Zinok v hlavnej úlohe

Krémy s obsahom zinku používam snáď už od nepamäti. Práve zinok je tá látka, ktorá pôsobí protizápalovo a zlepšuje prejavy akné. Doteraz som však vždy siahala po lekárenských mastičkách. Pri potulkách po stránkach e-shopu Krásna každý deň, som objavila prírodnú variantu zinkového krému. Pri bližšom pohľade na jeho zloženie, kde je zinok v hlavnej úlohe - čiže na prvom mieste v zložení a v pôsobení na akné a zapareniny mu pomáhajú okrem iného aj konopný, levanduľový, čajovníkový a rozmarínový olej, nebol dôvod viac váhať nad výberom.

Zinková mastička od značky Dulcia má podľa popisu na obale výrobku pomáhať proti rôznym typom zaparenín, akné, oparom. Výrobca odporúča malé množstvo mastičky naniesť na pokožku. Výrobok nie je držiteľom žiadneho certifikátu prírodnej kozmetiky, ale na obale sa uvádza, že 100 % všetkých zložiek je prírodného pôvodu a 17,54 % zložiek je z bioprodukcie. Balenie v množstve 30 g sa predáva za cca 8,60 €. 

dulcia: zinková mastička
INCI:
Popis:
zinc oxide
oxid zinočnatý
mikropigment, ochrana pre UV žiarením, vstrebáva vlhko, pôsobí antibakteriálne, pôsobí proti zápachu, pôsobí proti zapareninám
cocos nucifera oil
kokosový olej
zahusťuje, hydratuje pokožku
vitis vinifera seed oil
hroznový olej
starostlivosť o pokožku
butyrospermum parkii butter
bambucké maslo
starostlivosť o pokožku
theobroma cacao seed butter
kakaové maslo
zahusťuje, hydratuje
oleum olivate
olivový olej
starostlivosť o pokožku
cera alba
včelí vosk
zahusťuje, chráni pred vonkajšími vplyvmi
cannabis sativa seed oil
olej zo semien konopy siatej
starostlivosť o pokožku, upokojuje, regeneruje
tocopheryl acetate

antioxidant
sodium bicarbonate
sóda bikarbóna
vstrebáva pot, neutralizuje pachové molekuly
citrus grandis seed extract
extrakt zo semien graperfruitu
vonná látka, predlžuje trvanlivosť
lavandula angustifolia oil
levanduľový olej
starostlivosť o pokožku
melaleuca alternifolia leaf oil
čajovníkový olej
pôsobí antibakteriálne
rosmarinus officinalis leaf oil
rozmarínový olej
starostlivosť o pokožku



Mastička je tak ako asi všetky krémy od značky Dulcia v praktickom plechovkovom obale. Veľkosť balenia je vhodná na používanie doma a rovnako aj na používanie počas ciest. Po otvorení plechovky je cítiť nádhernú levanduľovú vôňu a vidieť krém svetlomodrej farby. Týmto sa krém už na prvý pohľad a prvé privoňanie líši od lekárenských zinkových mastičiek. Na použitie stačí malé množstvo, ktoré je potrebné poriadne rozotrieť. Dá sa rozotrieť do stratena tak, že farbu krému nevidieť, ale najaký ten lesk pozorujem stále. Doma som ho používala aj bežne počas dňa, ale do práce by som s ním teda nešla. Na domáce a nočné použitie je však výborný. Neotiera sa o oblečenie a ani o vankúše. Jemnú levanduľovú vôňu cítiť aj po nanesení.



Na stránkach Krásna každý deň odporúčajú krém na akné, vyrážky, zaparaniny, opary a jazvy. Poďme sa teda na to pozrieť:
AKNÉ: Zinková mastička účinkovala na menšie akné vo fáze vytvárania tak, že zastavila ich tvorbu. Pomáhala hojiť už vytvorené akné. Neúčinkovala na podkožné akné (ak poznáte niečo čo na ne účinkuje poprosím radu do komentárov).
VYRÁŽKY: Mastičku som vyskúšala na štípance. Vo fáze, keď ešte svrbeli, tak sa mi veľmi neosvedčila. Štípanec si svrbel ďalej a vôbec ho nejaký zinok netrápil. Po dvoch dňoch používania Fenistil gélu, keď svrbenie už prestalo a bolo potrebné zredukovať už len červený fľak zinková mastička urýchlila hojenie. Krém pomáha tiež upokojiť pokožku po holení a predchádzať vzniku drobných vyrážok.
ZAPARENINY: V tomto prípade zinok jednoznačne funguje. Zapareniny zahojí do rána. Ak máte stehná, ktoré o seba bez silóniek šúchajú, stačí ich preventívne natrieť slabovou vrstvou zinkovej mastičky a predídete tým nepríjemným problémom.
OPARY: Opar som našťastie v tomto období nemala, takže neviem posúdiť. Vlastne ak by som o tom nečítala, asi by mi nenapadlo použiť zinkovú masť. Každopádne na opary používam overený Zovirax. 
JAZVY: Tak tie sú ťažkým orieškom. Neviem, či existuje niečo, čo vybielitkuje jazvu. V tomto prípade to však beriem tak, že pri použití na chrasty pomáha lepšiemu zahojeniu a predchádza vzniku jazvy.


plusy:
  • prírodná kozmetika od regionálneho výrobcu
  • praktické balenie
  • príjemná vôňa
  • účinný
  • širokospektrálne využitie
mínusy:
  • žiadne

Celkové hodnotenie: jeden z najlepších



Ďakujem skvelému e-shopu Krásna každý deň, ktorý určite poznáte aj vďaka krásne zabaleným zásielkam, za poskytnutie výrobku na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Zinková mastička je klasika, no táto ma veľmi láka už len tou levanduľovou vôňou. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Levandulova vona je nieco, cim sa odlisuje od klasickych zinkovych masticiek. Pravdu povediac, mne by asi samej od seba nenapadlo dat do zinkovej masticky levandulovy olej. Takze velmi ocenujem originalitu.

      Odstrániť
  2. Tahle značka je mi čím dál sympatičtější a budu muset napravit, že jsem si od nich ještě nic nepořídila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urcite vyskusaj. Ja kade chodim, tade odporucam deodoranty od tejto znacky.

      Odstrániť
  3. Konzistenciou vyzerá veľmi lákavo. Inak, ja som asi vadná, ale za celú svoju "akné kariéru" som nikdy zinkovú masť nemala :O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je zvlastne. My sme vzdy mali v domacej lekarnicke nieco so zinkom.

      Odstrániť
  4. No vypadá veeeeeeelice zajímavě. Děkuji za tip!

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /



    OdpovedaťOdstrániť
  5. Konečne skvelá recenzia na mastičku, v budúcnosti si ju určite kúpim. :)

    Pozývam ťa na moju giveaway:
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2016/08/back-to-school-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky