Septembrové | prázdne obaly

V septembri bolo na blogu článkov pomenej. Nejako nebol čas písať. Paradoxne o to viac kozmetiky som minula. Dokonca ide o môj rekord v počte spotrebovaných kúskov. Ako dobre, že to tak nie je každý mesiac. Asi by to dosť poznačilo moju peňaženku. Dnešné "spotrebované" bude teda trošičku dlhšie.

Celkovo som minula 32 kusov, pričom do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 13 výrobkov.

Táto zbierka pochádza z čias, keď som ešte používala laky na nechty. A to už je pár rokov. Nechty som si lakovala roky rokúce. Zaberalo to čas, smrdelo to, nechty sa lámali a do tela sa mi dostávali škodlivé látky. Je mi jasné, že všetkým škodlivinám sa nevyhnem, ale bez lakov na nechty sa dá žiť úplne plnohodnotne. Tieto kúsky som našla založené v poličke. Takže zhodnotenie bude iba čisto spomienkové. Odlakovač Ebelin smrdel ako všetky odlakovače, odlakovaval ako všetky odlakovače a čo ma prekvapilo je to, že sa vyparil. Odkladala som ho s tým, že polovička odlakovača je ešte v balení a dnes som ho našla prázdny. Takže ďakujem pekne, že sme dýchali odlakovač. Veľké mínus za netesniaci obal. Mix lakov od značiek She a Rimmel bol u mňa takou klasikou. She som si kupovala kvôli veľkému výberu farieb a Rimmel kvôli výdrži. Ak by som si mala lakovať nechty, myslím, že by som siahla po lakoch Rimmel.


Maska na vlasy Tigi - Bed Head bola v peknom praktickom obale, ktorý sa nezničil počas celej doby používania. Mala prenikavú chemickú vôňou snažiacu sa napodobniť vanilku. Vôňa by mohla byť aj slabšia, ale dá sa to rozdýchať. Po uschnutí vlasov ju už necítiť. Aplikácia bola jednoduchá a krátka. Kritériom môjho výberu bol práve trojminútový interval pôsobenia. Na dlhšiu aplikáciu totiž nemám čas ani náladu. Vlasy sa po použití masky dobre upravujú, neelektrizujú, sú hladké a čo je dôležité zostávajú aj naďalej normálne - to znamená ani mastné a ani vysušené. Masku som začala používať na zdravé vlasy a maske sa podarilo vlasy v tejto podobe aj udržať.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: výborná

Ichtamolový šampúch Ponio je charakteristický ichtamolovou arómou. Určite každý mal niekedy doma ichtamolovú masť z lekárne, takže si vie posúdiť, či by mu taká vôňa vadila alebo nie. Mne nijako neprekáža. Vďaka množstvu peny, ktorú dokáže vyprodukovať sa používa veľmi dobre. Nikdy by som nepovedala, že prírodná kozmetika dokáže takto peniť. Vlasy umyje dobre a vlasy sa tiež po umytí dobre upravujú aj bez použitia kondicionéra či masky. A teraz to najdôležitejšie. Svrbenie pokožky zmizlo na 100 % a lupiny na 98 %. Tie dve percentá predstavuje už iba niekoľko šupiniek tesne pred plánovaným umývaním hlavy.
Cena: cca 6,20 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Šampón proti lupinám Annemarie Börlind je skvelý prírodný šampón, ktorý efektne pomáha v boji proti lupinám a svrbeniu hlavy. Pekne vonia, pení a vlasy sú hladké, lesklé a dobre sa rozčesávajú. Ani by ste nespoznali, že ide o prírodný šampón. V spotrebovaných výrobkoch ho vídavate pravidelne.
Cena: 11 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších 

Suchý šampón na tmavé vlasy Balea som si kúpila a základe pozitívnych recenzií. Podľa mňa však vôbec ale vôbec nič s mojimi vlasmi nerobil. Nezostával po ňom viditeľný prášok, nevoňal a čo je najhoršie vlasy zostávali v rovnakom stave ako pred použitím. Žiaden efekt som skrátka nepozorovala.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný


Ústna voda Dentalux sa v spotrebovaných výrobkoch objavuje pravidelne. Robí si svoju funkciu, v ústach nepáli, je ľahko dostupná, lacná. Tak prečo ju meniť. 
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: výborná

Deodorant Pure & Natural Nivea som si kupovala kvôli tomu, že neobsahuje hliník. Vôňa je veľmi pekná jasmínová, ale dosť výrazná. Ak som použila tento deodorant, už som sa bála do toho použiť ešte aj nejakú "voňavku". Potila som sa bežne a pach potu cítiť nebolo. Oblečenie som však vždy po jednom použití musela dať do prania, práve kvôli prenikavej vôni, ktorá zostávala na oblečení a nedala sa vyvetrať. Nakoniec som ho presunula do tašky na cvičenie a používala vo fitku. Na tento účel bol fajn.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Deodorant Cien med sa pred časom predával ako limitovaná edícia. Tento kúsok som si kúpila kvôli obalu s rozprašovačom, ktorý chcem použiť na výrobu domáceho repelentu. Samotný výrobok neobsahoval hliník, nezabraňoval poteniu, slabo voňal a pot nebol cítiť približne dve - tri hodinky. Používala som ho teda po návrate z práce ako také osvieženie. Na tento účel bol tiež fajn, ale na celodenné použitie by som asi neriskovala.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Exfoliating Body Scrub for smooth skin od Clarins bol oranžovo ružovej farby a pomerne slabučkej vône. Konzistenciou a účinkom by som ho zaradila k stredne ostrým peelingom s drobnými peelingujúcimi zrnkami. Použiteľný je na telo i chodidlá. V podstate mu nemám čo vytknúť, ale zároveň nebudem ani písať, že si kúpim plné balenie. Nenašla som žiadnu výnimočnú vlastnosť, ktorá by za cenu plného balenia stála.
Cena: cca 30 € za plné balenie (v prepočte 4,50€ za cestovné balenie)
Celkové hodnotenie: dobrý

Extra Firmnig Body Lotion Clarins bolo podobnej oranžovo ružovej farby ako už spomínaný peeling, ale v porovnaní s peelingom má oveľa príjemnejšiu vôňu. Dobre sa rozotieralo a pokožka po ňom nezostávala mastná. Podobne ako pri peelingu nenašla som nič, čo by som mu vytkla, ale zároveň ani nič výnimočné, aby som za plné balenie zaplatila 40 €.
Cena: cca 40 € za plné balenie (v prepočte 6 € za cestovné balenie)
Celkové hodnotenie: dobré


Gentle Foaming Cleanser Clarins je čistiaca pena s obsahom bavlníkových semien. Vonia ako pánska pena na holenie. Hmota rozpustí make-up a naviaže na seba nečistoty. Štípe v očiach a aj v rankách po akné. Čistiaca schopnosť je pomerne veľká. Ťažšie sa však z tváre oplachuje a vždy mi dosť prípravku ostalo na uteráku aj v okolí nosa. Na dočistenie pleti som zvolila micelárnu vodu.  Pena trochu vysušovala ale nebolo to nič, čo by následne použitie krému nevyriešilo. Zhoršenie stavu pleti som pri používaní peny nepozorovala. Celkovo to však nie je výrobok, ktorý by som si chcela kúpiť v plnom balení. 
Cena: cca 16 € za plné 125 ml balenie (v prepočte teda cca 4 € za cestovné balenie)
Celkové hodnotenie: dobrá

Tonic Body Treatment Oil Clarins je pozoruhodný kúsok. Zmes olejov z liesky,  pelargónie, rozmarínu a mäty vonia pomerne silnou vôňou v ktorej prevažuje vôňa orechov s rozmarínom. Olej sa používa v sprche a stačí ho máličko. Táto mala vzorka mi vydržala približne na osem použití na celé telo. Po nanesení olej akoby jemne penil. Po opláchnutí a utretí pokožka zostáva mastná, pričom vôňu stále cítiť. Vzorka ma rozhodne zaujala. Použitie je totiž podstatne pohodlnejšie a rýchlejšie ako použitie klasických olejov, ktoré sa nanášajú až po sprche. Váham však z dôvodu, že počas používania sa mi vytvorilo na tele niekoľko akné. Ťažko posúdiť, či za to môže olej, alebo to bola náhoda. To by ukázalo plné balenie. Suchá a normálna pokožka sa však určite nemusí obávať a ja ešte uvidím, či to vyskúšam aj s plným balením.
Cena: cca 30 € za plné balenie (v prepočte 3 € za cestovné balenie)
Celkové hodnotenie: výborný


Čistiaca pena na mastnú pleť Soaphoria sa nachádzala v malom milom sklenenom obale ozdobenom červenou šnúrkou. Ja si rozhodne plánujem obal nechať a skladovať v ňom kozmetiku, ktorú občas sama vyrábam. Samotný produkt je sivej farby, čo spôsobilo pridané uhlie. Voči názvu pena mám však výhrady. Je to jednoducho hmota. Bodka. Určite nečakajte penu, akú zvyknú vytvoriť konvenčné kozmetické prípravky. Po nanesení na tvár však bez problémov rozpustí make-up a naviaže na seba nečistoty. Oplachuje sa dobre a pleť nevysušuje. Vôňa je jemná, príjemna. V balení, ktoré som používala sa občasne vyskytovali drobné biele perličky. Predpokladám, že išlo o niektorý z olejov, ktorý pri výrobe nedôstatočne rozpustili a nedostatočne premiešali. Toto sa však asi nebude vyskytovať v každej výrobnej šarži. Ak by bola hmota v tube, pravdepodobne by som si to nevšimla. Funkčnosť prípravku to však nijako neovplyvnilo.
Cena: cca 12,50 €
Celkové hodnotenie: výborná

Micelárna voda Sébium Bioderma je klasikou v odličovaní. Nevysušuje, nedráždi pleť, neštípe v očiach, nelepí a šetrí čas. Používala som ju na dočistenie pleti po použítí čistiaceho gélu a na odličovanie pleti. Vyhovuje mi táto modrá a tiež aj ružová. Netrúfam si povedať, že jedna z nich je lepšia.
Cena: cca 8,50 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Zelený íl od Saloos som miešala s vodou približne v pomere 2 : 1. Hmotu som na tvári nenechala úplne uschnúť, lebo maska potom pleť príliš sťahovala. Po asi 10 minútach som na tvár nastriekala dermálnu vodu a nechala masku pôsobiť ďalších 10 minúť. Maska sa vzhľadom na to, že ide íl oplachuje pomerne dobre. Dokážete ju umyť len s obyčajnou vodou a s následným dočistením pomocou tampónu s pleťovou vodou. Pleť je po odstránení masky trochu červená. Ja som ju nakrémovala a do približne 15 minút získala opäť normálnu farbu. Oceňujem, že pri odstraňovaní masky nie je ušpinené celé umývadlo, ako sa to pri tomto type vysušujúcich másk zvykne stávať.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: výborný

Make-up X-Ceptional od Gosh. Má svetlý odtieň s podtónom do ružova. Poskytuje stredné krytie. Neoxiduje. Dobre sa rozotiera a je v cenovo prijateľnej kategórií. Už som si kúpila aj ďalšie balenie do zásoby. Po dlhšom čase make-up, voči ktorému nemám žiadne výhrady. Čo nemám výhrady. Je to vlastne ideálny make-up.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Hydratačný make-up Annemarie Börlind mal slabučké krytie. Vhodný je iba ak potrebujete pleť farebne zjednotiť. Pekne vonia, ťažko sa rozotiera. Výdrž bola slabučká. Maximálne štyri hodiny. Potom oxidoval a z tváre sa strácal. Farbu mal však ideálnu. Škoda.
Cena: cca 21 €
Celkové hodnotenie: priemerný

Báza pod očné tiene Alverde mala konzistenciu a zafarbenie ako tónovací krém. Dobre sa nanášala, nespôsobovala žiadne problémy, ale efekt - čiže predĺženie výdrže očných tieňov sa nekonala. No dobre, možno to bolo o hodinku dlhšie ako bez nej, ale kvôli hodine sa mi neoplatí ráto strácať drahocenný čas nanášaním bázy. Brala som to aspoň tak, že je to ochranná bariéra medzi viečkom a očnými tieňmi.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: priemerná

Vysúvacia kontúrovacia ceruzka na oči Miss Sporty patrí k mojím obľúbeným výrobkom z oblasti dekoratívnej kozmetiky. Dobrý výber farieb, dobre sa aplikuje, nerozmazáva sa, nedráždi oči, netreba ju strúhať. Ideálna pre niekoho ako ja, kto nevie pouzívať tekúte očné linky. Už len dúfam, že sa ešte stále predáva, lebo tieto ceruzky som už dávnejšie nekupovala. Určite sa však po nich pozriem.
Cena: cca 2,30 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Maskara Growth od Gosh je podľa popisu určená na rast rias, pričom výsledok má byť viditeľný po dvoch týždňoch. Tento účinok som na sebe nepozorovala, ale kvôli tomu som maskaru nekupovala.  Maskara má skvelú gumovú kefku, ktorá spolu s maskarou riasy oddelí, predĺži, dodá objem. Doteraz som si myslela, že gumové kefky mi nevyhovujú. S výsledku som však bola nadšená. Riasy boli pekne zvýraznené, pôsobili hustejšie a dlhšie, maskara počas dňa neopadávala a nedráždila oko. Po dlhom čase teda skvelá maskara. V rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa objavuje opakovane.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Alverde kompaktný púder 010 Naturelle by som označila ako transparentný. Ja vlastne tento púder na tvári vôbec neregistrujem ani farebným odtieňom a ani štruktúrou. Zo začiatku som si vôbec nevedela zvyknúť, že stále tým štetcom púder naberám a naberám a na tej tvári vôbec nič nie je. Už som z neho začínala byť tak trochu zlá. Proste žiaden viditeľný efekt sa nekonal. A tu som si uvedomila, že nejako sa mi v práci nemíňajú vreckovky na odstránenie prebytočného lesku, že nejako nepotrebujem prepúdrovať, a že tento púder napriek tomu, že ho nie je vidieť, dokonale zmatňuje. Škoda však, že zmenil balenie.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný

Minerálny púder Alverde - 01 porcelain používam ho ako púder na make-up, prípadne samostatne na podkladový krém. Nanášam ho širokým štetcom a pri samostatnom použití bez make-upu štetec navlhčím dermálnou vodou. Poskytuje stredné krytie, avšak pri nanášaní veľmi práši a balenie nie je vhodné sa nosenie v kabelke. Znovu ide o výrobok, ktorý si kupujem opakovane.
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: výborný


Balzám na pery Strawberry sorbet Eos mal príjemnú vôňu a  na perách zanechával sladkú chuť. Hydratácia bola priemerná. Nič pre vysušené pery. Všetci vieme, že je sa predáva práve kvôli originálnemu obalu a tak to aj beriem. Balzam do kabelky.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Ampulka na citlivú pleť Terra Naturi je zmesou olejov určených na upokojenie spálenej a začervenanej pokožky. Oleje príjemne voňali, pleť po nich zostala mastná a ráno bolo zregenerovana. Fajn kúsok. Detailnejšie účinky odsledujem ešte na ďalších baleniach.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: dobrá


Regeneračný krém Aknette Karel Hádek mal bielu farbu a korenisto-bylinkovú vôňu. Je hutnejší a do pleti nevsiakne úplne všetok. Na pleti je skrátka pri dotyku cítiť, že je nakrémovaná. Výrobca ho odporúča používať ako denný i nočný krém, ale ja ho kvôli obsahu retinyl palmitátu a tiež kvôli tomu, že krém na pleti zostáva cítiť aj po dlhšom čase používam ako nočný krém. Hneď po prvom použití je ráno pleť viditeľne zregenerovaná. Pri máloktorom kréme vidieť takýto rýchly účinok, takže ja ho rozhodnem odporúčam. Vzniku akné síce nepredchádza, ale pomáha redukovať a regenerovať existujúce nedokonalosti pleti. O obale nemá zmysel písať. Je nepraktický, ale obsah to vyvažuje.
Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: výborný

Čistiaca maska Annemarie Börlind hoci nesľubuje hydratačné účinky, ja by som ich kľudne do popisu doplnila. Tým že maska pleť nevysušovala, nenasledoval klasický kolobeh vysušujúcich výrobkov a síce mastenie pleti. Na už existujúce nedokonalosti pleti nemala viditeľný vplyv, ale zato výborne pleť regenerovala. Vôňa i konzistencia mi tiež vyhovovali. Určite to nebolo moje posledné balenie.
Cena: cca 15 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
Balzam na nohy Weleda sa príjemne používal. Krátko po nanesení bolo cítiť osvieženie a slabučké ochladenie, po ktorom však po minúte zostali iba spomienky. Hydratácia bola doslova nulová. Možno až mínusova. Alkohol na druhom mieste v zložení sa skrátka prejavil. Krém si neporadil s vysušenými časťami chodidiel a so zhrubnutou kožou. To by som mu aj odpustila. Avšak to, že pri naozaj pravidelnom používaní vznikali ďalšie suché miesta a koža rohovatela považujem za nedostatok. Suma sumárum: ak chcete krém, ktorého používanie bude príjemné a budete mať z neho radosť tak áno. Ak však máte sklony k hrubnutiu kože a potrebujete poriadnu dávku hydratácie, tak tento krém na takýto problém vhodný nie je.
Cena: cca 9 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Uf, tak to bola fuška napísať. Celkovo toto všetko stálo 174,50€. Po odrátaní výhier, darčekov a spoluprác sú reálne náklady 115 €.

Komentáre

  1. Najzaujímavešjí pre mňa je asi ten make-up Gosh, to si pozriem. Inak som netušila, že ten púder Alverde už zmenil obal, no kým ho vyrábajú, tak som ok, momentálne používam púder Manhattan, ešte mám jeden v zásoby, takže asi sa tak skoro k Alverde nevrátim. A mne nepríde ten Pure and Natural nejako extra parfumovaný, tak jemne dá sa to prežiť, ale pokiaľ máš rada len veľmi jemné vône tak možno to bude tým, ja mám zase rada výrazné vône, takže toto sa mi zdá taký jemný odvar.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak dobre registrujem na Tvojom blogu, tak si mala Pure and Natural v gulocke. Spreje su celkovo vzdy vyraznejsie ako pevne a gulockove deodoranty. Ale to je len moja domnienka. Gulocku by som vsak pokojne este skusila. Make-up Gosh urcite vyskusaj. Za mna je to ideal.

      Odstrániť
  2. Ten Saloos jíl mám taky a nedám na něj dopustit!
    Můj blog: Beauty by K. + právě probíhá soutěž!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Páni, toho je :-) Krásná spotřeba. Já momentálně používám Biodermu Sébium a v očích mě docela pálí. Když se mi dostane přímo do oka, tak to rozhodně pociťuji. Jinak odličuje dobře, co se týče obličeje, tak jsem s ní spokojená.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja nemam oci az tak citlivé, takze mne vyhovuje. Citlivejsie oci vsak mozu reagovat urcite inak.

      Odstrániť
  4. Ja by som asi bez nalakovaných nechtov nevydržala :D Viem že sa mi tým lakovaním, odlakovavanim a zasa lakovaním ničia, ale proste bez nalakovaných nechtov nevídem z domu :D. Od Balei mám aj ja hnedý suchý šampón a tiež efekt je taký nič moc. Niečo to spraví ale veľa nie. Zaujali ma púdre od Alverde, ak ich budú mať, určite si kúpim :)

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Davnejsie som k lakovaniu mala tiez taky postoj, ale casom som sa "uvedomila" :-) . Pudre urcite odporucam.

      Odstrániť
  5. Pekná bilancia :) u mňa toho tento mesiac bolo pomenej :)
    Inak, ja si neviem predstaviť, žeby som mala prestať lakovať nechty... Nuž, snáď raz :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Co se týká laků na nehty tak mám na ně stejný názor.Z Alverde si moc chválím rtěnky.Pěkný den :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vždycky obdivuju, jak může někdo stihnout spotřebovat tolik produktů :D To mně když se podaří pět za měsíc, tak jsem spokojená :D Nad tím Weleda krémem na nohy uvažuju.. Nemám ráda, když jsou tyhle krémy moc mastné a výživné, tak hádám, že by mi mohl vyhovovat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento mesiac bol rekordny. Bezne to mal tak 12 - 15 kusov.

      Odstrániť
  8. Čistiacu penu od Soaphorie som mala len ako vzorku, bola celkom dobrá, len keď sa mi dostala do očí, tak ma trochu štípali. :)

    Na mojom blogu prebieha giveaway,budem rada ak sa zapojíš :)
    http://blogbyweilynn.blogspot.sk/2016/10/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky