Do lesa s Mylom

Prechádzky lesom dokážu asi každému človeku dodať dávku energie. Ak sa samozrejme lietajúce, lezúce, bzučiace a inak otravné tvory nerozhodnú pár kvapiek energie odsať aj pre seba. Tých pár kvapiek by sme aj oželeli. Veď aj hmyz potrebuje žiť, ale následné opuchy a svrbenie nie sú určite nikomu príjemne. A keď ešte človek začne čítať o rôznych chorobách, ktoré sa uštipnutím prenášajú, do smiech mu rozhodne nie je. V detstve sme doma snáď pri každej prechádzke do lesa používali chemické repelenty, ktoré smrdeli tak, že sa človek bál aj dýchať. Z tohto dôvodu som od ich používania upustila. Radšej ani nechcem vedieť, čo to všetko obsahovalo. Teraz sú však na trhu už i repelenty prírodné, na ktoré sa chcem pozrieť z bližšia. Prvý z nich od slovenskej značky Mylo má krásny názov Do lesa. Takže hopsa do lesa.

Podľa popisu repelet Do lesa od značky Mylo vznikol ako prírodná alternatíva k chemickým repelentom. Tvorí ho vyšľahané nerafinované bambucké maslo, kokosový olej a kakaové maslo. Tieto zložky sú výborne zvolené, keďže mäkké bambucké maslo s kokosovým olejom vyvažuje tvrdé kakaové maslo. Výsledná konzistencia je tak príjemná na nanášanie. Ani prílíš tvrdá a ani príliš mäkká. Keďže si občas vyrábam kozmetiku, zaujímal by ma pomer týchto zložiek. To však výrobca určite neprezradí. Do krému sú následné pridané oleje, ktorých úlohou je odpudzovať hmyz. Ide o rozmarínový olej, levanduľový olej, eukalyptový olej, čajovníkový olej. Človeku by mali tieto esenciálne oleje voňať a hmyz odpudzovať. 
Repelent je balený v ekologickej sklenenej nádobe, ktorá neuvoľňuje do kozmetiky škodlivé látky, ako sa to môže stávať pri plastoch a dá sa bez problémov recyklovať. V nádobe je netradičných 60 ml repelentu, ktoré sa predáva za približne 7 €.


Repelent vonia pomerne výrazne, no príjemne. Vo vôni prevažuje eukalyptus a niekde v pozadí ho tlmí rozmarín. Nanáša sa ľahko, no do pokožky nevsiakne úplne. Ja ho nanášam na odkryté časti tela, prípadne na miesta kde by mohol hmyz ľahko vyliezť, ako napríklad nad ponožky. Bonusom k repelentnému účinku je hydratácia pokožky. Dá sa ľahko využiť aj ako telové maslo. Na prechádzky do parku, či po lúke je ideálny. Pri prechádzke v lese však už mám určité výhrady. Tým, že repelent nevsiakne úplne, tak sa do pokožke občas zachytí nejaké to ihličie, alebo smietky zo stromov. Repelentný účinok by som odhadla tak na 80 %. Dokázateľne sa mi vyhýbali osy a muchy. Bolo vidieť, že menili trasu letu, keď sa ku mne priblížili. Kliešťa som našťastie buď nestretla, alebo sa mi vyhol tiež. Jedinú nepríjemnosť som mala akurát s komárom. Bol tak vyhladnutý, že ma aj napriek repelentu štipol. Dúfam však, že zvyšné komáre repelent odradí. Každopádne je však tento prírodný repelent oveľa lepší a ekologickejší ako tie chemické "zbrane", ktoré som dávnejšie používala.

plusy:
  • prírodný produkt
  • hydratuje pokožku
  • príjemne vonia
  • odpudzuje hmyz
  • ekologický obal
mínusy:
  • do pokožky nevsiakne úplne

Celkové hodnotenie: výborný

Používate pri prechádzkach v prírode repelenty?

Ďakujem e-shopu Krásna každý deň za poskytnutnutie repelentu na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Fuj, ty chemické koktejly mi ani nepřipomínej :D
    Přišlo mi, že letošní léto bylo komárů vyloženě přemnoženo! Každou noc si na mě pěkně zgustli (přítele se samozřejmě ani nedotkli). Nejhorší jsou pak ty alergické reakce, jsem schopná mít bouli přes celé stehno, někdy se mi dělají i modřiny.
    Takže příští léto se raději nějakým přírodním repelentem posichruji. Na Mylo se mi líbí obal a složení :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mylo by sa urcite dal pouzit aj na noc ako alternativa teloveho kremu/mlieka. My mame na oknach sietky, takze mi taketo pouzitie nenapadlo. A mam to podobne. Komar vzdy stipne iba mna.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky