Letný špeciál

Leto je v príjemnej polovici. Sezónne prípravky na ochranu pred poškodením pokožky sú odskúšané. Niektoré z nich sú overené a pravidelne ich kupujem a používam každú letnú sezónu. Novinky, ktoré som skúšala toto leto sa žiaľ veľmi neosvedčili a niektoré vyraďujem smerom ku kontajneru. S prípravkami na ochranu pred slnečnými žiarením je to teda poriadne náročné.

Väčšina prípravkov mi zostala ešte z predošlej letnej sezóny. Toto leto som dokupovala iba ochranný krém na tvár, balzam na pery a dermálnu vodu.


Opaľovacie mlieko s ochranným faktorom 30 od značky Cien mi zostalo ešte z minulého leta. Používam ho na telo s výnimkou tváre. Stále platí, že telové mlieko príjemne vonia, dobre sa rozotiera, nezanecháva biely povlak. Rovnako ako minulé leto, tak ani tento rok ma pri použití tohto prípravku slnko nespálilo. Tento rok som však už kritickejšia. Všimla som si, že v priebehu dňa sa pri dotyku otláča na tmavé materiály. Záhada minulého leta - prečo máme na aute biele odtlačky sa teda vyriešila. Mlieko obsahuje aqua, octocrylene, alcohol, C12-15 alkyl benzoate, glycerin, ethylhexyl salicylate, titanium dioxide (nano), butyl methoxydibezoylmethane, stearyl dimethicone, vp/hexadecene copolymer, panthenol, butyrospermum parkii butter, parfum, tocopheryl acetate, ethylhexylglycerin, carbomer, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, trimethoxycaprylylsilane, sodium hydroxide, xanthan gum, disodium edta, linalool, limonene, benzyl salicylate, eugenol, citronellol, coumarin.   Podľa organizácie EWG patria k "High Hazard" látkam benzyl salicylate , eugenol a coumarin .Keďže výrobok používam už druhý rok, s koncom leta ho teda vyradím. Pri značke Cien však zostanem zrejme aj ďalšie leto. Všimla som si, že v ponuke majú aj oleje a spreje, takže nemám dôvod meniť. Ceny približne 2 - 3 € sú viac ako priateľské.


Na ochranu tváre pred slnečným žiarením som používala Hydrabio Perfecteur s ochranným faktorom 30 od Biodermy. Nechala som sa zlákať najskôr masívnou reklamnou kampaňou a následné aj pozitívnymi recenziami na blogoch. Výrobok je určený na hĺbkovú hydratáciu pre perfektnú pleť. No čo vám poviem. Ide o fail roka. Na netradičné balenie - tuba s pumpičko sa dá zvyknúť. Nejaký ten pocit hydratácie po nanesení čakať nemôžete. Skôr si myslím, že tá by sa prejavila až po dlhšom čase pravidelného používania. A to u mňa nebolo možné. Keďže ide o príravok s obsahom silikónov spočiatku som ho používala občasne (1 - 2krát týždenne) ako podkladovú bázu. Make-up sa následne lepšie nanášal a vydržal možno hodinku - dve dlhšie ako by to bolo bez bázy. Proste nič, čo by človek musel mať. Keď však nastali horúčavy a zosilnela intenzita slnečného žiarenia začala som krém používať každý deň. To by ste mali vydieť ako po týždni vyzerala moja tvár. Podkožné akné na podkožnom akné. Katastrofa. Krém som prestala používať a začala tvár liečiť s tým, že mu dám šancu neskôr, že to predsa len nespôsobil on. Veď ho tak všetci chvália. Používala som ho však na dekolt, zátylok, na ruky, keďže má ochranný faktor 30. Na tento účel som ho ale použila len raz. On totiž nejako necháva na pokožke ochranný film, ktorý bráni odparovaniu potu. Pot sa následne mieša s krémom a tečie po tele. Preto sa mi zrejme na tvári vytvorilo aj podkožné akné - dôsledok nepriepustnej vrstvy s potom. Čítala som odporúčania na tento krém v prípade ak ľudia pracujú v klimatizovaných miestnostiach. Potom však nerozumiem, prečo krém obsahuje ochranný faktor. V klimatizovanej miestnosti predsa slnko nesvieti. Ak by sme sa pozreli na zloženie, tak krém obsahuje aqua, glycerin, octocrylene, ethylhexyl salicylate, cyclopentasiloxane, dimethicone, dipropylene glycol, butyl methoxydibenzoylmethane, cetyl alcohol, polymethylsilsesquioxane, niacinamide, phenylbenzimidazole sulfonic acid, styrene / acrylates copolymer, arachidyl alcohol, hdi / trimethylol hexyllactone crosspolymer, arginine, cyclohexasiloxane, behenyl alcohol, c30-45 alkyl cetearyl dimethicnoe crosspolymer, mica, hydroxyethyl acrylate / sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, pentylene glycol, tocopheryl acetate, arachidyl glucoside, titanium dioxid, disodium edta, peg-8 laurate, salicylic acid, mannitol, xylitol, hexyldecanol, sodium hydroxide, rhamnose, polysorbate 60, sorbitan isostearate, pyrus malus seed extract, brassica campestris sterols, red 33, tocopherol, fragrance. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patrí styrene. Výrobok v množstve 40 g sa predáva za cca 20 €.


Ochranný balzám LSF 20 Alverde mi zostal ešte z minulého leta. Má sa starať o pery a chrániť ich. Má byť tiež vodeodolný s minerálnym filtrom bez chemických látok a konzervantov. Pery farbí do biela s ružovým odleskom. Používam ho maximálne do záhrady. Ďalší si nekúpim. Stojí cca 2 € a obsahuje Ricinus Communis Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Helianthus Annuus Seed Cera, Titanium Dioxide (nano), Cocoglycerides, Rhus Veniciflua Peel Cera, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Tocopherol, Aqua, Stearic Acid, Alumina, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum, Limonene, Schizandra Sphenanthera Fruit Extract, Linalool, Geraniol, Citral. Podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patria geraniol a citral



Balzam na pery s ochranným faktorom 30 Lilien má byť vyživujúci a chrániť pery pred nepriaznivými vplyvmi počasia, chladom, suchým vzduchom a slnečným žiarením. S balzamom som relatívne spokojná, lebo pery naozaj chráni, dobre sa nanáša, hydratuje. Osvedčil sa mi aj v čase, keď som mala pery totálne vysušené. Mám však tiež dosť veľké ale. Síce pery nefarbí do biela ako predošlý balzam, ale zase po ňom zostáva horká chuť v ústach. Po tejto skúsenosti verím štatistikám, že človek zje niekoľko gramov rúžu počas svojho života. Balzám sa predáva za cca 2 € a obsahuje cetearyl alcohol, cera alba, hydrogenated coconut oil, petrolatum, phenethyl benzoate, ethylhexyl methoxycinnamate, octocrylene, butyl methoxydibenzoylmethane, ethylhexyl salicylate, caprylic / capric triglyceride, sorbitan oleate, polysorbate 80, aroma, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, hippophae rhamnoides oil. Podľa databázy EWG neobsahuje "High Hazard" látky.
 


Na osvieženie používam dermálne vody. Z minulého leta mi zostala Bioderma, ktorá snáď nemá ani dno a novinkou pre mňa je Avene. Bioderma obsahuje vodu, zinc sulfate, mannitol, xylitol, rhamnose, fructooligosaccharides, potassium phosphate, magnesium sulfate, sodium citrate, calcium chloride, sodium bicarbonate, sodium chloride, citric acid, disodium phosphate, potasium chloride, nitrogen a 300 ml stojí 10 €. Avene obsahuje avene thermal spring water, nitrogen a 50 ml stojí 4,50 €. Žiadna z nich neobsahuje podľa databázy EWG "High Hazard" látku. Úprimne nevidím medzi nimi rozdiel. Osviežia obe rovnako a vplyv na pokožku nepozorujem.
Ako prvú pomoc po spálení pokožky mám tradične v lekárničke Panthenol sprej. Tento rok som ho ešte nemusela použiť, ale človek nikdy nevie, kedy podcení situáciu. Ide o liečivo, ktoré sa používa na hojenie kože a slizničných lézií. Dá sa kúpiť v lekárni za cca 5 € a obsahuje z liečivých látok dexpanthenolum. Z pomocných látok obsahuje tekutý vosk, emulgujúci cetylsterylalkohol, ľahký tekutý parafín, kyselinu peroctovú, čistenú vodu, zmes propánu, butánu a izobutánu. Panthenol sa aplikuje v podobe peny, ktorá má chladivý účinok, dobre sa rozotiera a rýchlo vsiakne. A čo je hlavné, regeneruje opálenú pokožku. Možno ho použiť aj namiesto mlieka po opaľovaní.


Z recenzovaných výrobkoch môžem odporúčiť opaľovacie mlieko Cien, dermálne vody a Panthenol. Ja budem zase naopak rada, ak mi odporúčite balzam na pery a krém na tvár, ktoré nenechávajú biely povlak a neupchávajú póry. Ja nejako nemám šťastnú ruku na výber takýchto produktov.

Komentáre

  1. Avéne termálnu vodičku mám doma aj ja a som veľmi spokojná. Biodermu som síce ešte neskúšala, no keďže píšeš, že medzi nimi nevidíš až taký rozdiel, ostanem teda pri tej od Avéne.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja toto leto používam na pery Carmex, no na ďalšie si už určite kúpim balzam s vyšším SPF. Na pleť používam hydratačný krém s SPF 30 od Mary Kay a som s ním celkom spokojná, pekne sa vstrebáva a žiadny mastný film ani biely povlak nezanecháva.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mary Kay sa mi spaja predovsetkym s dekorativnou kozmetikou. Citala som niekolko recenzii aj na produkty pletovej starostlivosti. Skoda vsak, ze maju ten nestastny predaj cez Mary Kay predajkyne.

      Odstrániť
  3. Ja som spokojná s opaľovacím krémom od Eucerin SPF 50 s kys. hyalúronovou. Nezanecháva biely povlak a neupcháva mi póry, do pleti sa rýchlo vstrebe a je vhodný aj pod makeup, len trochu sa mi po ňom leskne pleť, inak je výborný. Mám naň na blogu recenziu, tak mrkni :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Eucerin by mohla byt dobra volba. Ich kremy mi vseobecne vyhovovali. Predbezne si ho davam do wishlistu, vdaka :-)

      Odstrániť
  4. Mne Hydrabio Perfecteur vyhovuje ako podkladový krém, avšak presne ako píšeš, nechápem kde je hydratácia, nevšimla som si ju a to používam krém už dosť dlho, spočiatku som ho používala samostatne ako nočný krém, ale rýchlo som zistila, že skrátka nehydratuje a to vôbec. A s balzamom Alverde mám dosť zlú skúsenosť, nedal sa vôbec naniesť na pery z čoho som bola strašne sklamaná a po roku som ho skoro nepoužitý proste vyhodila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, Alverde je dost pevny, ale da sa naniest. Mne skor vadi biela farba. Kazdopadne na konci leta ho budem musiet vyradit. Perfecteur je pre mna katastrofa. Na hydrataciu od Biodermy mi vyhovovalo serum z rovnakej rady, ale toto naozaj nie :-(

      Odstrániť
  5. Ja mam od minuleho roka ešte opalovacie mlieko kokosove z dm drogerie alebo ešte z pred minulého roka, a tento rok som ho nemala ani kedy využiť takže tožvie či bude šete funkčné:)) ale tiež sa pre budúcnosť vyberiem do lídla pre nejaké opalovacie mlieko či sprej, čo sa táka biodermy hydrabio mala som krém hydrabio Riche tiež to nie je žiadna sláva cez zimu by mi tento krém asi nepomohol, rozhodla som sa dať bioderme ešte šancu ale už to neurobím, drahá značka ale stojí za prd, jediné čo stojí za to sú micerálky tak!! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne od Biodermy vyhovuju micelarky, serum z radu Hydrabio, cistiaci gel z radu Sebium a este krem na supinatu pokozku vo vlasoch. Je to asi 50 na 50. Kazdopadne sa riadim tym, ze ak to nie je v akcii tak nekupujem.

      Odstrániť
  6. Měla jsem taky pleťový krém z řady Hydrabio a na to, že je tato řada vlastně určena i na velmi dehydratovanou pleť, tak krém nebyl nic moc, hydratace skoro žádná :) Ale s opalovacím krémem od nich jsem zase spokojená :)
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky