Univerzálnosť

Zhruba pol roka používam jeden výborný výrobok od českej značky Bione. Pritom Bione má už viac ako 20 ročnú tradíciu. Ja som ju však objavila až teraz. Jej výrobky sa dajú zohnať bežne v supermarketoch, prípadne väčšia ponuka je v e-shope. Na tejto značke má okrem naozaj nízkých cien zaujalo aj to, že kladú dôraz na zloženie výrobkov. Nemajú certifikáty prírodnej kozmetiky a ani prírodnou kozmetikou nie sú. Garantujú však, že žiaden ich výrobok neobsahuje ropné produkty, silikóny, etoxyláty, SLES, SLS, parabény, alkylfenoly, komplexony polyfostáty a ani zvieracie produkty. Podrobnejšie informácie si môže prečítať v deklarácií na ich stránke. A to je fajn. Ja nie som striktná používateľka prírodnej kozmetiky, čo vidíte aj na blogu, kde používam jedno i druhé. Snažím sa však sledovať zloženie. A to dá riadne zabrať. Takže je fajn poznať značku, ktorá na zloženie svojich výrobkov dáva pozor.


Prvý výrobok, ktorý som od tejto značky vyskúšala je Pleťový krém pre celú rodinu z radu Cannabis. Podľa popisu na obale ide o pleťový krém, ktorý je ľahký a rýchlo vstrebateľný. Po použití má byť pokožka vláčna, napnutá a s hodvábným leskom. Množstvo 260 ml sa predáva za cca 4 €, pričom ho možno kúpiť v rôznych supermarketoch. 


BIONE: pleťový krém pre celú rodinu
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
hydrogenated coconut oil
hydrogenovaný kokosový ole
starostlivosť o pokožku
ethylhexyl stearate

starostlivosť o pokožku
glyceryl stearate SE

emulgátor, premasťuje
stearic acid
kyselina steárová
emulgátor, premasťuje, vyhladzuje
cetyl alcohol

zjemňuje a vyhladzuje
glycerin
glycerín
účinná zložka, viaže vodu
butyrospermum parkii butter
bambucké maslo
starostlivosť o pokožku
alantoin

účinná zložka
panthenol
pantenol              (provitamím B5)                                     
podporuje obnovu buniek a regeneráciu
xanthan gum
xantánová guma
zahusťovadlo a spojivo
cross-linked acrylic vinyl


ester copolymer

 vytvára ochranný film
carbomer
polymér kyseliny akrylovej
stabilizátor
parfum

vonné zložky
sodium hydroxide
hydroxid sodný
úprava ph
tocopherol
vitamín E
antioxidant, predlžuje trvanlivosť
inositol
vitamín B8
starostlivosť o pokožku, antioxidačné a biostimulačné účinky
phenoxyethanol

konzervant
sorbitan caprylate

emulgátor
cannabis sativa seed oil
olej zo semien konopy siatej
starostlivosť o pokožku, upokojuje, regeneruje
cannabis sativa leaf extract
extrakt z listov konopy siatej
starostlivosť o pokožku, upokojuje, regeneruje

Podľa databázy EWG žiadna zložka výrobku nepatrí k "High Hazard" látkam. Prekvapil ma síce výskyt hydroxidu sódneho, ktorý ja používam na výrobu mydla, ale ako som sa dočítala, používa sa v kozmetike aj na úpravu ph. Krém používam, tvár mám celú, takže je to zrejme v poriadku a ja som sa zase niečo nové dozvedela.


Výrobok je pomerne univerzálny. Najlepšie sa mi osvedčili jeho regeneračné účinky v zime počas prechladnutia. Len vďaka nemu som nemala červený nos. V tomto smere najlepší výrobok, aký som kedy mala. Skúšala som aj jeho použitie na tvár. Vôňu má jemnú, veľmi príjemnú. Skvele sa rozotiera plní to čo je uvedené v popise. Pokožka vláčna, napnutá a s hodvábným leskom. Predstavuje dobrý podklad pod make-up. Neupcháva póry. Vlastne by som nikdy nepovedala, že si budem dávať na tvár niečo za cca 4 € a bude to fajn. Ako krém na tvár ho používam keď som na cestách, aby som nemusela brať ďalšie "natieradla". Ďalšie jeho využitie sa v našej domácnosti našlo pri hydratácií pokožky tela. Konzistenciou je niečo medzi telovým mliekom a telovým maslom, takže sa na to výborne hodí počas všetkým ročných období. Ide o naozaj univerzálny výrobok pre všetkých členov domácnosti.

plusy:
  • cena
  • vôňa
  • konzistencia
  • univerzálnosť
  • vysoké regeneračné účinky

mínusy:
  • žiadne

Celkové hodnotenie: výborný

Skúšali ste už niečo od značky Bione?

Komentáre

  1. Bione je skvělá značka, pár produktů jsem už vyzkoušela a byla jsem nadmíru spokojená :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. už celkom dho má láka kúpiť si takýto krém zaujíma ma ten cannabis, a v zime by sa mi teda určite zišiel:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já vyzkoušela z Bione prozatím tělové mléko a teď se chystám ještě na šampon.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak pozor, Mačko,

    Bione se jen tváří, že dává na své složení pozor. Člověk, co si složení pozorně pročte, musí jen konstatovat, že Bione je firma, která se neštítí hry se slovíčky a vytváření falešného dojmu! Viz můj článek o Bione a podvrženém certifikátu! https://doktorka-se-srdcem.blogspot.com/2018/02/slozeni-kosmetiky-znacky-zacinajici-na-b-Bione-Cosmetics.html

    Ve složení tohoto krému je Acrylates/Vinyl Isodecanoate Crosspolymer. V OPRAVDOVÉ PŘÍRODNÍ CERTIFIKOVANÉ kosmetice (CPK) NESMÍ být použity polymery kyseliny akrylové v žádné formě, tzn., tohle by neprošlo!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky