Tip na nezvyčajný darček

Už nejakú dobu sa snažím nehromadiť v domácnosti veci, ktoré nepotrebujem a tento prístup sa snažím presadzovať aj pri nakupovaní darčekov pre blízkych. Do kategórie "neškrečkovania" spadajú jednoznačne kozmetika a potraviny. Človek ich spotrebuje, má z nich dobrý pocit a nemusí ich ďalej skladovať. Samozrejme sa snažím vyberať niečo, čo dotyčný v bežnom obchode nezoženie. Kopec pokladov sa dá nájsť v malých zastrčených bioobchodíkoch s potravinami, prípadne v e-shopoch s prírodnou kozmetikou. Nič proti tovaru v klasických drogériach, či v supermarketoch, ale tie si človek môže kúpiť kedykoľvek a aj si ich kupuje. K sviatku by však mal obdarovaný dostať niečo výnimočné, pekné, originálne. Niečo čo ešte nevyskúšal. Množstvo zaujímavých kúskov sa dá nájsť napríklad v e-shope s prírodnou kozmetikou Krásna každý deň, v ktorom som objavila čistiacu penu, ktorá má tak krásny obal, že ďalšie balenie takéhoto darčeka už ani nie je potrebné. Z obrázkov však nezistíme, aké je vnútro a konečný efekt po použití výrobku. To som sa snažila zhrnúť v dnešnej recenzií.

Čistiaca pena na mastnú pleť od značky Soaphoria je podľa popisu určená na čistenie zanesených pórov, odstraňovanie make-upu, odstraňovanie nečistôt, pričom má pleť zanechávať krásne matnú. Množstvo 125 ml sa predáva za cca 12,50 €.

soaphoria: Čistiaca pena na mastnú pleť
INCI:
Popis:
glycerin
glycerín
účinná zložka, viaže vodu
aqua
voda
rozpúšťadlo
sorbitol
cukor
účinná zložka, zvlhčovadlo
sodium cocoyl glutamate
tenzid
čistenie
ricinus communs seed oil
ricínový olej
čistenie, starostlivosť o pokožku
nigella sativa seed oil
olej z černušky siatej
starostlivosť o pokožku
melaleuca  alternifolia leaf oil
čajovníkový olej
pôsobí antibakteriálne
activated charcoal
aktívne uhlie
absorbuje nečistoty a kožný maz
disodium lauryl sulfosuccinate
tenzid
čistenie
sodium chloride
kuchynská soľ
zvyšuje viskozitu
sodium anisate

konzervant
sodium levulinate

konzervant
myrtus communis oil
olej z myrty obyčajnej
starostlivosť o pokožku
arnica montana flower extract
extrakt z arniky horskej
starostlivosť o pokožku, zmierňuje zápaly a podráždenie
eukalyptus citrioida
eukalyptus
starostlivosť o pokožku
zinc oxid
oxid zinočnatý
mikropigment, vstrebáva vlhko, pôsobí antibakteriálne, pôsobí proti zápachu, pôsobí proti zapareniam
tetrasodium etidronate
etidronát sódny
stabilizátor, chelačné činidlo
hydrolyzed algin
hydrolyzovaný alginát
zahusťovadlo z rias
zinc sulfate
síran zinočnatý
antiseptikum

Výrobok podľa databázy EWG neobsahuje žiadnu "High Hazard" látku. Rovnako ako ani iné výrobky značky Soaphoria však nemá certifikát prírodnej kozmetiky.


Pena sa nachádza v malom milom sklenenom obale ozdobenom červenou šnúrkou. Ja si rozhodne plánujem obal nechať a skladovať v ňom kozmetiku, ktorú občas sama vyrábam. Ak by vás zaujímal samotný obal, našla som ho v Hornbachu za cca 3,50 €. Veľkosť ma spočiatku prekvapila. Na obrázkoch môže vyzerať obal veľký, ale naozaj ide o 125 ml, čomu je prispôsobená aj veľkosť. Výrobok sa však míňa veľmi pomaly. Množsvo v balení je teda podľa mňa optimálne. Nie je nič horšie ako XXL balenia. Aspoň u mňa to funguje tak, že ak by bol výrobok aj akokoľvek skvelý, XXL množstvo by ma aj tak po čase omrzelo. Problém s balením môžu mať ľudia s nešikovnými rukami, keďže ide o sklo. Sklo je však ekologické, recyklovateľné, neuvoľňuje do výrobku škodlivé látky. Takže použitie skla akceptujem. Ja som to vyriešila tak, že obal mám na poličke a neberiem ho do ruky. Iba naberiem penu a veko priklopím.
Samotný produkt je sivej farby, čo spôsobilo pridané uhlie. Voči názvu pena mám však výhrady. Je to jednoducho hmota. Bodka. Určite nečakajte penu, akú zvyknú vytvoriť konvenčné kozmetické prípravky. Po nanesení na tvár však bez problémov rozpustí make-up a naviaže na seba nečistoty. Oplachuje sa dobre a pleť nevysušuje. Vôňa je jemná, príjemna. V balení, ktoré som používala sa občasne vyskytovali drobné biele perličky. Predpokladám, že išlo o niektorý z olejov, ktorý pri výrobe nedôstatočne rozpustili a nedostatočne premiešali. Toto sa však asi nebude vyskytovať v každej výrobnej šarži. Ak by bola hmota v tube, pravdepodobne by som si to nevšimla. Funkčnosť prípravku to však nijako neovplyvnilo.
A prečo ju vlastne odporúčam ako tip na darček, či už pre seba alebo niekoho blízkeho? Dôvodom je vyššia cena. Na odličovanie existujú aj iné dobré a lacnejšie prostriedky. Napríklad pena od Alverde, ktorú tak často ospevujem. Ale pocit dopriať občas sebe alebo niekomu niečo iné, netradičné, prírodné, pekné a funkčné je tiež fajn.

plusy:

  • ekologické a pekné balenie
  • vôňa
  • funkčnosť

mínusy:

  • cena
Celkové hodnotenie: výborná

Ak uvažujete, že by ste penu vyskúšali, tak značka ponúka viacero druhov podľa typu pleti:
čistiaca pena pre pleť : suchú | normálnu | zmiešanú | mastnú | citlivú | stárnucú



Ďakujem e-shopu Krásna každý deň za poskytnutnutie čistiacej peny na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Pred nejakým časom som spotrebovala masku a čistič Herbaphoria, taktiež od Soaphorie a ten s mojou pleťou dokázal fakt zázraky. Momentálne som presedlala na Garnier PureActive, keďže skúšam všetko možné aby moja pleť konečne vyzerala dobre, no keď to všetko spotrebujem, určite vyskúšam aj túto čistiacu penu ☺ Verím, že je výborná ☺

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Herbaphoriu som zatial neskusala. Zo znackou Soaphoria sa zatial len zoznamujem.

      Odstrániť
  2. Design mají krásný to joo.. jen mě u některých výrobků štvě, že obsahují Tetrasodium EDTA. Co ale oceňuji je sklo jako obalový materiál. Byť může být trochu nepraktické, důležité je, jak říkáš, že neuvolňuje do výrobku žádné škodlivé látky a to je hlavní :) Vzhledem k té ceně, je to opravdu super tip na dáreček.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mozno aj to je jednym z dovodov, preco nemaju certifikat prirodnej kozmetiky. Ja Soaphoriu beriem tak, ze moze obsahovat aj latky, ktore by v certifikovanej kozmetike neboli, ale urcite je zlozenie lepsie ako u konvencnej kozmetiky.

      Odstrániť
  3. Pěna vypadá hezky a máš pravdu s těmi XXL baleními, to se nedá spotřebovat a po čase omrzí (teda kromě kokosového oleje, ten beru zásadně jen XXL :D). U Soaphorie byl ale mohlo balení za tuto cenu být o něco větší. Jako dáreček je to skvělý nápad, hlavně pro milovníky kosmetiky, kteří se nebojí objevovat něco nového :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cenu urcite navysuje aj ten skleneny obal. Kazdopadne mina sa pomalicky. Uvidime, kedy sa dostane do sekcie spotrebovanej kozmetiky.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky