežne počas dňa, ale do práce by som s ním teda nešla. Na domáce a nočné použitie je však výborný. Neotiera sa o oblečenie a ani o vankúše. Jemnú levanduľovú vôňu cítiť aj po nanesení.




 Čo je vaším absolútnym víťazom tohto ročného obdobia?

Komentáre

  1. Zinkovku mám taky a už jsem skoro na dně :).
    Beauty by K. - na mém FB najdeš soutěž :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak koukám, že fanklub So'Bio BB má novou členku :-) Díky za tip na zinkovou mast, mohla by se hodit při léčbě ekzému.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kupila som ho na zaklade Tvojej recenzie :-) Najst e-shop, kde ho predavaju a zaroven ho maju aj na sklade vsak bolo narocne.

      Odstrániť
    2. Taky jsem s tím měla před létem problém... ze všech eshopů odepisovali, že jim vypadla dodávka z Francie. Naštěstí ale byl dostupný odstín 02, který jsem míchala ta 2:1 s odstínem 01, takže jsem si vystačila, než zase naskladnili. Teď už je ale dostupnost u nás ok :-)

      Odstrániť
    3. Ak by som cestovala do Francúzska, urcite by som hladala obchodiky s touto znackou. Pacia sa mi aj tvarenky a este aj ten druhy druh BB kremov moze byt fajn. Mam este ocny krem s aloe vera od tejto znacky. Je fajn, ale zase to nie je nic vynimocne, aby som ho musela objednavat znovu.

      Odstrániť
  3. Zinková mastička je top :) Po BB kréme od So Bio pokukujem už dlhšie, je odtieň 01 dosť svetlý?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odtien sa prisposobi pleti. Ja bezne pouzivam odtiene ivory a porcelain, a vyhovuje mi aj tento 01. V zime ho asi budem musiet odlozit, ale na jar, leto, jesen je fajn. SoBio maju este jeden druh BB kremov a tie maju podla recenzii odtien este svetlejsi a s podtonom do ruzova, ale tie som neskusala.

      Odstrániť
  4. Ten aknette krem som ešte nevidela ale zaujal ma na noc to je určite vyborny krem a teda aj na zimu kedže ja mavam dosť suchú pokožku páči sa mi skúsim sa po ňom pozrieť:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. hehe no vidim, ze mame podobny vkus. u mna tiez zinkova masticka a so bio bb krem patria medzi moje naj produkty. neviem ale ci si na zimu bb krem kupim znova, kedze som bledula a ma troska zltsi podton co mi v lete nevadi, ale v zime neviem ako by to vyzeralo :D ten aknette krem nepoznam, vyzera zaujimavo, takze dik za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aknette rovnako ako aj cela znacka Karel Hadek ma vela zaujimavych produktov. Urcite pozri na ich e-shop. BB krem zatial pouzivam a zatial farebne vyhovuje. Dalsie balenie vsak z rovnakeho dovodu budem objednavat az na jar. A zinkova masticka je povinna vybava :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky