Bourjois Paris | tekutý matný rúž

Značka Bourjois Paris je na trhu už kráskych 153 rokov a z toho 34 rokov ju môžeme zakúpiť aj na Slovensku. To hovorí kalkulačka, do ktorej som vložila informácie o tejto francúzskej značke, ktorá sa najskôr zameriavala na divadelné líčidlá a neskôr prešla ku klasickej dekoratívnej kozmetike. Neviem kde som teda bola ja, ale ja túto značku registrujem rok, možno maximálne dva. Osobnú skúsenosť som získala až teraz. Bourjois Paris som mala zafixovanú ako cenovo veľmi prijateľnú značku. A to až dovtedy, kým do drogérií neprišiel stojan s jej výrobkami a s cenami, ktoré sa priateľsky netvárili. Ceny v kamennej predajni sú v priemere o tri eurá vyššie ako v e-shope. Ak zarátame aj poštovné, stále vychádza objednávka výhodnejšie. A tekutý rúž s matným efektom sa rozhodne cenovo i efektom oplatí.


Začnem však negatívami. Negatívom je názov, ktorý si vôbec ale vôbec neviem zapamätať. Pred časom bežala v televízií reklama, ktorá bola očividne zameraná na mňa, lebo hneď po vzhliadnutí som tento rúž chcela. A tu nastal problém. Keďže Bourjois ponúka v takmer totožnom obale tri verzie: Rouge Edition Souffle de VelvetRouge Edition Aqua Laque a Rouge Edition Velvet. Doteraz neviem, či mám výrobok z reklamy. Ďalším negatívom je výber odtieňov. To sa však skôr týka konkrétneho obchodu. Značka ponúka 15 odtieňov, z ktorých Elnino predáva krásnych 11. K odtieňom však chýbajú obrázky. Áno, mohla som trochu googliť, ale povedala som si, že to risknem a vybrala som odtieň naslepo, s tým, že možno nájdem niečo čo by som si sama nevybrala a možno mi to aj pristane. A keď nie, veď svet predsa nespadne. A tak mi kuriér priniesol odtieň 07 Nude-ist.
Ak čítate blog pravidelne, viete že som pri výbere rúžov a leskov pomerne náročná. Chcem aby vydržali v relatívne bezchybnom stave minimálne tri hodiny, aby pery nevysušovali, aby nelepili, aby sa dobre nanášali. V podstate sú to maličkosti, ktoré ale väčšina leskov a rúžov nespĺňa. Pri väčšine sa mi stáva, že ráno ich nanesiem na pery a po príchode do práce už po nich niet ani stopy. Bourjois v tejto skúške obstál. Vydrží krásne tri hodiny v takmer bezchybnom stave plus ďalšiu hodinu v ešte nositeľnom stave. Po opakovanom nanesení nežmolkuje, nevysušuje pery. Je skrátka userfrendly. Vonia príjemne. Prirovnala by som to k chemickej vôni jahôd. Nanáša sa penovým aplikátorom a umiestnený je v sklenenom obale. Množstvo 7,7 ml podľa mňa vydrží až do skončenia záruky, ktorá je 12 mesiacov od otvorenia. Odtieň, ktorý som si vyberala naslepo je nakoniec veľmi pekný. Zaradila by som ho k výraznejším, ale nie zase tak, aby sa ľudia pozerali iba naňho. Po všetkých týchto superlatívoch prichádza ešte super cena, ktorá je iba niečo málo cez 6 €. Podľa mňa sa to teda oplatí.

plusy:
  • sýta farba
  • výborná výdrž
  • nevysušuje pery
  • je matný
  • na perách nelepí
  • príjemne vonia
  • cena
mínusy:
  • ťažko zapamätateľný názov
  • v e-shope chýba vyobrazenie odtieňov
Celkové hodnotenie: výborný

Ktorý výrobok od značky Bourjois by ste odporučili? Značka totiž vyzerá viac ako zaujímavo.

 Ďakujem e-shopu Elnino za poskytnutie výrobku na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Som na tom s touto značkou dosť podobne. Registrujem ju vďaka blogom už istý čas, ale dlho som nechápala, kde sa jej produkty dajú kúpiť, dnes už viac nakupujem online, takže to nie je taký problém. Rúž vyzerá zaujímavo, mne sa stáva väčšinou, že neviem nájsť pekný odtieň, ktorý by mi ladil k pleti, mojim miláčikom je teraz Rimmel by Kate v odtieni 107, ale ten vysušuje pery veľmi, takže hľadám nejakú alternatívu, no podobný odtieň som v drogérii nenašla, avšak presne ako píšeš, stojan Bourjous som obišla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že z 15 odtieňov by sa mohlo dať vybrať. A ak by aj nesadol, 6 € nie je až taká vysoká suma.

      Odstrániť
  2. Od Bourjois jsem nejprve zkoušela řasenky a s těmi jsem byla moc spokojená. Co se znovu objevili v DMku, tak jsem tekutou rtěnku několikrát otáčela v ruce, ale cena mě vždycky odradila. Teď jsem nalomená, jestli je přeci jen vyzkoušet. A máš pravdu s těmi názvy, vůbec nevím, co je co a který je který :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bourjois ja registrujem snáď už od detstva, mamka mala niekoľko mono tieňov, ktoré som jej kradla. Je pravda, že dlho som od nich nič nemala, teraz nedávno som testovala tekutú fixkovú linku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Citala som recenziu. Ja velmi nie som zrucna na kreslenie liniek, ale sancu by som tumu este mohla dat.

      Odstrániť
  4. tak tá cena je na Bourjois naozaj prijateľná :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Přesně tenhle odstín jsem taky chtěla! já jej teda ale viděla již v drogérii a je moc krásný: BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Už jsem ji okukovala v drogérce a lituji, že jsem ji tam nechala.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som si skúšala swatche v drogérii, ale prišiel mi veľmi suchý a ťažko sa roztierajúci tak som ho tam nechala.. ale očividne taký nie je každý odtieň takže tento by som možno aj vyskúšala :) Od Bourjois určite vyskúšaj 123 Perfect CC krém, ja naň nedám dopustiť! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prave teraz som ho bola vyskusat na ruku :-) a ano, na ruke posobi tak ako pises. Na perach je vsak prijemny.

      Odstrániť
  8. Prijemne vonia? Som prekvapena, ja som ho mala a smrdel mi ako ked cestari maluju prechody pre chodcov :D nastastie, ze to kratko po aplikacii vyprchalo. No ale odhliadnuc od toho, pre mna bol tento tekuty ruz dost velkym failom, myslim, ze som ho dokonca zaradila do svojich neoblubencov v roku 2014, nesadol mi bohuzial nicim, okrem farby (odtien 02).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyhladala som si Tvoju recenziu. Ak by som mala porovnat s mojimi dojmami, tak mne sa na perach nerozpija a ani pery nevysusuje. Tazko povedat, ci je to roznymi narokmi (aj ked ja som na ruze a lesky podla mna dost narocna :-) ), alebo tym, ze jednotlive odtiene sa mozu lisit.

      Odstrániť
  9. Ja mám značku celkom rada, odporúčam lícenky, Healthy Mix mejkap a CCčko. Naopak moc neodporúčam matné 24h rúže. Ale týmto tekutým chcem dať ešte šancu :)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vdaka. Ja chcem tuto znacku urcite este preskumat podrobnejsie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky